היי, אנשים, שאלה....

LuNaTiC

New member
היי, אנשים, שאלה....

זה די טיפשי אבל... אתם יכולים לקטלג לי את מיוז? אני לא ממש יודעת אפילו למה זה נחשב.. ובכל זאת חשבתי לנסות כאן... לאיזה סגנון זה בדיוק שייך? -ענבל-

חולוני

New member
שום אינדי ושום אלטרנטיבי..בריטפופ.

אינדי הם בכלל לא מתקרבים, אין להם שוב אלמנט של להקת אינדי, וחוץ מזה להקות אינדי לא ניתן למצוא ב MTV כי זהו סגנון אלטרנטיבי, מהרגע שלהקת אינדי מופיעה ב MTV היא כבר לא להקת אינדי. והם גם לא אלטרנטיבי, להקות אלטרנטיביות לא תמצאו ב MTV, כי MTV זה פופ, זהו מרכז המיינסטרים. ולכן הסגנון של מיוז הוא בריטפופ כמו ש ED כבר ציין.

DISTURBED

New member
איזה שטויות אתה מדבר!

תקשיב לעצמך:"אם להקת אינדי תופיע באם טי ווי היא כברלא להקת אינדי" אז רגע...בגלל שהיא הושמעה באם טי ווי-היא החליפה ג´אנר??? אוווו....פ-ל-י-ז!! וב-אם טי ווי אפשר למצוא אלטרנטיבי.

חולוני

New member
בואי אני אסביר לך משהו

תקראי ותלמדי - אינדי זהו ז´אנר שמטבעו הוא אלטרנטיבי, להקות אינדי תמיד אבל תמיד נמצאות באנדרגראונד, לכן בחיים אבל בחיים לא תמצאי להקות אינדי ב MTV, וכאשר להקת אינדי פורצת למיינסטרים ול MTV היא כבר לא אלטרנטיבית אלא היא פופ ( פופלארית..). הדוגמא הבולטת ביותר ללהקת אינדי שכיום היא כבר לא אינדי אלא פופ, היא REM - בשנות ה-80 REM הייתה להקות אינדי צעירה, וכאשר היא פרצה למיינסטרים לקראת סוף שנות ה-80 היא חדלה מלהיות להקת אינדי ונהפכה ללהקת רוק-פופ. ולא, לא ניתן למצוא להקות אלטרנטיביות ב MTV, כל מה שלהקות שאת רואה ב MTV הן פופלאריות ( פופ ). גם רדיוהד שהיו פעם אלטרנטיביים, כיום הם פופ.

DISTURBED

New member
טוב...

תרשה לי לומר,שאתה מאוד תופס מעצמך... מה זה"קראי ותלמדי"...? כאילו איזה גאון אתה... קודם כל,אולי אר אי אם באמת השתנתה ופעם היא הייתה אינדי והיום היא פופ-רוק...אבל זה לא בגלל ה-אם טי ווי... דבר שני-אפשר למצוא אלטרנטיבי באם טי ווי(אומנם בשעות מאוחרות בלילה-אבל אפשר) דבר שלישי-פופ הוא לא מה שיש באם טי ווי אוטומטית לא כל מה שהוא פופולרי הוא פופ... יש המון שירים פופולריים שלא היו באם טי ווי או שכן היו והם לא פופ. אז תפסיק לזבל את השכל עם ההערות המכלילות שלך כי אתה לא מבין כלום....ורואים את זה... אני גם מכירה אותך מהבית ספר אם שכחת... ואתה ממש נשמע שונה בפורום-חבל שאתה מנסה לשחק אותה פה,באמת שחבל. ותנסה להבין: -להקה שפורצת לאם טי ווי לא אומר שהיא פופ- תקלוט את זה כבר...אוף!!!!!!!- וערוץ ווי אייג´ וואן-הוא גם מאוד פופולרי ויש בו המון רוק-אז זה הופך את השירים האלו לפופ????

