היי, אני חדשה כאן,

אילתושי

New member
איך מגלים מוזיקה חדשה?

מאיפה אתה שומע מוזיקה חדשה? העליתי בדעתי רק רדיו (לא מוזיקה ממש איכותית ומיוחדת בד"כ....) ולהשאיל דיסקים מחברים, שזה אופציה ממש טובה. יש עוד דרכים?

mamzer

New member
זאת באמת שאלה קשה... ../images/Emo4.gif

אני בבעיה כזאת כל הזמן... מאיפה ללמוד מוזיקה חדשה? חברים זאת דרך מצויינת... אבל לצערי אני לא שופע בחברים ששומעים את המוזיקה שמענינת אותי... אינטרנט זה כלי מצויין... כמו נגיד... קהילות של תפוז
אתרים ברשת (MOOMA), או אפילו חיפוש כללי ברשת (ממליץ על Google) איזה מוזיקה מענינת אותך? יש משהו שמסקרן ואת רוצה לחקור? תפרטי קצת ואני בטוח שאני ואנשים טובים יוכלו לעזור לך... (את יכולה אפילו לפרט בגדול, נגיד אם מענין אותך לשמוע תופים, או אולי קול נשי גבוהה ומחשמל...) יניב

אילתושי

New member
כמוני כמוך (בעניין החברים)

אין לי ממש משהו ספציפי לחקור. רגע, אני אחשוב.... טוב, זה כללי, אבל בכל זאת: אני רוצה לשמוע להקות שיש להם זמר\זמרת שלא שרים סתם, כי הם רצו להקים להקה וזה התפקיד שנשאר, אלא שיש להם קול יפה ושהם משתמשים בו טוב. ז"א שהקול והשירה הם חלק חשוב מהמוזיקה. אני מקווה שזאת לא בקשה מוזרה מידי. הרעיון בא לי כששמעתי את system of a down. הוא שר ממש יפה. יש אותם עכשיו כל הזמן ב mtv2.

Esmena

New member
הרוב כמו שאמרתם

אינטרנט(מומה ושות´) , חברים, ידידי אינטרנט ששולחים קבצים, ביקורות, אלטרנטיב ניישן, פליפ סייד, אפילו ערוצי מוזיקה ורדיו רגילים. אגב, האם תוכלו לשטוח בפניי מספר כתובותצ של אינצקלופדיות מוזיקליות שמשמיעות?

mamzer

New member
גאנג´ עובד?

בלי שום קשר לזה שמדובר בדיסק שחייב להיות בכל בית, אני ממליץ לך על pearl jam- ten יש בו את כל הדרישות שלך ועוד הרבה הרבה יותר
יש גם להקה שנקראת Perfect Cicle דיי חדשה, מוזיקה טובה וקול מצויין. מוזיקה כייפית שאני לא יודע אם היא מתאימה לבקשה שלך או לא, אבל גם משהו שכדי להיחשף אליו היא : Pixies וזהו בנתיים... יניב רעב

אח, בת´ אורטון ../images/Emo99.gif

אה כן, ויש לך אחלה טעם במוסיקה.
אני אשאיר את ההמלצות לאנשים עם ידע מעט יותר נרחב משלי. לא שאני מזלזל בשלי, אבל...אני לא כל כך מתמצה בהמלצות. אני בדרך כלל פשוט ממליץ על דברים שאני אוהב ולא על מה שאנשים רוצים בדיוק שימליצו להם.

חולוני

New member
אני מכיר את בת´ אורטון..

היא מעולה.. ותודה לאסמנה שהמליצה לי עליה..
בקשר לקייט בוש - אני לא מכיר אלבומי סולו שלה.. אבל אני יכול להמליץ לך על הדואט שלה עם פיטר גבריאל - Don´t Give Up.

../images/Emo13.gif בת´ בהחלט חביבה...

ושאלה: מישהו כאן מכיר להקה בשם בלה&סבסטיאן ?(אני כותבת בעברית בגלל שאני לא בטוחה על האיות באנגלית..) אין לי מושג מיהם מהם....פשוט ראיתי עטיפות אלבומים שסיקרנו אותי..
כן...ככה אני קונה דיסקים..מתוך עטיפות..
לא פלא שיש לי עשרות דיסקים יד שלישית נורא ממוצעים ומשע-ממים...
ו-תודה :) אבל פיטר גבריאל לא בדיוק כוס התה שלי...

