היי! יש לי 2 שאלות

הנה עוד מישהו שכותב מהמדבר:

מתוך הבלוג של דר' אסי סיקורל: "שלוש מרפאות, 2500 קילומטרים רבועים, זה תחום האחריות שלי. אני אוהב את המדבר, וגם את הפוטנציאל שגלום בו. מרחבים, משאבים – ואנשים. לאנשי הנגב יש אופי אחר. אליי לא מגיעים בכדי לקבל הפנייה למיון. ברוב המקרים אני מתחנן בפני המטופל שייסע. אולי אפשר לחכות? הם שואלים "

Berethor

New member
זה טבעי שהיו אנשים שיעדיפו מדבר

אחרי הכל לא כולם יכולים לחיות בצפון. שוב אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים, יאללה החלפות..

../images/Emo45.gif איזה כיף שיש מישהו שמבין אותי

גם אני חושבת שעצים פשוט מסתירים את הנוף.. וכאן בטבעון חושבים שאני מינימום חולה וסובלת מפוביה לירוק.. ניסיתי להסביר להם שאין לי בעיה עם ירוק בגובה דשא (דשא זה דווקא נחמד), אבל כשזה צומח לגובה ומסתיר הכל - זה לא כיף. מבית שלי בערד, יכולתי לראות את כל המדבר עדדדדדדדדדד חברון.

Xylophone

New member
ידעתי שלא תבינו

התכוונתי ששמתי לב שאקסטרה יותר אוהבים הכול פתוח ומדבר ואינטרו אוהבים מסתור- עצים.

חשבתי שזה מה שאת חושבת, אבל לדעתי זה ממש לא

נכון. הגרוש שלי מאוד(!) מופנם ודווקא בגלל זה אהב את המדבר. המדבר מאפשר לו להתבודד ולהיות בשקט שלו. אני באמת לא חושבת שזה קשור חוץ מזה שזה ~נראה~ קשור...

Berethor

New member
אינטרוברטיות נשמעת לי תכונה בעייתית משהו

ללא קשר האם מדובר באדם חברותי או לא. התעניינות רק בעצמך מובילה לאיגואיזם, סגירות יתר ותחומי עניין צרים.

Berethor

New member
זה לא נכון

אני לא מרגיש שייך להשוואה הזאת בכלל. אי אפשר לומר עליי שאני מתעניין רק בעצמי כי א' אני מתעניין גם באחרים וגם במצב העולם באופן כללי, ב' לפעמיים מעניינים אותי נושאים כללים ופלוסופים אף יותר שמעניינים אותי נושאים אישיים, אוליי גם משום שחיי לא מעניינים כל כך במלא, אבל גם משום שאני לא טיפוס שמתעניין רק בדברים בנלים כזאת איך אני ישיג את זה או את זה. בכל אופן לי יותר מתאימה ההשוואה בין מופנמות ומוחצנות, שאני כמובן שייך בעיקר לצד המופנם. http://he.wikipedia.org/wiki/מופנמות_-_מוחצנות

אבל לא כל אדם מופנם מתעניין רק בעצמו

ולא כל אדם מוחצן מתעניין באחרים. כלומר: יש אנשים מוחצנים שגם מתעניינים רק בעצמם. האמת, יש לא מעט כאלה...

שירני025

New member
היי

אממ עצים = טבע!!
מדבר---> שמש, חום=מייבש את המים..אין מים----> אין טבע!
באמת ממש לא קל לחיות פה.. במיוחד בקיץ
זה סיוט!

אני דווקא מאוד נהנתי ממזג האוויר בערד

מדבר => יבש. יבש => לא מזיעים ועומס החום ה-ר-ב-ה פחות מורגש. במרכז הרבה פחות נעים לגור. וגם במדבר יש ה-מ-ו-ן טבע.צריך רק לדעת לראות

שירני025

New member
../images/Emo2.gif

האאא אני מדברת על חום 40+ איך את לא מזיעה?? והשמש פה מאוד מסוכנת, וגם אפשר להשתזף פה מהר מאוד (אבל עם שמש כזו, ממש לא מומלץ) כן יש פה טבע, אבל מעט, הרוב זה חול
לא מזמן הייתי ביער פה בעיר (אחרי שניייים שלא ביקרתי ואפילו לא זכרתי מה ראיתי אז) ,יש עצים אבל לא בכמות גדולה, פרחים מאוד חסר ולא מצאתי שום דבר חי חוץ מחתול..

אין לי בעיה עם חום גבוה כל עוד אין לחות

אני בקושי מזיעה גם כשיש לחות, אז כשאין - בכלל לא. ואני הלכתי פשוט עם חולצות ארוכות כשגרתי בערד. בכל מקרה לא היה לי חם, אז ככה זה הגן עלי מהשמש. פה בצפון אני סובלת מקור!!!
וחיות? יש מלא! בתור נערה המחנאות קיץ והטיולים האהובים עלי ביותר היו למדבר. כמה ללילות של מעקב אחרי חיות עשיתי.. פשוט רובן פעילות בלילה בגל החום. ופרחים - היתה לי פשוט גינה (גרתי בבית פרטי) עם השקיה אוטומטית, כך שפרחים לא היה חסר. קיצור - חלום. חלום שנגוז..
ולחשוב שכילדה זה היה החלום שלי ואמרתי לא פעם 'שאני בחיים לא אגור בצפון. צפון זה רק לטיולים' איך נפלו גיבורים....

Berethor

New member
הדברים שאני הכי לא אוהב במדבר

זה החום הגבוה ושאין מסתור מהשמש הקופחת. אבל זה נכון שחום ללא לחות הרבה פחות גרוע, אם כי אני מזיע הרבה מחום או לחות גבוהים, לא בנוי לזה.

למעלה