היחלצות מזרם עומק.

שרקי..

New member
../images/Emo41.gif הבהרה ../images/Emo41.gif לפיני ניב פ"ש

ניראה שהרצון הטוב שלי לחסוך שירשור ארוך טרחני ומיותר לא הצליח לי ואני מוצג כאן כרשע שותף לקשר של שתיקה המעונין לסתום פיות בעל אינטרסים אפלים בעולם הצלילה או לחלופין בעד שטחיות בדיון בפורום .. אז צר לי לאכזב אתכם זה לא המצב. כל שאני מעוניין שהדיון בכל נושא יהיה ענייני מבוסס על עובדות ושבסופו של הדיון רצוי שיהייה מוסר הסכל שנוכל ללמוד ממנו משהו. אני מעוניין לחלק את תשובתי לשלשה חלקים ועוד אחד אישי לפ"ש ופיני1 שאני מעביר להם דרך הפורום מאחר והם מצליח להסיט את הדיון לכיוונים בלתי צפויים וחסרי תועלת לדעתי: 1. זרמי עומק 2. תאונת הצלילה במפרץ הכרישים. 3. דיון בנושא תאונות צלילה והדרך הנכונה להפיק מהן לקחים. זרמי עומק זרם עומק בכלל לפחות במפרץ אילת הנו מאוד מאוד נדיר ואפילו מוטל בספק בערך כמו לפגוש בתולת ים. זרם עומק בעל מהירות משמעותית שיכולה לדחוף צולל כלפי מטה ולמשך מספיק זמן על מנת לסכן אותו עוד יותר נדיר ומשול למשחק שח מט עם פוסיידון. מאחר וחלקנו פגש גם פגש בתולות ים (לגבי הבתולות אני לא כל כך בטוח ) במיוחד בעומקים העולים על שישים מטר, ויש כאלה ששיחקו שחמט עם פוסיידון וחזרו לדווח אני לא יכול לקבוע שזרמי עומק משמעותיים לא קיימים אבל מחישוב פשוט של הכוחות הפועלים צולל מאוזן במים ברור שצריכה זו להיות תופעת טבע אדירה בעוצמתה שטרם ניצפתה ונמדדה על ידי אנשים מוסמכים כגון הידורולוגים אוקינוגרפים משלחות חוקרי טבע שונים. מאחר ואין לנו אינפורמציה מדוייקת לכן קשה ליקבוע מה באמת אפשר וצריך לעשות בכדי להחלץ בדרך בטוחה, תתארו לכם שמישהו ייקח מהדיון כאן איזושהי המלצה וינסה ליישם אותה כאשר מאיזו סיבה יחשוד שניקלע לזרם עומק ויעוף למעלה??? אז לכן אני חושב שאין תחליף לנסיון קור רוח וקבלת החלטה בשטח בהתאם למצבים משתנים. מישהו כבר ציין כי חלק גדול מהנפגעים בתאונות צלילה מוצאים את מותם כאשר חגורת משקולות חגורה לגופם, אם תעשו סיאנס ותדברו אתם הם יספרו לכם על יד חזקה שמשכה אותם כלפי מטה כולל סיפורים על זירמי עומק האמנם? בניתוח בעיות יש להתבסס על עובדות, ועובדות בלבד במיוחד לגבי שאלה בה מתבקש לגבש תשובה אופרטיבית ואני אישית הייתי ניזהר מלהמציא תרגולות חדשות. התאונה במפרץ הכרישים. אין נתונים על מה שקרה שם ולכן הדיון הוא חסר כל משמעות למעט הסיפורים הסוביקטיבים של המשתתפים בצלילה (יותר דומה לסיפורי אלף לילה ולילה למי שמכיר את מפרץ הכרישים) לכן המלצתי לפליפר שלא לעסוק בתאונה ספציפית זאת. אין לנו עדויות אחרות ולכן פיני1 כל דיון הוא טחינת מים גם אתה טוען ובצדק שתאונות צריכים לתחקר ללא תחקיר לא ניתן להסיק מסקנות. אם אתה רוצה פיני אתה יכול לפתוח כאן שירשור מפה ועד הודעה חדשה ולשחק פוקר עם עצמך בדיון לגבי תאונה זו. נחמד מאוד שפ"ש מינה את עצמו