היהדות שלי

באהבה1

New member
../images/Emo151.gifאכן נכון

נכון שהרפורמים התחילו במטרה למנוע התבוללות...(כך ראיתי בהרצאתו של הרב ברל ויין) אבל ביהדות המטרה לא מקדשת את האמצעים!!! והם... כדי "להציל" את היהדות ויתרו על רוב המצוות בתורה... אז תודה אבל לא תודה!!! *בתמונה: טובל ושרץ בידו...

catalystim

New member
חולק על דעתך

אני חושב שהאמצעי במקרה הזה הוא היהדות עצמה - היא אמצעי לחיים טובים יותר, נכונים יותר ומלאים יותר. העניין הוא שנדמה שקהילות רבות (דווקא האורתודוקסיות) הפכו את האמצעי למטרה - מה המטרה בחיים? ללמוד תורה ! הלא כן?

באהבה1

New member
זכותך... ../images/Emo151.gifאבל אני חולק בחזרה...

שום רב אורתודוקס לא אומר שלימוד התורה זה המטרה!!! אבל גם אתה טועה והמטרה היא לא "חיים טובים יותר, נכונים יותר ומלאים יותר"!!! למרות שמי שמקיים את התורה מובטח שזה יקרה!!! אבל זו לא המטרה... אלא זאת המטרה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1695&MessageId=145294362

catalystim

New member
כמה דברים בבקשה

1. תודה על התשובה 2. אני גבר... וכן - נולדה לי בת (גם זה קורה לגברים...) 3. כל חיי ביליתי בחיק הקהילה הקונסרבטיבית ויש לי בעיקר דברים טובים לומר על החבר'ה הללו 4. למה את מתכוונת ב"לקעקע את היהדות"?

אופירA

New member
מנהל
להחליף אותה במשהו שהוא לא יהדות

במשהו שלא מחייב קיום מצוות, אלא מתרכז באיזו השתייכות שורשית, ולא בעבדות למצווה האלוקי. במשהו שלא מחוייב למסירת המסורת במדויק לפי הכללים שבהם נדרשת התורה, שנמסרו עם התורה שבע"פ במעמד הר סיני. ברגע שניתקנו את התורה מכללי המסורת היסודיים, ניתקנו אותה ממעמד הר סיני. ברגע שניתקנו אותה ממעמד הר סיני, ניתקנו אותה מהמצווה האלוקי, והתחלנו להגיד מה אנחנו חושבים או מאמינים שהוא רוצה עפ"י דעתנו והגיוננו (ובעיקר - מה שמתאים לנו), במקום לעסוק בפרשנות הנצמדת לחוקים שהוא נתן לנו בקפדנות יתירה, כדי שלא נבוא לידי טעות וננחיל בטלפון שבור את התורה לדורות הבאים...). המחוקק האלוקי דאג למנוע טלפון שבור. הרי הוא הופיע רק במעמד הר סיני, ומאז לא התגלה ולא נתן תורה. אז הכללים שהוא העניק במתן תורה מספיקים כדי לשמור על המסורת באופן שלא יהיה טעות בהעברת המסורת וטלפון שבור. אם נצמדים אליהם. אם לומדים את התורה על פיהם, ולא מכניסים אינטרסים נוספים.

catalystim

New member
לא ממש מתחבר לתשובה הזו

הרי היהדות היום שונה בתכליתה מזו שלפני מאה שנה וזו שלפני אלף שנים וכולי.. נכון, התפילות דומות, אבל כל השאר זה אנשים בעלי השפעה וכוח - אני חושב שהיהדות כפי שאנחנו מכירים אותה היום היא תולדה של 2000 שנות פוליטיקה ועסקנות. דוגמה אקטואלית: למה אתרוג? הרי כתוב כי מותר ליטול כל פרי הדר... לא? אני מאמין כי יוזם "חוק האתרוג" היה בסך הכל בעל פרדס אתרוגים עם חברים לוביסטיים... מכירה את הבדיחה על משה בהר סיני? אלוקים אומר לו: "לא תבשל גדי בחלב אימו" ומשה שואל אותו: אתה מתכוון להפריד בין בשר וחלב? ואלוקים אומר - לא, לא תבשל גדי בחלב אימו. ומשה שואל: אתה מתכוון לחכות 6 שעות? ואלוקים אומר לא - לא תבשל גדי בחלב אימו. משה שואל: אתה מתכוון לשני כיורים ושני סטים של כלים? אלוהים מתייאש ואומר: אתה יודע מה, תעשה מה שאתה רוצה...

