היי אני חדשה פה ^____^

fliperit

New member
ברור שזוכרת!

היא הייתה אלופה! (אגב..עכשיו היא סוסה פרטית של אישה עיוורת, ומשמשת לטיפולי ופלז'ר...בזבוז, לא?) אני חושבת שזה לא רע שיש מקומיים...כשעדי אתוג אימנה בהרי יהודה כל הסוסים שלנו (חוץ מהבטאדג'ר דוקית) היו מקומיים...אבל הם עשו ריינינג כמו שצריך. היום כל אחד שיש לו סוס טוב נכנס. הבעיה היא בעיקר ברוכבים ולא בסוסים. אני חושבת שילדים צריכים ללמוד להציג לפני שנכנסים לתחרויות ארציות. בשביל זה יש תחרויות בית ספר..

dixie chick

New member
ברור שזה לא רע

ויש עוד הרבה סוסים טובים ומקומיים שהתחרו ב18: רוקיטה, טליק, עגל, לואי, בועז ואפילו צ'קה... אני רק נתתי כמה דוגמאות

jgut

New member
לדעתי צריך להיות הבדל

בין השיפוט של ירוקי לרגיל, גם בנוער וגם בבוגרים. לדעתי האישית הוא כיסח יותר מידי בירוקי, במיוחד בנוער. במקצים הרגילים של הבוגרים זה טוב שהוא כיסח בציונים, בדיוק בגלל הסיבות שפליפרית ציינה.

dixie chick

New member
לא מסכימה איתך...

לדעתי האישית בתור מתחרה אני תמיד הייתי רוצה לדעת איפה אני עומדת בסקלה "גלובלית" ולא רק מול האנשים שמולם התחרתי... בשביל תחרות השוואתית (מי הכי טוב מכל מי שנכנס) לא צריך ציונים בכלל- כמו בפלז'ר... אבל אם כבר יש ציונים מסודרים וסקאלה מסודרת הייתי רוצה לדעת איך אני עומדת ביחס אליה, כלומר כמה באמת אני טובה וכמה באמת הסוס שלי טוב באופן כללי. אם הוא הכי טוב בכיתה שלו הוא ינצח בין אם הציון הוא 68.5 ובין אם הוא 74.5....

jgut

New member
יש הבדל בין אדם בוגר

לבין ילדים, שבאים יותר בשביל החוויה. השופט צריך להוריד ניקוד על טעויות וכו'. אבל השופט הספיציפי הזה הוריד ניקוד גם אים לא אהב את הסגנון של הרוכב (לדוגמא לא היה מספיק חופש). בתחרות בוגרים זה ניראה לי לגיטימי להוריד על כך ניקוד. אבל לילדים קטנים מספיק להוריד ניקוד על טעויות (שהם עושים במילא), ובין להוריד ניקוד על סגנון. לתת פנלטי על סגנון זה משהו יותר סובייקטיבי ואצל שופט אחר הניקוד היה שונה. לכן זה לא בהכרח נותן לך מושג אמיתי איפה אתה נמצא בסקלה.

