היי חדשה

אייל 414

New member
תקוה תודה

תמיד אגן על דיעותי אבל אני רוצה שאנשים יבינו שמדובר פה בדיני נפשות ! ושאנשים אומרים לאנשים אחרים שגם ללא טיפול יש הצלחות רבות הם לא מבינים את הנזק שנגרם לאמא שרק עכשיו גילתה שבנה אוטיסט , אינני מבין את המגמה של מספר מועט אמנם של אנשים בפורום פה שמכוון תמיד נגד הטיפולים ונגד הנורמות . אני לא מבין זאת כלל בתודה רבה אייל

TikvaBonneh

New member
הייתה כאן אי הבנה

הם מפרשים את המילה טיפול אחרת מאיתנו.
הם לא קוראים לשילוב יחידני טיפול אלא בשם אחר, אבל הם בעד. והם לא קוראים למעון תקשורתי טיפול - אבל הם בעד. אז לא צריך להיבהל. יש רק גולש אחד שהוא נגד טיפולים באופן גורף, והוא איננו הורה לילד אוטיסט אלא אובחן באוטיזם בתפקוד גבוה בתור בוגר, כך שממילא לא מתאים להכניס אותו לתכנית ביתית או לאלוטף.

TikvaBonneh

New member
כלומר נגד טיפולים במובן שאנחנו

נותנים למילה, שזה להתאים את התכנית הלימודית והחינוכית שלו לקשיים התיפקודיים שלו בכל התחומים.

arana1

New member
אז לאדם שלא זקוק לטיפול אסור לדבר על טיפולים?

אגב
כיוון שאני הבנתי מגיל קטן שאין מי שיטפל בי ואין מי שיעזור לי אז כמו הרבה אוטיסטים אחרים הכנסתי את עצמי לבד לתכנית ביתית
את כל השכלתי וכישורי רכשתי לבד בבית ועם עצמי
כל מי שניסה לעזור לי ולטפל בי רק הפריע לי

TikvaBonneh

New member
מותר לו

והנה אתה כותב את דעתך.
ומותר לאריה לכתוב שדיעה מסוימת מכעיסה אותו.
לכל אחד מכם יש נימוק משלו לדיעה שלו.
אתם אנשים שונים עם ניסיון חיים שונה, וכל אחד מיכם כותב על הניסיון שלו ועל מה שהוא יודע.

arana1

New member
בתחרות על דיבור כפול אין לי סיכוי נגדך

או נגד כל נ"ט אחר
אני יודע שמותר לכולם לכתוב את דעתם(תנסי להסביר את זה לאריה ואייל למרות שאין לי ספק שהם לא מסוגלים להבין את זה וגם די ברור לי למה)
תגובתי התייחסה עניינית לנסיון שלך לחתור תחת תקפות דעתי מטיעונים שאינם ענייניים לדעתי
ועל זה השבת כצפוי בסיסמא יפה ,
שכצפוי בסך הכל מנסה לחפות על הקושי לקיימה

דוגמה די מובהקת להבדל המאוד מסויים בשימוש בשפה בין נ"ט לא"ס וגם אפשר להבין ממנה קצת על הסיבות להבדל הזה
ככה שמי שבאמת רוצה להתעניין בבעיות התקשורת של אוטיסטים יכול ללמוד ממנה משהו
הבעייה שאין באמת מישהו כזה
אז ילד שיתקל בזיוף כזה עשוי להיכנס להתקף זעם או שתיקה או ילך לאיבוד
מבוגר שכבר לא תלוי בנ"ט יודע פשוט כבר לא לספור אנשים שמדברים ככה,עקום,וזה בדיוק מה שמקפיץ אנשים בפורום הזה