לחברה קדישא של הצוללים וסומך נופלים פצועים וכותל מערבי למשתתפים בתאונות בשם עצמו אבל אם כל הכבוד לפ"ש שמינה את עצמו למוסד עצמאי בנושא נפגעי תאונות צלילה גם הוא לא ביצע תחקיר מסודר. ואם יש תחקיר יכול היה לפרסם אותו במקום לבלבל לנו את המוח לנפח את השירשור ולהסיט את הדיון עם סיפורי יוני אלון שלא רלוונטיים לדיון בנושא. פילוביץ שחף אולי תציג לנו סוף סוף מה המעמד שלך בכל נושא תאונות הצלילה ואיך זה ולמה כל האינפורמציה הזאת בנוגע לתאונות צלילה בעבר ובהווה מתקנזת אלייך????????? פילוביץ שחף פעם אחת תענה ישר תענה אמת ואת כל האמת בלי כחל וסרק כי זה לי מוציא את החשק כל פעם מחדש שאתה מחבר לימונים עם תרנגולות עד שזיקני חאן יונס מתבלבלים. תחקירי תאונות באופן כללי. יש לנושא תחקירי תאונות צלילה המתבצעות בשטח מדינת ישראל (אני לא בקיא בחוקים ותקנות במדינות אחרות ) חשיבות רבה מאוד למניעה והישנות של תאונות נוספות בגלל אותה סיבה, גם כאן כמו כל דבר בצבא יש לנושא שלשה רבדים: 1. הסקת מסקנות וביצוע פעולות מתקנות. 2. הסקת מסקנות פליליות אישיות וארגוניות לגבי רשלנות ואחריות אישית וארגונית. 3. הטמעת המסקנות והפאן החינוכי והזהרת הצוללים מפני הסכנה. אבל לצערנו קיימות מגבלות המצמצמות מאוד את היכולת להשיג היעדים הנ"ל לתחקיר יש צד נוסף לא פחות חשוב והוא הצד הכספי של תביעות הנזקין שיבואו בעקבות התחקיר, דבר שמקשה מאוד על ביצוע תחקיר נכון מאחר והצלילה מטבעה נעשית בקבוצה קטנה שברגע שישנה תאונה כול המשתתפים בגדר נבדקים או חשודים ולכן המידע שהם מספקים מוטל בספק רב. כרגע אין מערכת מסודרת לביצוע תחקירים אמינים והדגש על אמינים וגורמים שונים ובעלי משקל רב משחקים בפאזל הזה ומשתמשים בתאונות כקרדום לחפור בו וכדרך להשיג מטרות שונות וזרות. פיני1 מערכות שבאמת מעונינות להטמיע את נושא התחקירים ככלי לשיפור הבטיחות משלמות מחיר כמו למשל הענקת מקלט מסוים למדווח בפני כך שהאמרה שלו עצמו תפליל אותו או תסכן אותו בדרך כל שהיא. (כמו במערכת התחקירים בחיל האוויר ) כמו כן מערכות מסודרות מפתחות כלים לאיסוף מידע אובייקטיבי החסר במקרה שלנו. פיני1 מדוע אין חוק לצניחה אזרחית למשל והאם אתה ממליץ על חוק כזה, מאחר ואתה נתת את הדוגמה ויותר מפעם אחת אתה מוזמן להציג לנו תחקירים של תאונות צניחה או כמעט תאונות צניחה אזרחיות וילמד מכך עולם הצלילה משהו. או שתשב בשקט !!!! מיקצעיות מתחילה במידע מדויק ואמין!!! ולא בבלבולי ביצים !!! למי שיש מידע אמין והדגש אמין וממקור רישמי מר פילוביץ שחף אתה מוזמן להציגו, אחרת חבל"ז (זה בדיוק המסר שלי לפליפר) חבל"ז זה חבל על הזמן של חברי הפורום. אני בעד דיון מסודר ומעמיק בנושא תאונה זו או אחרת אבלל אני מסרב לשחק לידיהם של בעלי עניין בענף על ידי דיונים מתישים ועקרים וחסרי תועלת. שמובילים להטלת מגבלות עלנו ציבור הצוללים שצולל בכיף ובבטיחות שנים רבות. שרקי