באהבה1

New member
../images/Emo151.gifהבדיחה מצחיקה

אבל אתרוג.. זו גמרא מפורשת!!!!! (ירושלמי סוכה יד,ב) במילים שלי: למה כתוב "פרי עץ הדר" אפשר לכתוב "פרי הדר" אלא לאמר לך פרי שלעץ ולפרי טעם זהה... וזה אך ורק אתרוג!!!! אני לא חושב שאתה באמת מאמין שהאמוראים הקדושים שיכלו להחיות מתים כתבו מה שכתבו מתוך תאוות בצע!!!!! *בתמונה: רבי שמעון בר יוחאי...

תגיד, יש סיבה שאתה שם כל הזמן תמונות של אנשים

? זה כבר מתחיל להרגיש ממש כמו עבירה על אחד מהדיברות

catalystim

New member
תשובה יפה

יחד עם זאת - מבלי להפנות אצבע מאשימה כלפי האמוראים, אבל אתה מכיר מישהו שחף מאינטרסים אישיים..?? מאז ועד היום כולנו בני אדם. האם יתכן שקבוצה אחת (או יותר) הוציאה את עצמה מהכלל? לשם השוואה - האם אתה יכול לתת לי דוגמה של קבוצה כזו שחייה היום שמנועה מפוליטיקות, אינטריגות ורצון לקדם את האינטרסים שלהם?

באהבה1

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifזה נכון...

נכון שקשה למצוא אנשים "אובייקטיבים" אבל מי שכתב את הגמרא הם גדולי הדור ולא סתם אנשים... הם היו אנשי אמת!!! בוא ואספר לך עד כמה!!! יש סיפור על רב גדול אחד שהיה אמור להיות דיין (שופט) במשפט של מישהו... הוא הולך ברחוב ומישהו ירק על הריצפה... הוא ראה את ה"נאשם" מנקה את הרוק... ואמר לו: אני פסול מלדון אותך!!! זה שהנאשם ניקה את הרוק גרם לו הנאה... ובגלל ההנאה הפיצית הזאת הוא הרגיש "משוחד" ופסל עצמו!!!! אתה קפיש??? תדע שגם היום יש אנשים כאלה... גדולי הדור... הרב אלישיב!!! הרב קנייבסקי!!! הרב דן סגל!!! וכו'... *בתמונה הרב דן סגל מקדש...

I S A A K

New member
זו בדיוק הבעיה

הרפורומים בראשית דרכם אכן ניסו דרך פעילותם לקרב יהודים נדחים ליהדות,אך לצערנו הם הרחכו לכת עד כדי כך שנותנים לגטימציה להתבוללות כל מה שספרו לך -והבדיחה שרובצת תחת אנשים המסתים לנגח את היהדות זו אחת מהמטרות להביע את עמדתם אני במקומך היתי עורך סקר כטן כדי לדעת לאן אני רוצה לשייך עצמי לרפורמים וקונסרבטיבים אין המשכיות כלומר אין להם דור רביעי שבהם הם יכולים לצעוד בגאווה ,ע''פ הסקרים שנערכו רוב הנכדים שלהם נקברים בהתבוללות,הם לא מחויבים למצוות כלל וכלל,מאידך המצוות הם חיוניים כאויר לנשימה עבור החרדים חרדי במובן המילה חרד לדבר ה' הם לא זרם ביהדות כלל וכלל ,גם הנוצרים הראשונים בראשית דרכם היו אדוקים מאוד ליהדות,אך אם הזמן הרחיכו לכת עד כדי כך שהתירו לעצמם את איסורי התורה,וכך נוסדה דת חדשה גם לרפורמים וקונסרבטיבים אני מציעה לייסד לעצמם דת חדשה ובא לציון גואל. שבת שלום

