היי אני חדשה פה ^____^

fliperit

New member
לא נכון.

אם תסתכלי עם התמונה טוב טוב, תוכלי לראות שמשקל הגוף לא מופל על הידיים

פליפרית צודקת

הגב אחורה כי ככה זה בעצירה.....זה גורם לסוס להתיישב חזק עם התחת, וממש לא קשור למשיכה. הסוסה עם הראש למעלה כי זה רגיל אצלה בעצירות, והפה פתוח בגלל המשיכה (שלא הייתה מאוד חזקה כמו שהיא נראת). יהיו לי בקרוב עוד תמונות מהמקצה הזו וממקצים אחירם איתה, גם תמונות של עצירות, ותראו שהסוסה עובדת על חופש, רק לי ולה בייחד יש קצת בעיות עם העצירות, לכן היא דורשת לפעמים משיכה בפה במקצה. תאמינו לי אתם לא מכירים את הסוסה, וקשה לדבר על סוס שלא מכיר בסיטואציה שלא מכירים. אז אל תשפטו ותגידו שאנחנו לא בסדר בלי לדעת הכל.

dixie chick

New member
SP ../images/Emo13.gif

הדיון הזה אומנם התחיל ממך אבל הוא כבר מזמן העמיק לנושאים אחרים ומשתמש בך רק בתור דוגמא "איך צריך לשבת עצירות"... אין פה ביקורת אישית כלפיך חוץ מאשר אולי חוות דעת בונה...

אני ראיתי..

מקצה של עמית על הסוסה שלה וזה היה מקצה ממש יפה לדעתי..אז אולי אפילו קודם תראו מקצה שלה..אל תעלו אולי על הסוסה אבל אי אפשר לשפוט לפי תמונה שאולי לא יצאה הכי טוב שבעולם..!

תםטםOHIO

New member
אם

תשעני פחות אחורה אלא תשבי יותר בעומק האוכף כלפי מטה עם הרגליים תחתייך ותשחררי ידיים קדימה ולמטה היא לא תנמיך את הראש? אל תכעסי שאני "מייעצת" , לצורך העניין שלי, אם לא ניסית את זה אני אשמח אם תעשי נסיון כזה ותספרי לי אם הראש השתחרר נמוך יותר. בכל מקרה אם הראש גבוה מאד בעצירה עוצמתית כזאת זו לא בלימת זעזועים טובה לגוף שלה.

אמ..

נושא הישיבה שלי בתחרות הזו בזמן העצירות היה קצת רגיש, אני מודה. זה היה שבוע שלם אחרי שלא עליתי על הסוסה ואני בעצמי הרגשתי שלא הצלחתי לשבת טוב בעצירות. אבל אני עובדת על זה כל הזמן, עליה ועל סוסים אחרים. בקשר לישיבה עמוק יותר אני ממש מסכימה, אבל בקשר לרגליים הן ממש לא צריכות להיות מתחתי בעצירה, הן צריכות ללכת קדימה. אני עובדת כל הזמן על לשחרר בעצירה, ואני מודעת לזה גם שבמקצה היד שלי הייתה מאוד מיותר (תאמיני לי דיברתי עם הכל על המדריך). בקשר לראש שלה, הוא ברוב העצירות גבוה, לא מאוד, אבל גבוה.

תםטםOHIO

New member
SP

בקשר לרגליים, זה נכון - כאשר תשבי עמוק יותר הרגליים שיהיו תחתייך (לא כמו דרסאג' אבל בעצם כן... כלומר הרגל תייצב אותך והירכיים ישתחררו) ישלחו קדימה ויעזרו לך לבלום את התנופה של העצירה. אני באמת מנסה לעזור ביעוץ, ושמחה שאת פתוחה לשמוע, החלק העליון של הגוף יתחיל להסתדר מעצמו ברגע שהרגליים ישקעו יותר מתחתייך. אז תוכלי להעמיק את המושב ועם הגב לא תשעני כ"כ חזק אחורה. בפשטות - הכיוון של הישיבה שלך נכון ככל שתתיצבי יותר כך תהיה פחות תנועה של הגוף למעלה וזה יקל על הסוסה ויאפשר לה לסמוך עליך ולאט לשחרר את הראש. (ואני בטוחה שהמדריך מבין את זה אבל כמדריכה נפלט לי ולפעמים הפרה רוצה להניק...
)

fliperit

New member
מנסיון...