arana1

New member
באמת אינך מבין זאת כלל

אבל גם לדברים שאינך מבין יש זכות קיום וגם הם צריכים להאמר
ויש אנשים שלהתנסותם אוטיזם זה גם רגישות למה שכל כך משובש במה שמקובל כנורמה
(וגם ילד קטן ואפילו תינוק יכול להרגיש את זה,אולי הוא לא יודע להגיד את זה אבל הוא מרגיש את זה כמתחים ותחושות ורגשות של הסביבה,ואם הוא אוטיסט אז הוא מרגיש את זה בעוצמה הכי גבוהה שאפשר)
ולכן ממליצים לאנשים קודם כל לטפל בעצמם ,במי שהם,בציפיות שלהם ובתנהגויות שלהם,וברגע שהם יעשו את זה הם יגלו ילד שמתחיל פתאום לדבר ולשתף פעולה בלי שום תוכנית יקרה שבסך הכל כופה על הילד בכח בדיוק את התבניות שהכי עושות לו סיוטים

abashel13

New member
בוא ואסביר לך ידידי הצעיר

מהן דיני נפשות... הנורמה היא מספר סטיסטי וסימן חיצוני

אינה נוגעת לחייו להתנסותו ולרגשותיו של איש ולהתאים מישהו לנורמה

או למדוד אותו על פי נורמה כמוהו כמו להכניס אדם למיטת סדום...

למתוח ו/או לכווץ אותו שיתאים למספר...

אני לא נגד נורמות... הנורמות מצחיקות אותי בתור "אמת"... זוהי רק תוצאה באוסף של ניסויים ואם תעשה ניסויים

\אחרים תקבל נורמות אחרות...

arana1

New member
סטטיסטיקה היא כלי מעולה

וככזה היא יכולה לשמש למבט שיעניק משמעות דווקא למה שחורג מהמקובל ולכן לא נגיש לכלים מסורתיים יותר,אלא שגם כאן מה שמדבר זה לא הכלי אלא האדם,מי שיודע לקרוא סטטיסטיקה רק בשביל להנציח את הקבוע ,המקובע,מחמיץ את ערכה ויופייה ככלי לניבוי התנועה,השינוי,יופייה המהותי של החריגה,כמו במכניקת הקוונטים למשל.
האדם העדרי מדמה בנפשו שסטטיסטיקה נועדה לקבע קונצנזוס,היא לא,היא מאפשרת לתאר את תנועתו ,היחסית והזמנית של המוסכם,של המןסכמה.
מי שמשתמש בסטטיסטיקה בשביל לכלוא אנשים לממוצע זקוק לעוד כמה שיעורים במטמטיקה לפחות.

abashel13

New member
אם בהתפלגות עסקינן

והסטטיסטיקה היא כלי לכמת שוליים ומרכז ואת היחס ביניהם

הרי שהיא נפלאה אך אם משתמשים בה להוכחה שמדידה של כמות מסויימת

יחסית לכמות אחרת מצביעה על ערך מעבר לערך המספרי הרי שהיא כלי מגוחך

ודי בלהיווכח בויכוח חסר הטעם על שינוי מגמה באחוזי המאובחנים בספקטרום האוטיסטי ובניסיונות לדכא את תנודת הכמויות ע"י

מניפולציות ניהוליות כאהל ואחרות כדי להבין שמדידה חסרת פניות היא לא נר לרגליהם של האוחזים באמיתות סטטיסטיות.

dina199

New member
גם אני לא מאמינה

על מה שאתה מרשה לעצמך.
האם מישהו המליץ לא לאהוב את הילד ולעזוב אותו לנפשו ?
סך הכל אמרו שלא תמיד אהבה לילד וטיפולים עוברים דרך מנתחי התנהגות. יש גם אופציות אחרות.
כל הכבוד שהם עזרו לך לאריה127 ולאחרים, אבל יש גם מקרים אחרים. האם כל כך קשה להודות שגם אופציות אחרות קיימות ?

אריה127

New member
אני מכיר גם אופציות אחרות

אופציות שאולי לא קיימות במגוון הדעות שבאות לביטוי בפורום.

הורים שלא עושים כלום כבר שנתיים (גם לא לשלוח לגן מיוחד) כיוון שיש להם ביטחון בילד שהילד ישלים פערים.
מבחינתם העיכוב ההתפתחותי הוא בעיה שנוצרה כתוצאה מההתנהגות שלהם: שהם צריכים לתת אמון בילד. אם יתנו בו אמון הילד יתחיל להתפתח.
כשקיבלו את האבחון הם קרעו אותו לגזרים כי מבחינתם קבלת האבחון פירושו חוסר אמון בילד.