חולוני

New member
אני לא תופס מעצמי

סה"כ הסברתי לך למה התכוונתי, ולא הבנת אותי. למה פירשת את זה כאילו אני מתנשא ? עכשיו אני אסביר את עצמי עוד יותר - נכון, את צודקת יש ב MTV את התוכנית אלטרנטיב ניישן וכל מה שמראים שמה זאת אלטרנטיבה, אבל לא אליה התכוונתי, כי זאת תוכנית ספציפית אחת, התכוונתי אל כל הערוץ בכללי - MTV - מיוזיק טלויז´ן. עכשיו אני אסביר למה התכוונתי שאמרתי שכל מה שב MTV זה פופ ( חוץ מהתוכנית הספציפית שאליה דיברת..). כבר היה לי דיון על פופ, אבל נחזור לזה שוב - מה זה פופ בעצם ? את יודעת מה זה פופ ? פופ זה קיצור של המילה פופלארי, כאשר את אומרת מוזיקת פופ אתלא מתכוונת לסגנון מוזיקלי אלא את מתכוונת למוזיקה פופלארית. פופ זהו רק קיצור של פופלארי, זה הכל. כל מה שהוא פופלארי זה פופ, וכל סגנון. לא רק בריטני וכריסטינה זה פופ, כל מוזיקה שהיא פופלארית היא פופ, גם אם תהיה מוזיקה יוונית או סומלית פופלארית היא תהיה פופ. אני יודע שרדיוהד הם רוק, מעולם לא אמרתי שהם לא, אבל הם גם להקה מאוד פופלארית, אחת הפופלאריות בעולם, ולכן היא להקת פופ. גם אמ להקת מטאל או ג´אז תהיה פופלארית היא תהיה פופ, זה שהיא פופ לא גורע ממנה ומאיכותה המוזיקלית אלא רק זוהי ההגדרה שלה, להקת פופ ( פופלארית..), וככה זה כל הלהקות ב MTV, כל מה שיש ב MTV זאת מוזיקה פולארית ולכן היא אוטומטית מוזיקת פופ. הבנת על מה אני מדבר ? ואני לא מנסה לשחק אותה פה, ממש לא, אני רק רוצה להסביר למה התכוונתי. חבל שקיבלת רושם מוטעה עליי.

progger

New member
תסלח לי, אבל אתה מדבר שטויות!

פופ הוא לא קיצור של פופיולר, אלא של פופיולר רוק (מה ששמעת). זה התחיל עוד בשנות ה80, והשתנה הרבה עד שהגיע למצב של היום. לא כל מה שפופולרי הוא פופ, כי פופ הוא כן ז´אנר (יותר נכון תת ז´אנר במקור), וז´אנרים לא מוגדרים לפי מידת פופולריות, אלא לפי סוג המוזיקה (ז´אנר=סוג, סגנון). באותה מידה אתה יכול להגיד שמטאליקה הפכה לפופ כי יחסית היא להקה פופולרית (הופיעה בטקסי MTV וכאלה) אבל זה לא נכון. למה אתה חושב שאתה כזה מבין דגול, זה אני ממש לא יודע, ואין לזה שום הצדקה. פופ הוא סגנון. בריטני ספירס שרה פופ. אן-סינק שרים פופ. אמינם לא שר פופ. טיפקס לא מנגנים פופ. רדיוהד לא מנגנים פופ. פופ קשור, בין היתר, כמו הרבה ז´אנרים אחרים לתפישה המוזיקלית של האמנים, ובד"כ נגני הפופ הם בכיוון של נהיה מפורסמים, נעשה כסף, יהיו לנו הרבה מעריצים, נמכור מוצרי לוואי, ואז נכתוב אלבום חדש ומתקתק בחצי שעה ונתחיל הכל מהתחלה. פופ מוגדר ע"י שני דברים: סוג המוזיקה והתפישה הנ"ל. לא היה, ולא יהיה, שום סגנון מוזיקלי שנקבע לפי פופולריות של שיר או אמן מסויים. לפי מה שאתה אומר, אם מחר MTV יחליטו שבא להם לשדר רק מטאל ג´ותי ופרוגרסיב האוס, יהפכו הסגנונות האלה לפופולריים, ולכן ישתייכו לז´אנר הפופ, ואילו בריטני וכריסטינה ירדו למחתרת, ולכן יהיו אינדי מחתרתיות. וזה ממש לא הגיוני. ודבר אחרון, אינדי זה קיצור של אינדיפנדנט (עצמאי), ובמקור הוא מגדיר אמנים (וגם סרטים, למשל), שלא חתומים אצל אולפני ההקלטות הגדולים. הז´אנר הפך למין רוק אלטרנטיבי ומזיקה אלקטרונית, אבל אין קשר למידת הפופולריות!!!

חולוני

New member
אני מדבר שטויות ?

