היחלצות מזרם עומק.

באז

New member
היחלצות מזרם עומק.

באחת הכתבות שצורפו לא מזמן לאחת מהודעות הפורום סופר על תאונת צלילה כתוצאה מהעמקה לא מבוקרת של צוללים שנסחפו בזרם עומק חזק. שאלתי האם מוכרים בחופי הארץ (תיכון ואילת )או סיני זרמי עומק קבועים? ומי יודע מהי התרגולת המקובלת להיחלצות ( משקולות, מאזן , עבודת רגליים ?). אני לא זוכר שלימדו בקורס ** תירגולת מתאימה .

קותי

New member
אם אתה מדבר על זרם המוריד את הצולל

לעומק, הסיבה שלא לימדו אותך איך להתגבר על זה היא שבארץ זה נדיר ביותר. הסיבה היחידה שאני כותב "נדיר ביותר" ולא "לא קיים" היא שאני לא משוכנע שאין, ולא היה אף פעם. התופעה קיימת במקומות מסוימים בעולם. הדרך להתגבר? הכל אני מניח
אבל באמת, לא יודע. בקורסי מצילים, כאשר מלמדים היחלצות מזרמים (על פני הים, לא מתחת) מלמדים לא להתנגד לזרם אלא לצאת ממנו ב - 90 מעלות. אני מניח שזה אותו דבר במקרה זה. לא לנסות ללכת נגד הזרם אלא לנסות לצאת מתחום התנועה שלו (אלא אם הוא סוחף אותך עמוק מדי ואז הכל לגיטימי
).

פליפר.

New member
היתה כתבה על תאונת צלילה במפרץ

הכרישים על ישראלי וחברתו שצללו וע"פ הסיפור של האישה הם נקלעו לזרם עומק (שמושך לעומק) - אם אני לא טועה הבחור טבע והיא ניצלה. א. לא היה ברור מה קרה שם ואיך הוא שהיה צולל מנוסה מאד לא הצליח לצאת והיא שהיתה חסרת נסיון הצליחה - כל הסיפור היה מעורפל. ב. אם אני לא טועה דיברו על כך שיש לנסות לשחות באמת אנכית לזרם. וכמובן אמצעי אחרון - הפלת המשקולות אם זה לא עוזר

באז

New member
אני מבין שסדר הפעולות

הנכון הוא ראשית עבודת רגליים מאומצת לאחר מכן - ניפוח המאזן ( בגלל היות והפעולה הפיכה , אפשר לרוקנו ) השאלה כמה ואיך מבקרים פעולה כזאת כאשר אתה שוקע, ושלישית שיחרור המשקולות. במקרה האמור האישה נדמה לי ניצלה בעזרתו של המדריך או DM שנילווה אליהם והם הצליחו להיחלץ מעומק 46 מטר ( חושב ) ובן זוגה טבע . השאלה מה העומק המקס להפעלת נוהל חרום כזה ? והאם בצילות הזרם בפלאו (בצלילות בהם אתה מעוגן עם קרס לסלע ) ישנן תופעות כאלו .

למה צוללים מתים?..

יש ספר חובה לכל צולל משכיל, ששמו "diving medicine for scuba-divers". בספר יש פרק מאלף ששמו "why do divers die".. יש שם סטטיסטיקות שמראות בין היתר חלוקה שווה של מקרי מוות על פני "ספקטרום הניסיון" של צוללים. בין היתר נאמר שם (אם אני זוכר נכון) ש-80% מהנספים מתים עם חגורת המשקולות עליהם. חובה לקרוא.

eradochan

New member
סחתיין על הבקיאות- באז...

איפה שמעת על צלילות הזרם בפלאו? יש שם אי שנקרא פלאליו שבו יש את הזרמים החזקים ביותר שאי פעם נתקלתי בהם. האבקות בזרמים יורדים וזרמים עולים הוא עניין של שגרה כאשר צוללים שם. אני מדבר על זרמים של עד לשישה קשרים (מהירות). צלילות עם הרבה אדרנלין וקצת יותר מדי כרישים...

pilovich shahaf

New member
שרקי.....

