היהדות שלי

*מבין

*זו. אגב, בקשר לאדם עם הארגונים הקומוניסטים, ראוי להזהיר אנשים ולהגיד את דעתנו בפה מלא על כך, אך מכאן ועד להשמיץ את אותו בן אדם ולדבר עליו ממש ולא על המעשה שלו יש הבדל.

אופירA

New member
מנהל
כבר הסברתי ההבדל בין תנועה לאדם

לגבי התנועה - ברגע שהבנו שהיהדות מלמדת שהאלוקים ברא את האדם כדי שיידע את בוראו, והאדם הראשון חטא בכך שהכניס רצון עצמי, הגם שהיתה לו בכך מטרה טהורה לשרת את האלוקים - אז כאשר תנועה מנסה להתאים בצורה מינורית או מז'ורית את היהדות לרצונות של האדם (גם אם מטרתה להיטיב) - היא הופכת בכך את היהדות מהראש עד הזנב. את התנועה יש להוקיע באמירות קשות, ככל שהיא מטעה יותר. זה לא קונפליקט. זו הטעיה. תנועה זה לא יהודי. תראה לי את היהודי שהשמצתי כיהודי. אני לא מכירה אותו. ואגב, יהודי שמטרתו לקעקע את היהדות - כגון יש"ו - היהדות מורה להשמיץ למהדרין, וקובעת לו ראשי תיבות חמורים ביותר עפ"י שמו.

לדעתי...

להגיד על תנועות (הרי תנועה מורכבת מאנשים ולכן מה שנאמר על התנועה נאמר בהכרח ע"י האנשים עצמם) שהמטרה שלהן היא לקעקע את היהדות - זו אמירה על כל יהודי ויהודי מהזרמים האלה. אולי לך לא, אבל לאחרים זה נראה כמו השמצה... על הנקודה העדינה הזו אני מדבר.

ואני מחזק עוד נקודה

הרפורמים והקונסרבטיבים היום מחונכים על פי הדרך שלהם. לעומת ישו, הם לא ממציאים איזו דרך מהראש...ולכן יש כאן בעיה מסויימת בלדבר על האנשים עצמם (ושוב, כשאת מדברת על תנועה את מדברת על המאמינים שלה...). המטרה צריכה להיות הידברות ולא הוקעה. הרי בן אדם שלא יודע לא ידע אם רק ידחו אותו.

אופירA

New member
מנהל
אני מדברת על הרעיון שמקדמת התנועה

פה הופיע בשרשור יהודי, שסיפר שהוא מתקרב ליהדות, ויש לו קושי עם מצוות מסוימות. הוא לא אמר: אני משתייך כבר שנים לתנועה הקונסרבטיבית. רק מאוחר יותר, אמר זאת. אם הייתי יודעת שהוא משתייך לתנועה הקונסרבטיבית, הייתי מדברת איתו בלשון אחר. התמונה היתה של יהודי חילוני שדיבר על זיקה גבוהה ליהדות ותחושת מחויבות עמוקה בהנחלת המסורת לצאצאיו, שכיוון שהפנו אותו לתנועות הרפורמיות והקונסרבטיביות, הסברתי לו שהן לא יהדות, כדי שלא יוטעה.

באהבה1

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifהרב נויגרשל

הרב נויגרשל אומר שפעם בא אליו בנאדם ואמר לו: כל החיים לא עניין אותי אם יש אלוקים או לא... חייתי כפי רצוני... ואם טעיתי... אני אתן את הדין! עד שנולד לי היצור הבכיין והמיילל הזה... עכשיו אני לא יכול להגיד: אני אתן את הדין... עכשיו אני גם מכניס אותו לדייסה... מה הוא אשם? לכן אני רוצה לבדוק אם יש אלוקים ואם התורה אמת... כדי שהוא יקבל את ההזדמנות שמגיעה לו..." זה סיפור אחד. סיפור שני הוא על הסטייפלר ובנו הרב קנייבסקי... מסופר שהסטייפלר שאל אדם אתה מתפלל על בנך? כי אני עד היום מתפלל על בני כל יום!!! ובנו (הרב קנייבסקי) היה זקן מאד כשהוא אמר את זה... ועכשיו למשהו שאמר הרב עימנואל תהילה... שאלו אותו "מאיזה גיל צריך להתחיל לחנך?" והוא ענה "עוד לפני שנולד... מעכשיו!!! צריך לחנך את עצמך... כי כשהילד נולד ההחינוך הכי טוב הוא דוגמא אישית!!!