חולוני

New member
זה בל & סבסטיאן..

ואני מכיר, הם מעולים. (באנגלית - Belle & Sebastian). ויצא להם השנה דיסק חדש שנקרא Storytelling (בדיוק כמו שמו של הסרט של טוד סולנדז, שכמה מפתיע, גם יצא השנה..). ומה יש לך נגד פיטר גבריאל?

Esmena

New member
יש גם כאלה שאומרים שזה ביל אנד סבס

יאן. קשה...

כן, אני מכיר...

ואוהב. שם הלהקה Belle & Sebastian. בעברית: בל וסבסטיאן, כמה פשוט.
מידע נוסף על הלהקה, בעברית, אפשר למצוא ב MooMA. מידע מעט יותר נרחב, אבל באנגלית, ניתן למצוא ב All Music.

תודה!!! אתם יעילים!!!!../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif

ולחולוני: למה אני לא אוהבת את פיטר גבריאל? לא פשוט להסביר... אני לא אוהבת את הסגנון שלו, והשירים ששמעתי שלו-לא ממש דיברו אליי זה עניין של אופי וטעם וסגנון ומצבי רוח משתנים בחיים
גם דרך אגב לא תמיד כל מוסיקה שאני אוהבת היא אבייקטיבית טובה בעיני, אני יכולה לפעמים להתמוגג ממוסיקה שלא הייתי טורחת להוציא עליה כסף, יש כאלו שפתאום נוגעות במקום הנכון ברגע הנכון:) ויש גם הרבה מוסיקות שאובייקטיבית הן "טובות" אבל לא מעניניות אותי במיוחד... ושוב, עניין של רגעים בחיים ותקופות...

epitaph

New member
לדעתי...

אין דבר כזה "אובייקטיביות" בכל מה שקשור במוזיקה.

דווקא בהחלט יש...

באותה מידה אפשר להגיד שאין ממש אובייקטיביות בשום נושא בעולם... יש ביצוע,איכות,מקוריות,אמירות חכמות וכו´...ולא תמיד זה הולך עם טעם, ויש אמנים וירטואוזים מוערכים בתחומם...אבל עדיין אפשר לא לאהוב את סוג המוסיקה ו"להתחבר"....

epitaph

New member
אין אובייקטיביות בשום נושא בעולם :)

בקטע של ביצוע ואמירות חכמות,זה בהחלט תלוי במאזין,ביצוע וליריקה שהאחד מאוד יתלהב מהם בכלל לא ירגשו את השני. בקשר לאיכות,אפשר לומר שזה המכלול של הדברים האחרים שהזכרת ועוד ולכן זה לא יכול ממש להיות אובייקטיבי כי מה שמרכיב את הגורם של האיכות אלה מרכיבים סובייטיקיבים ברובם אם לא בכולם. נראה לי שמקוריות זה הדבר היחיד שעוד איכשהוא אובייקטיבי... :)

miaka

New member
וגם על זה אפשר להתווכח.. ../images/Emo6.gif

מה שמקורי לך לא אומר שהוא מקורי לכולם... אובייקטיביות is dead.

אוף!!!../images/Emo2.gif

יחסית! אובייקטיביות מסוימת כמו כל אובייקטיביות בעולם!!! הכוונה היא למדדים שונים לאיכות-למרות שזה "לא הטעם שלי " משהו!! תקשרות בסיסית בין בני האנוש!!! כמו מושגים של טוב ורע
חוט שני דק שעומד ביננו לפני טירוף מוחלט, לפני האיד, היגיון כל שהו!! למשל: אלניס מוריסט: מבצעת טובה, מאד זורמת,מודל לחיקוי להרבה זמרות אקוסטיות :) חידשה משהו בעולם,(היי לא לקחת את האמירות של כשל מבקרת מוסיקה כלשהי עם הבנה נרחבת ומקיפה בהיסטוריה של המוסיקה ולזכורש אני לא מכירה כמעט שום דבר בעולם -טוב זהו עם ההסתייגויות המשפטיות...) אבל אני לא אוהבת אותה,כיף לשמוע אותה ברדיו-אבל הקצוות של המוסיקה שלה יותר מידי מעוגלים,יותר מידי בטוחים,

Esmena

New member
אוי נו זה רק מראה על טעמך הטוב.

הבחורה היא תופעה מפחידה, פוזאית, משעממת. והיום היא הייתה בפליפ סייד, ל-מה?

למעלה