החרדים: נצא למלחמה

taro

New member
אוהו!

דעת אמת בהחלט נכנסים לשכונות של חב"ד! ולמה חב"ד יוצאים בשלום? שכן חב"ד מחלקים חומר שאולי מטריד אותך, אבל לא פוגע בעקרונותיך. לעומת זאת, אני רוצה לראות הפגנה של התנועה האיסלאמית בתוך שכונה ציונית (כבר זכורים מקרים שערבים הוכו מעצם היותם ערבים), הפגנה כהניסטית וכו´. אולי לדעתך זה לא אותו דבר, אבל אתה רואה בהם איום, והחרדים רואים בזה איום.

אנדרי ז

New member
מנין לך שהוא לא פוגע בעקרונותיי?

הם מחלקים חומר הטפה דתי. דת מנוגדת לעקרונותיי בדיוק כמו שאתאיזם מנוגד לעקרונות חב"ד. נמאס לי כבר מזמן מחוסר הסימטריה הזה שהחרדים אוהבים ליצור בין דברים כאלה. חב"ד מפיצים את החומר שלהם באמצע היום, תחת קרני השמש החמימות של ארצנו. דעת אמת נאלצים להתגב בחסות הלילה כי באמצע היום הם חוטפים שם מכות רצח.

אנדרי ז

New member
ההודעה שלך כלל לא רלוונטית לנושא

דיברנו על הפצת חומר שהוא נגד העקרונות שלי, לא על רמת הביקוש לאותו חומר. באותה מידה אני מבטיח לך שיש מספיק לחומר של דעת אמת גם בשכונות החרדיות. יעידו על כך לא מעט יוצאים בשאלה שנחשפו בזמנו לחומר כזה. אין לי בעיה שכל אחד יוכל להפיץ איזה חומר שהוא רוצה היכן שהוא רוצה, כל עוד הוא לא מפיץ אותו לקטינים וכל עוד אין באותו חומר תכנים לא חוקיים. מקובל?

מקובל!

"דיברנו על הפצת חומר שהוא נגד העקרונות שלי.... אין לי בעיה שכל אחד יוכל להפיץ איזה חומר שהוא רוצה היכן שהוא רוצה" הא???? לא שמעתי על שום הפצת חומר לקטינים. בטח שאני נגד הפצת חומר שנחשב לכפירה בעיני הציבור, אליו חושפים מידע זה. עצם החשיפה לחומר כפרני, יכולה לעורר כפירה- שזה דבר אסור! לעומת זאת, כאשר אתה קורא חומר דתי, זה לא מביא אותך לשום עבירה על העקרונות שלך. אם העקרון שלך הוא חופש דת, יש בידך הבחירה להתעלם מכך, בניגוד לחומר כפרני, שכדי להיות מסוגלים להתעלם ממנו, צריך אותו אחד, להיות ברמה מסוימת, ובעל ידע.

אנדרי ז

New member
תקלטי את זה אחת ולתמיד

דת מנוגדת לעקרונות שלי! הבנת??? מיסיונר חרדי בשבילי הוא כמו שליח דעת אמת בשבילך.

taro

New member
דעת אמת נחשבת לחילול קודש

באותה מידה שאם הייתי מחלק חומר של התנועה האיסלאמית או את מאין קאמפף באמצע העיר, אני יכול להבטיח לך שהייתי מסיים בבית חולים.

אנדרי ז

New member
דעת אמת = מיין קאמפף?

אז בוא נסכם רגע. קודם אני הייתי נאצי, אח"כ כל התנועה הציונית, אחרת הסתבר לנו שהתנועה הציונית בכלל אחראית לשואה, והנה עכשיו נודע לנו עוד דבר חדש. תגיד טארו, מי המציא אותך?

taro

New member
אוי באמת

יש גבול לשחצנות שלך. בעיניך אולי יש הבדל, בעיני החרדים דעת אמת הינה מאיין קאמפף מסוג אחר. אולי בעיניך זה נראה תמוה, אבל עצם העובדה שאתה מסכים שאנשים שיחלקו את מאין קאמף דמם מותר (כי אחרת היית טוען נגד פעילות שכזו, ולא מנסה להבדיל בין מאורע כזה לבין דעת אמת), אומרת שאתה מסכים לאלימות נגד דברים שמסכנים אותך. אתה מרגיש מאויים מאיקס, הם מוואי. מה ההבדל ביניכם בדיוק? והתנועה הציונית הייתה נאצית הרבה לפניך, עיין בדברי ובדברי אגנסט.

