היי, אנשים, שאלה....

חולוני

New member
הם פופלאריים, לא ?

אז הם פופ. תבין, פופ זהו לא סגנון מוזיקלי ( כבר 1000 פעם שאני חוזר על זה..), אלא מושג בפני עצמו. כל להקה בעולם מעבר לסגנונה המוזיקלי, היא או פופ ( פופלארית..) או אלטרנטיבית, ורדיוהד משתייכים לפופלאריים. זה הכל.

באפט

New member
רדיוהד זה פופ? טוב לדעת.

ולא אלטרנטיבי? כל להקה בעולם היא או פופ או אלטרנטיבי? גם להקות ג´אז, פאנק, מטאל, גוספל וראפ הן כולן "או פופ או אלטרנטיבי"?? סלח לי..אבל..מה עובר עליך? פופ זה לא פופולרי. שוב, פופ זה לא פופולרי. יש שירי פופ שהם לא פופולרים, ויש שירים פופולרים שהם לא שירי פופ. פופ זה מוסיקה שעיקרה היא משיכה מיידית ככל האפשר של המאזין, בעיקר המאזין הצעיר. פופ זה גם תרבות (או תת-תרבות), אבל זה לא מילה נרדפת לפופולרי רק משום שפופ היא רישא של המילה "פופולרי"! גם הסימפוניה ה-5 של בטוהובן היא מאוד פופולרית, אז היא מוסיקת פופ? אם לא, אז לפי התאוריה שלך היא מוסיקה אלטרנטיבית. מעניין מאוד.. רדיוהד נחשבים לאחת מהלהקות האלטרנטיביות המובילות כיום, ממש לא פופ. מיוז היא להקת רוק אלטרנטיבי, עם נטייה לפופ.

מה לא הבנת?

זאתי, ששאלה על מיוז, אני חושבת שהיא שאלה איזה סגנון הם מנגנים. בלי קשר לפופ או אלטרנטיבי, זה לא בעיה להגדיר להקה לפי זה. ואיכשהו זה הגיע לרדיוהד, אז אני חושבת שגם אותם צריך להגדיר לפי מה שהם מנגנים, ז"א, כרגע, כי זה הנושא פה. קפיש?

חולוני

New member
עניתי לה בקשר למיוז.

הם בריטפופ. וממיוז זה התפתח לדיון על רדיוהד, דיון גורר דיון. מה הבעיה ?

taya

New member
טוב, בואו נעשה לויכוח הזה סוף.

כולם צודקים. פופ זה קיצור של פופלארי. כל מה שפופולארי הוא פופ. אבל, המושג "פופ" השתרש בשפה היומיומית כביטוי למוסיקה קלילה וקליטה, מסחרית, אשר לרוב ניתן למצוא באמטיוי. מכיוון שאנחנו פורום עממי (מאיפה הבאתי את זה ?) ועצלן, אנחנו נשתמש בביטוי "פופ" כמו שמשתמשים בו בשפה היומיומית, וכולם ידעו למה אנחנו מתכוונים. מוסכם ?

חולוני

New member
לפחות יש פה אחת שידועת מזה פופ.

פופ זה כל מה שפופלארי ואלטרנטיבי זה כל מה שלא. זה הכל, וזה פשוט מאוד.

חולוני

New member
רדיוהד כבר לא אלטרנטיביים כיום.

הם להקה מאוד פופלארית, ולכן הם פופ, בריטפופ.

חולוני

New member
אלטרנטיבה = ברירה\תחלופה משנית.

כל מה שהוא לא פופ זאת אלטרנטיבה, זהו לא סגנון מוזיקלי אלא מושג בדיוק כמו הפופ. פופ זה פופלארי, ואלטרנטיבי זה כל מה שהוא לא פופלארי. זה פשוט.

באפט

New member
רוצה לומר,

סינטקטית כן, אבל הסמנטיקה מזמן איבדה את משמעות באופן הזה. ההגדרה המילונית היא: pop adj : (of music or art) new and of general appeal (especially among young people)

חולוני

New member
פופ זה כן קיצור של פופלארי.

עשיתי על זה בגרות, וכשאומרים מוזיקת פופ מתכוונים לקיצור של מוזיקה פופלארית.

DISTURBED

New member
שקרן!!!!!

אתה במגמת תקשורת אתה לא עשית על זה בגרות... ואם אתה מתכוון לבגרות באומנות חברה טובה שלי בכיתה שלך ועזרתי לה להתכונן על החומר...וזה בכלל לא קשור למוזיקה אלא לפסלים תמונות וכו´. תפסיק לנסות להראות חכם ותודה שאתה טועה. ולפני זה אמרת שבחיים לא אמרת שרדיוהד הם פופ כשלפני זה אמרת שהם פופ כי הם פופולאריים ואחרי זה אמרת שהם פופ שוב... תגיד לי מה עובר עלייך? בחיים שלי לא ראיתי בן אדם שמדבר כל כך הרבה שטויות ומשקר כל כך הרבה! רדיוהד הם לא פופ והמוזיקה לא מתחלקת רק לפופ ולאלטרנטיבי. את סוגי המוזיקה לא קובעים לפי מידת הפופולריות שלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה