היי לכולם

one strike

New member
יש בושה

צריך להכיר בעובדות. מצד שני אם מצב קשה מאוד אין ברירה. אבל - אתם לא מבינים בכלל פסיכולוגיה של עבריינים. הטורף המצוי מזהה והולך על טרף קל. במקרה עם משטרה, אסי, תדע כי יצאת בזול. לך תלמד איגרוף. כאשר תתנגד כמו שצריך יחזיקו ממך.

chim chim

New member
תשמע

קודם כל לא הבנתי מה נעלבת לא כתבתי את זה בצורה גסה או בוטה פשוט חלקתי על דעתך. לקרוא להורים זה לא תמיד נכון ובמיוחד לא במצב כזה מה אתה מציע שכל פעם שמישהוא יציק לו הוא יאמר "אותך לאבא"חוץ מזה שאני לא מבין מה אבא שלו יעזור פה מה הוא יבוא עם מקל וירביץ להם? לא אמרתי שלא לשתף את ההורים שלך שכואב לך אבל לא פה. אם היה לי ילד(בע"ה)-הייתי מעדיף שהוא ידע לטפל בהם לבד ורק אחר כך היה משתף אותי. (ברור שאם הבן אדם לא יודע להגן על עצמו אז המצב שונה אבל פה הוא אמר שהוא דוקא חזק ואם הוא ילמד אומנות לחימה על אחת כמה וכמה) וחוץ מזה שאומנויות לחימה זה לא ספורט!!!!!!(ראוי לדיון בפני עצמו) שיהי לך יום טוב ואל תקח דברים כאלה ללב.

zz 4

New member
ממש לא נעלבתי .הבעתי את עצמי

אני בהחלט לא מציע לשתף הורים בכל דבר ודבר .אבל הוא סיפר שכל יום מציקים לו .ובמסגרת בית ספר.שזב מקום חינוכי .אז זה לא משהו קטן .וזה מיקרה קלאסי שיש לשתף הורים .וזה מצריך בדיקה למה זה קורה .ואבא שלו לא צריך מקל .מספיק תבונה ולהורים בדרך כלל יש ניסיון וכו .אתה באמת חושב שאם הוא ילמד אומניות לחימה .זה יפתור לו את כל הבעיות .או שיותר רצוי לבדוק מה באמת קורא כאן .אולי מחר החבורה תציק לילד אחר .אז גם הוא ירצה ללמוד .וכו וכו ולספר לאבא אחרי שהוא יטפל בהם .ואז אולי הוא טעה בשיקול הדעת .ופתר את זה לא נכון .הורים זה נכס .וחובה להתייעץ איתם ולשתף .אני מכיר אנשים מבוגרים שעדין מקבלים עצות והכונה מהורים .זה לא בושה .למי לספר עם לא להורים ?ואני אומר לך ברצינות אפילו מתוך ניסין ידע באומניות לחימה .לא עוזר ברוב המיקרים בריב ברחוב .ברחוב החוקים שונים לגמרי .הכל מותר כאילו .ואדם אכותי שלומד אומניות לחימה .לא תמיד יודע להיות ברברי ברחוב .סכין נשק .שלוש נגד אחד .ולדעתי אומניות לחימה זה ספורט אחלה ספורט .כמו כדור רגל וכו .

mickeym

New member
בכלל לא מדובר כאן על בושה

מדובר על פרקטיות. החור הולך ומספר לאבא. לאבא יש 3 אפשרויות: 1. להרביץ לילדים הקטנים. בואו נקווה שזה לא יקרה... 2. לדבר עם הילדים. לא יעזור ורק יחריף את המצב. הם יבינו שהילד הוא אכן קורבן, וימשיכו להתעלל בו. 3. לדבר עם המנהלים, וכו'. מהיכרות עם דרך הטיפול של בתי ספר בתופעה- לא יקרה שום דבר. האלימות תמשיך לחגוג. אף אחד לא מבקש שהוא ירביץ לכולם, או יפג באיש. אבל הוא חייב לצאת משגרת הקורבן. כשהם יראו שהוא לא הקורבן, חיות הטרף ילכו לחפש קרבן אחר. פייר? ממש לא. אבל זה העולם חברים. It's time to wake up and smell the coffee

