היי!! אני חדשה כאן...

היי!! אני חדשה כאן...

היי, אני חדשה כאן, לא ממש הבנתי מה ההבדל בין פורום "רוק" לבין "רוק מתקדם" כאילו, רוק קלאסי ורוק עכשווי, או מה?! - אני צריכה הסבר לזה... =] חח - (יש לי יומולדת- היום, ז"א אתמול) סתם בלי קשר... שתדעו... בנתיים 4 בבוקר, ואני סתם משועממת...

אהבתי...

אז מה אתם שומעים פה אנשים נחמדים... (אני מקווה שאתם פפה לא כמו בפורום רוק- תוקפניים אחושילינג.. איזה פחד, אתה אומר מה אתה שומע ותוקפים אותך... דוחפים את נירוונה לכל מקום) ---------------------------------- =] -------------- אגב, שמי נעמה.

B a z a

New member
אנחנו סנובים מתנשאים ../images/Emo13.gif

אבל הפורום הזה ממש טוב, לדעתי. את יכולה לנסות גם את פורום אגדות רוק.

marrosset

New member
מה הקטע של הוירטואוזיות ברשותך

אשמח לשמוע מה ההגדרה שלך לוירטואוזיות ודוגמאות לוירטואוזים.

פולחן אישיות

זה לא קשור לרוק מתקדם בהכרח. באופן כללי - זו נטיה של אנשים להעריץ אנשים אחרים באופן מוגזם. כאשר הופכים אדם כלשהו לפולחן, אז הוא מאבד את אנושיותו. יש לזה מחיר. בויקיפדיה יש ערך על זה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9F_%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%AA

marrosset

New member
פולחן אישיות ברוק מתקדם

הטענה שמדובר בתופעת-לוואי ברוק-מתקדם לעומת שברוק רגיל היא הכרחית דורשת בדיקה נוספת. בדר"כ הנושא של פולחן האישיות תלוי אישית במוזיקאים. למשל רוג'ר ווטרס ודייויד בואי היו מאוד אקטיביים ביצירת פולחן אישיות כדוגמא. לגבי וירטואוזיות הרי שגם כאן אין שום סיבה לחשוב שמי שעוסק ברוק מתקדם הוא יותר וירטואוז ממי שברוק רגיל. ברוק מתקדם שמו דגש על תיאוריה אבל זה לא הפך אותם לווירטואוזים. הוירטואוזיות הכללית ברוק מתקדם נופלת למשל מזו שבג'אז. וגם לעומת רוק רגיל ואני מניח שהכוונה ללהקות כמו לד זפלין בלאק-סאבאת' האבנים המתגלגלות וקצפת , אני לא ממש בטוח שיש וירטואוזיות יתר ללהקות הרוק-מתקדם. החשיבות של הכישורים הטכניים דווקא היתה בלהקות הרוק שציינתי חשובה מאוד.

אני לא מסכים

"למשל רוג'ר ווטרס ודייויד בואי היו מאוד אקטיביים ביצירת פולחן אישיות כדוגמא" 1) דיויד בואי זה לא רוק מתקדם 2) רוג'ר ווטרס ולהקת פינק פלויד סירבו להצטלם בפניהם על עטיפות התקליטים שלהם במשך שנים רבות, ולמעשה המשיכו לעשות זאת ברוב אלבומיהם, עד היום. הם התנגדו לפולחן אישיות המבוסס על מראה אנושי פשוט. "הוירטואוזיות הכללית ברוק מתקדם נופלת למשל מזו שבג'אז" ההשוואה בטבלה היא בין רוק רגיל ובין רוק מתקדם. ג'אז אינו רלוונטי כאן. "אני לא ממש בטוח שיש וירטואוזיות יתר ללהקות הרוק-מתקדם" אני דווקא כן בטוח, וזאת אחרי שקראתי כמה עשרות ספרים, עשרות מגזינים, מאות אתרים וכו'. "החשיבות של הכישורים הטכניים דווקא היתה בלהקות הרוק שציינתי חשובה מאוד" אי אפשר להשוות את כישורי הגיטרה הדלים של האבנים המתגלגלות לכישורי הגיטרה של סטיב האו או אלן הולדסוורת', למשל. זו לא אותה ליגה.

cut2

New member
דוגמאות לא טובות

פולחן אישיות ברוק המתקדם אפשר למצוא בעיקר אצל אמרסון. לגבי וירטואוזיות, ע"ע מטאל (ז'אנר שנשען ברובו על וירטואוזיות) ו בלוז-רוק (שגם הוא, בעיקר מכיוון הגיטריסט, נשען על ווירטואוזיות), ומנגד להקות כמו קארוואן, קאמל או ודגג.

שוב, בפעם המי-יודע-כמה

הטבלה משווה בין רוק *רגיל* ובין רוק מתקדם. לא מדובר שם על מטאל, על ניאו-גות' או על פאנק. ברוק רגיל, כזה ששומעים בתחנות הרדיו המיינסטרימיות, וירטואוזיות היא מכשול מסחרי, לא מרכיב מוסיקלי חשוב. לגבי בלוז-רוק, זה כבר בלוז ולא רוק, לצורך העניין. ולגבי אמרסון - נכון, הוא העריץ את עצמו, אבל כולם השמיצו אותו על זה.

מורנא007

New member
ג'ימי הנדריקס יה וירטואוז

הוא לא עסק ברוק מתקדם, אלא ברוק "רגיל" וניגן על הגיטרה בשיניים.

יפה מאוד שאתה מזכיר את הנדריקס

הוא באמת כמעט הצטרף ל"אמרסון לייק פאלמר" בתור הגיטריסט, אבל לרוע המזל: א) לאמרסון היה אגו גדול מדי בשביל לצרף גיטריסט ב) הנדריקס פשוט נחנק מהקיא שלו לפני שהפרוג התבסס

cut2

New member
חשבתי שזה סתם מיתוס...

קראת את זה במקור מוסמך כלשהו? שמעתי את הסיפור הזה פעם וזה היה נשמע לי קצת לא הגיוני, אבל לך תדע...

זה סיפור אמיתי לגמרי

הוא מופיע גם בביוגרפיה הרשמית המודפסת על ELP. הם בפירוש דיברו איתו, הוא היה בעד הרעיון, אבל אמרסון התנגד בסוף כי לא רצה גיטריסט עם אגו. גרג לייק ממש רצה שזה יקרה. זמן קצר אחר כך הנדריקס מת. הם הכירו אותו טוב מאוד, הרבה לפני פסטיבל אייל אוף ווייט.

RamiSun

New member
אני מקווה מאוד

שאמרסון לא קשור למותו... אני בעד פתיחה בחקירה.....

Liorking

New member
טוב שהוא להצטרף

הוא גדול מדי עליהם, להקה עם ג'ימי הנדריקס לא יכולה להיות דמוקרטיה. כל ההרכבים שלו הם Power Trios דיקטטוריות. יש מלחמות אגואים (אל"פ), יש דמוקרטיות (יחסית) מאוזנות (Rush) ויש דיקטטורות (ג'ימי הנדריקס, פרימוס). מאיזה סוג קרים?

למעלה