pilovich shahaf

New member
שרקי-תודה רבה לך על ברכותיך

אין חדש תחת..........
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.
נ.ב- שרקי-תכנס לאתר האינטרנט IDIVE תאונות צלילה-סיפור מאת נוני שחף, תקרא את הסיפור ואח"כ נמשיך...ונעבור לפפפייירררססססוווממממווותתתת

שרקי..

New member
יופי פ"ש אבל מה עם תשובות???

לקח לי שעתיים לכתוב את ההבהרה אני לא זכאי לתגובה עניינית ממך?

pilovich shahaf

New member
,תשובות לשרקי...

אני לא רוצה להיגרר ולכתוב מה אני חושב ומה דעתי על מה שכתבת בפורום, רק 2 מילים-"תעודת עניות". אני שמח שעשית חושבים והודעותיך האחרונות אכן מתיחסות עיניינית לנושא הנידון, מוטב מאוחר מאשר אף אף פעם לא.[ תשתדל לספור עד 10 הפוך לפני שאתה מגיב, אני גם עושה זאת בזמן האחרון, מכל מלמדי השכלתי
] אין חדש תחת.........
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

Pini1

New member
אפתח ואומר שרקי כי מהיום חדלתי

מלכבד אותך, היות ולטעמי אתה צריך להשתפר קצת בתחום יחסי אנוש. תסתכל על מה שכתבת בשורה הראשונה לתגובתך "..ואני מוצג כאן כרשע שותף לקשר של שתיקה המעונין לסתום פיות בעל אינטרסים אפלים…." תגיד לי בהגינות איפה הבנת שזה מה שמייחסים לך? ואח"כ אתה מאשים אחרים בפרנויות גלויות וסמויות. לא תקין (כמובן לא הגון) לומר שאני מסיט את הדיון לכיוון אחר , אבקשך ואבקש את הנקאים כמו גם את כל המתדיינים בפורום להוכיח או להצביע איפה זה משתמע/השתמע מדבריי? אוכל להודיעך מנק´ ראותי שלי בלבד (ועל זה לא התעקשתי אתך בעבר , ובדיעבד חבל) כי לתפור סיפור ולסגור קצוות , כמו גם דיווח מדויק לא היו מנת חלקך במס´ הזדמנויות. אל תזמין אם כך אף אחד אחר לעשות כן. בקשר למערכות שמעונינות להטמיע את נושא התחקירים ככלי לשיפור , יש לי הרבה מה לחדש לך , ומה שאתה טוען כאן בהקשר זה איננו מדויק כלל. לגבי צניחה , שוב אני נגרר בעל כורחי לכן אעשה זאת קצר ולעניין. במיוחד עקב העובדה שלא התייחסת לכלום ממה שכתבתי לך בהודעתי הקודמת , לא עניינית ובטח לא התייחסות בוגרת. יש לי הרגשה שלקחת משהו כפגיעה אישית (ממש בלי שום סיבה) וכתגובה , אתה משפריץ לכל הכיוונים נושאים ומילים , לא תמיד עם קשר. אני צריך לענות לך למה אין חוק צניחה אזרחי? אין חוק וזהו!! מה הקשר לצלילה ולנושא הנדון ריבונו של עולם?? להזכירך בצלילה יש חוק זוהי עובדה , תרצה או לא תרצה. אף פעם לא צידדתי בחוק צלילה , חבל שאתה בחוסר דיוק מופגן מייחס לי את זה. אתה מערבב המון נושאים יחד , אני בטוח שיש לך יכולת להפריד ולהקיש נכון בהמשך, לא? תחקירים בנושא צניחה יש כל הזמן גם יש , בני מסנובה בזמנו נתן קישור מתאים לאתר אחד מיני כמה שקיימים. אבל שוב , מדוע סטית לכיוון הזה , איך זה מתקשר לזרמים בים? אומר עוד , הפגנת הזלזול שלך בפ"ש בנוגע לקבלת נפגעים על-ידו (לפי תיאורו) ראוי לכל גינוי. מתוך מה שאני לפחות הבנתי הוא עשה זאת במסגרת תפקידו הציבורי ובתיאום עם רשות הצלילה. שוב אין קשר ויסוד לדבריך. מעניין במיוחד מדוע החלטת לענות בנימה אישית לי ולפ"ש בלבד , לאור העובדה שניב הביע את פליאתו מתגובתך גם כן. בקיצור , בניגוד לקותי , פליפר , לא מאוזן , DIW , באז , וביקו שדנו בעניין בצורה בוגרת , אתה פישלת. פיני
נ.ב. – מאיש מכובד כמוך הייתי מצפה לסגנון אחר, באמת. מילים כמו "בלבולי בצים"!!! ו"תשב בשקט" לא אמורות להיות בשיח שכזה , שפה זו לעיתים די קרובות היא מפלטם של החלשים.

שרקי..