mickeym

New member
ורק סיפור אישי קטן..../images/Emo13.gif

בהיותי חלק מכיתת מחוננים בזמן לימודי בבי"ס, תמיד היו האידיוטים שניסו להתנכל אל חברי כיתתי. בגלל שלא הייתי מעולם הסטיגמה המהלכת של מחונן, לא נטפלו אלי. בכיתה ז' בערך, כשעברנו לחטיבת הביניים, היו שם אכן כמה טיפוסים מפוקפקים מכיתות גבוהות יותר שהרגישו שהם שולטים בבי"ס. הם ראו אותנו כקרבן, ואי לכך בכל פעם שהם רצו לשחק במגרשים, או משהו דומה הם כמובן ניסו להפגין כוחניות. כשהתרעמנו על אי הצדק, הם כמובן התחילו באיומים. כשזה הגיע אלי יום אחד, הרגשתי שהגיעו מים עד נפש. תפסתי את אחד הערסים הגדולים האלה, ופשוט הפלאתי בו את מכותי. (כמובן שחטפתי, והרבה- לא היה לי שום ידע בלחימה). אח"כ כשהגיעו המורים, סירבתי "להסגיר" את הנערים הללו. העובדה ששיחקתי את המשחק שלהם, והוכחתי את עצמי כאחד שאינו קורבן, השתלמה. מאז, לא השתתפתי באף סיטואציה אלימה- ולא נדרשתי להגיע אליה. מיקי

zz 4

New member
ויש לאבא עוד אפשרות .לבדוק אולי

הבו שלו גורם לכך שיציקו לו .ואולי עיצה טובה של אבא לבן .תפסיק את מה שקורה .והכי חשוב אני עוד בבית ספר .הטיפול באלימות הוא לא נתון לשיקול דעת של המנהל .ועוד איך מטפלים .בכל החומרה .ובחינוך .אנחנו לא חיים בגונגל .שם חוקי הטבע החזק טורף .החלש ניטרף .

chim chim

New member
אז ככה...

*פנייה לגורם מטעם בית הספר-כנראה שאתה לא מודע.אבל כיום יש יחס מיקל כלפי ילדים אלימים ומופרעים ולא עושים להם כמעט כלום(ישהו את הילד לכמה זמן ן...הופ אבאלה בא להפוך שולחנות בבית ספר-וכבר היו מקרים מעולם) אני מאמין שאם הוא היה מחזיר מכות לאלה שהרביצו לו פעם הבאה הם היו חושבים פעמיים אם להציק לו וגם לאחרים. *הורים זה נכס-נכון מאוד *וידע באומנות לחימה דוקא כן עוזר ברוב המקרים. *אומנות לחימה זה לא ספורט)(אולי גודו דוקא כן) *בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים ונגמור את הויכוח.

