היי חדשה

רונן מה זה מסגרת מתאימה

מתאימה למי לי לך להם אל תדאג לבת שלי עד היום ברוך השם לכל מקום שהיא הגיעה אליו היא מיד השתלבה ללא שום בעיה לכל מקום שהיא נכנסת היא מלאת ביטחון ועד היום לא הייתה לה שום בעיה ואתה יודע למה כי יש לה ביטחון מלא ביכולות שלה כי יש בה משהו מיוחד שאפילו אני לא יודעת להגדיר אבל אנשים מתאהבים בה ממבט ראשון ולא כי היא בתי באמת שלא, אל תדאג למסגרות שלה אני כאן חיה ונושמת ומכינה אותה מספיק טוב לעתיד שלה אגב גם כאן בפורום יש הורים שבסופו של יום הגיעו למסקנה שאף מסגרת לא מתאימה לילד וא מדובר בילדים שלא טופלו דווקא רובם כן טופלו אז אולי באמת הסביבה לא מכילה תחשוב על זה

בטח שלא לי....

חשבתי על זה, וה"סביבה" לא צריכה להתאים עצמה לכל מקרה...
כי הסביבה מורכבת מהרבה אנשים שאין להם שום מחויבות ועיניין לעשות מאמץ של "הכלה".... למי שחושב שמותר לו להתנהג איך שהוא רוצה בכל מקום שהוא...
אפילו אוטיסטים לא מקבלים אוטיסטים אחרים שלא מסוגלים להתנהג בחברה....ואני לא מדובר דווקא על כפייה של סתם נורמות, אלא על פגיעה של ממש...

רונן אתה הולך למקרים קיצוניים

מה זה לא יודעים להתנהג בחברה, שוב רק על עצמי ועל בתי לספר ידעתי, הבת שלי לא הולכת ומתפרעת ולא עושה מה שהיא רוצה להבדיל מהרבה ילדים מטופלים שאני מכירה דווקא הבת שלי אין לה התפרצויות זעם היא לא שוברת דברים לא מרביצה לאף אחד לא פוגעת באף אחד וגם לא בעצמה. ומה זה אצלך ילד לא מטופל, בו אני אסביר לך את הצד שלי אני לא לוקחת את הבת שלי לטיפולים ולכל מני מטפלים מסיבה אחת ופשוטה אני לא חושבת שיש להם מה לתרום לי ולה את הטיפול הריגשי אני והיא עושות יופי ביחד, את הריפוי בעיסוק אני והיא עושות יופי ביחד לשחק עם ילדים אחרים, יש לה בלי עין הרע משפחה מאוד גדולה לא רק אחים ואחיות שמשחקים איתה ומשעשעים איתה היא הולכת הרבה לגינות שעשועים ולדברים שמעניינים אותה, אני מאמינה שהשקעה שלי בה דורשת הרבה יותר נחישות אומץ וגם יכולת להודות בטעויות כי אם מה שהוא לא הולך אני לא אומרת שהילדה לא מבינה או אשמה כי היא לא אשמה בכלום אני פשוט משנה דרך להבדיל ממטפלים שיראו תמיד את האשם בילד הם לעולם לא יודו שהם לא עובדים נכון ומה הכי קל מאשר להאשים ילד במיוחד כזה שאינו מדבר. ועכשיו רונן לא בציניות ברצינות רבה אני אומרת לך אני מזמינה אותך באופן אישי אלי הביתה בוא ותכיר את הבת שלי ואת הסביבה שהיא גרה בה ואני מבטיחה לך שתאמין שיש גם דרכים אחרות להגיע לילדים שלנו אם אתה מעוניין תשלח לי הודעה בפרטי אתן לך כתובת טלפון ותבוא אני מוכנה אפילו לבוא עד אליך ולהביא אותך אלי. בוא אולי תשנה את דעתך.

אתה פשוט מכעיס

מי אלה המומחים? אתה מדבר איתי על מומחים שכל היידע שיש להם אלו השערות בלבד, האם יש בעולם מומחה אחד שבאמת יודע מה זה אוטיזם. ואם לדעתי אוטיזם זה לא משהו שמצריך טיפול, אתה מדבר על אוטיזם כאילו שזה אסון אז אולי בשבילך אבל להגיד שמישהו אומר מה דעתו הוא חסר אחריות שוב הלכת שבי אחרי המומחים, בשבילי אני המומחית. ואם אני אגיד לך שאותם מומחים שלך הרסו את בתי ולקחו ממנה כל טיפת שימחת חיים שהייתה לה ואם אני אגיד לך שהמומחים שלך הכניסו אותה לקונחייה שלה, מה תגיד, היית אם המומחה הלא נכון, אבל זה לא אחד ולא שניים. פשוט יש לי מזל שהבת שלי הבהירה לי חד משמעית היא לא צריכה טיפול היא צריכה שייתיחסו אליה כאחד האדם, ויכבדו אותה על שונותה ואתה יודע מה כנראה המומחים שלך מודעים לעובדה שהורה בתחילת הדרך אפשר להלחיץ אבל הואה שהתאזן קצת כבר אי אפשר להלחיץ ולכן הם מדברים כל הזמן על חלון היזדמנויות,

dina199

New member
כל הדעות הן לגיטימיות.

