היי לכולם

zz 4

New member
אתה צודק .צריך להיות גבר ..לא לשתף

אף אחד .הורים זה רק לבקש כסף .אולי שיזרוק על מישהו איזה בלוק .הכי פשוט .אפילו לא צריך ללמוד אומניות לחימה בשביל זה .ולהלשין למנהל וליועצת .אין צורך .גם עם מחר יסחטו אותו כמו שקורה בבתי ספר .גם אז לא להלשין .אני בטוח שיהיה לך ילד וחלילה ירביצו לו .אז תגיד לו בשביל מה יש אבא .במידה והוא לא ישתף אותך .כמובן בגיל המתאים .ואומניות לחימה זה קודם כל ספורט ככל ספורט .וזה לא תעודת ביטוח נגד מכות .ובטח לא לסגירת חשבונות .אז לדעתי הטעות אצלך .ורק אצלך .אבל הכל בידידות אה

Connor MacLeod

New member
מסכים לגמרי עם zz 4 ../images/Emo45.gif

אין שום בושה לפנות לעזרה, אם זה הורים, יועצת, משטרה (במידת הצורך) וחברים. אומנויות לחימה באמת לא מיועדות ל"סגירת חשבון". מה שכן, הן אמורות להעלות את הבטחון העצמי של הלומד, ומתן ידיעה שבמקרים פשוטים יחסית, הוא ידע להגיב, ולהגן על עצמו במידת הצורך.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif מצטרף לתמיכה ב zz

אכן, גם לדעתי אין שום בושה בפניה לעזרה, הן להורים והן ליועצת. ומקרים מסוימים (סחיטה של ילדים או תקיפה של ממש) - גם למשטרה. התרומה הגדולה של אמנות לחימה בהחלט תהיה במניעה של המקרים, שתבוא כתוצאה מההגברה של הבטחון העצמי, ולא מהיכולת "לסגור חשבון" בכל מקרה, כל התרומה מאמנויות הלחימה לוקחת זמן רב, ולכן, אם אתה מחפש פתרון מיידי - גש ובקש עזרה. אמיר

hajy

New member
קל לכם להגיד......

אתם כבר התבגרתם ואתם לא זוכרים איך זה שהייתם ילדים ואיך זה שלהלשין בכלל לא נכלל כאחת מאפשרויות בגלל הלחץ החברתי.... אתם חושבים שאם הוא ילשין לא יתעסקו איתו יותר? אתם חושבים שהיום מישהו פוחד מזה שהוא ילשין? שחכתם שעוד מעט מגיע החופש הגדול, אין בית ספר והם יוכלו לסגור חשבונות....

amir_aikido

New member
לא להלשין - להתייעץ

בו נפריד בין שני מצבים: 1. הילדים האחרים ממש מסכנים אותו, סוחטים ממנו כסף / אוכל, שולפים מולו סכין וכו' - במצב כזה, הוא צריך לפנות להוריו, כדי שהם יפנו למשטרה, שום בי"ס ושם דבר אחר, בדיוק כאילו היה מדובר במבוגרים
2. מדובר בהצקות רגילות, מעט מכות מדי פעם וכו', זהו המצב שעליו אתה מדבר. במצב שכזה, באמת שאין שום טעם להלשין. אם ננסח זאת בשפה גבוהה: הילדים מתנהגים במסגרת המוסכמות החברתיות שלהם, והלשנה תהווה הפרה מצידו, כלומר: "הם מתנהגים כמו-כולם ואסור להלשין". אבל גם במצב הזה, אם הוא מרגיש שהוא נהיה המטרה המועדפת, הוא יכול לנסות ולחפש עצות ורעיונות איך לשנות את המצב ואת המעמד שלו בחברה. יכול להיות שדווקא משחק הכדורסל יעזור לו לפתור את הבעיה: שיזמין את הילדים האחרים לשחק איתו ויראה להם שהוא טוב כמותם או יותר (אם הוא לומד שנים ומשחק כל יום, סביר שזה המצב), ויוציא להם את התחושה שהוא מטרה מזמינה. אמיר

chinabird

New member
אהםםםם...