I S A A K

New member
לילי-אני שוכל לחסום אותך

הפורום הזה מיועד לאנשים שמתעניינים ביהדות ולא במי שרוצים לכפות את דתם האתיאיסטית פורום יהדות לחילונים לא נועד להשתלחות ביהדות אלא למעוניינים ללמוד ולהעמיק את זהותם היהודית. צורת הכתיבה שלך הינה פוגענית ואינה מתאימה לנו. חוששתני שאין מקומך איתנו. בפעם הבאה תחסמי-- כל מטרתך בפורום אינה להתענין ולדון בנושאי יהדות אלא לנגח ולעורר מדון. מטרת הפורום אינה להחזיר בתשובה, אך היא כן לעזור לאנשים להתקרב ליהדותם. הפורום הזה מנוהל ולא בכדי, ע``י ארגון מסוים (וזה לא סוד - לוגו הארגון מתנוסס בצד הפורום בגאווה), וכנראה שאינך מתאימה לכתוב בו. חבל. שבת שלום

לילית36

New member
אני מבינה שאני כצנימים בעינייך

שאלת באחת התגובות אם אני חושבת שאתם בודים מהלב, אז לפחות במקרה דנן התשובה כן. בשום מקום לא ניסיתי לכפות שום דבר. תפנה אותי בבקשה למקום אחד שבו היה נסיון כזה. כש-catalystim שיתף אותנו בהתלבטויתיו הצעתי לו לעיין בויקיפדיה בשלושת הזרמים ביהדות ולהחליט, האם זה נסיון לכפור באמונה?, בהמשך הצעתי לו ללכת לבית כנסת בשמחת תורה, ואם יש לו שאלות בנושא חגים שישאל בפורום זה. כש-my shdow השיב לאופירה מה שהשיב, הגבתי ביישר כוח, למרות שהוא לא כוס התה שלי. מכך אתה מבין שאני מנסה לכפות אתאיזם? אגב אתאיזים אננה דת. אתה כותב " פורום יהדות לחילונים לא נועד להשתלחות היהדות..." אם אתה מתכוון אלי, תפנה אותי למקום בו השתלחתי ביהדות. אתה כותב " שצורת הכתיבה שלי פוגענית, ואינה מתאימה לנו", ולכתוב למסורתי " קודם כל תבדוק שהראש שלך על הכתפיים ולא על הברכיים" אני מבינה שבכולל שלך זו ברכה. צורת הכתיבה שלי באה כתגובה, במידה ונשוא התגובה מעליב או פוגע בשכל הישר אני מגיבה בהתאם. מאידך לכתוב שקרים זה פוגע ולא מתאים לאף אחד. אתה כותב שמטרתי בפורום לנגח ולעורר מדון, אתה טועה, כשמישהו כותב דבר איוולת אני מבקשת הסברים, ואם במקום תשובה אני מקבלת ציטוט מהתורה שלא קשור לנושא, אני מתעקשת לקבל תשובה,ואם זה בעינייך התנגחות אז אתה צודק. הפורום הזה אינו שלוחה של פורום חרדי, ואף אחד כאן לא יחליט מיהו יהודי, מה זה יהדות, ואיזו שאלה רלוונתית, המדינה הציונית ישבה על המדוכה וקבעה מי הוא יהודי. זכותך לא לקבל זאת, וזכותך לא להאמין במדינה. אתה לא תמנע מאף אחד בטח לא ממני לשאול בקשר לאמיתות התורה, תדפדף בהיסטוריה של הפורום ותראה ששאלות כאלה עלו עוד לפני שקיבלת את הנהלת הפורום. אתה כותב "מטרת הפורום אינה להחזיר בתשובה אך היא כן לעזור לאנשים להתקרב ליהדותם " אני מסכימה שאחת ממטרות הפורום לעזור לאנשים להתקרב ליהדותם, רק שאני לא רואה את זה כאן, בימים אלה אנחנו חוגגים מספר חגים, הייתי שמחה אם היית פותח לפני כל חג שרשור ומסביר קצת על אותו חג, אבל לא אתה ואף אחד אחר לא חשב על זה, כי המטרה שלכם שונה. זה פורום לחילונים, וראה זה פלא חלק גדול מהמגיבים הם ירא שמיים, חלקו לא מסוגל או לא רוצה להשיב לעניין, יש להם מטרה לשכנע בכל האמצעים גם אם תגובתם חוטאת לאמת. מדוע לא מחקת את תשובת של אופירה כשטענה שמטרת הרפורמים היא להרוס את היהדות?, מדוע לא מחקת את הודעתה שמאשימה אותי בהטעיה? ואותי אתה מאשים בכתיבה פוגענית? זה מקרוב הצטרף לפורום KOBBRA, ובלי שום קשר לנושא הנדון הוא הכניס קישור לכתבה של חוזרים בתשובה, בהמשך הפניה לעוד שלושה קישורים. אין לי ספק שאני כצנימים בענייך, אתה לא חייב להשיב לי אם אין לך תשובות, אני אגיב גם אגיב להודעותייך.

I S A A K

New member
דברתי אל ההודעות שמחקתי

מדוע אני לא מוחק את התשובות של אופירה? תגידי את מנסה להיות תמימה? ההשתלחיות שלך כלפי החרדים הם בושה וחרפה לאוזניים ועיניים השומעות וקוראות התגובות כיצד את מכנה את החרדים אני בעד הדברות,והסברה ,אבל התגובות שלך הם ממש בושה ,לא רחוק בהסטוריה האנושות היה צורר אחד ששמו ידוע לכולם כתב דברים מזעזעים על היהודים,מה הית אומרת לו היה כותב אותם דברים כלפייך?

