ארבעה מתוך החמישה לא רלוונטים
אתה מנסה לבטל את העיתונות החרדית לא בכך שאתה מפקפק באמינותה (אני מדבר כרגע על המאמרים 1-3 ו-5) אלא בכך שאתה מראה כמה "לא נאורה" היא תכולתם. נתחיל עם מאמר 1, העוסק באלימות חילונית, ולא שונה מאתר חופש המדבר על אלימות במגזר החרדי. לא רלוונטי. את הקישור השני הפסקתי לקרוא באמצע, אחרי שלא יכולתי לסבול יותר את הנטיה הברורה לעין של אתר חופש לשייך את המילים "גזענות" ו"לאומנות" לחרדים על כל משפט שאומרים, גם אם אין שום קשר לדבר. אותו אדם יצא נגד הלאומנות והגזענות הציונית, ואתר חופש בונה עליו תזה שלמה ואף מכנה אותה "גזענות חרדית". רטוריקה דמגוגית, שמעבר להיותה לא רלוונטית לחלוטין לדיון, הינה עבודה עיתונות מגמתית לחלוטין, כמו גם שקרית. קישור 3 מדבר על השנאה לעולים הרוסים, לא טרחתי לקרוא, היות וזה לא רלוונטי בכלל לאלימות בחברה החרדית. קישור 5 מנסה להוקיע את העיתונות החרדית בכך שהוא רוצה להראות כמה היא אנטי ציונית. אפשר לחשוב. אני ואנגסט כבר הבאנו קווי דמיון רבים מדי בין התנועה הציונית לתנועה הנאצית, ובינתיים לא ראיתי שמישהו סתר אותם. ובכל מקרה, אין לכך דבר עם אלימות במגזר החרדי, ובלי שום קשר, אם אנטי ציונות נחשבת בעיניך לעוון ופשע שראוי לסגור בעיניו עיתון... ולפני שנטפל במאמר היחיד שהינו רלוונטי, מאמר מספר 4, הייתי רוצה להפנות את תשומת לבך למגמתיות מגוייסת בעיתונות החילונית - הכותרת "החרדים: מלחמה" שהבאת מעיתון ידיעות אחרונות, למרות שאינה ציטוט של אף חרדי, אך מכניסה לפאניקה ותחושת מלחמה; "טברנה של שינאה" מאותו עיתון בדבר הפסטיבל היווני שנועד לעודד את רוחו של העם הפלסתיני הכבוש, כאילו שפסטיבל תמיכה באנשים רעבים הינו בקשה להשמדת משידנת ישראל, וכמובן הנסיון המגוחך של העיתונות החילונית להציג את ועידת דרבן כאנטישמיות, למרות שהיא הייתה אנטי ציונית במובהק. ובאשר לקישור מספר 4 - אם אכן קראת, אזי היית רואה שאיש מהמגיבים על דבריו של הח"כ לא הכחישו את קיומה של האלימות במגזר החרדי, הם פשוט טענו שתפקידה של העיתונות החרדית אינו זהה לזה של החילונית; בעוד שהעיתונות החילונית תפקידה לפקח, לבקר ולחשוף פרשיות שחיתות, תפקידה של העיתונות החרדית, כעיתונות שאין לה שליחות ממשלתית, להעשיר את הקוראים במידע שבעלי העיתונות חושבים שהינו רלוונטי. אלימות חרדית לא נראית להם רלוונטית יותר מאלימות תאילנדית. אלימות ציונית, לעומת זאת, הינה בהחלט בעלת משקל, היות והחרדים צריכים להתמודד איתה כל יום. ובלי שום קשר, המקורות שהיבאו לך יאיר סגל וילידת המאה שעברה עדיין עומדים בעינם, בהסתמכם על מקורות חילונים, שאתה טוען שהם אובייקטיבים.