אני לא משוכנע שרעיון הכדורסל הוא רעיון כ"כ טוב. אני מאמין שאומנות לחימה (אולי באמת קרב מגע, או משהו מהיר ויעיל בסגנון) יכולה להועיל להפליא, ולאו דווקא משום שאפשר להכניס למישהו אגרוף בלי להתבלבל (מה שלעתים יכול להספיק, ולעתים יכול רק לסבך את המצב להפליא - ואין לי די פרטים כדי לקבוע באיזה מן המקרים מדובר), אלא משום שמי שמקרין ביטחון עצמי - ומוטב, מי שמקרין "בואו, דווקא בא לי לשבור למישהו את הלסת" - פשוט לא יגיע כמעט לעולם למצב שבו הוא ייאלץ לעשות זה. כך או כך, יש להניח שהילדים האחרים אינם דווקא מאסטרים באומנות לחימה זו או אחרת; הם פשוט נכונים להכאיב למישהו אחר - ובמקרים כאלה, זה יתרון עצום (וזה גם מניסיוני). ובכן, אסי: בתור התחלה, אולי די בכמה (וכמה) שיעורים שפשוט יעניקו לך את לוק "מי שרוצה לאכול חצי שנה רק גרבר מוזמן". אפשרות אחרת: לקרוא את "המשחק של אנדר" (אבל רק בשביל הכיף. אני לא ממליץ ללמוד כלום ממה שהוא עשה; האקלים החוקי מעט שונה). ובנוסף - אולי אם תתאר את המהלך האלים באופן מעט מפורט יותר, יהיה אפשר להבין מעט יותר על אופן ההתנהלות של המכים, וגם שלך - אם זה מגיע לסימנים כחולים, זה כבר לא דבר שאפשר להקל בו ראש (זה ילד אחד? עם גיבוי של חברים? כמה ילדים? אותם ילדים בכל פעם? אתה מחזיר? לא מחזיר? איפה זה קורה?)

asi boy1

New member
אתם יודעים מה....

אני אתן לכם איזה סיפור אחד ותגידו לי איך הייתי צריך להתנהג בו אילו הייתי יודע אומנות לחימה כלשהי... לפני כשנה בערך, אני ועוד שני חברים הלכנו למקדונלדס. פתאום הגיע ילד בן 16 שהוא די ידוע בעיר שלי בזכות זה שהוא פושע. הוא התחילו לבקש ממני כסף, ואף איים עלי שאם אני לא אתן לו, הוא ידקור אותי עם סכין. לא ממש התווכחתי איתו כי בכל זאת אינני מעוניין לאבד את חיי בשלב כה מוקדם. כמו שחלק מכם אמר שצריך לעשות במצבים כאלה, הזמנתי ישר משטרה. המשטרה הגיעה מהר מאוד. היא הצליחה לתפוס את אותו אחד ולקחה אותו. במשך שבועיים שלמים, כל יום הזמינו אותי להעיד במשטרה מה קרה שם והייתי צריך לספר להם את כל הסיפור כשאותו אחד שגנב ממני, נמצא מולי ומסתכל עלי במבט רצחני. לאחר שהמשטרה חקרה את הנושא, היא הבינה שהיא לא יכולה לעשות הרבה חוץ מלשלוח את אותו אחד למוסד לעבריינים, ובכל זאת הוא יכל היה להגיע הביתה לביקור מתי שרק רצה! יום אחד, הלכתי לאימון כדורסל. פתאום אני רואה את הגנב עומד מולי עם סכין. תאמת לא ידעתי מה לעשות...הוא התחיל להגיד לי שזה שהזמנתי משטרה, רק חימם אותו יותר ועכשיו הוא מעוניין לסגור חשבון. היה לי מזל שבאותו מקום היו עוד מספר אנשים מבוגרים כי אחרת אני לא יודע איך זה היה מסתיים. לפני כמה ימים שוב אני הולך לאימון, ותנחשו את מי אני רואה הפעם? הפעם היינו רק אני והוא. הוא פשוט דפק לי מכות רצח שבחיים לא חשבתי שאפשר לתת כאלה מכות חוץ מבסרטים. עד היום אני מרגיש את הכאב שהרגל שלו השאירה. אז כמו שאפשר להבין מהמקרה הזה, המשטרה לא ממש עזרה לי במקרה הזה כי עם קטינים אי אפשר לעשות יותר מידי. והיועצת...מה היא כבר הייתה יכולה לעשות?!

