היום שלי- יום ב'.

מה הקטע?!

רק בנאדם שהוא מינימום 5 באנגלית ו5 במתמטיקה עובר אצלך? אז וואלה,יש אנשים שהם קצת פחות ברמה לימודית ממך אבל הם כופלים אותך בחכמת חיים ובכללי. תבין,לימודים זה לא הכל בחיים! אז זה שאתה יודע היסטוריה פרפקט או אנגלית ברמה שוטפת זה לא הופך אותך לטוב מאחרים. יכול להיות שאתה מעולה בלימודים אבל אין לך את החכמת חיים הזאת. תפסיק לשפוט בני אדם לפי הרמה שלהם בלימודים לימודים זה לא הכל בחיים תפנים כברר

תמיר1991

New member
למה את מכניסה לי מילים לפה?

אני בעצמי לא ב- 5 מתמטיקה. מתי אמרתי שלימודים זה הכל בחיים, ומתי אמרתי שבנאדם צריך רק ללמוד? לדעתי, 3 אנגלית מעיד על טמטום. קושי במתמטיקה ובהומני לא מעיד על כלום, אלא פשוט על אי-משיכה למקצוע, וזה לגיטימי. אבל קושי באנגלית עד לרמה של 3 יחידות, זה נראה לי פתטי. ולא שאני שיא השיאים באנגלית, אני סתם לא רע. אבל 3? זה נשמע לא משהו. 4 זה סבבה. תמיר.

ואו!

אני לא מפה, אני ט'טניקית. במקרה נכנסתי כדי לראות עד כמה "קשה" כיביכול הולכת להיות השנה הבאה כמו שכלכך מזהירים אותנו. אבל קראתי את ההודעה שלך ואני סוג של בשוק.. קוראים לי טל וכמו שאמרתי אני בסוף ט'. את כיתה ה' סימתי עם תעודה שכולה מצטינים למעט אנגלית- היה לי טוב מאוד למרות שישבתי על מאיות. לאמא שלי זה היה נראה קצת מוזר והיא לקחה אותי למורה פרטית סתם כדי לראות אם יש לי קושי כלשהו.מסתבר שהמצב שלי היה כלכך רע שהוא היה שקול למצב של ילד בכיתה ב' (התחילו אנגלית בזמנו בב'). הלכתי במשך כל החופש הגדול למורה פרטית כדי לצמצם את הפער וא"ח המשכתי איתה שיעור פעם בשבועיים עד סוף כיתה ז'. היום מבחנים אצלנו זה האנסינים של 4 יחידות. ואני יושבת על 85 פלוס. משמע הצלחתי לצמצם את הפער, אבל זה אחרי שקרעתי את התחת בשביל זה. אם לא היו תופסים את זה בזמן אני הייתי עכשיו על נכשל בשלוש יחידות! היום אני לומדת שנה שניה בתוכנית של בר אילן במתמטיקה, מסימים את החמש יחידות בכיתה י', ככה שאתה לא יכול להגיד שזה בגלל שאני טיפשה, או שאין לי אנטיליגנציה. סתם שיטת לימוד שלא מתאימה לכולם.

תמיר1991

New member
אם את יכולת, אז למה האחרים לא יכלו גם?

כנראה, בגלל עצלנות שלהם. כי רק הוכחת את טענתי - מתמטיקה, היסטוריה, תנ"ך, פיזיקה וכו'... מי שלא טוב, זה כי הוא לא נמשך לתחום, אין לו נטייה והוא לא טוב. למשל, אני לא אבין גיאומטריה בכל מקרה, וחבר שלי צריך לחרוש כל היום כדי להתקרב לעבור מחרתיים במגן בהיסטוריה. אבל........... אנגלית ברמה מינימלית להגיד שמישהו מבין אנגלית, קרי, שאלון D, כל מי שאין לו לקות למידה, ומשקיע, ומנסה, יכול לעשות. ואת רק ביססת את טענתי
את מתכננת להמשיך לתואר ראשון בכיתה י"א, אחרי הפרוייקט של בר אילן? תמיר.

תמיר1991

New member
אגב, גראמר עד היום אני לא ממש יודע../images/Emo6.gif

אבל באיזה נושא אחר באנגלית יכול בנאדם שמשקיע ולא שם זין, לטעות בקביעות? תמיר.

אמ..