אתה שם לב מה אתה עושה, אתה מודע למה אתה מוביל, אתה יודע על מה אתה שומר.....
אם אינך רוצה לחוות דעה או להיות שותף לדיונים בנושא תאונות צלילה,על הכיפק, אבל זה שאתה לכל אורך הדרך לפחות ב-3 תאונות חשובות שמתדיינים עליהן, תגובתך היא אחת ומשותפת....תעזבו את התאונה הזאת, או משהו דומה לזה, ואני שואל את עצמי ,למה
מבחן התוצאה.
פילוביץ שחף.

שרקי..

New member
לפי מיטב ידעתי לא נערך תחקיר לתאונה

ומאחר והיא התרחשה במצריים גם לא יערך ואלי פילוביץ אתה רוצה להפר את קשר השתיקה גם שם??? אז כל הדיונים על זירמי עומק ומה שקרה שם הם דיוני סרק מבוססים על דברי השותפים לתאונה ןחבל"ז

אבנר29

New member
למה אתה משתיק אולי יש מוסר השכל

מהתאונה הנ"ל אם ישנם אנשים שיודעים ומכירים אתה יועד מה גם במישור התאורטי זה מעניין ואפשר ללמוד ולהסיק מסקנות פ"ש חזק ואמץ אבנר

pilovich shahaf

New member
שרקי ידידי בשנית...... ../images/Emo25.gif

לידיעתך, קשר השתיקה יופר גם יופר ואת זאת הבטחתי אחרי חקירתי במישטרה, תחת הזהרה בגין תלונתו של מפקח רשות הצלילה מר יוני אלון,בגין "פגיעה בצינעת הפרט"-התיק ניסגר מחוסר אשמה !! המשך יבוא !! מאחר וזאת הודעתך השניה באותו נימה לגבי הנושא הנ"ל, וללא היתיחסות עיניינית לגבי התנהגות-מיקרים ותגובות במצבי זרם עמוק בצלילה,חובתי להעיר ולהאיר את עיניך, שכל ילד,ילדה,בחור,בחורה,איש ואישה שירדו לסיני וחזרו בתור ניפגעים בכלל ובתור גופה בפרט בגלל תאונת צלילה, שאני אישית הייתי שם לקבל את הניפגעים וחבריהם בכלל ואת הגופות בפרט, כולל ניחום היקירים של כל ניפגע בכלל וגופה בפרט,אתה מגלם בעיני את מה שחנן עזרן אמר בתכניתו "חשיפה"-מותו של הצוללן הגנתי יובל לוי ז"ל מחיל הים כאשר ניטחן על ידי הפרופלור של האניה צים אדריאטיק בנמל חיפה:- האם ומתי יופר קשר השתיקה
לידיעתך הכל מתחיל בחינוך, הדרכה נכונה-לצלילה, וצוללים שירדו לסיני מיד לאחר שגמרו את קורס שני כוכבים [הוסמכו בארץ] וניפגעו או חזרו בארון, גם אם זה אחריותם האישית, חובתינו לבדוק האם הם למדו, חונכו, וניתנו להם כל הכלים המאפשרים להם שיקול דעת נכון וכמו שצריך, אני אישית יודע ובידי עובדות, על 5 תאונות בזמנים שונים, ב-3 שנים האחרונות שהדרכתם לצלילה היתה לוקה בחסר, וכמו כן שותפי לשעבר מר יוני אלון "מרשות הצלילה" המדברות בעד עצמן.........!! ואליך "באז" ידידי-אינך טועה זאת התאונה הטרגית שפליפר ידידי הזכיר!! אין חדש תחת.........
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
פ"ש ידידי בשלישית

בשירשור הנוכחי שדן בנושא זירמי עומק הוזכרה גם תאונת צלילה מסויימת. טרחת להגיב לשירשור פעמיים אולם לא אמרת מילה בנושא החלצות מזרמי עומק וגם לא הוספת אף פרט נוסף לגבי התאונה הספציפית. אודה לך מאד בתור מי שבאמת מעוניין ללמוד ממך אם תבהיר לי כיצד קשור מר יוני אלון אותו הזכרת לפחות פעמיים בהודעה עם זרמי עומק והאם הפרת קשר השתיקה תעזור להחלץ מהם. ו ב ב ח י " נ

pilovich shahaf

New member
שייח ידידי ברביעית...

