היי, אנשים, שאלה....

אני חושב שפשוט

אפשר לחלק מוסיקה לפי פופולריות - פופ ואלטרנטיבי, או לפי מאפיינים מוסיקליים, ופה נכנסים כל הקיטלוגים המוכרים.

חולוני

New member
תגידי את היית בשיעורים שאת יודעת ?

אמנות זה לא רק פסלים ותמונות, אמנות הפופ מתייחסת לכלל סוגי האמנות המודרנית וזוהי לא רק אמנות אלא, וזוהי גם תרבות והיא אפילו מתייחסת לאנשים, למשל מרילין מונרו הוא הדוגמא הקלאסית לאישה בתרבות הפופ, היא אישה שהייתה פופלארית מאוד והייתה הסמל האמריקאי לאשה שהגשימה את החלום האמריקאי - פירסום והצלחה. כל מהות הפופ הוא פרסום והצלחה וזה תקף לכל כלל סוגי האמנות המודרנית כולל מוזיקה ( וגם ציורים, פסלים, אנשים, פסלים, מכוניות, סרטים, ואפילו מוכרי ירקות אם הם פופלאריים..). כאשר מישהו\מישהי\משהו\להקה\זמר\זמרת\חתול\לא משנה מה\ מתפרסם ומצליח הוא הופך אוטומטית לפופ. במילים אחרות הוא הופך אוטומטית לפופלארי, וזה תקף גם למוזיקה, ועל למדנו גם בשיעורים, את לא היית בשיעורים שלמדנו על זה אז את לא יודעת. אני אפילו ממליץ לך לפתוח מילון ולראות מה הפירוש של המילה "פופ", אני מבטיח לך במאה אחוז שהפירוש יהיה "פופלארי". ומה זה אלטרנטיבי בעצם ? למה אומרים מוזיקה אלטרנטיבית ? בשביל היופי ובגלל שזה נשמע "מאגניב" להגיד אלטרנטיבי ? לא. אלטרנטיבה פירושה ברירה\תחלופה משנית. במילים אחרות, כל מה שהוא לא פופלארי הוא אלטרנטיבי, המוזיקה האלטרנטיבית היא תחלופה למוזיקה הפופלארית ולכן סוגי המוזיקה מתחלקים לשני סוגים - פופ ואלטרנטיבי. ושוב, אני חוזר על זה בפעם המיליון, פופ ואלטרנטיבי אלו לא סגנונות מוזיקה אלא מושגיפ בפני עצמם ( חוץ המפופ הממוסחר של בריטני והחבר´ה שקיימים אך ורק בשביל ההצלחה והפירסום לעומת רדיוהד שהרוויחו את ההצלחה והפירסום ביושר ).

DISTURBED

New member
הא...באמת שכחתי לציין...

מה זה השטויות האלה על רדיוהד?? רדיוהד היא אחת הלהקות האהובות עליי ביותר! איך אפשר להגיד דבר כזה עליה??? יש לה שירים מדהימים שלא מתקרבים לפופ בכלל-אז תפסיק כבר להשמיץ להקות טובות! אני לא מבינה-כל להקת רוק צריכה להיות לא מוכרת כדי לקרוא לה רוק? אז אם היא מוציאה שירים טובים והם מושמעים הרבה אז זה הופך אותה לפופ? תבין-סוג המוזיקה לא נקבע על פי הפופולריות שלה!!! עכשיו באמת עיצבנת אותי-אני מבקשת מכל אוהבי רדיוהד להגיב!

אני חושב שאנחנו מבלבלים דברים

הוא מדבר על הפופ לא כז´אנר מוסיקלי, אלא כזרם תרבותי. כל מה שפופולרי הוא חלק מהתרבות הפופולרית ולכן פופ. זה לא אומר שהמטרה שלו היא פופולריות, זה לא מרמז על איכות או טיב היצירה, אלא רק שהוא (אותו שיר, ספר, ציור וכן הלאה) השיג פופולריות.

DISTURBED

New member
נכון,זה מה שאני אומרת-

שלא מקטלגים שיר לפי מידת הפופולריות שלו!

באפט

New member
גם כתרבות

גם כתרבות, פופ אינו פשוט מייצג את מה שפופולרי. הגדרה יותר קרובה תהייה שתרבות הפופ מייצגת את מה שמתיימר או נועד מראש כדי להיות פופולרי בקרב צעירים, במידה כזאת שמבדילה אותה מדברים אחרים. בכל מקרה, הגורם לבלבול הוא זה: חולוני החליט על דעת עצמו לומר "פופ" במקום פופולרי (בניגוד מוחלט לשאר העולם), ואלטרנטיבי ככל מה ששונה מפופ. לאחר מכן, הוא החליט שהשאלה "איזה סוג מוסיקה זה X" שנשאלה במקור, היא בעצם השאלה הבוליאנית "האם X היא מוסיקה פופולרית?" ואז הוא ענה "כן, מיוז עושים מוסיקה פופלרית, כמו מוצרט ומילס דיוויד ומיסטר P". ובכלל, מהי מוסיקה פופלרית? מוסיקה שאנשים רבים אוהבים, כלומר מוסיקה שנחשבים בעיני רבים ל-"טובה". לכן, ברמה האנליטית, אפשר להסיק מדבריו שכל מוסיקה טובה היא מוסיקת פופ. שיבושם לו.

