היי חדשה

העובדות מורות שמי ששוגה קשות

אלה בעיקר כל אלה שדוגלים להשאיר את האוטיסט ללא תמיכה וללא טיפול...
מספיק לבדוק את המאפיינים של בני נוער מתאבדים כדי להבין שחלקם הגדול היו כאלה שהוריהם האמינו שלא צריך לעזור להם ושהכל אשמת החברה....

arana1

New member
אני לא מכיר אף אדם שדוגל במה שאתה כותב

גם לא יצא לי לקרוא מעולם מישהו שכותב דברים דומים למה שאתה כותב כאן
דווקא הורים שיודעים לזהות את כשלי החברה הם כאלה שהרבה יותר מעורבים בגידול הילדים שלהם מההורה הממוצע שנוטה להפקיר את הילד שלו למערכת

ההתנגדות שלי לטיפולים נובעת מזה שאני מזהה אותם ככאלה שלא עושים את העבודה הנכונה והראוייה
לא כל מי שמתנגד למה שקורה במערכת החינוך הוא נגד חינוך והשכלה
בדיוק להפך,אלה שמתנגדים לה הם אלה שטוענים,ולדעתי בצדק,שהיא פשוט לא מספקת את הסחורה
אותו הדבר נכון גם למה שנחשב בטעות לטיפול ואבחון

הוסבר כאן כבר כמה אלפי פעמים שההתנגדות לטיפול אין פירושה קריאה להזנחה והתעלמות אלא בדיוק להפך,להשקעה מהותית יותר,אישית יותר,מקורית ויחודית ויצירתית יותר,אבל זה ממש לא מפתיע שאנשים שדוגלים בטיפולים לא מסוגלים להבין אפילו דבר כל כך פשוט כי הרי האטימות וחוסר המקוריות וחוסר האומץ והיכולת לקחת את גורלך בידיים כהעדפה של הפקדת כל מה שהכי קרוב ואהוב עליך בידי סמכויות ללא שום ביקורת והתנגדות זה חלק ממה שכל כך גרוע בטיפולים שלכן גם לא יביאו לעולם לעצמאות מהותית,יצירתית ומקורית וחד פעמית,כשאת שדווקא אוטיסטים מסוגלים לה ולכן הם כל כך סובלים מהבהמיות העדרית שמהווה תקן מחייב כיום למה שנקרא בטעות כישורי חברה

העובדות מורות שאוטיסטים שהתאבדו,שחוו חיים איומים בבגרות,היו דווקא אלא שעשו את הכל בשביל להתחזות לנורמלים

אף אחד פה שמתנגד לשיטות הטיפול הקיימות

לא הציעה ושום אלטרנטיבה טיפולית אחת פרט לסיסמאות וקלישאות....
וכל בני האדם הם נורמלים.
אבל מי שלא מאובחן ולא מטופל זה גם מי שלא למד איך לדבר על הקשיים שלו ואיך להביא את הסביבה לקבל אותם כי כולם היו בטוחים שמספיקה להם אהבה

arana1

New member
כי אין אלטרנטיבה טיפולית

וגם לא צריכה להיות כזאת
כי מה שיש זה ילד
אולי מיוחד ושונה מהממוצע
כי בניגוד למה שאתה כותב כאן אז מתברר שלא כל בני האדם מתאימים בדיוק לנורמה
הרי אתה בעצמך טוען בצדק נגד הנזק שבהכחשת השוני
אבל שונה זה לא חולה ולכן לא צריך לטפל בו ככזה
הוא אדם שמזכה את ההורה,ואת כל מי שבא איתו במגע,בהזדמנות מיוחדת שיש היודעים ושמחים בה ויש ששואפים להתעלם ממנה ולהכחידה

השיטות הטיפוליות לא עוסקות בכלל בקבלת השוני אלא רק בהכחדתו
עצם הצורה שבה הן מגדירות קשיים וחסרונות משקפת שהן עובדות בדיוק ההפך מלמה שהן מתיימרות להיות

