היי אני חדשה פה ^____^

fliperit

New member
מאוד הגיוני שיש הרבה חוסר הבנה

בקרב הווסטרן לגבי האינגליש...אבל כנ"ל הפוך. זה נכון שאין הגיון להשוות...בעיני ההבדל ביניהם הוא כמו בין כדורגל לכדורסל.

primetime1

New member
סבבה,

בתנאי שאתם הכדורגל

fliperit

New member
היית מתה....

אנחנו כדורסל....
אתם יכולים להיות כדורעף או פינגפונג אם אתם רוצים

ממה שאני הבנתי בשרשור שהיה פה

על הנבוטים והשרשראות ששמים להם על הרגליים... את אומרת שאתם שואפים להגיע לחופש... אבל בשביל שהסוס יגיע לחופש זה תהליך שהסוס פשוט מבין שאם הוא יהייה זרוק עם הראש למטה ויעשה טרוט קצר זה בעצם בשבילכם כאילו שאתם רוכבים אותו ברכיבה חופשית.. מה ההגיון בזה שעד שאתם מגיעים למצב הזה אתם נותנים להם משיכות ומכות כאלו על הפה כמו בתמונה למעלה או שמים להם דברים על הרגליים כדיי שהתנועה שלהם תראה חופשית.. ורק לידיעתך.. סוס צעיר שרוצים ללמד אותו ללכת עגול ועל המתג בדרסז' בחיים לא מושכים לו בפה גם כשהוא מרים את הראש ממש למעלה.. ככה הסוס בחיים לא ילמד לקבל את המסגרת ואת המתג עצמו.. גורמים לו לרצות את המתג ולמשוך את הצוואר למטה בלי נבוטים ומקלות על הראש... כל האילוף של הסוס כדיי שהוא ילך עגול הוא הרבה יותר עדין ממה שתיארתם בווסטרן.. ואני לא תיארתי כלום אתם כתבתם את זה בעצמכם בשרשור שבדף הקודם!!!!

fliperit

New member
זה שכתבו שיש מאמנים שעושים ככה

לא אומר שככה מאמנים לווסטרן. אף סוס שאני מכירה בחיים לא קיקבל נבוט ברא בשביל שהוא יהיה נמוך, או "סמאקים" בפה בשביל לעצור טוב. כמו שנכתב באותו שרשור (נדמה לי), אין ענף מתעלל, יש רוכבים מתעללים והם קיימים בכל הענפים.

אממממ

היא לא אמרה שכל הרוכבים בווסטרן עושים את הדברים האלו... היא רק באה לציין בתגובה הראשונה שלה על התמונה שהטענה הכי גדולה שיש לכם לאינגליש זה ששם מושכים בפה והיא רצתה להראות בדרך צינית שגם בווסטרן מושכים מדי פעם בפה ושהענף עצמו הוא לא "טהור" כמו שהצגתם אותו... אני גם ראיתי למשל בתל מונד את ההופעות של הווסטרן שבאמת היו ממש יפות וזה נראה ממש כייף כל הקטע של הסלייד והספינים שהרוכבים שם לא נגעו בפה של הסוס וברור שהם גם מקצוענים הם אמרו שזה רוכבים מובילים של התחום.. וזה באמת היה מעניין.. אבל התגובה של מיכל (primetime) באה בקטע של להראות שגם אצלכם מושכים בפה כשצריך.. לא חושבת שהיא באה להעליב, לפגוע או לשפוט את הווסטרן.. ודרך אגב ברכיבה נכונה ובכלל לא בועטים בסוס כדיי שיזוז קדימה וגם לא מושכים זה הכל צריך להראות טבעי ומטרה שהסוס יגיע לזה בעצמו וברגע שהסוס גם במסגרת ומחזיק את עצמו המגע הופך להיות ממש קל עם הפה של הסוס וזה מצב שהסוס מחזיק את עצמו..

תםטםOHIO

New member
מושכות זו שגיאת תרגום.

התלמידים שלי לומדים להחזיק את האוספות. וזה בכל סגנון נכון, ווסטרן דרסאג' וכו' וכו'

סוני DSCH1

New member
זאתתתתתת

רוני חחחח על סחלב מהחוווה שליייייייייייייייייייייייייייי שלחייייייייייי לי את כול התמונות שלה בבקשהההההההההההההההההה זה היה הרעיון שלי ושלה הורוד הזה חחחחחח

R r O t E m

New member
עמיתמיתמיתמיתמיתמיתמית../images/Emo99.gif../images/Emo23.gif

יאאייקקק שמעתי לקחת מקום שלישי!!!! חחעחחעחחעח שמחה בשבילך (אם שי אמר נכון ;P) מתגעגעת מתי רואה אותך?? מה שבטוח בתחרות הבה אצלכם D:p: נ.ב. זהו היום מחליפים כלים----- לחחםםם!!!!!!!!! D:D:D:D:D:D:D:D: חייבת לדבר איתך דחופיפי צ'או גירל ^________^

לעמית..

היי עמית..ראיתי אותך בתחרות האחרונה של הבוגרים באלונים..כמה יצא לך בציון בסוף?...גם רכבתי לידך בחימום..אני קיררתי סוס..

מי אתה?