כל זמן שהן לא מעודדות פעולה נגד החוק.
לכן התגובה הצנזורית שלך של מאוד מרגיזה.
וכן גם לי היה קרוב משפחה שעישן כל החיים (חוץ בשבתות
) והגיע לגיל 92.
אותי למשל מרגיז אם יעודדו לעשן במקומות אסורים לעשות.
אז זכותו של הורה חדש לשמוע מגוון דעות ותוצאות.
למשל יש מקרים שעשו את כל הטיפולים האינטנסיביים כמוך ולא סגרו את הפער.
הורה חדש צריך לדעת שגם זה יכול לקרות.
זו בדיוק הסיבה שאין אף שיטת פלאים אחת. כל אחד מוצא בסוף את השיטה שמתאימה לילד שלו

כתלות במצב הילד וכתלות במצב המשפחה

אם הילד בטיפקוד נמוך באמת חובה להתחיל גן תקשורת או תוכנית ביתית אינטנסיבית כתלות ברצון /יכולת ההורים.
לגבי תפקודים גבוהים-תלוי מאוד במצב הילד ובמצב ההורים-לא תמיד הטיפול צריך להיות אינטנסיבי -ולא תמיד זה טוב/נכון למשפחה.

צר לי אבל תגובתך עוד יותר מכעיסה

מה שאתה אומר בעצם שהורה שהחליט שהילד שלו לא זקוק למומחה זה או אחר ושההורה שלו הוא המומחה הוא הורה שמסכן את בנו. ואני אומרת לך שהורה שבוחר לטפל בבן שלו לבד בהתאם לאינטואיציות, התפתחות הילד ורצון הילד זה הרבה יותר קשה והאחריות הרבה יותר גדולה ובשביל זה צריך הרבה יותר כוחות נפשיים אני לא זורקת הכל על מטפילם אני לוקחת את האחריות על הילד שלי ומכיוון שמדובר בשירשור תמיכה לא אמשיך אם תרצה תפתח שירשור נפרד.

זה אחת הבעיות עם אבחון ילדים וכאן הועדה צדקה

הרבה ילדים מתקדמים בדילוגים ולא בהכרח על פי המסלול הקבוע והרגיל... כך שלא משנה מה יעשו, הם יתקדמו וידביקו את הפער עם בני גילם.

Astroo

New member
מה הקשר לאבחון ולועדה?

זה לא שהאבחון שלו לא היה נכון

יכול להיות שבמקרה שלו האבחון היה נכון

אבל היו מקרים שלא....
אני מניח שרוב הדוגמאות של ילדים ש"יצאו" מהפורום הם של כאלה שבעצם הדביקו באופן טבעי את הפער בינם לבין יתר הילדים בני גילם.

Astroo

New member
הילד לא יצא משום דבר

רק שמבחינה התפתחותית, שכלית, יכולת דיבור וכו' הוא הדביק את הפער.

dina199

New member
האם ייתכן שמבחיה שכלית

הפער אף פעם לא היה קיים (או היה קיים ההפוך) אלא לא ראו את זה בגלל יכולת דיבור וקשיי תקשורת בכלל ?

לא התכוונתי למקרה הספציפי שלך

אלה לאותם ילדים שדווקא בגלל יכולת הדיבור וההתפתחות אובחנו כאוטיסטים וכשהפער בינם לבני גילם הצטמצם בתחומים אלה התברר כי בתחומים האחרים הם לא אוטיסטים....

dina199

New member
ברוכה הבאה

לפני כמה זמן קיבלתם את האבחנה ?
אני מניחה שגם לפני זה לא היה קל

אייל 414

New member
אני פשוט לא מאמין !!!!!

תקשיב אריה הם עושים לך בדיוק מה שהם עשו לי !!!!!! פתחתי נושא לפני חודשיים או שלוש על טיפול לילדים אוטיסטים וקיבלתי תגובות קשות ... אני קורא את השירשור ואני פשוט לא מאמין איך האנשים פה מוליכים שולל את האנשים החדשים שרוצים לקבל דעה בטוענות שלפעמים אין צורך בטיפול ובלה בלה בלה . תקשיבי מאמינה בניסים תאמיני בנס כי לי קראו 2 ניסים עם הילדים שלי בספקטרום ותעבדי איתם נכון וטוב ותאהבי אותם ותרעיפי עליהם אהבה אין סופית ושיהיה לך בהצלחה רבה.
עדיף לך להתייעץ עם מנתחי התנהגות מוסמכים כדי לקבל תוכניות מובנות

חג שמח .

TikvaBonneh

New member
אבל לא היו תגובות קשות

היה חוסר הסכמה, היו ויכוחים, ובעיקר שרשרת של אי הבנות.
לדעתי אין מה להשוות למה שהיה איתך.

TikvaBonneh

New member
ו - אני שמחה לראות שבכל זאת חזרת

ואתה מוכן להגן על הדיעות שלך.
שמחה לשמוע שהילדים שלך מתקדמים, בטוחה שאתם נותנים להם המון אהבה.

למעלה