לדעתי ולדעת אוטיסטים רבים אחרים כן יש

אלטרנטיבות טיפוליות...
ואם מישהו אומר שלא צריך כזאת שלא יטען שלדעתו אוטיסטים כן צריכים עזרה וטיפול....
ובניגוד למה שאתה כותב מעולם לא טענתי שכל בני האדם מתאימים לאיזו שהיא נורמה...
אבל כל בני אדם נורמלים במידה כזאת או אחרת.
ולא כל שוני הוא הזדמנות לשמוח
ולעזור למישהו זה לא להכחיד את השוני שבו.
צריך להיות פשוט בן אדם להבין את זה.

arana1

New member
אז אתם טועים

ויש הבדל גדול ומהותי בין עזרה וטיפול
איני מבין למה אתה ואחרים כאן מתקשים כל כך להבין את זה
כל אדם צריך עזרה
ואדם ששונה מהנורמה על אחד כמה וכמה
אבל לא כל אדם צריך טיפול
הנסיון להתייחס במונחים טיפוליים לאדם ששונה מהנורמה הוא לא יותר מגזענות מחליאה ומסוכנת נורא

לא אמרתי שאתה טענת אלא שזה אני שטוען שרוב בני האדם כיום מתאימים לנורמה ולכן חריגה כמו הזהות האוטיסטית למשל נתפשת כלקות שזקוקה לטיפול

לא כל שוני הוא הזדמנות לשמוח
השוני האוטיסטי הוא כזה

כמובן, האוטיסט היחיד הצודק זה אתה

ושוב אתה לא אומר אמת כי כן יחסת את זה לי.
והגזענות היחידה היא של מי שמייחס לקבוצת אנשים תכונות מסויימות ומייחס לעצמו בלבד את היכולת לקבוע אותן

arana1

New member
ממש לא היחיד

מכיר ושמעתי וקראתי גם אוטיסטים וגם אנשים נורמטיבים אחרים שאינם שפוטים לחלוטין למבט הנורמטיבי
וגזענות זה רק מה שאנשי המקצוע והחוקרים עושים
כשהם מזהים ומפיצים וכופים מבט שמתחזה להיות אובייקטיבי אבל בעצם הוא מבטא רק את הסובייקטיביות של מי שסבורים שהנורמה היא האלוהים
ואז הם מתארים תכונות ומאפיינים שאנשים כמוך מזדהים איתם ודרכם אבל בעצם הם לא יותר מהדרך שבה האדם האטום והאגוצנטרי משליך על האחר את חוסר יכולתו לראות ולהרגיש ולהתחשב בכל מי שאיננו כמו עצמו בדיוק
ואז מקבלים תמונה מעוותת ומעוותת שלפיה האוטיסטים לא מבינים הקשרים והם שטחיים והם איטיים מדי ומהירים מדי ויותר מדי זזים ורגישים מדי ואטומים מדי
הם הכל מדי
כי הם לא מתאימים בדיוק לתמונה הקפואה והנבובה של צרי המוחין וצרי האופק מהאקדמיה והרפואה ומערכת החינוך
זה מבט גזעני,הרסני,לא מוסרי ולא אנושי ומי שמזדהה איתו הופך גם הוא לכזה

כי האוטיסט הוא לא מדי
הוא חי את מידתו ככראוי וכמוקצב לו
אבל כשמנסים לדחוס אותו כל הזמן למידת הבבון הכחני התורן אז הוא מתחיל להתפרע ואז כולם אומרים אתם רואים,צדקנו ,האוטיסט הוא מופרע
מי שמופרע ומפריע זה רק החוקרים והמטפלים והמחנכים
האוטיסטי הוא פשוט בן אדם וזה מוציא אותם מדעתם כי זה משהו שהם לא יכולים להיות

זה שאנשים מסכימים איתך לא אומר שום דבר

על המבט הנורמטיבי.
וכשאדם מעודד אנשים לצרוח לאחרים באוזן ולנגב עיניים בחולצות של הזולת, הוא זה שמוציא אותם מדעתם וגורם לאחרים, כולל אוטיסטים, לנדות אותם

arana1

New member
זה אומר שאני לא היחיד

זה לא אומר כלום לגבי תקפות הטיעונים והגישה שלי אבל זה אומר שבניגוד למה שטענת איני היחיד שחש בעוול המטופש והרצחני שמתבצע על גבם של האוטיסטים