amir_aikido

New member
בסרטים לא רואים אמנות לחימה

אסי, בזמן שהרעיון להתחיל ללמוד אמנות לחימה הוא רעיון טוב, ואולי בטווח-ארוך אפילו יעזור לך להתמודד אם תותקף על ידי איזה ילד, או יעלה את הבטחון העצמי שלך ויעזור לך "לשדר" לילדים האחרים לעזוב אותך. לימוד מסרטים הוא ממש לא בכיוון. סרט הוא רק סרט, וכל קשר בינו ובין אמנות לחימה אמיתית הוא חלקי ביותר במקרה הטוב, ברוב המקרים הקרבות והמהלכים הסרטים יותר דומים לריקוד מאשר לאמנות לחימה (בדומה לריקוד, בסרטי הפעולה משתמשים בכוריאוגרף שיתכן את הצעדים כדי שהם יראו טוב
). למשל - כל האגרופים והבעיטות בסרטים בכלל לא פוגעים במטרה, כי הם נראים יותר טוב למצלמה אם הם נעצרים 5 ס"מ לפני המטרה. הרבה מאוד מהטכניקות שמראים בסרטים לא עושות כלום בחיים ו/או מבוצעות באופן כ"כ עלוב בסרט שאין סיכוי שהן יעבדו. גם הרעיון ש"לאחד מתחיל אסור לנסות את התרגילים של הסרטים כי הוא חלש וכל זה" הוא רעיון של הסרטים ולא של אמנויות הלחימה. במציאות הדברים הרבה יותר פשוטים - מתחילים פשוט לא מצליחים לבצע טכניקות מתקדמות בצורה סבירה. ולכן ללמד אותם טכניקות שכאלה יהיה בזבוז זמן ומתסכל. כמובן שיש עוד סיבות שלא מלמדים מתחילים את הכל, אבל הסיבה שכתבתי היא העיקרית - אנחנו מנסים ללמד כך שהתלמידים יתקדמו בלימודים ולימוד של "טכניקות מהסרטים" איננו תמיד הדרך הנכונה. ודבר אחרון
הרבה מהתרגילים של הסרטים מבוצעים על ידי אקרובטים מקצועיים עם מזרנים מאוד עבים מתחת ומספר מנופים וחבלים שמחזיקים אותם באוויר. אם תנסה לעשות תרגילים שכאלה - אתה עלול להפצע, ולא בגלל שאתה חלש או לא גמיש מספיק, אלא פשוט מפני שהתרגילים הללו בלתי ניתנים לעשיה בכלל
ולכן - אם אתה באמת רוצה ללמוד אמנות לחימה, תמצא מדריך טוב ותתחיל ללמוד
אל תנסה ללמוד מהסרטים : הסרטים שייכים לעולם הדימיון והפנטזיה ולא למציאות אמיר

asi boy1

New member
זה ברור...

אני יודע שהמכות, הקפיצות ובכלל הכל שם זה בכאילו. אבל בכל זאת סרטים כאלה נותנים מלמדים משהו. אני יכול להגיד שלפי סרט אחד שראיתי של ואן דאם, למדתי לבעוט בעיטה אחת שבחיים לא ראיתי אותה קודם לכן. ואין סיכוי שאני אנסה כל מיני סלטות או קפיצות גבוהות...אני מודע לסכנה שבדבר.

Reign Of Chaos

New member
אסי,

להגיד לך ת'אמת? אני מכיר ת'הרגשה, גם לי קרה, אמנם לפרק זמן קצר, אך עדיין, שחוויתי התנהגויות כאלה או דומות. מה עשיתי? ישבתי וחשבתי, למה, ולמה לי? עד שהגעתי למסקנה- אם לא תדרוש את זה, לא תקבל. ואני אומר לך בשיא הרצינות, אם אתה מקבל את המכות כתוצאה מהיותך קורבן של "צחוקים" של החבר'ה, אז מהיום שחק אותה קשוח! ואני אומר לך את זה ברצינות. תנסה להכנס לראש של המתעלל, פתאום תגלה את הפיתרון! אם הוא פוגע במישהו, והוא רואה שהוא נפגע, אז אותו בחור בעצם מימש את המטרה שלו, ואז הוא ישים לעצמו מטרה חדשה, שאותה הרי, הוא חייב לממש! אם הוא יראה שהקרבן שלו מתעלם (לעצתם של יפי נפש אחרים) הוא יעשה הכל על מנת שהוא לא יצא "מפודח". אבל אם הוא יראה שיש לו עסק עם מישהו רציני, הוא יפסיק. ואת זה אני אומר מנסיון!. אתה בעצמך אמרת שיש לך כוח. וללמוד מסרטים זאת שטות גמורה, הסרטים מכניסים אותך לאשליה שאם תעשה כמו הגיבור בסרט אז תנצח, אז למה ציפית? ברור שכל מה שהגיבור יעשה בסרט הוא ינצח, זה חייב להיות ככה. אז מה? אז אני יתחיל ללמוד דברים בצבע ורוד וילמד איך לתת אגרופי-מחץ כמו שבנות הפאוור-פאף עושות? זו שטות גמורה. אםא תה רוצה לדעת איך להגן על עצמך, חפש את האומנות האידאלית שלך. וכאשר אני אומר תחפש אני לא מתכוון שתעשה בדיקה שטחית כמו שאני מכיר שרבים עושים, הם חושבים שישנם רק 3 אומניות לחימה בעולם, קראטה ג'ודו וקונג-פו. תחפש כמו בנאדם! עד שתימצא! אני גם פעם הייתי בסרט הזה, הייתי בטוח שיש או קראטה או ג'ודו, וג'ודו לא ממש רציתי כי הייתה לי כבר חגורה כתומה. אז חיפשתי המון המון המון זמן עד שמצאתי את האלטרנטיבה האידאלית בשבילי- נינג'יטסו. אתה נראה לי מחפש משהו סטריטי, מהיר שמפתח מהירות תגובה ובלי הרבה קטע רוחני (כמו שאמרת, שאינך רוצה טאי-צ'י). אני הייתי ממליץ לך על נינג'טסו (הבחירה שלי!), ג'ו-ג'יטסו ברזילאי וקונג פו אולי. ובטח אחרים יעלו פה עוד.