chinabird

New member
מסובך.

איך היית צריך להתנהג? לא יודע. אני מן הסתם הייתי מתנהג כמוך. כך או כך, העובדה שלא מדובר כאן בסתם הצקות בית-ספר בהחלט מסבכת את העניינים. אז חוץ מלהמליץ ככלל על אומנות לחימה שתיתן לך להיראות כמו מישהו שלא כדאי להתעסק אתו, ובהתחשב בעובדה שמדובר כאן באנשים שאין להם ממש גבולות (כך שעצם ההתערבות המשטרתית לא מפחידה אותם), אולי כדאי לחשוב על משהו אחר: מקור סמכות אחר, למשל. לברר אם יש לתוקף מישהו שהוא מכבד את סמכותו - מישהו שיכול לארגן סמי-סולחה, או להכניס אותך תחת כנפו (לא כפרוטקשן, אלא כאמצעי, מבחינתו, להפגין את כוחו שלו בעצם מתן החסות, או להפגין כבוד או חיבה כלפיך). כל הפתרונות חלקיים, כמובן, אבל אולי משהו נשמע בכ"ז רלוונטי? וכמו כן - הבעיה היא רק שלך, או משותפת לאנשים נוספים? (זו שאלה חשובה, אני מאמין)

asi boy1

New member
אז ככה...

בדרך כלל אני היחיד שמעורב עם ילדים מסוכנים. גם אם אני הולך עם כל הכיתה, יבואו ויתחילו דווקא איתי. אין לי מושג למה זה...גם אם מישהו בכלל לא מכיר אותי הוא יתחיל איתי.

chinabird

New member
שוב אהמממם.

ואתה בולט לטובה? לרעה? (בתור תלמיד, מבחינת גובה...) כלומר, אם זה באמת מה שקורה, אז ייתכן מאוד שתצליח לפתור את העניין, לפחות חלקית, על-ידי שינוי של עצמך (כמו ללכת ללמוד קרב מגע, כפי שהציעו כאן כבר כמה וכמה). ומה עם האחרים? אתה עומד מול המציקים לגמרי לבד?! מובן שאם השאלות אישיות מדי, אתה מוזמן לא לענות (או לענות דרך המסרים). בינתיים, תיזהר שלא תצא בסוף מתוסכל כמוני: מציקים לך, מציקים לך, מציקים לך, וברגע שאתה גדול, חזק, עצבני ומת להחזיר להם - הם עוזבים אותך (משום מה).

asi boy1

New member
לפי דעתי, אני בכלל לא בולט.

אני לא גבוה מידי ולא נמוך מידי. לא מכוער ולא יפה. סתם בן אדם פשוט!

hajy

New member
ואולי זה משהו בהתנהגות שלך.....

כרגע אמרת על דברים שלא בולטים בך באופן חיצוני אבל תנסה לחשוב על משהו בהתנהגות שלך שאולי מעצבן אנשים...

לך ללמוד קרב-מגע, אבל אל תוותר על

היועצת. פירוט: מה שאתה צריך כרגע זו שיטה שמלמדת הגנה עצמית יעילה בזמן יחסית קצר. קרב-מגע עונה על הדרישה, יש עוד כמה שיטות כאלה. הן לא יעשו אותך בלתי מנוצח! אבל יתנו לך סיכוי יותר טוב. לגבי היועצת/מנהל בית הספר/ משטרה וכו', חשוב שיהיה תיעוד של פניות שלך לגבי הטרדות/התקפות, כי במקרה שתפגע במישהו יהיה לך גיבוי שניסית לערב את "הרשויות" כדי להימנע מאלימות - וזה לא הצליח.

asi boy1

New member
אין לי מושג למה לא אמרתי את זה...

