אם נדבר בכלליות ולא ספציפית
רמת המקצים בנוער היתה מזעזעת לחלוטין ממה שזכרתי לפני שנתיים- שלוש (לחלוטין לא מקצים ספציפיים רק באופן כללי) זה שילד מתבלבל בספינים זה סבבה אבל היו ממש מלא טעויות וסוסים ממש חלשים. אני מזכירה לכם את השנים שבהן הריינינג 18 היה יותר קשה מהירוקי והנון פרו וממש קרוב לפתוח, שנים שבהם סוסות כמו דאבל אר-אולינה נכנסה ושאר סוסים ממש ממש טובים, היו מקצים קשוחים וקשים. אני אזכיר כאן עוד הרבה שמות של סוסי ריינינג טובים שהתחרו- אמיגו, פייר בוטס, הבאג'ר דוקית הקטנה (זוכרת אותה פליפרית?), ראן-איט הום, בקיצור המון סוסים מעולים שישבו עליהם ילדים והציגו אותם כמו תותחים... מי מציג היום? הרבה סוסים מקומיים ומוכנים למחצה... זאת היתה ההרגשה שאני קיבלתי. היו גם שנים שהריינינג 15 לא בייש בכלל, וסוסים כמו סידני שהציג ממש חלש בתחרות הזאת רצו לפלוסים פסיכיים לגמרה (ילדים ממש הריצו את הסוסים על חופש והריצו אותם כמו גדולים) בתחרות הזאת היה באמת מאוד חלש, בקושי עצירות לאפס שלא נדבר על מינוסים, וכמעט לכל הילדים היו טעויות (טרוטים, החלפות לא מוצלחות וכ'). חלקם לא יכלו לשבת בכלל, חלקם ישבו ממש גרוע, רובם לא ידעו לתקן ולא ידעו להציג... לדעתי כל ציון שניתן ניתן בצדק, הוא היה בהחלט הוגן ועקבי לאורך כל הדרך ומי שניצח ניצח כי הגיע לו לנצח. נכון הוא היה קשוח אבל מותר לו להיות קשוח ואני מסכימה לגמרה עם פליפרית. נכון הוא היה יכול להתחשב בזה שזה ילדים אבל שוב, כבר ראינו בארץ ונוכחנו שילדים יכולים להיות לא פחות קשוחים מהבוגרים, למה לזלזל ברמה שלהם? חוצמיזה עובדה ששופט מס' 2 נתן בדיוק את אותם ציונים.