Reign Of Chaos

New member
בהקשר של בנות הפאוור פאף- ../images/Emo13.gif

ללמוד דברים בצבע... = ללבוש דברים בצבע...

asi boy1

New member
כן באמת....

אם מישהו יכול בבקשה בבקשה לומר לי, מה שמה של אומנות הלחימה שמתאימה למה שאני רוצה.... אני לא רוצה ללמוד את כל ההסטוריה על האומנות, או כל מיני דברים רוחניים(למרות ששמעתי שזה דבר חשוב ביותר!). אני רוצה סוג של אומנות שבה לומדים בעיקר תגובה מהירה והתקפה טובה! אני יודע שאני נשמע כמו איזה אחד שנחת מהירח...מה לעשות אני עדיין לא יודע כמעט כלום על אומנויות הלחימה.

Reign Of Chaos

New member
אתה בכלל לא נשמע

כמו אחד שנפל מהירח, זה לגיטימי בהחלט שבנאדם רוצה להגן על עצמו מהתעללות של אחרים, ואין לו כח לקטעים רוחניים. שמע, ממה שהבנתי הקטעים הרוחניים, שניתן למצוא הרבה כמוהן בטאי-צ'י למשל, הם יותר עוזרים לך לדעת מתי, למה ואיך להשתמש בכח שלך ולהכיר בו. אני אישית לא מת על זה. גם לדעתי יש לי מספיק מוסר לדעת מתי כן מתי לא ואיך, ואני מודע בהחלט לכמות הכוח שיש בידיי. אני גם חיפשתי משהו בדיוק כמוך, רק שלא באותן נסיבות. אני ממליץ לך בעיקר על 2 האומנויות הראשונות שאמרתי לך עליהם- ג'ו-ג'יטסו ברזילאי ונינג'יטסו.

רוחניות זה האמנות של אוכלי פול, לא?

לעניין, נראה לי שפיספת מעט את כוונת אלו שטוענים ל"רוחניות" (אני לא טולטקי, בחיי) באמנויות לחימה. מוסר זה עניין שבין אדם לעצמו, למשטרה, לחברה בה הוא חי, ולמורה שלו (כולל הורים). יש שיוסיפו אלוהים, אבל לאלוהים יש הכל - מה הוא צריך את המוסר שלך? ה"רוחניות" מתבטאת ביכולת להתמקד, ולהתמיד בפעילות גם אם אין תוצאה מיידית נראית לעיין. ה"יכולת" לעמוד סאן צ'ואן חצי שעה רק על סמך האמונה שהמורה שלך יודע על מה הוא מדבר, ההתמדה באימון יומיומי אפילו שאתה כבר יודע את כל הקאטא, ועושה את כל התנועות "נכון".