New member
שמע יש לך בעיות בהבנת הנקרא

ובהבחנה בין עיקר לטפל.. ההבהרה פנתה ליותר מאדם אחד כשבכל מיקרה ציינתי למי אני פונה אז אל תקפוץ רצוי שתקרא פעמיים את ההודעה ואל תיחס לי טענות שלא לי.. באשר אליך פיני - אני לא ראיתי למרות שאתה הבאת כדוגמה ולו דוגמה אחת לתחקיר מסודר בתאונה או כמעט תאונה בצניחה חופשית אזרחית שארעה בישראל. אתה הבאת כדוגמה את עולם הצניחה כספורט אתגרי שבו מושרשת הבטיחות והתחקירים האמיתיים ככלי לשיפור הבטיחות אז הינה פניתי אליך וביקשתי שאתה לא מישהו אחר תראה לכל הפורום דוגמא של תחקיר ישראלי אחד מסודר בנושא צניחה על מנת שנפנים ונלמד משהו ממך הגיע הזמן לעמוד מאחורי האמרות שלך ולגבות אותם או שאין מאחוריהם כלום. ממתי אתה סנגור של פ"ש הוא קיבל את הבמה להגיב ענינית ובחר בזכות השתיקה הזמנתי אותו שוב להגיב ובמה זו פתוחה לו.. לא הכל אתה יודע יש גם תאונות שבהם לפ"ש יש נגיעה לאחר שסיים כל תפקיד רציתי להבין מה מניע אותו וזו זכותי. אני יודע שהמניעים שלך בעיסוק האובססיבי בנושא תאונות צלילה לא מונע ממנעים אפלים וכבנותיך טובות ורק בשבילך כתבתי עמוד שלם המצביע על הקשיים בעריכת תחקירים שאפשר ללמוד מהם משהו האם בחרת להתיחס לזה כמובן שלא. אתה גורם נזק לפורום ולענף הצלילה בעיסוק האובססיבי שלך בנושא תחקרי תאונות הצלילה. לגבי זרמי עומק כתבתי את דעתי שהם במפרץ אילת לא נימדדו לכן הסבירות לקיומם נמוכה, אם יש לך או למישהו אינפורמציה סותרת אתה מוזמן להביא אותה, אבל עובדות בבקשה. לגבי התאונה במפרץ הכרישים אני לא רואה טעם בדיון והסכת מסקנות על תאונה שלא ברור מה בדיוק מה קרה שם. הסברתי את זה בפרוט גם כן אבל אתה בחרת להתעלם לגבי זה שאתה לא מכבד אותי יותר מה אמר רד בטלר לסקרלט אוהרה בחלף עם הרוח ? שכחתי לא משנה.

Pini1

New member
בוא נלמד יחד עוד משהו , טוב? ../images/Emo62.gif

זה די דומה לחוג לתקשורת , שם מלמדים כי ממש ממש לא חשוב מה הצד השני אומר – חשוב מה אתה אומר ומה אתה רוצה שיבינו ממך. את זאת אתה עושה בהצלחה לא מבוטלת. השרשור התחיל בנושא זרמי עומק , ואתה הסטת אותו , יותר נכון הקפצת אותו ב – 12590 רגל לערך… ולא אחזור על מה שאמרת. לעניין תחקירים , כתבת (אני בטוח שבלי משים) כי כל תחקיר שנעשה מוטל בספק עקב השלכות שלא ממן העניין. זה באמת מה שאתה חושב?? באשר לצניחה ואירועי צניחה למיניהם , אתה מוזמן בכל זמן רק תגיד ואשמח ללמד/לשתף אותך קצת במידע, הפורום הזה הוא לא המקום. אתה מייחס לי הגנה על פ"ש ? ראה , גם בהודעתו האחרונה אליך תוכל לראות (כפי שאתה יודע היטב) שהוא מגן על עצמו ומביע את דעתו עצמאית באופן יוצא מהכלל. לפעמים מדוייקת כמו דיקור סיני - אני לא מסנגר על אף אחד בטח לא עליו. אם אני גורם נזק לפורום הזה בעיסוקים משניים כפי שאתה חושב ראוי אני לבאן , נכון? אתה מוזמן להציע זאת לנקאים. מצד שני אתה מוזמן לא להגיב , זה עדיף על פני הצעות לא להתדיין . זה לטעמי הנזק לפורום – תזכור ממה הכל התחיל ובזכותך האדיבה , דיברנו על זרמי עומק! פטרונות מסוג כזה שאתה לעיתים מנסה להכתיב לא ראויה. ואחרי הכל וברוח טובה , שים לב שרקי מה קרה בסוף: לאחר ההודעות הריקות והלא שייכות לנושא כלל מהבוקר , התחלת להשתתף ולחוות דעה. מה קרה ? התחרטת ? ובכלל , העיסוק בזה כואב ??? פיני

גם אני שאלתי את עצמי את זה.