הנוצרים בראשית דרכם היו יהודים אדוקים אולי

אבל לנוצרים של היום אין שום קשר אליהם. הנצרות של היום נולדה ע"י גויים שעירבבו מעט יהדות עם המון דתות פגאניות של אותה תקופה והחליטו שזו תהיה הדת השולטת - בשביל הכח הפוליטי שלהם. ככה יום המנוחה שלהם הוא יומו של אל השמש (ולכן נקרא sunday), ויום חמישי הוא יומו של האל ת'ור מצפון אירופה (ולכן נקרא thursday). הנוצרים של היום מקורם לא ביהודים, והיהודים הנוצרים הראשונים לא התירו לעצמם. הנצרות של היום היא ניצול ציני של היהדות ע"י גויים ותו לא.

לילית36

New member
זו לא הבעיה

הבעיה שזרם אחד ביהדות פוסל זרם אחר, כבר כתבתי שהרב שך פסל גם את חב"ד. לאף זרם אין מונופול על הדת, מדינת ישראל מכירה ברפורמים ומתקצבת אותם, לצערי היא מספסדת גם זרם שלא מכיר במדינת ישראל, נו, אז מדינת ישראל לא קיימת.

אופירה

יתכן והתנועות הנ"ל טועות, אך בואי לא נשמיץ אותן ב"2 תנועות אלו שמו לעצמן מטרה לקעקע את היהדות"...אני בטוח שזו לא הייתה הכוונה של מייסדי התנועות. וגם אם כן, זו לא המטרה של מאמיניהן כיום, שחונכו על ברכיהן (וככל הנראה פועלים מתוך אמונה). יש כאן עניין של אנשים שככל הנראה טועים. אני אישית מאמין שאין מקום לרפורמות כאלה ואחרות, ושאם רוצים שינוי ביהדות - העם צריך לדרוש זאת במסגרת הזרם המרכזי ולשמור על אחדות העם. לעם יש מילה, ואם הוא רוצה שינוי (במסגרת המותר), הוא צריך להפעיל את הסמכות שלו כעם. ברגע שנפרצו הגבולות מהזרם המקורי כמובן שנפרצו הרבה דברים אחרים והיום יש "דתיים" בהרבה מקומות ומהרבה זרמים שלא שומרים כמעט על כלום... אבל עדיין, חייבים לזכור שאלה אחים יהודים שלנו ואסור לנו לקטרג עליהם, ושוכחים את זה המון פעמים. צריך ללמד זכות על עם ישראל. גם אם הם טועים, לפחות הם מנסים לשמור על הזהות היהודית שלהם. יש בארה"ב יהודים של ממש שאין להם קשר בכלל עם היהדות, ולא מנסים לשמור עליה בשום צורה. זה הרבה יותר גרוע, ועל זה לא שמעתי מילה רעה בפורום. הבנה והידברות בעם יפתרו לנו המון בעיות ויצרו הרבה יותר קרבה (ואולי אפשרות להחזיר טועים לחיקנו) בעם ישראל, שכידוע אחד הדברים שחשובים ביותר עבורו היא אחדותו.

אופירA

New member
מנהל
מה קובע - "כוונה טובה" או מבחן התוצאה?