הבהרה. 1. בהודעתי הראשונה לשרקי ידידי השארתי הודעה להודעתו לפליפר, שגם הוא לא היתייחס להיחלצות מזירמי עומק.....אלא עסק לדעתי בסתימת פיות, וזו לא הפעם הראשונה, אמרתי לא את דעתי. 2. בהודעתי השניה לשרקי התייחסתי כיוון והזכיר אותי, "ואולי פילוביץ יפר את קשר השתיקה........!! ראה ערך הודעתו לעיל. 3. הזכרת שמו של יוני אלון "עובד מדינה"-רשות הצלילה, היתה להמחיש למר "שרקי" שלא רוצה לדון ולא רוצה שחברים אחרים ידונו בפורום בנושא תאונות צלילה, שיוני אלון כן יודע מהתאונה הזו, ואם יוני אלון היה מביא את התחקיר של התאונה הטרגית הזו על כל מורכבותה [ישראל,מצריים/סיני], אתם הייתם יודעים פחות או יותר כיצד נחלצים מזרם בכלל ואת הנסיבות לתאונה הזו בפרט. 4. שייח ידידי, לא, קשר השתיקה לא יעזור להחלץ מהזרם, אלא לזרום ולהמשיך עם הזרם, ואם הזרם הוא 6-7 קשר בשעה ואתה בעומק של 25 מטר, ואתה נימצא עם לפחות 3 צוללים שאתה לא מכיר את ניסיונם, והקרקעית לא ניראית בכלל למרות שהראות מצויינת......15 מטר ואתה במרחק של 150 מטר מהחוף-ים סוף.......ז"א שעלא בכתק !!! 5. דווקא נורא רציתי לספר על אחת הצלילות שבהן, ניתקלתי בזרם ואיך יצאנו מזה, אבל תודה לשרקי שהוציא לי את החשק, אולי בהזדמנות !! אין חדש תחת..........
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף

גרזנית

New member
ספר פעם אחת חוויות צלילה

זוהי אולי הזדמנות פנטסטית פעם אחת לשמוע חוויות צלילה ובכלל תיאורי צלילה ממך. עד היום, ותקנו אותי חברים האם שמענו מפילוביץ, חוויות צלילה ?

ניב ד

New member
מכיון שלא הייתי שם ואני יודע

את הסיפור כפי שסופר לי, יתכן ועם טעויות, אשמח אם תספר מה בדיוק היה שם. אגב, לא התכוונתי לפגוע - אבל באמת התכוונתי כבר לשאול על הסיפור הזה וההודעה פשוט הזכירה לי. אני חושב שאם באמת היה מדובר שם בתאונת כמעט ונפגע שהיית מעורב בה כדאי מאד לדעת את העובדות על מנת ללמוד ולהסיק מסקנות, במיוחד למתקדמים בנושאים הטכניים.

Pini1

New member
שרקי אנא הסבר הודעתך

אני לא מבין את פשר ההודעה הזו ואת ההצעה התמוהה שאתה משיא לפליפר , ממש לא. נשאלה שאלה עניינית ומעניינת ע"י באז , דנו וענו לו שלושה מביני עניין: קותי פליפר ולא מאוזן לגופו של נושא. אתה אחד המקצוענים בפורום והותיקים בעולם הצלילה מציע לרדת מהעניין? איפה האחריות שלך כלפי צוללים צעירים שיכולים ללמוד משהו מהדיון? מדוע לרדת מזה , ומה בכלל קשורים "תחקירים" כעת? העובדה שהתאונה התרחשה במצרים מורידה מערכה , או מהדיון לגביה? חשבת על הלקחים שניתן להפיק , ולו מהעלאת השערות תהיות ואפשרויות שידונו בין החברים? אומר לך כידיד אמת , ובמיוחד כאחד שיש לו הרבה מה ללמוד ממך בצלילה כי הפעם הצעתך לא במקום. אני כצולל ממוצע רוצה לשמוע על האפשרויות הקיימות בצלילות בכלל וזרמי עומק הוא נושא שנכנס לקטגוריה הזו אפילו אם נדיר במחוזותינו. אני מאמין כי אתה יכול לתרום לדיון מניסיונך העשיר , ואפילו אם המידע הקיים מבוסס רק על השותפים לצלילה ההיא , אני משוכנע שלפחות תוכל לשער מה קרה שם , נכון? מקווה שנתראה מחר, פיני

למעלה