nage

New member
אף אחד לא יכול להגיד לך כזה דבר

אף אחד חוץ ממך לא יכול לדעת מה האומנות שמתאימה לך. אני יכול לספר לך רק שאני מתאמן כבר כמה שנים באייקידו ויש אצלנו מעט מאוד פציעות, וגם הן לרוב באשמתו המלאה של הנפצע (כלומר שלי), שהיה עסוק בלעשות דאווינים במקום טכניקות פשוטות. לעומת זאת להגיע לרמה של הגנה עצמית באייקידו (ולעניות דעתי גם בנינג'יטסו, ויסלח לי Reign of Chaos עם אני טועה) לוקח הרבה שנים, וכשאני אומר הרבה שנים אני מתכוון לזה, שאחרי ארבע וחצי שנים של אימון אני לא בטוח שאני מסוגל להרבה יותר מאשר לחמוק בצורה סבירה מקו ההתקפה של יריב, שבא להתקיף אותי, ואולי בגלל שאני לא מפחד לחטוף כצת (כבר חטפתי לפני שהגעתי לאייקידו), אז בסופו של דבר אני אצליח לתפוס את היריב באיזה טכניקה טובה ולגמור ענין. תלך לראות כל מיני מורים באזור שלך עד שאחד מהם יראה לך ותשאר. לגבי כדורסל זאת הרי האומנות לחימה האולטימטיבית אל תוותר על זה כל עוד אתה נהנה מזה.

Reign Of Chaos

New member
אתה לא בדיוק טועה

אך לא בדיוק צודק, מצד אחד נינג'יטסו היא אומנות עם אין-ספור טכניקות תנועות ופעולות, אך מצד שני, מספיק לדעתי חצי שנה להתאמן באופן רציף, וכבר יש לך פלוס גדול על ערס ממוצע ברחוב. יהיה לך כבר ידע יחסית גדול למשל בבריחים, שדברים כאלה מאוד מרתיעים ערסים ממוצעים. ואתה תדע בצורה בסיסית ביותר מה לעשות בכל מיני סיטואציות שאתה מגיע עם ערס ממוצע. ואני יכול לאמר לך את זה כי כבר קרה לי שהצלחתי לנטרל יריב כמה וכמה פעמים בזכות דברים שלמדתי בנינג'יטסו, ומה אני? כולה חודש וחצי בחוג, 5 שעות בשבוע (2 מפגשים בשבוע). ככה שישנם תוצאות "מיידיות" כלשהם, אך מצד שני אץה אף פעם לא מספיק (טוב). אני ממליץ בחום על השיטה הזאת עבורך. ישנם אנשים מסויימים בחוג שלי שפשוט אני לא יכול לתאר אותם אחרת- בלתי מנוצחים! אני יודע שזאת גישה תינוקית אך זה הרושם שהם השאירו עלי.

nage

New member
למען האמת אני לא הולך מכות

אני פשוט קצת זקן בשביל זה (32) לכן אני לא יודע מה יקרה לי ברחוב עם הידע שלי. זה עזר לי קצת עם האחיינים שלי כשהם עברו את הגבול הם קיבלו בריח שעשה להם נעים בכל מיני מקומות, והאמת היא שהם כבר לא כ"כ קטנים, חלקם שוקלים יותר ממני.

tengu

New member
הגנה עצמית בנין ג'יטסו

ואכן צודק NAGE, לעניות דעתי העניה, שיש חסרון מסוים בנין ג'יטסו. אבל הסיבות לחוסר יעילות אפשרי באייקידו ובנין ג'יטסו שונות. באייקידו יענו על הסיבה חכמים ממני אבל בנין ג'יטסו הסיבה היא רוחב יריעה עצום ואולי מוגזם. יש כמה דרכים להתמודד עם כל כך הרבה טכניקות והדרך שלנו היא ללמוד היצע מצומצם של דברים מועילים על החצי שנה ראשונה, להכין בסיס טוב של כושר מחד ואנושיות מאידך ולבצע קרבות אימון במגע מלא כבר בשיעורים הראשונים. אני חושב שיש תוצאות לא רעות ומתחילים אצלנו מרגישים, די בצדק, שהם מסתדרים בתוך אלימות.

למעלה