באתר על דווחי התאונות של BSAC
יש דווחים וטבלאות עם נתונים סטטיסטיים על תאונות צלילה. בלינקים בתחתית העמוד יש גם קישור למקבץ תאונות "מעבר לים". התאונה של היניקה עם הזרם לעומק נדונה למיטב זכרוני בפורום יוא"ל ז"ל, בסמוך מאוד לפרסומה בעיתונות המקומית, וגם אז עוררה סימני שאלה רבים. יש לא מעט אנשים שצללו בסיני במקומות עם זרמים (למשל באי טיראן, ראס מוחמד וכו´) שלא זוכרים שנתקלו בזרמים כאלו. מפרץ הכרישים, למי שלא היה, הוא די מוגן ואין בו זרמים כלל. בתריסר השנים האחרונות יצא לי לצלול שם עשרות פעמים, בכל חודשי השנה ולא זכור לי שום תופעה של זרם בכלל במקום. ונניח שהיה באמת זרם כזה, הוא התחיל ונעלם כעבור כמה דקות בלבד? אף אחד מהצוללים שהיו שם לפני הזוג הנ"ל, וגם לא אלה שצללו אחר כך (כולל בזמן חיפוש הגופה) לא נתקל בזרם הזה. משונה, לא? מנסיון שלי זרמים "רגילים" של גאות ושפל, למשל, נמשכים לפחות כמה שעות. בכל מקרה, הסיפור הזה קרה בסיני לפני כשנה, לא קשור לשום רשות צלילה ולשום מדיניות השתקה. הסיפור פורסם בעיתונות ישירות מפי הבחורה שניצלה (אם אני זוכר נכון הבחורה ניצלה ובן זוגה טבע), ולא נעשו תחקירים נוספים בעניין. אין לתאונה הזו גם קשר לחוק הצלילה הישראלי. החוק גם לא היה מציל אף אחד מהתאונה הזו. והכל בהנחה שבאמת היה שם זרם אמיתי (אולי היה לצולל שטבע 26 קילו משקולות במקום 26 פאונד, וזה הסיבה "לזרם שגרר אותו למצולות"?). לא צויין בשום מקום על כמה משקולות לקח הצולל לצלילה ההיא. אגב, קראתי כבר על תאונות בגלל עודף משקל (טעות בחישוב מפאונד לק"ג) שהמאזן לא הצליח לפצות עליהם והצולל טבע. נדמה לי באתר של סקובדייוינג יש סיפור כזה (אני לא בטוח איפה, כי יצא לי לקרוא כל כך הרבה אתרים של תאונות, שכבר קשה לעקוב. יש לינקים לכמעט כולם באחד הדפים הקודמים).