איך קוראים לך? ומאיזה חווה אתה? קיבלתי 67.5 למרות שזה היה אמור להיות 68.5 אם לא 69. אבל לא משנה. ולקחתי שלישי.

fliperit

New member
אומרים שהשופט היה קשוח נורא

אבל בעיני זה ממש טוב. זה ימשוך את הענף למעלה אם פתאום הצינוים יצנחו. הוא היה מאוד עיקבי, והוריד (ובצדק) על כל טעות. אין סיבה שסוס שרץ מהר, אבל לא מסודר יקבל פלוס על המעגל, או שהסוס שפותח את הפה בעצירה, גם אם הוא מתיישב, מפדל ועגול, יקבל פלוס. אז הוא לא היה עיקבי ז דבר אחר, אבל שופט עיקבי וקשוח זה מעולה...במיוחד בארץ, כשכולם חושבים על המהירות ולא על הדיוק.

הוא לא ממש ותרן.....

אני חושב שסבבה להיות קשוח בפרפקציוניסט בקשר לניקוד..אבל עדיין..קצת להתחשב..הרי כמעט כולם התרגלו כבר לציונים טובים של שופטים אחרים..יכול להיות באמת שזה רק יכול לשפר את מיומנות ענף הרכיבה בארץ..אבל זה באמת בא בבום אחד..

fliperit

New member
למה להתחשב?

זה לא "ציון כבקשתך"....זה תחרות- והוא שפט בצורה מעולה. צריך להביא עוד שופטים קשוחים כמוהו..אולי ככה הענף יצליח להרים את עצמו מהשפל שהוא נמצא בו.

primetime1

New member
את יכולה להסביר את המשפט האחרון

שכתבת?.. פשוט אני חשבתי שהענף ממש מתקדם... (אגב, אני מדברת ברצינות הפעם....
)

fliperit

New member
ברור..

הענף התקדם בצורה מדהימה לפני שנתיים....אבל עכשיו הוא בשבפל. לא מביאים סוסים חדשים, יש המון פרישות של מאמנים ונוער, מלא מאמנים עוזבים את הארץ (שזה חיבוי, כי זה אומר שהם טובים, ובעוד כמה שנים אם הם יחזרו הם ירימו את הענף אולי..אבל כרגע זה פוגע). בקיצור...בתחרות אתמול היה ניכר שזה כבר לא מה שהיה. כמות הקהל ירדה לחצי...ולא היו סוסים חדשים ממש...רק הרבה סוסים שעברו ממאמן למאמן

Ruf Lil RusGal

New member
זה טוב בשביל אנשים שזאת התחרות המאה

שלהם... בשביל אנשים שזאת התחרות הראשונה שלהם זה ממש ממש ממשש מבאס! [אהמ...] לי הייתה סוסה לחוצה מאוווווד לא לדבר שגם אני הייתי מאוד לחוצה ואם השופט רואה את זה אז לפחות שייתחשב בזה שאיכשהו השתלטתי עליה!
נגיד החלפה אחת הייתה נורמלית [בשניה היה באק] אז מה הבעיה לתת על זה 0? כולה החלפה! כמה היא יכולה להיות גרועה? או נגיד הראן דאון... כולה ראן דאון! סוס רץ במהירות מתגברת! כמה ריצה בקו ישר יכולה להיות גרועה בשביל מינוס חצי?! ספינים אני מבינה... ועצירות אני מבינה אבל יש גבול! זאת תחרות ראשונה שסתם ביאסה לי ת'עונה!

dixie chick

New member
אם נדבר בכלליות ולא ספציפית

רמת המקצים בנוער היתה מזעזעת לחלוטין ממה שזכרתי לפני שנתיים- שלוש (לחלוטין לא מקצים ספציפיים רק באופן כללי) זה שילד מתבלבל בספינים זה סבבה אבל היו ממש מלא טעויות וסוסים ממש חלשים. אני מזכירה לכם את השנים שבהן הריינינג 18 היה יותר קשה מהירוקי והנון פרו וממש קרוב לפתוח, שנים שבהם סוסות כמו דאבל אר-אולינה נכנסה ושאר סוסים ממש ממש טובים, היו מקצים קשוחים וקשים. אני אזכיר כאן עוד הרבה שמות של סוסי ריינינג טובים שהתחרו- אמיגו, פייר בוטס, הבאג'ר דוקית הקטנה (זוכרת אותה פליפרית?), ראן-איט הום, בקיצור המון סוסים מעולים שישבו עליהם ילדים והציגו אותם כמו תותחים... מי מציג היום? הרבה סוסים מקומיים ומוכנים למחצה... זאת היתה ההרגשה שאני קיבלתי. היו גם שנים שהריינינג 15 לא בייש בכלל, וסוסים כמו סידני שהציג ממש חלש בתחרות הזאת רצו לפלוסים פסיכיים לגמרה (ילדים ממש הריצו את הסוסים על חופש והריצו אותם כמו גדולים) בתחרות הזאת היה באמת מאוד חלש, בקושי עצירות לאפס שלא נדבר על מינוסים, וכמעט לכל הילדים היו טעויות (טרוטים, החלפות לא מוצלחות וכ'). חלקם לא יכלו לשבת בכלל, חלקם ישבו ממש גרוע, רובם לא ידעו לתקן ולא ידעו להציג... לדעתי כל ציון שניתן ניתן בצדק, הוא היה בהחלט הוגן ועקבי לאורך כל הדרך ומי שניצח ניצח כי הגיע לו לנצח. נכון הוא היה קשוח אבל מותר לו להיות קשוח ואני מסכימה לגמרה עם פליפרית. נכון הוא היה יכול להתחשב בזה שזה ילדים אבל שוב, כבר ראינו בארץ ונוכחנו שילדים יכולים להיות לא פחות קשוחים מהבוגרים, למה לזלזל ברמה שלהם? חוצמיזה עובדה ששופט מס' 2 נתן בדיוק את אותם ציונים.

למעלה