dixie chick

New member
לא רואה את ההבדל

בדיוק להפך, זה מעודד למידה לא מעודד כשלון, עדיין הטובים מנצחים אבל הם מקבלים ציון אמיתי, אולי מאכזב אבל מה לעשות זה החיים וכמו שאמרתי- עובדה שהשופט השני שהוא ישראלי שהיה בהרבה תחרויות נתן ציונים מאוד דומים, איך? כי זה מה שהגיע להם... אומנם היו הרבה דקויות של ידיים וכ' אבל היו עוד הרבה סיבות אחרות שאני ראיתי, המון טעויות, המון מקצים של סתמים.. אנשים שלא רצו מעגלים, שפיספסו לגמרה את האמצע, שלא רצו לעצירות וישבו כמו סטלנים וציפו שהסוסים שלהם יתחילו פתאום לנצח לבד... ילדה שנכנסת למקצה והסוס שלה מחליף על האמצע לליד שמאל אבל לא פונה שמאלה למעגל ובמקום זה רץ ישר ומתנגד למושכה עד שהוא נתקע בגדר שממול? ילד שעושה 3 מעגלים (כולל הקטן) בליד הפוך ולא יורד לטרוט ומחליף כבר את הסוס לליד הנכון? ילד שנכנס למקצה והסוס במקום להגיב למושכה ולהכנס לספין מתחיל לקפוץ ולהתנגד וממש לעלות על שתיים? (אגב לפחות לאותו ילד היה מספיק שכל לסיים בזה את המקצה) זאת לא רמה של מקצה... ובין לבין יש את כל השטויות ה"רגילות": סוס עקום בעצירה, סוס על 2 בעצירה, סוס בועט בהחלפה, סוס מרים ליד הפוך ברולבק, טרוט מדי פעם וכ'. ושוב אני לא באה להאשים בכלל, זאת תחרות, קורה שמתרגשים ועושים טעויות, קורה שהסוס עושה שטויות, תחרות ראשונה העונה ילדים עדיין צעירים וכ', אבל כשזה קורה ב98% מהמקצים (ולדעתי דברים מוזרים כאלה קרו בכל מקצה חוץ מהמקצה המנצח) זה כבר מוגזם. מה שאני מתכוונת זה שכל אחת מהטעויות האלה היא לגטימית ולא מאשימה את הילד\ה שזה קרה להם בכלל, הם רוכבים מעולים שעשו כמיטב יכולתם וכל הכבוד להם על המקצה ועל האומץ, אבל באופן כללי זה מצדיק כזה שיפוט וזה מצדיק כזאת רמה של ציונים. אגב אם כבר משהו יכול להיות נתון לשיפור זה המסלול, על מה הם חשבו לעזאזל?!? למה לתת מסלול 3 בשביל המקצה הראשון בעונה?!!? יכלו לפחות להתחיל עם מקצה נורמלי ולהמשיך אח"כ עם המסלולים הקשים יותר

dixie chick

New member
ונכון רושם הוא אובייקטיבי

אבל הרושם הכללי שעשו הילדים לא עודד בונוסים משום כיוון, מצטערת הם ישבו לסוסים על הפה, משכו, לא ישבו טוב, לא ישבו לעצירות, ניסרו, ושאר זוועות משונות... הייתי מסכימה איתך אם הייתי חושבת שזאת הרמה שילדים בארץ מסוגלים לה וזהו, אבל זאת כ"כ כ"כ לא, אני הייתי בהמון תחרויות לפני שהפרידו את הנוער והבוגרים (וגם כשהפרידו באליפות שהיתה משותפת) ויכולה להגיד בכנות שהריינינג 18 והריינינג 15 היו המקצים הגרועים ביותר שראיתי עד היום.

תםטםOHIO

New member
לא הייתי בתחרות,

לא מכירה את השופטים... ושאלה. המס' הוא רק מס' או שיש לו חשיבות כמו בדירוג עליית שלב בדרסאג'? ועוד אחת. האם יש רק ציון - + או גם הסבר על הדף?

fliperit

New member
המממ

אין כ"כ "עליית שלבים": בריינינג. יש חלוקה ןלמקצים, גם על פי רמת הרוכב וגילו, וגם לפי רמת הסוס ווגילו. לכל מקצה יכולים להיכנס מי שעונים על ההגדרה שלו (למשל ל"ירוקי", רק רוכבים מתחילים שלא זכו יותר מפעמיים במקומות 1+2 בעונות קודמות, ול"ריינינג 4-5", רק סוסים בין גיל 4 לגיל 6.). יש מקצה אחד- ריינינג פתוח, שאליו יכול להיכנס כל מי שרוצה...בד"כ בו זה הרוכבים הטובים והסוסים הטובים. בעונות האחרונות התחילו להיות מקצים שיש בהם הגדרה גם לרוכב וגם לסוס- למשל "נוביס נון-פרו", או "עד גיל 18 ירוקי". בדף שיפוט יש ציון על כל אלמנט, אבל בלי הסבר מילולי. כתוב לך כמה קיבל האלמנט עצמו וכמה נקודות עונשין יש לך בו.