אצל חלק מהילדים פשוט לא תפסו את זה בזמן. עכשיו להגיע לשיעור כפול באנגלית פעם בשובוע בחופש הגדול זה מעל ומעבר להשקעה. זה כוח שלרוב האנשים אין. אם את הבסיס של האנגלית מלמדים בצורה שלא מתמאימה לכל הילדים אז הכל נדפק. אתה לא יכול להעשיר את האוצר מילים שלך אם אתה לא יודע לכתוב. אתה בכלל לא יכול להוציא ציונים טובים עם יש לך פאק בבסיס. וזה לא משנה כמה תנסה לתקן את זה. גם בעזרת מורים פרטים יהיה לך קשה לתקן את זה כי על הבסיס הזה כבר בנית דברים שחלקם גם לא ממש טובים.... בקשר לבר אילן אני קודם כל שואפת לסיים את החמש יחידות האלה, אח"כ נראה לאן נמשיך... חוץ מזה שאני לא בטוחה שאי אצליך לעמוד גם בסטנדרטים שאני מציבה לעצמי בבית ספר וגם בלימודים אקדמאים. זה יצא לי שילבו של 15 יחידות מורחבות- מדעית טכנולוגית (5 טכנולוגיה, 5 פרויקט ועוד 5 פיזיקה) וכל שאר מקצועות הבגרות ועוד האוניברסיטה. קצת מפחיד. איך אתה מצליח לשלב את זה? טל

תמיר1991

New member
בכל מקרה, שיטה או לא שיטה, אני לא יכול להבין

מי הולך ל- 3 יחידות אנגלית. קושי בכל מקצוע אחר, מובן לי לחלוטין, כולל במקצועות שאני טוב בהם [באנגלית אני סתם בסדר]. איך אני מצליח לשלב את זה? אני לא ממש לומד לבצפר, ככה שזה ממש לא יוצא מפחיד - מה שאחרים משקיעים בבצפר, אני באוניברסיטה. מה גם שהתואר שלי נפרס על 5 שנים ולא על 3 שנים כמו כולם, ככה שזה קל יותר. ואני מסתדר יפה - זה פשוט מצליח גם בלי ללמוד כל כך הרבה, כי זה בא על חשבון בצפר
תמיר.

תמיר1991

New member
אגב, את מכירה אותי שהסקת מראש שאין לי

"חכמת חיים"? לא, אז שקט. תמיר.

אל תשתיק אותי

זה דבר ראשון ואני רואה שחצי מההודעות שלך בפורום מדברות על כמה שאתה חכם ועל כמה שאתה מוצלח והכל. אפילו הודעה אחת שלך לא קראתי שמדברת על משהו מעבר ללימודים או מעבר לכמה שאתה מוצלח.

תמיר1991

New member
באמת? תקראי את השרשור למעלה, על סינרגיה,

ועוד 90% מהשרשורים בהם אני משתתף, בערך. ושוב, אם אני כל כך מתנשא, מגעיל, עלוב ומפריע לך - למה את טורחת לקרוא את ההודעות שלי, ועוד להגיב עליהן? מה הבעיה להתעלם מאנשים שאת לא אוהבת? ואני כן אשתיק אותך, אם את תלכלכי עלי. תמיר.

noname202

New member
תגיד לי

מי אתה חושב שאתה?? סבבה, אתה תותח בהיסטוריה, זכית בתוכנית טלוויזיה. לא כולם זה אתה! ואתה יודע מה, אולי עדיף שככה כי עדיף בהרבה להיות לא על 100 בבי"ס, ולא להיות אתה, שזה חתיכת שחצן מתנשא ומגעיל. אם אתה חושב שאתה יותר טוב מבנאדם בגלל שאתה יותר חזק בלימודים, אתה אדם שלא שווה אפילו את ההודעה הזאת. הגיע סופית היום שבו הגעלת אותי לגמרי, אחרי הכל.

תמיר1991

New member
מתי טענתי שאני יותר טוב ממישהו ב- 3 יחידות

אנגלית? אני יותר טוב ממנו באנגלית, אבל מתי טענתי שבעוד משהו? אתם לוקחים ציטוט, מפרשים אותו איך שבא לכם, וכותבים עלי דברים נוראיים. השיטה הזו נראית לך הגיונית? וסבבה, תיגעלי ממני חופשי. אחרי הודעות כאלה בלי לדעת אחרי מה בכלל את כותבת אותם [כאילו, מה אמרתי? ש- 3 אנגלית זה רמת לימודים נמוכה? זו עובדה, מה לעשות. גם אני ברמה נמוכה במתמטיקה, ולא מתבייש בזה...], זה הדדי. פשוט גועל נפש של הודעה. ממך לא ציפיתי. תמיר.

noname202

New member
לא תמיר, לא לוקחים ציטוט

לוקחים גישה כללית שמשודרת מההודעה שלך, ועובדה שלא בנאדם אחד ולא שניים הבינו את זה באותה הדרך.

nse

New member
הגישה הכללית שמשודרת מההודעה שלך?

מה איתה? הייתה צודקת לחלוטין?

noname202

New member
לא, ממש לא

ההודעה שלו בצירוף של עוד כמה הודעות נחמדות שהופיעו כאן בזמן האחרון, משדרות דברים מאוד נחמדים. עזבי את זה שהוא שחצן שחושב את עצמו בגלל שהוא איזה גאון הומני, סבבה. ברגע שהוא מתחיל לתקוף אחרים, כמו שהוא עשה למורה הפרטית ההיא, או כמו שהוא לכלך פה - אפילו אם זה באופן כללי, הוא חוצה איזשהו גבול.

למעלה