היי! יש לי 2 שאלות

אבל כשאתה חיי במדבר בעיר מתורבתת

יש לך לאן לברוח. הטמפ' בצל במדבר נמוכה בצורה משמעותית מהטמפ' בשמש. פשוט תשאר בבית - מה שאתה עושה בכל מקרה
בבית ממש קריר ונעים

שירני025

New member
וגם יש לך שלג שם!

פה בקושי יש חורף..והחורף הזה בכלל לא "סבלתי" מקור
בתוך העיר יש פה ושם צמחייה אבל אין מספיק עצים וצל כדי להגן מפני השמש.. מבחינתי פשוט בלתי אפשרי ללכת ממקום למקום ברגל בקיצור, עכשיו שדיברנו על זה נזכרתי שהעונה החמה בדרך.. אולי אני אכנס למקפיא עד החורף הבא

Berethor

New member
בחורה כלבבי ../images/Emo13.gif

תכלס איך אפשר לתלונן על קור וחוסר שמש במדינה החמה הזאת. עדיף שלג או ירוק, קריר ומעונן/מוצל.

ברומבית

New member
תמיד יש הזדמנות לחזור :) ../images/Emo115.gif

זה לא אבוד
(בחורף לא היה ממש קר בערד?)

יש רוחות ממש חזקות

אז מחוץ לעיר ממש ממש קר (למשל בחצר האחורית שהיתה לנו. אי אפשר היה לצאת אליה בחורף) אבל בתוך העיר, הרוח נחסמת מהבתים ואז זה לא נורא כ"כ.

Berethor

New member
עבורי מדבר תמיד סימן מוות, שממה וחום

את המעט חיים וצמחיה שיש במדבר אי אפשר להשוואת בכלל לזאת שיש במקומות עם צמחיה וירוק.

p019

New member
במצפה רמון יש את מזג האוויר המוצלח ביותר בארץ

אם חם - תעברי לצל ויהיה לך קר.

ברומבית

New member
אני והמדבר בצבא~~ ../images/Emo115.gif

הייתי בעובדה, ה"הארד קור" של הנגב. בקיץ ממש, אבל ממש ממש חם. 38 מעלות וכאלה. בחורף קפוא (לא יודעת מספרים
) וזה בלי להזכיר את השמירות בחורף בלילה... גם אני סובלת מהלחות במרכז-חוף, אבל היובש לא עוזר לי הרבה

Berethor

New member
חום זה דבר כזה דוחה

ולהזיע מבלי לעשות כמעט כלום זה כזה זה ממש גהינום. בקיץ כל כך חם בארץ שאפילו בלילות אנשים כמוני מזיעים
. גם התחממות יתר של הגוף והסביבה זה ממש סיוט, ההרגשה היא כשל מחשב ללא קירור
. לפחות עכשיו פחות או יותר בסדר בחוץ, ולא מזיעים תוך כדי ישיבה/הליכה קלה..

אתה צריך לעבור למדבר

אני חושבת שאתה לא מבין כמה לא חם שם בבית ואין סיבה להזיע בלילה! גם לא כשיש 40 מעלות בחוץ! זה בדיוק ההבדל בין לחות ליובש.

ברומבית

New member
אני אמשיך לקטר ../images/Emo9.gif ../images/Emo115.gif

"גרתי" שנה וחצי במדבר. היה אסון. אמרת שהבניינים בערד חסמו את הרוח. אז איפה שהייתי יש בניינים, אבל לא מספיק. הרוח ממש חזקה. אבל גם בלי הרוח היה ממשממשממש חם או ממשממשממש קר. יכול להיות שבין עובדה לערד יש הבדלים רציניים?

לא יודעת להגיד לך

לא גרתי בעובדה ולא שרתתי שם... לגבי הבניינים - זה שונה עיר שלמה לעומת מחנה צבאי קטן.. ונראה לי שבאופן כללי בצבא הכל נחווה חות נחמד כי התנאים באופן כללי פחות טובים ומצב הנפשי פחות נחמד.

למעלה