החרדים צודקים

אם ככה כדאי שאלוהים יוותר גם לעם היהודי

ממילא לאורך כל ההיסטוריה התנ"כית העם לא רצה במצוותיו וגם כיום יש רוב יהודי שלא מקיים אותם... אם הוא יותר אנושי לאלף ואחת גווים למה שלא יהיה אנושי פי כמה ל"עם הנבחר?" אבח זה לא העניין, הפרשנות שאלוהים ויתר לבני נח על כיום המצוות אחרי שלא קיימו אותם היא רק פרשנות. אני יכול להביא לך עליה פרשנות שהמצוות עדין חלות על הגווים בתוך מלכות ישראל (קרי המדינה) ואפילו מחוץ לישראל.

ItsikH

Member
../images/Emo41.gifכי הם יכלו../images/Emo41.gif ואם יוכלו החרדים להשמיד הומואים ולסביות הם יעשו זאת. עם "הרבה כאב ולב שותת דם מאהבה". כמובן - יכול להיות שאני טועה. בוא ותוכיח לי. חייה את חייך ותן לי לחיות את חיי. על זה המצעד. המצעד הוא גם על זכותך כדתי לחיות את חייך בכבוד - למקרה שלא הבנת זאת!

J u n k y

New member
אני אספר לך סיפור

קונצרט של כלייזמרים (לא יהודים ולא ישראלים אגב) בוטל לא מזמן בגרמניה בגלל מחאות הניאו נאצים. האם גם במקרה כזה אתה מתנגד ל"פרובוקציה" של הכלייזמרים ול"פגיעה ברגשות התושבים"?

אתה לא גוי ואני לא נאצי

אתה יהודי אני יהודי אתה לא יכול לבוא לארץ של היהודים ובריש גלי לפגוע ביהודים ובאמונתם תעשה את זה בינך לבינו אל תעשה אירוע ותתגאה בזה.

גם גולש

New member
אבל אתה ודאי מבין...

אבל אתה ודאי מבין שאם אמונתם של אנשים היא שצריך לפגוע בי באופן מוחשי, והם ונציגיהם בכנסת מתאמצים ליישם ולתחזק את הפגיעה הזו בכל פעם כשעולה חוק שיכל לסייע לי להגיע לשיוויון, למשל, אני אמחה נגד אותה הפגיעה...

אף אחד לא יקרא לפגוע בך

אנחנו לא מתייחסים אליך מבחינה הלכתית כחלק מעם ישראל וגם אין ידינו תקיפה. אבל זה לא משנה לי אם אתה ישראלי אמריקאי או טורקי אתה נכנס לארץ שאתה יודע שלפי ההסטוריה זה ארץ דתית ארץ ששיכת לעם ישראל אתה עושה מצעד בפרהסיא במקום הכי קדוש בה על דבר שנוגד במפורש את העם היהודי אין לך זכות לפגוע כך בעם היהודי זכור גם אם אתה שולט פה זה לא אומר שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה כאן כי זה לא ארץ שלך אלא של היהודים ואתה לא יכול לבעוט כך בזה!

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif אתה יהיר מאוד אם אתה יכול להחליט

מי יהודי ומי לא. לא אתה שתחליט דבר כזה.

מבחינה הלכתית

מחלל שבת אינו כישראל לדבר מן הדברים אבל יש לו מעלה שהוא יהודי בנשמה שלו ואם יחזור בתשובה אז במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif אתה יודע על מה נחרב בית המקדש השני?

חטא שנאת חינם. חטא בו חטאו וחוטאים כיום החרדים. וזה יותר חמור ממשכב זכר? הצחקת אותי.

white star

New member
../images/Emo54.gif יש לי הפתעה אליך

יהודי הוא מי שנולד לאם יהודייה. לגבי כל השאר - אתה יכול לעמוד על הראש ולעשות קולות אבל גם אנחנו יהודים, בין אם תאהבו את זה או לא

J u n k y

New member
כמו שאתה לא יכול לבוא ל"גרמניה של הגרמנים"

עם המוזיקה היהודית שלך - זה פוגע בהם...

בגרמניה

הסיבה שהם יתנגדו לזה היא סיבה לא מוצדקת אבל פה זה ארץ של היהדות ולפי הדת היהודית זה איסור ועל כן לעשות אירוע במקום כה רגיש זה בעייתי תמצא לך מקום אחר לא במקום שמתנגד לזה

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif אין הבדל בכלל.

שני ההצעות די זהות. רק הגרמנים מקדשים את הלאום שלהם, ואתה מקדש את הדת.

ItsikH

Member
כלומר - אתה יודע מה צודק ומה לא אתה דורש להגביל את זכויותיי בשם ההתחשבות ברגשותיך - זה בדיוק מה שקורה שם, וזה מוצדק בדיוק באותה מידה, כלומר לא. וכאשר אני עומד על זכויותיי אלו אתה מאיים עלי באלימות ואף מבצע את איומך, ועוד מתכסה בשם האהבה והרחמנות. בבקשה אל תעליב את האינטיליגנציה שלנו, מה שיש ברחוב הדתי והחרדי כרגע הוא קריאה חד משמעית לאלימות בעידוד ובחסות "ענקי הרוח".

אתה לא מבין דבר מסויים

זה לא שבאנו למדינת היהודים והתחלנו לעשות מה שבא לנו. אתה חושב שהמדינה שייכת לחרדים. ישראל היא מדינת כל אזרחיה, לצערי גם אלו שלא מכירים בה. בדרך כלל גם מתייחסים לרגשותיהם וזכויותיהם יותר מלאזרחים התורמים ושומרים חוק. גם נראה לי שאם זה היה תלוי בחרדים לא היתה פה מדינה כל כך. אתה רוצה לחיות לפי התנ"ך אתה מאמין יפה וטוב, תתעסק בדברים שלך ועזוב אנשים אחרים בשקט. אתה לא מבין שבשביל הרבה אנשים , גם יהודים לפי הלאום, התנ"ך אינו מסמך משפטי והסטורי. לפיכך הם לא רואים את עצמם כפושעים כשאינם עושים את מצוות הדת (שבינינו רבות מהן קשורות לפרשנות) אם תתרכז יותר בקשר שלך עם הדת ואלוקים שלך ופחות במה שאנשים אחרים עושים או לא עושים - בטח יהיה לך מקום טוב בגן עדן אם הוא קיים ובכל מקרה בחיים האלה יהיה לך יותר טוב ונעים.

תראה

גם אם לא היתה קמה מדינה העם היהודי בעולם כולו היה מתקומם נגד זה שבמקום המקודש לו מארגנים מצעד בדיוק כמו שהיינו מתקוממים אם היו עושים את זה בבית המקדש.

white star

New member
../images/Emo54.gif מה אתה אומר?

אם היית פותח טלויזיה או חדשות היית רואה שעשו בוינה מצעד גאווה, ששם יש את הוותיקן. ותתפלא, שם לא הפכו להיות מטורפים כמו פה

למעלה