אנדרי ז

New member
תודה על שאתה שוב קורא בין השורות

ומסיק דברים שכלל לא אמרתי. אומנם חלוקת מיין קאמפף היא פעילות שאסור שתקבל היתר, אך החוק אוסר עליה ממילא בכל מדינה מתוקנת בעולם (פרט לצרכי מחקר, כולל בארץ) כך שאדם שייתפס מחלק חומר כזה ייענש עפ"י חוק. מה פתאום שנעשה בו שפטים? נגמר לי כבר הכוח להתווכח איתך בנושאי השוואות עם נאצים ועם חומר נאצי. אתה פשוט לא שווה את המאמץ. אני יודע אצל איזה סוג של רופא הייתי מייעץ לך לבקר. (יאללה, עכשיו אתה באמת יכול לנחש למה התכוונתי) תודה על הנחמה. זה טוב לדעת שהיה לי ממי לקחת דוגמא בנאציותי. שאני איפרד ממך בברכת זיג הייל?

taro

New member
מה פתאום יעשו בו שפטים????

אני לא יודע, מה פתאום שרפו מסגדים? מה פתאום היכו ערבים? אם זה מה שעשו לערבי רק מעצם "גזעו", אני צריך לתאר לך מה יקרה לנאצי? ואתה עדיין לא סתרת את דברי. זה רק מחזק את דעתי שאין לך טיעון ממשי לסתור איתו.

לא נוח להם ה"גוף הציוני"?

זה שמפרנס אותם ושומר עליהם? סבבה! שלא יחיו במדינתו! בברוקלין אף אחד לא יפריע להם...

taro

New member
כה אמרו כה הרבה אנשים

לא מקבלים את שלטון הכנסיה, שאני, מלך ספרד, שולט בחסדו, ולכן לא מקבלים גם אותי? אותי, שמספק להם הגנה ונותן להם ברוב טובי, לאותו עם זר, לרבוץ על אדמתו של עמי שלי? אם כך, יקחו יהודי ספרד את חפציהם ויעזבו! לא מקבלים את הדמוקרטיה האמריקאית, זו שמסקפת להם חופש והגנה? ובכן, נקים ועדת חקירה בראשותו של מקאר´תי, שתבריח את כל האדומים האלו אל מחוץ לגדר! לא מקבלים את שלטון הפיהרר? לא מקבלים את שלטון שמש העמים? יש טעם שאמשיך עם אימרות מסוג זה שתומכות בהגליות? (ואגב, הישוב החרדי היה בארץ הרבה לפני שבאו הציונים וכבשו אותו; זה אחד הטיעונים של ישראלים רבים לאימרה "אבל היו פה ערבים במשך שנים" - "נכון, אבל גם היו פה יהודים!" אותם יהודים שאת רוצה להגלות עכשיו, אחרי שהשתלטת על עריהם ורצית לגייס לצבא שלך בכוח כדי שישרתו את המטרות והרעיונות שלך. מעניין איך היית מגיבה אם המנדט הבריטי היה דורש לגייסם בכוח)

אנדרי ז

New member
אני מציע לכם גיוון מהפכני

אולי לשם שינוי תביאו גם קישורים מאתרים אחרים חוץ ממנוף? יש לכם אובססיה לאתר המגמתי הזה או שרק נדמה לי? מעניין למה אתם לא מוצאים את הידיעות האלה באתרי החדשות המרכזיים.

taro

New member
הם הביאו לך את המקורות

אתה מוזמן לגשת לארכיוני העיתונים השונים ולברר את אמיתות הדברים. וחוץ מזה, אתה מדבר על אתרי חדשות *חילונים*. באתרי חדשות דתיים אני בספק אם תמצא את הידיעות שאתר חופש מביא כדוגמא.

אנדרי ז

New member
אתרי חדשות לא דתיים

אלה אתרי חדשות שמציגים את המציאות כמו שהיא, בלי להפעיל את הצנזורה המחמירה של העיתונים הדתיים. זה לא כמו אתר חופש, שמוגדר מראש כאתר חילוני. אני רוצה לראות במנוף הזה שלכם דיווחים על פשיעה במיגזר החרדי, שדוגמאות לה רבות באתר חופש. אח"כ נדבר על האמינות שלו.

taro

New member
ואני רוצה לראות בחופש פשיעה חילונית

שדוגמאות לה רבות באתר מנוף. אתרי תקשורת חילונים מופעלים בידי אנשים שמפעילים את שיקול דעת הפרטי בעריכה, בצילומים, בכתבה עצמה וכו´. פרט לכך, הם מונעים משיקולים של כסף, וככאלו מן הסתם יפנו לציבור שישלשל יותר כסף לכיסם. תקשורת תמיד מוגייסת בעיתות מאבק. כבר נערכו כמה מחקרים על התנהגותה של התקשרות בשנה האחרונה בלבד בעימות הישראלי-פלסטיני, שהוכיחו מגמתיות (למשל, השימוש במילה נער על ישראלי בן 18 שנרצח, אולם בן 18 פלסטיני הוא בחור צעיר). זה לא בהכרח נעשה משיקולים זדוניים, אבל התקשורת בהחלט אינה אובייקטיבית כשהיא משתייכת למגזר אחד, ומתארת את פעולותיו של המגזר שמנגד.

למעלה