האם זו בעיה בהבנת הנקרא והבחנה בין עיקר לטפל [יש לזה שם הרבה יותר קצר, בן שלוש אותיות (ארבע בכתיב מלא) המתחיל באות ט´ אבל אני לא אכתוב אותו מאימת הנקאי
] או שזו התממות מכוונת של מישהו המונע ממניעים אפלים. המסקנה לאחר קריאת הודעות רבות שלו היא שזה כנראה שניהם. ההודעה של שרקי היתה ברורה לחלוטין ומה שהוא פירט כאן היה חזרה על העמדה הפשוטה שהוא הציג בהודעתו הקודמת. התשובה של פיני1 היתה גיבוב של עלבונות מוסווים, ושום תשובה ענינית לשאלות של שרקי. אני צופה תשובה ארכנית נוספת של פיני1 בלי שום תשובה ענינית על השאלות. אשמח להתבדות. שרקי היזהר, הוא מאד נעלב ששואלים אותו למה הוא קופץ או אומרים לו אל תקפוץ
בשעשוע רב, יעקב המקפץ

שרקי..

New member
אפתח ואומר פיני כי מהיום חדלתי

להחשיבך כאדם רציני. פיני – "מלכבד אותך, היות ולטעמי אתה צריך להשתפר קצת בתחום יחסי אנוש." שרקי עונה - אין מה להגיב מתחת לכל ביקורת. פיני – "תסתכל על מה שכתבת בשורה הראשונה לתגובתך "..ואני מוצג כאן כרשע שותף לקשר של שתיקה המעונין לסתום פיות בעל אינטרסים אפלים…." תגיד לי בהגינות איפה הבנת שזה מה שמייחסים לך? ואח"כ אתה מאשים אחרים בפרנויות גלויות וסמויות. לא תקין (כמובן לא הגון) פ"ש - "אתה שם לב מה אתה עושה, אתה מודע למה אתה מוביל, אתה יודע על מה אתה שומר..... אם אינך רוצה לחוות דעה או להיות שותף לדיונים בנושא תאונות צלילה,על הכיפק, אבל זה שאתה לכל אורך הדרך לפחות ב-3 תאונות חשובות שמתדיינים עליהן, תגובתך היא אחת ומשותפת....תעזבו את התאונה הזאת, או משהו דומה לזה, ואני שואל את עצמי ,למה?" פ"ש בשנית - "לידיעתך, קשר השתיקה יופר גם יופר ואת זאת הבטחתי אחרי חקירתי במישטרה, תחת הזהרה בגין תלונתו של מפקח רשות הצלילה מר יוני אלון,בגין "פגיעה בצינעת הפרט"-התיק ניסגר מחוסר אשמה !! המשך יבוא !! מאחר וזאת הודעתך השניה באותו נימה לגבי הנושא הנ"ל, וללא היתיחסות עיניינית לגבי התנהגות-מיקרים ותגובות במצבי זרם עמוק בצלילה,חובתי להעיר ולהאיר את עיניך, שכל ילד,ילדה,בחור,בחורה,איש ואישה שירדו לסיני וחזרו בתור ניפגעים בכלל ובתור גופה בפרט בגלל תאונת צלילה, שאני אישית הייתי שם לקבל את הניפגעים וחבריהם בכלל ואת הגופות בפרט, כולל ניחום היקירים של כל ניפגע בכלל וגופה בפרט,אתה מגלם בעיני את מה שחנן עזרן אמר בתכניתו "חשיפה"-מותו של הצוללן הגנתי יובל לוי ז"ל מחיל הים כאשר ניטחן על ידי הפרופלור של האניה צים אדריאטיק בנמל חיפה:- האם ומתי יופר קשר השתיקה" פ"ש בשלשית – "בהודעתי הראשונה לשרקי ידידי השארתי הודעה להודעתו לפליפר, שגם הוא לא היתייחס להיחלצות מזירמי עומק.....אלא עסק לדעתי בסתימת פיות, וזו לא הפעם הראשונה, אמרתי לא את דעתי" שרקי עונה– אני לא הגון אני פרנואיד אזה תהייה הגון ותסביר לי איך אני קשור לתאונה בצים אדריאטיק או לתלונה נגד פ"ש או ליוני אלון???? כאן למעלה ואיך זה קשור למה שאני כתבתי????? הבנתי את זה והאמן לי לי שלא כמו לך אין בעיות בהבנת הניקרא. אני לא מעוניין לדון בנושא תאונות צלילה סליחה אני מעוניין ועוד איך אבל רק על עובדות בדוקות לא שמעות ולא בטיח. פיני – "לומר שאני מסיט את הדיון לכיוון אחר , אבקשך ואבקש את הנקאים כמו גם את כל המתדיינים בפורום להוכיח או להצביע איפה זה משתמע/השתמע מדבריי? אוכל להודיעך מנק´ ראותי שלי בלבד (ועל זה לא התעקשתי אתך בעבר , ובדיעבד חבל) כי לתפור סיפור ולסגור קצוות , כמו גם דיווח מדויק לא היו מנת חלקך במס´ הזדמנויות. אל תזמין אם כך אף אחד אחר לעשות כן." שרקי עונה – אם מישהו אומר משהו הרבה פעמים זה לא עושה אותו צודק אתה לא עונה על שום באופן ענייני ורץ מיד לנתח תאונות צלילה הדיון כאן היה על זרמי עומק ולא על התאונה במפרץ הכרישים מיד אתה טענת נגד העולם הצלילה ואישתו על אי ביצוע תחקירים כהסברתי שאין בידנו תחקיר לכן חבל לדון בתאונה הנ"ל קפצת לגבי אי דיוקים בדיווחים שלי בא לי להגיד לך שאתה פשוט או שקרן פתולוגי או שוטה ושתוכיח לי כמו שאני מוכיח לך שממכתב שלם שכתבת אין אחריו כלום. אבל אני לא העשה לך את זה אתה יודע מה סתם לשם שעשועו אני כן עושה את זה בוא תוכיח גם את זה. בו תראה לנו איך אני תפרתי סיפור וסגרתי קצוות כלשונך???? פיני – "בקשר למערכות שמעונינות להטמיע