אני לא מעודד אחרים לנגב עיניים בחולצות של הזולת אלא שכאדם גמיש ופתוח מסוגל להבין שבסיטואציות מסויימות זה מצחיק לשבור גבולות
ויש לי פינה בלב לאנשים שסובלים מאוד תחת עריצותם של הגבולות הקפואים והמקפיאים המושתים כשיגרה על כל מה שמעט חורג מהממוצע על ידי הכנופיה הנורמטיבית שמתחזה לחברה אנושית
אז אם מדי פעם אדם כזה מתפרע אז שיהיה לו בכיף
אני איתו
גם כי אנחנו בלווא הכי מנודים
כמה שלא תעמיד פנים אתה תישאר מנודה
אם לא מבחוץ אז מבפנים

אני ממש לא מנודה, אולי אתה

וגם בעבר לא הייתי מנודה, רק לא הבנתי שאני זה שמתרחק מאנשים לא הם ממני.
אבל מי שחושב שלנגב עיניים בחולצות של אחרים ולצרוח להם באוזן זה דבר מותר שלא יתפלא שהוא יהיה מנודה, יחד איתם.
שהם יצרחו לו באוזן וינגבו את העיניים בחולצה שלו
נראה כמה זמן הוא יחזיק מעמד עם זה.

arana1

New member
טוב,החוויה שלי היא אחרת

ורק אותה אני יודע לספר
אנשים לא מתרחקים ממני,להפך,אנשים תמיד רצו את קירבתי,אני מתרחק מהם,מבחינתו זו אינה התרחקות אלא שאני חש קירבה בצורה שונה מזו הנורמטיבית ולכן נוהלי הקירבה של הרוב הנורמטיבי לא רק שלא מדברים אלי אלא אף מהווים הטרדה שמכאיבה לי הרבה יותר מצרחה חד פעמית באוזן או ניגוב עיניים בחולצה(אני גם קורא את הדברים האלה כסוג של מחאה,אולי על מה שנחשב בטעות כקירבה לאנשים נורטיבים,סוג של הערה קיומית ,בדיחה,ויש לי ספק אם הם מהווים התנהלות יומיומית או שגרתית אצל מישהו)

מבחינתי רוב האנשים צורחים לי באוזן כל הזמן
וזה באמת מאוד מקשה עלי את הקיום
אבל אין לי יכולת או רצון או כוונה להשתיקם
אז אני נושך שפתיים ומקווה להחזיק מעמד

כנראה שהם לא צורחים לך מספיק חזק

אם אתה מחזיק מעמד...
ואין לי שום בעיה עם החויה שלך. יש לי בעיה כשאתה טוען שהיא היחידה הרלבנטית לאוטיסטים. במיוחד שאני יודע שזה לא נכון לאוטיסטים שאני מכיר.

arana1

New member
טוען שהיא רלוונטית ומשמעותית לאוטיזם

הרבה יותר מהפרשנות האקדמית-רפואית-פדגוגית של התופעה,
טוען גם לפרשנות מוסרית ואנושית יותר שלכן בניגוד לישיות שהזכרתי איני כופה אותה על הסביבה באלימות צרת מחשבה דרך רשת התניות שמועכות מהפרט את הנשמה.
ואני מוצא בתגובות שאני מקבל כאן,לחיוב ולשלילה,ובמה שאני קורא וממה שאני מכיר ובמה שאני מתנסה אישורים תקפים מאוד למידה שבה עמדתי היא הרבה יותר אובייקטיבית והכללותי הרבה יותר מדוייקות מאלה שהמימסדים המוזכרים למעלה יודעים ליישם.