אבל דיברתי עם היועצת ותאמינו לי שלא רק שהיא לא עזרה לי, רק יותר הרגיזה אותי. פשוט אין לה פתרון אז היא מתחילה לזבל לי את השכל עם כל מיני פתגמים מפגרים.

לא רלוונטי

אני מדבר על יצירת תיעוד ע"י גורם אובייקטיבי, שיוכל להעיד במקרה הצורך שהתלוננת על הבעיה. חשוב שיהיה תיעוד בכתב. תרשום לעצמך מתי היתה הפגישה, על מי דיברתם, מה היתה התגובה של היועץ/ת - כמה שיותר פרטים. ספר לחברים שלך על הפגישה ומה היה בה - שוב, כמה שיותר פרטים. המטרה היא יצירת גיבוי - במקרה שתפגע במישהו, תוכל להגיד: "ניסיתי בדרכים אחרות, הנה תראו: פניתי ליועץ/ת, למנהל/ת בית-הספר, למשטרה - וכלום לא עזר, אז לא היתה לי ברירה!" במקרה שאתה זה שייפגע, תיעוד כזה יכול להחמיר את הענישה של התוקף. דבר נוסף - ספר לכל גורם שפנית גם לאחרים. גם זה חשוב לגיבוי.

asi boy1

New member
אני באמת אנסה את זה../images/Emo8.gif

אני לא ממש בטוח שזה יעזור כי במקרה של זה שגנב ממני, זה אחד שאין לו הורים, והוא אחד כזה שיכול אפילו לדקור שוטר. מפחיד להסתובב לידו.

zz 4

New member
דוד .תעוד כזה לא משמש מבחינה

חוקית שום לגיטימציה חוקית למעשה עבירה .ותאמין לי דוד יועצת עוזרת מאוד במיקרה כזה .נושא אלימות בבתי ספר היום נימצא בעדיפות 1 .אגב חובה על מנהל לדווח על כך למישטרת ישראל .יכול להיות שהיועצת שלו .לא ראתה את המיקרה שלו רציני .לאחר שבדקה אותו .או משהו כזה .בכל מיקרה לא ניראה לי שהיא תזלזל בפניה של תלמיד בנושא אלימות .

אסי אומר בעצמו שהיועצת לא עזרה.

לדבריו, גם המשטרה לא עזרה. אני לא מצפה למצוא שום לגיטימציה חוקית למעשה עבירה, אבל כן חשוב שיהיה תיעוד שלא מדובר במקרה חד פעמי ויוצא-דופן; כשהענין יגיע לבית-משפט, תיעוד אזלת-היד של המערכת יהיה גורם משפיע בקביעת העונש. למען הסר ספק: נער עבריין כמו זה שתואר כאן הוא אדם שצריך להתרחק ממנו! עדיף לברוח מפניו ולא להילחם נגדו. להילחם צריך רק כשאין שום ברירה אחרת. אבל אם זה יגיע לבית-משפט, חשוב שיהיו עדויות אובייקטיביות של נסיונות מצד אסי לפתור את הבעיה "דרך המוסדות המתאימים", שלא הצליחו. כך התוקף לא יוכל להגיד "טעיתי", ולא יוכל להגיד "זו היתה מעידה חד-פעמית". כל מה שכתבתי כאן לא פותר את הבעיה! הבעיה (לדברי אסי עצמו!) היא, שאסי מושך מכות. למה ואיך, אי-אפשר לבדוק באינרנט. אסי צריך להשתנות כדי להפסיק "למשוך מכות". אבל במקביל, צריך לעשות עוד דברים - והתיעוד הוא אחד מהם.

למעלה