תסתכל איזה שטויות אתה כותב, תפסיק בבקשה. במקרה, שנה שעברה עשיתי בגרות באמנות, בותך הבגרות שלי היה פרק שלם שנקרא "אמנות הפופ" ( Popart ), וכן, פירושה של הפופארט היא אמנות פופלארית. תבדוק איפה שבא לך. פופ זהו קיצור של המושג פופלארי. ושוב, אתה פשוט מוכיח בורות אז פשוט תפסיק. פופ זה לא סגנון מוזיקלי, אלא מושג בפני עצמו, בדיוק כמו אלטרנטיבה. עוד מעט גם תגיד לי שאלטרנטיבה זה גם סגנון מוזיקלי. די, פשוט די עם השטויות. אמרת שהפופ התפתח בשנות ה-80 והוא למעשה תת-ז´אנר ? די, פשוט די, אין לך מושג אפילו על מה שאתה מדבר. אמנות הפופ התפתחה בשנות ה-60 ולא בשנות ה-80 והיא תקפה לכל הסוגים של אמנות המודרנית, לא רק למוזיקה, מוזיקת הפופ זהו רק חלק קטן מתוך אמנות הפופ ( ציור, קומיקס, פרסומות, מותגים, מכוניות נוצצות, מרילין מונרו, סרטים נוצצים ועוד..). הביטלס היו פופ, אתה יודע למה הם היו פופ ? כי הם היו פופלאריים, בגלל זה. לא בגלל שיש להם אלמנטים של מוזיקת פופ במוזיקה או בגלל שהם יפים ( למרות שלאחרונה יופי הוא אלמנט מאוד חשוב בפופ, אבל גם אז היה קיים לדוגמא מרילין מונרו הדוגמא המושלמת לאשה בתרבות הפופ האמריקאית..). אז בקיצור, כל מה שאמרת היה בולשיט טהור שנבע מחוסר ידע, אם אתה לא יודע על אתה מדבר, אז פשוט עדיף שאל תדבר במקום להגיד כאלו שטויות. וכן, הפופ תקף לגבי כל הסגנונות המוזיקליים, וגם אם להקה סומלית לפתע תהיה פופלארית היא תהיה פופ. ובריטני וכל החבר´ה מ-MTV הם מטיבעם פופ, כי היא קיימת אך ורק על מנת להצליח ולמכור ( ומצליחה בזה..) ולכן היא שייכת לאמנות הפופ, ואם היא תרד למחתרת לא יהיה לה מניע ולהמשיך וליצור, וכלן היא תפרוש מהעסק. היא מראשיתה פופ ממוסחר וככה כל להקות הבנים-בנות וכל שאר הפופ הממוסחר. וכן, אם להקות מטאל, ג´אז, ופרוגרסיב יהיו פופלאריים בקרב הציבור ויופיעו ב MTV הם יהיו פופ. מקווה שהבנת משהו, ואני לא מדבר שטויות, עשיתי על זה בגרות.

dishate

New member
אז מה עם עשית על זה בגרות???

רוב הסיכויים שהמורה שקרא את הבגרות הזאת לא הבין על מה אתה מדבר בכלל... קראתי את כל מה שכתבת אבל הייתי מעוניין שתסביר לי יותר איך להקות מטאל נכנסות לקטגרויה של הפופ? האם רק ה-MTV "מקלקל" אותן? האם ה- MTV הוא "משנה הז´אנרים" בעולם של היום? לא נראה לי כל כך...

חולוני

New member
אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר

אז אל תדבר. שאלת איך המטאל נכנס לקטגוריה של הפופ ? פשוט מאוד. אם להקת מטאל הופכת להיות להקה פופלארית היא הופכת ללהקה פופ-מטאל. למשל תיקח את קריידל למשל, היא להקה מאוד פופלארית במטאל ( למרות שהיא גרועה, אב זה כבר סיפור אחר..), אז היא הפופ של המטאל. וגם כל להקות הניו מטאל מאוד פופלאריות אז הן גם להקות פופ מטאל. ניו מטאל זה למעשה שם אחר לפופ-מטאל. ואיך ה MTV קשור לעניין ? להקות שהן ב MTV הן פופלאריות, ולכן הן פופ. פשוט מאוד. ו MTV לא משנה ז´אנרים אלא רק קובע מה פופ ומה לא. מה לעשות, MTV מכתיבה את הפופלאריות של המוזיקה בעולם. מקווה שהבנת משהו, ואם לא, חבל. אין לי כבר כוח לחזור על הכל 800 מיליון פעם. תחשוב מה שבא לך.

dishate

New member
עכשיו כבר אתה מדבר אחרת...

עכשיו אתה טיפה שינית את מה שדיברת עליו מקודם.. ראיתי שהויכוח הזה כבר נטחן אז אני אשמור את דעותי לעצמי... לא משנה, המשפט הכי טוב שאמרת הוא המשפט האחרון שכתבת, היית חוסך לעצמך הרבה כאב ראש מלכתחילה..

The DestroyeR

New member
לדעתי פרוגר צודק!...

הנה קצת חומר מחשבה עם בגרות או בלי בגרות במוזיקה לפניי 10 שנים כל קליפ שני ב-MTV היה מטאל או לפחות אם לא מטאל מכובד אז מטאליקה אבל לא משנה ...MTV משדרים מה שהקהל דרוש וכיום רוב האנשים אוהבים את הקקי שמשודר שם ...השתדלתי לנסח בצורה הכי מובנת שאפשר מי שיבין יבין

Bodom-child

New member
i dont think so....

אף פעם לא שידרו באם טי וי, כל שיר שני מטאל שודרו רק תוכניות מיוחדות לרוק כבד ומטאל בלילות. ועוד משהו, תסביר לי מה זה מטאל מכובד בשבילך, כי מטאליקה לפני 10 שנים היתה מכובדת ועוד איך...

חולוני

New member
מה קשור ?

כל מה שב MTV זה פופלארי ולכן זה פופ. תקופות הפופ משתנות מתקופה לתקופה..פעם הביטלס היו פופ, ב 91 נירוונה היו פופ, והיום כל מי שמופיע ב MTV הוא פופ, בלי קשר לסגנון המוזיקלי.

למעלה