את נושא התחקירים ככלי לשיפור , יש לי הרבה מה לחדש לך , ומה שאתה טוען כאן בהקשר זה איננו מדויק כלל. לגבי צניחה , שוב אני נגרר בעל כורחי לכן אעשה זאת קצר ולעניין. במיוחד עקב העובדה שלא התייחסת לכלום ממה שכתבתי לך בהודעתי הקודמת , לא עניינית ובטח לא התייחסות בוגרת. יש לי הרגשה שלקחת משהו כפגיעה אישית (ממש בלי שום סיבה) וכתגובה , אתה משפריץ לכל הכיוונים נושאים ומילים , לא תמיד עם קשר. אני צריך לענות לך למה אין חוק צניחה אזרחי? אין חוק וזהו!! מה הקשר לצלילה ולנושא הנדון ריבונו של עולם?? להזכירך בצלילה יש חוק זוהי עובדה , תרצה או לא תרצה. אף פעם לא צידדתי בחוק צלילה , חבל שאתה בחוסר דיוק מופגן מייחס לי את זה. אתה מערבב המון נושאים יחד , אני בטוח שיש לך יכולת להפריד ולהקיש נכון בהמשך, לא? תחקירים בנושא צניחה יש כל הזמן" שרקי עונה - תחדש לי סוף סוף משהו חוץ ממלל !!!! התבקשת להביא דוגמה אחת לתחקיר תאונה או כמעט תאונת צניחה קיבלנו לא!!! מה שקיבלנו גיבובי מילים. אתה לא יכול נכון? אתה הבאת את הצניחה כדוגמה לא אני להסביר לנו כמה עולם הצלילה דפוק. אני טוען בלי תחקיר אין מה לדון על תאונות צלילה ואסור להסיק מסקנות ולהציע תרגולות חדשות. פיני – "גם יש , בני מסנובה בזמנו נתן קישור מתאים לאתר אחד מיני כמה שקיימים. אבל שוב , מדוע סטית לכיוון הזה , איך זה מתקשר לזרמים בים? " שרקי עונה – בני נתן קישורים לתחקירים בחו"ל וגם חייבר ואחרים נתנו קישורים לתחקירים בחו"ל מה זה אומר על הנעשה בארץ? כלום. זה באמת לא מתקשר לזרמים בים אין קשר בין התאונה הנ"ל לזרמים בים זה מה שאמרתי אתה רק מחזק את דברי. פיני כותב אומר עוד , הפגנת הזלזול שלך בפ"ש בנוגע לקבלת נפגעים על-ידו (לפי תיאורו) ראוי לכל גינוי. מתוך מה שאני לפחות הבנתי הוא עשה זאת במסגרת תפקידו הציבורי ובתיאום עם רשות הצלילה. שוב אין קשר ויסוד לדבריך. מעניין במיוחד מדוע החלטת לענות בנימה אישית לי ולפ"ש בלבד , לאור העובדה שניב הביע את פליאתו מתגובתך גם כן. שרקי עונה – אני זכאי להבין את מעורבותו של פ"ש בנושא התאונות ופ"ש ישיב על זה לא אני. עניתי לניב מיקצועית אני מקווה שהתשובה שלי מספקת אותו. אם לא הוא יודע איפה למצוא אותי. פיני כותב- "בקיצור , בניגוד לקותי , פליפר , לא מאוזן , DIW , באז , וביקו שדנו בעניין בצורה בוגרת , אתה הפישלת." שרקי עונה כתבתי בתשובתי לך ואני מצטט" זרם עומק בכלל לפחות במפרץ אילת הנו מאוד מאוד נדיר ואפילו מוטל בספק בערך כמו לפגוש בתולת ים. זרם עומק בעל מהירות משמעותית שיכולה לדחוף צולל כלפי מטה ולמשך מספיק זמן על מנת לסכן אותו עוד יותר נדיר ומשול למשחק שח מט עם פוסיידון. מאחר וחלקנו פגש גם פגש בתולות ים (לגבי הבתולות אני לא כל כך בטוח ) במיוחד בעומקים העולים על שישים מטר, ויש כאלה ששיחקו שחמט עם פוסיידון וחזרו לדווח אני לא יכול לקבוע שזרמי עומק משמעותיים לא קיימים אבל מחישוב פשוט של הכוחות הפועלים צולל מאוזן במים ברור שצריכה זו להיות תופעת טבע אדירה בעוצמתה שטרם ניצפתה ונמדדה על ידי אנשים מוסמכים כגון הידורולוגים אוקינוגרפים משלחות חוקרי טבע שונים. מאחר ואין לנו אינפורמציה מדוייקת לכן קשה ליקבוע מה באמת אפשר וצריך לעשות בכדי להחלץ בדרך בטוחה, תתארו לכם שמישהו ייקח מהדיון כאן איזושהי המלצה וינסה ליישם אותה כאשר מאיזו סיבה יחשוד שניקלע לזרם עומק ויעוף למעלה??? אז לכן אני חושב שאין תחליף לנסיון קור רוח וקבלת החלטה בשטח בהתאם למצבים משתנים. מישהו כבר ציין כי חלק גדול מהנפגעים בתאונות צלילה מוצאים את מותם כאשר חגורת משקולות חגורה לגופם, אם תעשו סיאנס ותדברו אתם הם יספרו לכם על יד חזקה שמשכה אותם כלפי מטה כולל סיפורים על זירמי עומק האמנם? בניתוח בעיות יש להתבסס על עובדות, ועובדות בלבד במיוחד לגבי שאלה בה מתבקש לגבש תשובה אופרטיבית ואני אישית הייתי ניזהר מלהמציא תרגולות חדשות." ." אני פישלתי ? תוכיח אם אתה יכול . פיני כתב - מאיש מכובד כמוך הייתי מצפה לסגנון אחר, באמת. מילים כמו "בלבולי בצים"!!! ו"תשב בשקט" לא אמורות להיות בשיח שכזה , שפה זו לעיתים די קרובות היא מפלטם של החלשים. שרקי עונה – פעם חשבתי שאתה רציני אבל מתברר לי שוב כי אתה כנראה לא מאחר שאתה לא משיב אף פעם על שאלות שאתה נשאל…

