היהדות שלי

באהבה1

New member
הבנת טוב מאד

כמו שאחמדינג'ד מכחיש את פיצוץ התאוןמים ככה אתה מכחיש את ההוכחות לאמיתות התורה... ולא נראה לי שבכלל שמעת את ההוכחות של הרב נויגרשל!!! אם אייזיק ירשה לי אני אפציץ אותך עד שתשאר עם הפה פעור!!!

ואתה יודע מה הבנתי ומה לא?

איזו התנשאות. בכל מקרה אם אתה רוצה ל"הוכיח" תשלח לי מסר עם ההוכחות. קשה לי להאמין שאני אשאר עם פה פעור.

לילית36

New member
שלום שלום

הרשה לי לפקפק בחילוניותך, יתרה מכך אתה מהזן שלובש שטריימל. א. לא תמצא מקום בו טענתי שהיהדות וחז"ל אינם נכונים, וגם אם היתי אומרת מה הקשר להגינות? חוסר הגינות זה להציג את עצמך כחילוני. ב. אולי קראת את הכוזרי, ולא הבנת שזה ספר פילוסופי. ג. למה אתה החילוני מפנה אותי לרב נויגרשל, למה אתה לא מוכיח לי, מה גם שאני לא זוכרת שטענתי כנגד מעמד הר סיני. ד. חוץ מהנ"ל אתה צודק.

אופירA

New member
מנהל
היות שמטעים אותך, עלי ליידעך

ביהדות אין רפורמה ואין קונסרבטיבה. 2 תנועות אלו שמו לעצמן מטרה לקעקע את היהדות, ולשם ההטעיה הן קוראות לעצמן "זרמים ביהדות". מטרותיהם סותרות בתכלית את בסיס היהדות, ולכן אינן יכולות להיקרא יהדות. כשם שצמחנוות אינה יכולה לדגול באכילת בשר.

לילית36

New member
בורות

שמתי לב לחוכמתך כי רבה וגדולתך בתורה, ממש רבי עקיבא, שנייכם חוזרים בתשובה, שנייכם נכנסו לפרדס יוצאו בחיים, רק שרבי עקיבא היה עם הארץ עד שחזר בתשובה... לידיעתך, האורטודוקסיה החלה את דרכה בתחילת המאה ה-19 כתגובה לתנועה הרפורמית, שקמה לאחר המהפכה הצרפתית. ומטרתה הראשונה למנוע התבוללות. אז איך אינטילגנטית כמוך טוענת שהתנועה הרפורמית קמה ע"מ לקעקע את היהדות כשהיא הוקמה לפני האורטודוקסיה? ובנוסף רוב יהודי העולם אינם אורטודוקסים. אני הפנתי את השואל לקרוא חומר לפני שיחליט אז איך את מעיזה לטעון שאני מנסה להטעות אותו! אולי צדקו חז"ל כשאמרו כל המלמד אישה תורה כאילו לימדה טפלות.

אופירA

New member
מנהל
ברוך ה' -

אני מאוד סומכת על האינטליגנציה של הקוראים. לכן אני אומרת את דברי בהרבה שלווה.

לילית36

New member
מסכת בבא מציעה

שלושה חוטאים אינם יוצאים לנצח מהגיהנום 1. "הבועל אשת איש" 2. "המלבין פני חברו ברבים" 3. "המוציא שם רע לחברו"

את יודע שעשו ניסוי

ומצאו ש"רצון האל" אצל אנשים מאמינים בעצם מושפע מהשקפותיו האישיות של המאמין עצמו.. ? אז גם במקרה הזה.. אני דיי בטוח, שהכותבת חושבת שאם זה לא אורטודוקסי אז זה לא יהודי אמיתי וזה לא רצון האל...

HGXEU

New member
זה מעניין, איפה ראית את זה ?

שמעתי שזיגמונד פרויד אמר דבר דומה, הוא טען שהמאמין (כל מי שזה יהיה החל מהאמין במורדוך, זאוס או להבדיל אלוהי ישראל) מתרגם את המושג "אב" שהוא מכיר ובזאת יוצר את האליל שלו (על ידי מיתולוגיה אפשר ללמוד על תת המודע של העם, ראיתי ניתוח אישיות כזה על היוונים- זה ממש מדהים). הטענה הזאת יכולה ממש לעזור לי, תוכל לומר לי את המקור ?

לילית36

New member
לא ראיתי דבר כזה

חבל שלא שאלת את מי שממנו שמעת, אבל אם ראית ניתוח כזה על היוונים, לדעתי אתה קרוב נאוד למקור. לדעתי זה טימטום.

HGXEU

New member
אני לא חושב שזה טמטום.

זה יכול לענות על הרבה דברים: א. יכול להסביר את "רצח האל" של הנוצרים (שמעתי הסבר שבתת מודע הם שונאים יהודים, ומצד שני מעריצים אותו (במיוחד בעקבות מרד בר כוכבא, שהיה זרם מטורף של גיור ברומא, עד שאחד מעשרה רומאים היה יהודי, ואשתו של הקיסר התגיירה) ולכן רוצחים את האל היהודי. וכן על השנאה לאל, כמו 'תסביך אדיפוס' הנוצרי. ב. וכן הרבה דברים ביהדות כמו: למה התורה ניתנה דווקא לעם היהודי [שהרבה מצוות מהתורה מוסברות על פי ההסטוריה והפסיכולוגיה של העם (התנהגות האבות למשל, שאנחנו היינו מתנהגים ככה גם בלי שהתורה הייתה ניתנת, שהאבות כביכול קיימו את כל התורה כולה לפני שניתנה (רס"ג)]. ג. חטא אדם הראשון- "אכילתו" מ'עץ הדעת טוב ורע'- שלפי הרמב"ם הכוונה שזה החוש המוסרי במקום ידיעת האמת (שאחר כך התורה באה ללמד אותך מה אמת ומה לא, כדי שתתנהג כמו ה', וזה בעצם 'צלם האלוהים'- להבין ב'אמיתות'.

לילית36

New member
אני לא יודעת על מה אתה מדבר

עד כמה שאני יודעת הנוצרים לא רצחו שום אל, הם מאמינים באלוהים והתורה שלך היא גם שלהם עד הולדת ישו. בקשר להסבר ששמעת, למה לא שאלת את המסביר, אני יודעת שיש נוצרים ששונאים אותנו, ויש שאוהבים ותורמים לישראל, מה שבתת ההכרה שלהם תשאל אותם. "תסביך אדיפוס" הוא מהמיתולוגיה היוונית, והוא מספר על אדיפוס שהתאהב באימו ואף שכב איתה. שבת שלום

HGXEU

New member
'הנוצרים רצחו את האל'- הכוונה

שלי הייתה לתאולוגיה שלהם, שהאל נרצח על ידי היהודים, שצלבו אותו. אגב, גם נוצרים ש'אוהבים' אותנו (דהיינו הפרוטסטנטים) 'אוהבים' אותנו כדי לנצר אותנו כי לדעתם בסופו של דבר כולנו נתנצר, ומי שלא- ימות וסופו בגיהנום. 'תסביך אדיפוס' לא מהתאולוגיה היוונית אלא זו תאוריה של פרויד שמזכירה את אדיפוס, ולכן נקראת על שמו. וכן, יש סיפור כזה גם בספרות המדרשית, במדרש 'יהושע בן נון' מסופר הסיפור הזה עם שינויים דרמטיים (מה שששוב, מוכיח על תת המודע היהודי השונה מהיווני). אז כן צריך להתייחס אל זה ברצינות.

למעלה