תםטםOHIO

New member
אז הניקוד הוא ספציפי בלבד לכל תחרות או מצטבר?

ז"א, בתכלס, אם שופט נותן מס' המספר הזה משנה משהו אם הוא מתיחס לכל הרוכבים בתחרות באותה שיטת ניקוד? או במילים אחרות עפ"י הממוצע...?

dixie chick

New member
ספציפי בלבד

רק המיקומים עצמם בליגה משפיעים על התוצאה הסופית (שהיא הדירוג בליגה) ולכן זה לא משנה לטווח ארוך בכלל

fliperit

New member
../images/Emo45.gif

אני חושבת אבל, שחלק מהכישלון של הנוער זה ההזנחה שלו, שבאה בעקבות ההפרדה. משום מה לא מבינים בענף שהנוער הוא העתיד... אבל מעבר לזה, יש ךי הרושם שהיום כל אחד נכנס להתחרות אם יש לו כסף לסוס טוב, ושוכחים שצריך גם לרכב טוב

dixie chick

New member
ולסיום סיומת...

אם הוא היה סתם כסחן על סטייל היינו רואים ציונים כמו 68ים לרוב (כמה מינוסים קטנים, כמה אפסים ובלי פלוסים), מה שראינו היה שכל ציון מעל 130 היה ציון שהתמקם (אולי אפילו ה130ים עצמם אני לא אתפלא)!!! ורוב הציונים היו הרבה מתחת (כולל איזה 105 אחד...), רוב הציונים היו באיזור ה120...

הגזמת קצת עם הציונים

רובם היו באיזור ה-130 (אם זה שני שופטים), ואם לא אז באיזור ה- 64+. ונכון לא הלך כל כך טוב לכולם-פשוט לכולם. אל תשכחו שהשופט הזה לא רק היה קמצן, אלא גם הוריד על דברים שלא היה צריך. אני אצלו ואצל ירון קיבלתי ציון גבוהה יוצר מירון. זאת תחרות ראשונה של כולם, ועוד תחרות שתיים כולם יחזרו להצליח-אל דאגה. ותפסיקו כל הזמן להגיד שהרוכבים לא בסדר. מתאים למצוא אשמים למה הענף מדרדר?! זה נכון שהוא לא כמו לפני שנתיים/שלוש, שהריינינג 18 היה אחד המקצים הקשים, אבל מה לעשות הילדים בשנים האחרונות כנראה פחות משקיעים מפעם, ומי שמשקיע לפעמים לא מתחרה, או שיש לו סוס קשה מהרגיל, אי אפשר לשפוט את כולם ולהכליל את כולם ככאלה שיש להם סוס טוב והם לא יודעים לרכב.

fliperit

New member
הוא לא הוריד על דברים שלא צריך

הוא היה קשוח ורציני. אל תיעלבי מזה שכתבנו שהנוער התדרדר. לא כיוונו את הדברים דווקא אליך או למישהו אחר פה בפורום..אבל זה ככה.

fliperit

New member
פנלטי לא נותנים על סגנון

אלא רק מורידים ציון על האלמנט. אני חושבת שצריך להוריד אם אין מספיק חופש, גם אצל הנוער. זה לא בדיוק ריינינג לרכב עם מושכות כ"כ קצרות. בכל מקרה...כמו שכתבתי קודם, יש נטיה בארץ ללכת על המהר ולא על המדוייק. יש כמה רוכבים (מותר לכתוב שמות?) שטסים על המעגלים, אבל הסוס מנופף את הראש כמו דגל ומתבלגן לגמרי, או שעוצרים חזק נורא, אבל הרגליים הקדמיות נועולות (זה בלט מאוווד באופן שנה שעברה...גם אצל המאמנים הכי טובים). אצל הרבה שופטים ששפטו עד היום זה עבר בסדר...וטוב מאוד שכבר לא. זה מזעזע וזה לא רייניניג. השופט לא בא לעודד את הנוער פה. הוא בא לתת לו ציון על היכולת שלו..ומה לעשות, היכולת נמוכה. ההבדל בין שנים קודמות להשנה הוא עצום.

למעלה