לילית36

New member
היטלר, לצורר קראו היטלר

אני מבינה לפי אמונתך אתה לא יכול לכתוב את שמי "לילית36", ואני מוותרת, למרות שאנחנו לא שותים באותו פאב אני מרשה לך לקרוא לי לילי, אני לא יודעת אם אתה מעריך את זה. אבל גם היטלר אסור לכתוב? ולצעוק לשוטרים בירושלים נאצים מותר? להבדיל ממך אני לא בוחנת כליות ולב, אינני תמימה, ואני לא מבינה, אני בעצם מבינה למה לא מחקת את תשובת אופירה, אבל אם אכתוב תגיד שכיניתי אותך צבוע. אתה מדבר על השתלחויות? השתלחת ברפורמים, השתלחת בי כשכינית אותי גויה, האשמת אותי ברצון לכפות כפירה באלוהים, ביקשתי שתפנה אותי למקורות שלך, לא עשית זאת, אתה כותב שאתה בעד הדברות, עוד לא למדתי לצרף קישור אז העתקתי. למה לפתוח עוד שירשור?‬ I S A A K 19/09/10 15:38 פשוט כי זה יותר נעים לעיניים ,ולכל אלה שיקראו כיצד אתה נשען על אותה שאלה למרות שקיבלת תשובות ברורות אבל יך אומרים אני אזרום אתך ,כל עוד יש לי סבלנות אתך עוד מעת תקבל הכל על מגש כסף אבל תן לנו להשתעתשע עד שהסבלנות תתפקע לילה טוב צדיק

I S A A K

New member
לא השתלחתי ברפורמים

הסברתי מדוע היהדות החשוכה כלשונך שוללת את התנוע מכל וכל איך תתיחסי כאשר יגיע אדם לביתך ,ויגיד לך גברת לילי הנכבדה ,את כבר לו רלבנטית בבית הזה,אנה תפני את מקומך לאחרים! לגבי הקישור ,אני לא יודע מדוע העתקת אותו לכאן?

לילית36

New member
רפורמים

אני לא שוחה טוב בטרמינולוגיה החרדית כשכותבים א' , מתכוונים ל-ב' ואחר כך מגלגלים עניים. מבחינתי החלפת התגובות האחרונה בניינו הייתה מיותרת, אבל אם אתה רוצה להמשיך, בבקשה. בכל האשמות שלך כלפי לא תמצא הפניה אחת למקורות "חיצונים" על מנת כביכול לנגח, למרות שלדעתי זה למיטימי, אם אתה חזק באמונתך, תתמודד לא חזק, תפנה מקום לאחרים. סתימת פיות היא נשקו של החלש. לא פתחתי שרשורים עם בקשות הוכחה, אבל כשמישהו פותח שרשור להוכחת קיום אלוהים, או אמיתות התורה אני שואלת שאלות, ומבקשת תשובות. מאידך אני רואה את המניפולציות שלך, כשאתה מצטט קטעים ממאמר מעיתון הארץ רחמנא ליצלן, לא מציין שזה ציטוט, ונותן לקורא התמים להבין שזה מידע אישי, מה עוד שגם הציטוט לא מדוייק, אלא שזור בפרשנות שלך. באשר לתגובתך, אתה כותב "הסברתי מדוע היהדות החשוכה כלשונך..." לא כתבתי בשום מקום "יהדות חשוכה" כתבתי זרם מסויים ביהדות שבעיניי הוא חשוך. אייזק היקר, למרות כל בקשותי עדיין לא קיבלתי הפניה לאחת מהאשמותך. כמו כן מידת הצניעות אומרת כי ראוי שתדבר בשימך או בשם הזרם אליו אתה משתייך, ולא בשם היהדות. הזרם שלך ביהדות פוסל את הרפורמים, והקונסרבטיבים, ואתה אומר שאתה לא משתלח? ואם אכתוב שהרפורמים הקנאים הם המשכם של הסיקריקים, או המשכם של הכוהנים המושחתי מתקופת בית שני, ועוד כהנה וכהנה, אתה לא תטען שאני משתלחת? לגבי הקישור- כתבת שאתה בעד הדברות, הבאתי לך דוגמא מהי ההדברות לטעמך, זילזול, ושעשועים עד שימאס לך.

KOBBRA

New member
להיות יהודי זו משימה לא פשוטה

הנה שלושה מקרים מהעבר:

להמשיך את המסורת זה אחלה, אבל:

לגבי כל החלטה חשובה וגורלית אתה צריך לחשוב על דבר אחד: טובת הילד. (או הילדה) אם להמשיך את המסורת יפגע בטובת הילד - בסיכויים שיהיו לו לחיות חיים באיכות טובה, אז צריך להיזהר. חיים של סיפוק רוחני והמשך המסורת זה לא הכל בחיים. צריך גם להנות ממטעמי העולם הגשמי והמתקדם שאנחנו נמצאים בו.

למעלה