היחלצות מזרם עומק.

ביקו

New member
../images/Emo45.gif אכן התופעה מוכרת באיזורים

אותם ציין הכותב אם כי הזרם ב Gordon´s Rocks שבאי סנטה קרוז, גלפאגוס היה בינוני(אך הנטיה שלו מטה מורגשת)בימים בהם צללתי שם. זרמים אלו אופיניים גם לאזורים משופעים בטרמוקלינים כגון DIRTY ROCK בקוקוס, אתר שהצלילה שם דומה לשהיה במכונת כביסה, הזרם הולך לכל הכוונים, גם מטה. (לא נראה שהפטישנים באתר מוטרדים מזה
)

שרקי..

New member
במאמר מתאר תופעת טבע אדירה

שלא נצפתה ונמדדה במפרץ אילת מעולם, ובטח שלא במפרץ הכרישים.

באז

New member
להלן דוח התאונה שלגביה התייחסתי

November 1999 00/028 Two trainees and an instructor were at 27m when they were caught in a powerful down current. The instructor attempted to fin himself and the trainees upwards but the current carried them down to 46m. The instructor inflated the BCD of one of the trainees, but the other was lost. The instructor and one trainee managed to return safely to the surface. Other divers entered the water to search, they found a fin, then a note pad and finally the missing diver´s body, at a depth of 55m. They brought her to the surface and a lifeboat and helicopter assisted. The diver was brought ashore but failed to recover. את ההפניה פירסם למיטב זכרוני חייבר

שרקי..

New member
לפי התחקיר ניפוח מאזן ועבודת רגליים

הספיקו החניך שמת מת עם חגורת משקולות ונמצא בעומק 55 מטר!!

באז

New member
את הדיווחים מוסר bsac

שהוא the British Sub-Aqua club , התאונות המדווחות לפי הבנתי הן בתחום אנגליה בלבד. המקום המדויק אינו מצוין ואינו ידוע לי.

javierg

New member
באתר על דווחי התאונות של BSAC

יש דווחים וטבלאות עם נתונים סטטיסטיים על תאונות צלילה. בלינקים בתחתית העמוד יש גם קישור למקבץ תאונות "מעבר לים". התאונה של היניקה עם הזרם לעומק נדונה למיטב זכרוני בפורום יוא"ל ז"ל, בסמוך מאוד לפרסומה בעיתונות המקומית, וגם אז עוררה סימני שאלה רבים. יש לא מעט אנשים שצללו בסיני במקומות עם זרמים (למשל באי טיראן, ראס מוחמד וכו´) שלא זוכרים שנתקלו בזרמים כאלו. מפרץ הכרישים, למי שלא היה, הוא די מוגן ואין בו זרמים כלל. בתריסר השנים האחרונות יצא לי לצלול שם עשרות פעמים, בכל חודשי השנה ולא זכור לי שום תופעה של זרם בכלל במקום. ונניח שהיה באמת זרם כזה, הוא התחיל ונעלם כעבור כמה דקות בלבד? אף אחד מהצוללים שהיו שם לפני הזוג הנ"ל, וגם לא אלה שצללו אחר כך (כולל בזמן חיפוש הגופה) לא נתקל בזרם הזה. משונה, לא? מנסיון שלי זרמים "רגילים" של גאות ושפל, למשל, נמשכים לפחות כמה שעות. בכל מקרה, הסיפור הזה קרה בסיני לפני כשנה, לא קשור לשום רשות צלילה ולשום מדיניות השתקה. הסיפור פורסם בעיתונות ישירות מפי הבחורה שניצלה (אם אני זוכר נכון הבחורה ניצלה ובן זוגה טבע), ולא נעשו תחקירים נוספים בעניין. אין לתאונה הזו גם קשר לחוק הצלילה הישראלי. החוק גם לא היה מציל אף אחד מהתאונה הזו. והכל בהנחה שבאמת היה שם זרם אמיתי (אולי היה לצולל שטבע 26 קילו משקולות במקום 26 פאונד, וזה הסיבה "לזרם שגרר אותו למצולות"?). לא צויין בשום מקום על כמה משקולות לקח הצולל לצלילה ההיא. אגב, קראתי כבר על תאונות בגלל עודף משקל (טעות בחישוב מפאונד לק"ג) שהמאזן לא הצליח לפצות עליהם והצולל טבע. נדמה לי באתר של סקובדייוינג יש סיפור כזה (אני לא בטוח איפה, כי יצא לי לקרוא כל כך הרבה אתרים של תאונות, שכבר קשה לעקוב. יש לינקים לכמעט כולם באחד הדפים הקודמים).

קותי

New member
קותי ב"ת" ../images/Emo13.gif אכן זה האיזור שבו

התופעה קיימת לעיתים. די רחוק מכאן למען האמת

למעלה