חולוני

New member
תפסיק עם השטויות

לא קבעתי כלום על דעת עצמי, אני יודע בדיוק על מה אני מדבר כי עשיתי בגרות על אמנות ותרבות הפופ. ופופ זה כן קיצור של פופלארי ואין בכלל קשר לצעירים, מה קשור צעירים, מה מבוגרים לא נחשבים ? תפסיק עם השטויות שלך, אין לך מושג על מה שאתה מדבר.

חולוני

New member
גם אני אוהב את רדיוהד.

אבל הם בכל זאת פופ. ואת צודקת, איכות המוזיקה לא נקבעת לפי הפופלאריות, כי יש להקות פופלאריות עם מוזיקה טובה ( רדיוהד ), ויש להקות פופלאריות עם מוזיקה גרועה ( לימפ ביזקיט ). אבל ההגדרה אם להקה היא פופלארית או אלטרנטיבית כי נקבעת לפי הפופלאריות, כי מזה למעשה פופ ? פופ זה קיצור פופלארי, ואלטרנטיבי זה ההפך מפופלארי. וזה שאמרתי שרדיוהד פופ, לא אומר שירדתי עליהם, אני לי כוונה לרדת עליהם כי הם עושים מוזיקה נפלאה, רק ציינתי שהם להקה מאוד פופלארית ולכן הם פופ. הם לא פופ ממוסחר כמו בריטני ( ופופ ממוסחר זאת בכלל לא מוזיקה, אבל נעזבו את זה עכשיו..), אבל הם בכל זאת פופ. הבנת למה אני מתכוון ?

Charlotte

New member
זאת הפעם........

בואו נספור.....ה8923896564584 שאני שומעת את השטות הזאת, אולי דיי כבר?

נכון את צודקת...

מיוז(או איך שלא יקראו להם...) ורדיוהד הם שני סוגים שונים של זבל... הם לא חקיינים הם זבל מקורי!

LuNaTiC

New member
שיהיה....

אני אוהבת את מיוז, וגם את רדיוהד למרות שלא שמעתי כמעט שום דבר שלהם... בכל אופן, נגיד שהבנתי.. מה שאמרתם כאן.. יותר נכון.. רק הסתבכתי יותר...:) אבל לפחות עכשיו למדתי מה זה אינדי... o_O

Charlotte

New member
שאלה:

את אוהבת אותם למרות שלא שמעת שירים שלהם? זה לא נראה לי הגיוני...

Charlotte

New member
מה שתגיד.

אני לא הולכת להתווכח אתך על זה, כל אחד והטעם שלו

חולוני

New member
זה שאתה לא אוהב את רדיוהד

לא אומר שהם זבל. וכמו שאני לא אומר על להקות דת´ שהם זבל, אל תגיד שרדיוהד הם זבל, הגיע הזמן שתלמד לכבד גם מוזיקה שאתה לא אוהב ולא מתחבר אליה, כי רדיוהד הם ממש אבל ממש לא זבל.

הצחקת אותי...

אתה חושב שדת´ זאת המוזיקה האהובה עלי? רק עכשיו התחלתי לשמוע את זה(למרות שאני מתחיל לאהוב את זה יותר ויותר...) אם אתה רוצה לפגוע בנקודה רגישה אצלי תגיד פרוגרסיב או מטאל...בכל מקרה העניין הוא - זה לא רק שאני לא מתחבר למוזיקה הזאת...המוזיקה הזאת פשוט גרועה! היא מורכבת ממקסימום שני אקורדים...הסולואים שם עלובים....המילים פלצניות...אני צריך עוד להוסיף? פשוט מוזיקה סוג ב

חולוני

New member
אלוהים, אתה טיפש.

ת´ום יורק הוא אחד המשוררים הכי גדולים בעולם המוזיקה כיום, כל שיר שלהם הוא יצירת אמנות, ואם אתה לא מסוגל לקלוט את זה אז פשוט שתוק.

אלוהים אתה דביל!

חוץ מהשיר המאוד בינוני פרניוד אנדריוד,אין להם שום שיר שמספיק טוב כדי שיקראו לו יצירה...ונגיד שתום יורק הזה כותב מלים יפות(למרות שממש לא נראה לי...)אם היית מכיר אותי היית יודע שאצלי הקטע היותר חשוב הוא המוזיקה ולא המילים...בגלל זה ממש לא אכיפת לי מלהקות כמו רדיוהד שהרמת נגינה שלהם שואפת לאפס! אפילו אם הם כותבת מילים נהדרות(לפי המילים שלך) ואני לא אשתוק כי יש לי זכות דיבור! וגם כי אני מבין בעניין הזה יותר ממך!

חולוני

New member
נכון, יש לך זכות דיבור..

אבל אם אין לך משהו חכם להגיד, אז אל תגיד אותו. במילים אחרות, "סייג לחכמה שתיקה". להגיד שרדיוהד זאת מוזיקה גרועה זאת פשוט טיפשות. ופראנויד אנדרואיד זוהי אכן יצירת אמנות לשמה, זה שאתה לא שם לב למילים ורק מעניינת אותך יכולת הנגינה זאת בעיה שלך, לא שלהם. הם לא מתיימרים לנגן ברמה של ואי או מלמסטין, אבל הם עדיין גאונים. כל שיר שלהם יצירת אמנות, לא פחות. חבל מאוד שהדבר שהכי חשוב אצלך במוזיקה זה יכולת הנגינה של הלהקות. אם ככה, אז פשוט ישר תעביר לקטעים של הסולואים ותהנה במקום לשמוע את כל השיר, בטח אתה ממש סובל בקטעים שאין שום נגינה אלא רק את הקול של הסולן. משתתף בכאבך.

למעלה