ומדובר על משפחה שאינה מסוגלת לתת לילד השקעה הורית בבית כתחליף.

ההורים הללו קוראים את הפורום ומקבלים רושם שלדעתי מוטעה. שילדים עם pdd לא מטופלים מסוגלים להשלים פערים.
הבעתי את דעתי, שתפיסה כזו מסוכנת.

הערה חשובה: אני לא מתייחס בכלל לסוג הטיפול אלא רק לטיפול המותאם לצרכים של הילד, ובהתאם ליכולות שלו. וממש לא משנה איך קוראים לזה.

dina199

New member
ואלי אותם הורים לא מעוניינים ב'השלמת פערים'?

אני אישית לא נגד טיפולים. אבל גם למי שנגד, יש זכות קיום.

ולגבי פערים - ההורים מאוד מוטרדים ב'השלמה' רק שהילד נמצא 'מתחת לשכבת בני גילו'.
כשהפער הוא בכיוון 'מעל בני גילו' - או שמתגאים בו , או שלא מתייחסים אליו כי רק 'מתחת לשכבת בני גילו' מעניין., אבל איןשום ניין ב'השלמת הפער'

כל מי שקורא את הפורום רואה הרבה דעות. היו כאן המלצות על ABA והורים שהחליטו לקבל את ההמלצות האלה. היו כאו המלצות על טיפולים רגשיים והורים שהחליטו לקבל את ההמלצות האלה. היו המלצות על שילוב יחידני והורים שהחליטו לקבל את ההמלצות האלה. היו המלצות על חינוך מיוחד (מכל סוג שהוא) והורים שהחליט לקבל את ההמלצות האלה. אז גם אם יש המלצות 'לא לטפל' - אנשים בוגרים שקוראים את הפורום יכולים החליט בבחירה חופשית אם לקבל או לא לקבל המלצה כזאת.

זה זכותם

אבל אז שיבינו את התוצאות כגון הקושי במציאת מסגרת מתאימה והחוסר ב"הכלה" של האחרים...
בדיוק כמו שמי שבוחר בתוכנית ביתית מלאה צריך להבין את המשמעות לא רק הכספית אלא גם מבחינת העומס על המשפחה ועל הילד...
לכל בחירה של ההורים יש השלכות....

dina199

New member
אז יש השלכות.

ועדיין אנחנו חיים בעולם עם בחירה חופשית.

רואה 6 6

New member
כמובן שכולם אשמים

אשמים בזה שמנסים להתווכח על משהו,שעומדים על דעתם לגבי משהו.
(אני גם זוכרת את פתיחת הנושא שלך,כמו פרסומת לבמבה שוש זה נשמע,בערך...)
לי יש שאלה אליך,נגיד שאין לך,כתומך מוחלט בשיטה ספציפית שיג ושיח עם מי שקיצוני לך לגמרי (אגב,הקירבה בין שני הקצוות גדולה כמרחק ביניהם,לידיעתך) למה אתה מתקשה לשוחח באופן מושכל עם אנשים שפתוחים לדיון?
אתה לגמרי לא רואה משהו שלא מסתדר רק בסביבה?
אתה מפחד לדבר עם מישהו שיש לו ניסיון נוסף?

מה אתה כועס?

לא הצלחתי להבין על מה, יש כאן הורים שמאמינים שיש דרך אחרת,
ממש כמו שמאמינים שאם אתה חולה אתה יכול לטפל באותה מחלה בשתי צורות
האחת היא הקונבנציונלית והשנייה היא האלטרנטיבית,
וכל אדם בוחר את השיטה, על אף שכבר שמענו שכפו על חולים טיפולים קונבנציונליים בניגוד לזכויות אדם וחופש הבחירה.

dina199

New member
ובאותה מחלה יכולים להיות כמה דרכי

טיפול קונבנציונלית וכמה דרכי טיפול אלטרנטיבית

למעלה