פליפר.

New member
נקאים!!!!!!!!!!!!!!!!

שוב - הגענו לויכוחים כמו מי יותר צודק ומי יותר חזק (ואני מזכיר לכם שאבא שלי יותר חזק) ולכן אני קורא לכם לטפל בשישור הזה תודה רבה ובבחי"נ פליפר

שרקי..

New member
אתה מפספס לדעתי את הנקודה

אני מנסה לברר את נקודת קשר השתיקה תחקירים צניחה וכדומה אחת ולתמיד כדי שנוכל לעבור לדברים יותר קונסטרוקטיביים זה לא שאלה של מי חזק או צודק בכלל לא שאלה של כוחנות.

פליפר.

New member
שרקי והנקאים ../images/Emo69.gif

אני מבין את הנקודה שאתה חותר אליה אבל זה לא מגיע לשום מקום - רק לויכוחים והאשמות. שים לב שכל השירשורים האחרונים הם ויכוח "טהור" בלי תשובות ענייניות. אז מוותרים וממשיכים הלאה.

Pini1

New member
מתקבל הרושם שאתה קל להתפרץ

גם במושגים שלי. חוץ מהפנייה נוספת להודעותי המקוריות אחת אחת , היינו מס´ 1 , מס´ 2 , ומס´ 3 , בתקווה שתבין אותן לאשורן לאחר עיון חוזר, לא אוסיף דבר. את שלי בשרשור הזה הבהרתי הבהר היטב , נקל לכל בר דעת להבין מי עינייני ומי קצת לא. פיני

שרקי..