מנסיוני הרבה אנשים שבטוחים שהם מכירים אוטיסים בכלל לא מכירים אותם,אתה יכול לחיות ליד אוטיסט כל החיים ולא להכירו בכלל

ומסיוני המשפט האחרון שלך כולל אותך

ומשקף את דעתם של אנשי המקצוע הגרועים ביותר, אלה שלא מקשיבים לזולת וחושבים שהם יודעים הכל...
ופגשתי אנשי מקצוע שמתנהגים כמוך, וכאלה שלדעתי הרבה יותר טובים, עבורי לפחות

arana1

New member
נסיונך לא כולל חיים לידי ולכן אינו רלוונטי

אני ,בניגוד לאנשי מקצוע,גם לא מתיימר להיות כזה,אני רק בן אדם,דבר שהם לא יהיו לעולם.
ואתה מתבלבל בין הקשבה לבין קבלה חסרת ביקורת של כל מה שהאחר אומר,שזה בדיוק ההפך מהקשבה,רק אנשים אגוצנטרים לחלוטין תופשים הקשבה כהסכמה מלאה עם האחר ואני למזלי לא כזה,ולכן בניגוד לאנשי מקצוע לא מתחזה למי שזכאי לקבוע לאחר איך ומה לעשות אלא פשוט מספר את חוויתי ותחושתי ודעתי ונסיוני,אלא שדווקא זה מה שמעצבן אנשים שממש מתחננים למישהו שישפיט אותם ויחסוך להם התמודדות אמיתית עם הקיום.

פשוט לא לוקח את מה שאתה ואחרים אומרים כאילו היה מידע אבסולוטי שעומד מעבר לזכותם של אחרים לפרשו גם בצורות ששונות מאלה שלך,זאת הקשבה אמיתית,אבל אנשים שהתרגלו לזיוף של כאלה שעושים להם פוזות קשובות ונעימות ונחמדות אבל בעצם ממשיכים להתייחס אליהם כדפוקים לא יזהו יחס אמיתי ומכבד באמת לעולם.

בפעם המיליון אני ואומר

שבניגוד לכל הטיעונים והסילופים שלך אין לי בעיה עם החוויה שלך, יש לי בעיה כשאתה טוען שהמסקנות שאתה מסיק הן היחידות הנכונות לגבי אוטיזם בזמן שהם בסך הכל חזרות על סיסמאות סיינטופוצוות וקלישאות אנרכיסטיות ושאתה מטעה הורים ואוטיסטים על האופציו שעומדות בפניכם.

לצעשה אתה מתנהג כמו איש המקצוע הגרוע ביותר שמזלזלתבכל מי שלא מסכים תאיתו, זה יחס אמיתי ל4ח3ים כאל דפוקים ומסכנים.

arana1

New member
אבל אין לך בעייה עם נ"ט שטוענים אותה טענה

כי מעולם לא קראתי ממך אפילו חצי מילה שמבטאת ולו מעט התנגדות לפרשנות הנורמטיבית לחוויה האוטיסטית
איך זה שדווקא מול הטענה ,וגרוע מזה,מול הישום,של זווית הראיה הנורמטיבית והפרשנות הנורמטיבית והמסקנות הנורמטיביות לגבי אוטיזם אינך מעלה את הטענה שאתה מעלה נגדי,הרי אני בניגוד להם לא פועל כמונופול כלכלי-מערכתי-סמכותי אלא פשוט אדם בודד שמשתף אחרים בדעותיו ותחושותיו
אז דווקא אני מפריע לך ?
חשוד,חשוד מאוד

מי שטוען שהאוטיסטים דפוקים זה רק האנשים שאתה מעריץ בזמן שכל מי שקרא אי פעם ולו שורה אחת ממה שכתבתי ומסוגל גם להבין לפעמים מה הוא קורא יודע שאתה ואחרים שונאים אותי כאן בדיוק בגלל שאני טוען שבניגוד לדעה הפסוודו מקצועית והעאלק מדעית אוטיזם אינו לקות ואינו תסמין של פיגור התפתחותי

בדבר אחד אתה צודק,אני מזלזל מאוד באנשים מסויימים ומטעמים מאוד מסויימים,שאותם נימקתי כבר מספיק בעבר

למעלה