כשלא חושבים על העצירה זה מסתדר. לי הייתה את אותה בעייה בדיוק- של גב אחורה מדי בעצירות, והיא נפתרה כשהפסקתי לחשוב על הישיבה...זה בא טבעי. אם חושבים על זה אז כל הגוף מתקשה...

fliperit

New member
את צודקת

הגוף אחורה מדי, וסביר להניח שזה מפריע לסוסה לעצור, אבל זה לא קשור לעוצמת המשיכה בפה כמו שטענו פה

תםטםOHIO

New member
קשור במידה מסוימת

משום שכשהגב אחורה והישיבה בעומק לא מוצקה הידיים מתרוממות. זאת תנועת המנוף והדחיסה של הגב מול כיוון התנועה בעצירה שהעלתה את הידיים בתמונה ולא דוקא משיכה אחורה כ"כ כמו כלפי מעלה.

fliperit

New member
זאת לא הייתה הכוונה שלי

רמזו פה קודם שההשענות אחורה היא כדי להוסיף כוח לידיים..וזה כמובן לא נכון. זה נכון שההשענות אחורה גורמת למשיכה (בין שאר הגורמים האחרים)

תםטםOHIO

New member
סבבה

אני לא סבורה שהמטרה היתה להשתמש בכוח. ככל שאני חושבת על הישיבה שלה מול תנועת הסוסה בתמונה יותר אני חושבת שתגובת הישיבה היתה נכונה למצב. זה בהנחה שהסוסה באמת לא תומכת, "מפדלת", מקדימה. בקיצור, כמו בכל סגנון, ככל שהמושב עצמאי ועמוק יותר באוכף ככה תנועת הגוף מופחתת וכנ"ל הפרעה בפה. עד שלא נרגעת ההפרעה בפב תנועת הסוסה לא יכולה להשתפר. ככה אני מבינה את זה בכ"א

fliperit

New member
זה "גלגל קסמים"

עד שלא יושבים טוב- הסוס לא עוצר, ועד שהסוס לא עוצר קשה ללמוד לשבת טוב. בעיני סיר מאוד שאם היא הייתה יושבת טוב, העצירה הייתה הרבה יותר טובה.

NTL

New member
למה לא לצחוק אם אפשר?

בכל אופן בדרסז' ברכיבה נכונה הסוס מחפש את הקשר הזה. אנחנו לא מושכים כל הזמן בפה שלו ואומרים לו מה לעשות. סוס בעבודה נכונה כבר מחפש את הקשר הזה וככל שנאריך את המושכות כך הוא יאריך את הצוואר. ובשום מצב של משיכה (הגיונית בדרסז') הסוס לא יגיב כמו פופקורן. פשוט בשל ציוד שונה - מתג הרבה יותר עדין. כרגע אני לא שופטת, כי העצירה הזו התגובה והמשיכה שהייתה שם הייתה כנראה נחוצה שכן כך מלמדים לעצור. מה שנסיתי להסביר פה זה שאת אל תשפטי את הקשר במושכות בדרסז'. כפי שאני למדתי שלוש שנים ריינינג וקאטינג ולמדתי בדיוק מה עושים ואיך זה נראה ולמה זה מבוצע אני ממליצה לך גם לבוא וללמוד. תמיד טוב ללמוד דברים חדשים, גם אחרי זה הרבה יותר קל לבוא ולשפוט אותם.

NTL

New member
המשך!!!

מעבר למה שאמרתי או פשוט המשך לזה. כמו שבתחרויות ריינינג מורידים נקודות אם הסוס פותח את הפה= התנגדות. כך גם בתחרויות דרסז' בוחנים את רצון הסוס לחפש את המתג מצורפת תמונה. אז אולי בתמונה הקודמת עוד אפשר להגיד שהמושכות קצרות אז אולי מופעל על הסוס לחץ גדול ובלה בלה בלה אבל בתמונה הזו הסוס יורד ומחפש את המתג. מי שירצה עוד תמונות מוזמן לפנות אלי בפרטי... (ממש ממש קשה למצוא תמונה יחסית טובה שלי -בלי מבט מבוהל אימים...:) בקיצור לא משנה מה תנסי להגיד פה הסוס בא אל המתג ואני לא מושכת לו בשום צורה כואבת או לא נעימה.

fliperit

New member
אבל איך את מגיע לזה?

הסוס מהיום הראשון בא ככה למתג? לא! מלמדים אותו את זה. ואם כבר מדברים על לבוא אל המתג...גם בריינינג סוס אמור לעשות את זה כשמבקשים. הוא לא אמור להתנגד למתג אף פעם. סוס שבא למתג לא "זוכה" לכאלה משיכות"

fliperit

New member
קודם כל, לא לצחוק כי

הודעות כאלה בעבר גרמו לרעש, המולה והיעלבויות בפורום...וסוף סוף הפורום נעים, אז חבל. יש דרכים פחות ציניות לדון בנושא..
דבר שני- ככה לא מלמדים לעצור, ככה גורמים לסוס לעצור כשהוא לא עוצר מהמילה במקצה. מקצה זה שונה לגמרי מאימון. וכן- כדי ללמד סוס לעצור צריך למשוך בפה- אתם יודעים את זה גם, אבל המטרה היא להגיע למצב שהסוס עושה הכל על חופש...ואם אני לא טועה, אז בדרסז' וקפיצות זה לא ככה

למעלה