New member
פיני אין לך תשובות עניניות

וגם לא ציפיתי שיהיו לך. וכרגיל אתה מסיט את הדיון לגופו של אדם ולא לגופו של עניין, מה הקשר למזג הרוח שלי ולשאלות שנשאלת שלא הייתה לך תשובה ולו לא לאחת מהן. כלומר כל הדיבורים שלך על בטיחות תאונות ותחקירים אין מאחוריהם כלום האשמת אותי בבידוי ראיות ותפירת תיקים התבקשת להביא דוגמה. האשמת אותי בפראנויה ונשאלת שאלה ענית? לעומת זאת אתה שאלת שאלות ואני עניתי לך אחת לאחת תוך ציטוט מכתביך שלך ושל פ"ש. ואתה מוזמן להתמודד אם כל מה שכתבתי. פיני אתה מתמחה בכתיבת הרבה מלל ריק מתוכן ומלא ביקורת הרסנית ולא מבוססת וחוץ מהעררות על אופיים של אנשים כגון ואני מצטט "ולטעמי אתה צריך להשתפר קצת בתחום יחסי אנוש.". כל הסיפורים שלך על צניחה בטיחות תחקירים אין מאחוריהם ולא כלום, פשוט ביקורת הרסנית לשמה.. הנושא מבחינתי סגור שרקי

זוכר את הדיווח בעיתון..

נשמע לי גם אז קצת מוזר.. מה פתאום זרם שמושך לעומק ב"שארק ביי"?? ה"זרם" היחיד שאני מכיר שממלא את הפונקציה הזו הוא משקל עודף ואיזון רע. לא נשמע לי העניין. אם הבחורה תפסה את הבחור ולא הצליחה לאזן/להרים אותו, איך זה שחגורת המשקולות שלו נשארה עליו?.. לא ממש ססתדר לי אז העניין. מזכיר לי תאונה טראגית של חבר (מרטין) בחור הכחול לפני כ-4 שנים. שני דייב מאסטרים אירים של פאדי (מרטין ושון) שירדו בפעם הראשונה לעומק של מעבר ל-40 מטר בבלו הול.. מצאו אותם ב-100 מטר עומק, מרטין עם 150 אטמ´ במיכל, ושון עם 50 אטמ´ - מחזיק את מרטין במאזן.. שניהם עם חגורות משקולות. לא היה שום זרם ושום בטיח. רק חוסר ניסיון בלהתאזן, מן הסתם פאניקה - ובסוף הרעלת חמצן. האנדרטא שלהם עומדת במקום. עצוב.

ניב ד

New member
באמת עצוב

אבל כנראה באשמתם. ולגבי אותה תאונה בשרק בי - אתה צודק, אני זוכר שגם אותי התמיה אז סיפור הזרם במיוחד מכיון שצללתי שם כמה פעמים והאיזור שם למיטב זכרוני היה רגוע ביותר. בקיצור, אני לא חושב שיש פה קונספירציות אלא פשוט באמת אף אחד לא יודע מה היה.

diw

New member
ציטטוטים ממאמר לחיזוק דבריו של קוטי

בהמשך למה שאמר קוטי, להלן מספר ציטוטים ממאמר שהקישור שלו מצורף: We expect currents to move horizontally but they can also go up or down. This happens when an irresistible ocean flow hits an immovable underwater cliff. It divides left or right; sometimes it flows up and over and occasionally it goes down. (See Komodo - East of Java, December). Gordon´s Rocks in the Galapagos offer a good example of the latter phenomenon, a down-current. The ocean flow hits the outer edge of the caldera of an ancient submerged volcano. It flows over the top and tumbles down the other side and in the process turns into an underwater version of Niagara Falls. If you find yourself in such a down-current, the first thing you will notice is that your exhaled bubbles are going the wrong way - downwards. Filling your BC completely doesn´t necessarily mean that you will go up. It´s very frightening the first time you experience it. So how do you stop yourself being sent down to the abyss? Trying to swim up will result only in a rapid heart-rate and wasted air. You cannot swim up a waterfall, unless you happen to be a salmon. You must have the presence of mind to swim sideways out of the flow, just as you would to get out of the way of Niagara Falls. If you are close to the wall that is causing the effect, this could be the time to deploy your reef-hook. Tying yourself off for a moment gives you time to think and consider what´s happening. The flow of water won´t all be going down - on either side, it will also be parting horizontally. You might not be able to see where the down-current borders sideways-moving water, but it does, I can assure you, and you need to get into that area. ... Remember that the water, and hence your exhaled air, moves along with you. Only the landscape appears to roll by. ... Those currents caused by the underwater topography forcing a flow to be diverted can drop off as soon as you get into open ocean.

למעלה