היי אני חדשה פה ^____^

Vintage Queen

New member
בסדר מה רע

במגע קבוע? זה לא משיכה... מה שלפחות אני מנסה להגיד פה, זה שאתם תמיד מסתכלים באינגליש על הטעויות (נו מה לעשות- בני אדם טועים לפעמים) ו"מקבעים" את זה על הסגנון.. כשבעצם גם אצלכם יש משיכות מאוד לא נעימות כאלו (עם מתגים הרבה יותר חזקים)

fliperit

New member
מי אמר שרע?

ציינתי במפורש שבלי קשר למה יותר טוב, כתבתי מה שכתבתי. והמשיכות האלה בווסטרן? זה בכוונה? הסוס אמור לסיים מסלול בלי שנגעו לו בפה פעם אחת...אבל קורה שהסוס לא עוצר.

Vintage Queen

New member
אבל זאת בידיוק הנקודה שלי

כמו שבווסטרן זבה בטעות, גם באינגליש המשיכות האלו לא אמורות להיות

תםטםOHIO

New member
העוצמה בעצירה השניה חזקה בהרבה.

הסוסה עם רגליים ישרות וכולה כפופה לעצירה. את לא באמת משווה את שתי התמונות? או שאת טוענת שאת מאמנת בצורה שונה שלא קשורה ללחץ בפה ויכולה לפיכך להגיע לעצירה או סלייד עוצמתי כזה בלי למד דרך משיכה חזקה?

fliperit

New member
הרגליים הקדמיות לא אמורות להיות

ישרות בעצירה. הן אמורול להיות משוחררות ולפדל. הסוסה של עמית באמת נכנסה יותר חזק, אבל זה לא קשור למשיכה (כלומר...אם היא לא הייתה מושכת אולי הסוסה לא הייתה עוצרת כ"כ חזק, אבל מצד שני, יכול להיות שהיא עוצרת חזק בעצירות אחרות בלי מגע בפה....ושפליפ יכול לעצור יותר חזק ממה שרואים בתמונה). אני מלמדת דרך לחץ בפה, אבל לא דרך משיכה כ"כ חזקה. בעקרון צריך ללמד את הסוס לחשוב אחורה כשאומרים "ואוו", וזה יביא לעצירה טובה אצל סוס שמסוגל (כמובן שוא גם צריך להיות ישר, מורם ומשוחרר עם הכתפיים ועם ראש נמוך...אבל זה לא קשור לעניינו). ממש לא חייבים להתשמש בכוח בשביל זה, כמו שבשביל הרבה דברים אחרים לא נחוץ כוח.

תםטםOHIO

New member
ברמת הכיפוף

שהסוסה עושה ובעוצמה הזאת,( היא מאד אתלטית אגב), נחוצות לה הרגליים הישרות כדי לייצב את הגוף. אני כמובן לא רוכבת ווסטרן אבל במידה כפי שאת יודעת טעמתי מהעולם הזה גם מספיק בשביל לדעת שלא נחוץ כח בכלל.

fliperit

New member
בעצירה הסוס אמור לפדל

כמו שפליפ עושה בתמונה, וכמו שהסוס הזה
עושה

fliperit

New member
אה...ו...

בגלל שהסוסה קשה על הפה, ועמית מושכת, אז היא גם "ננעלת" מקדימה. סוס שרך על הפה לגמרי יפדל גם אם מושכים לו.

תםטםOHIO

New member
אני לא מבינה

את מנסה לאמר שהסוסה לא תמכה עם הרגליים ועצרה כך במקום בלי לפדל??

fliperit

New member
אני מנסה לאמר

שהסוסה לא פידלה כי כל החלק הקידמה שלה- מהפה ועד הכתפיים והרגליים, נעול.

תםטםOHIO

New member
מוזר.

אני חושבת שאם הסוסה לא היתה בסוף הסלייד בתמונה ולא תמכה עם הקדמיות היינו רואים את המושב של הרוכבת מורם באויר ופונה קדימה לא משנה כמה תמיכה היתה ברגליים. אם כך הסוסה עוצרת השענות מוגזמת אחורה יכולה להיות נחוצה כדי לא להתרומם מהאוכף.

fliperit

New member
לא נכון.

דווקא כשהסוס נעול מקדימה הרוכב מתרומם באוכף (מנסיון..הרבה). כשהסוס עוצר ומפדל, העצירה חלקה ונעימה, ואין שום סיבה להישען אחורה..

fliperit

New member
אז לא הבנתי את הכוונה שלך...

גם עכשיו אחרי שקראתי כמה פעמים...סורי

תםטםOHIO

New member
טוב אולי זה יעזור

אם הסוסה לא היתה בסוף הסלייד בתמונה ולא תמכה עם הקדמיות = הסוסה נעולה מקדימה ולא מפדלת ואז היינו רואים את המושב של הרוכבת מורם באויר ופונה קדימה לא משנה כמה תמיכה היתה ברגליים= הרוכב מתרומם באוכף (מנסיון..הרבה). ... אם כך הסוסה עוצרת השענות מוגזמת אחורה יכולה להיות נחוצה כדי לא להתרומם מהאוכף. או בעצם כל השרשור הזה בהודעה שלי לSP

fliperit

New member
עכשיו הבנתי...

הישענות אחורה לא נחוצה, פשוט קשה לשבת על עצירה לא טובה. אם היא הייתה יושבת אחרת, לא רק שהיא לא הייתה עפה קדימה, אלא הסוסה אולי הייתה עוצרת יותר טוב

תםטםOHIO

New member
בדיעבד

ז"א.... שילוב של תנועה נוקשה של הסוסה. אני מסכימה איתך שישיבה טובה יותר היתה מביאה תוצאה טובה יותר, (שוב ההודעה לSP על הראש הגבוה וכו') אבל* איפה שהיא היתה כבר - לא נראה לי שהיתה לה ברירה טובה יותר. זה רק עבודה על המושב ושחרור הרגליים למטה. זו דעתי כל אופן

fliperit

New member
הממ

קודם כל, הרוכבת יושב רע על הסלייד, וזה מקשה על הסוס לעצור טוב. דבר שני, אם אני לא טועה, רגל שמאל של הסוס לא נעולה. דדבר שלישי, אני מצרפת סירטון. אמנם זה לא עצירה משובחת, כי הסוס קצת קופץ ולךא נכנס חזק, אבל הוא כן מפדל- מהתחלה ועד הסוף.

למעלה