אני מכירה יהודי שנוהג לגבות מיהודים כשרים וטובים כספים לצדקה לצורך תמיכה ביתומים ואלמנות, מצויד בכמה מכתבי תמיכה מזויפים, ואת הכספים שהוא גובה למטרה המוצהרת, הוא מעביר בפועל לארגונים קומוניסטיים, כי הוא מאמין שעליית הקומוניזם זו התמיכה הטובה ביותר ביתומים ואלמנות (ואנחנו קצת הבנו לאור הניסיון של הקומוניזם ברוסיה, שזה לא בדיוק האמת). האם להזהיר אותך מפניו ולספר לך על מעשיו, או להיזהר מלהשמיצו בגלל "כוונותיו הטובות"? האם להתעלם מכל מי שמפרסם אותו ותומך בו, ולא להזהיר אותך מפני המפרסמים והתומכים? וזו בעיה קטנה, כי סה"כ הוא פגע בכיסך, ולא בנשמתך. אני מכירה כת ששמה לה למטרה למנוע מענף הפסיכיאטריה לפגוע באנשים חולים חסרי אונים (לשיטתה), ולצורך זה היא מפרסמת את דעותיה על ענף הפסיכיאטריה, ומפרסמת שבידיה כלים טבעיים לרפואה ממחלות נפש. כת זו משעבדת בדרך שיטתית ושקרית (ככל הכתות) את המצטרפים אליה בתקווה להירפא ממחלות הנפש - היא משעבדת אותם הן כלכלית והן נפשית ורוחנית. אבל כוונותיה טובות מאוד - להילחם בנזקי הפסיכיאטריה. האם להזהיר את חולי הנפש מפניה, או להיזהר מלהשמיץ את כוונותיה הטובות, ולהניח לה לפרסם את שקריה, כי לא יפה להשמיץ? אולי, בגלל שלא כל כך יפה להשמיץ, כדאי להזהיר אבל בעדינות ובזהירות, ולא להודיע במילים חמורות את סכנתה? לדעתי, כיוון שהיא כל כך מסוכנת, יש להודיע במילים חמורות את סכנתה, ולא להיות עדינה מטעמי נימוס... תנועת הרפורמה / התנועה הקונסרבטיבית אינה "יהודי אח שלי". היא תנועה. תנועה - יש להודיע את בעייתה וסכנותיה. למעשה, אם מבינים מהי היהדות - מבינים מאליו את סכנות התנועה. הבעיה שהתנועה משום מה נוטה להטעות אותך ולגרום לך להאמין שמטרת היהדות היא מטרתה. אם היתה אומרת במפורש מה מטרתה - לא היתה לי בעיה. אף אחד שמחפש את מטרת היהדות האמיתית לא היה טועה בה. יהודים בארה"ב שאין להם קשר עם היהדות וכן חילוניים בא"י אינם תנועה. הם "יהודי אח שלי", ולכן אין לי שום מילה רעה עליהם. הם לא מנסים להטעות את העם היהודי ולספר לו טעויות על מטרת היהדות. הם אומרים במפורש: אני יהודי, לא יודע שום דבר יהדות. עם כל היהודים כולם, כולל הערבות שביניהם, יש אחדות מוחלטת בחג הסוכות. יהודים זה לא תנועה. מה זה הרעיון של "לעם יש מילה, ואם הוא רוצה הוא יכול לשנות..."? וכי היהדות היא הדמוקרטיה? וכי היהדות מטרתה לבטא את רצון העם? או שהיהדות מטרתה לחנך את המאמין שרצון האלוקים המדויק הוא הרצון המדויק של נשמתו, ושעליו להדריך את יצרו ותאוות גופו לפי רצון נשמתו, אותה יכיר ע"י לימוד מצוות האלוקים והבנת הרצון האלוקי = הרצון הרוחני שלו?

אני בין בדיוק את מה שאת אומרת

ויש קונפליקט בעניין... ולכן יש להציב את האמת בצורה ברורה, כמו שאני עושה. אני אומר במפורש איפה האמת נמצאת, אבל אני לא משמיץ יהודים אחרים. זו הכוונה שלי. להגיד על יהודים שהמטרה שלהם היא לקעקע את היהדות או אמירה קשה מאוד. את לא חושבת?

למעלה