החרדים: נצא למלחמה

אנדרי ז

New member
החרדים: נצא למלחמה

כנראה שהם למדו משהו משכנינו הפלשתינים. תראו איזה מטעמים הם עושים מתאונה אומללה שקרתה בסך הכל באשמתם בלבד. ונגד מי הם חושבים שייצאו למלחמה? נגד המדינה שמאכילה אותם ומחזיקה אותם כפרזיטים? אולי הם גם חושבים שינצחו במלחמה הזאת.

taro

New member
נטורי קרתא

הצהירו עשרות, אם לא מאות ואלפי פעמים, שאינם מתכוונים לפגוע באיש מהציונים (למעט זרם קיצוני מאד, שהוקא מחוץ לנטורי קרתא, וגם מידת האלימות שלו היא מינימלית, ולא ממניעים אלימים. למשל, לעשות הפגנות בלי רשות המשטרה, כדי להוכיח שהם לא מכירים ברשות השלטונית). בכל מקרה, הם מתפללים יום יום לכך שישראל לא תפול בכוח הזרוע של הגויים כדי שלא תפול שערה מראשם של הציונים או האומות, הם מייחלים רק לנפילת המדינה, וגם זה בעזרת האלוהים בלבד. האמונה שלהם טוענת שכ"כ שאדם הוא רדיקלי יותר ביהדות, כך הוא מחוייב להיות יותר פאסיבי. באשר לטענה על ה"תאונה" - לא ראיתי שם מידע על התאונה, אולם אני מניח שאם המשטרה הייתה מעורבת בזה, קצת קשה לקרוא לכדור שנפלט על ציבור לא חמוש "תאונה". ולפני שתשאל, כן, זה תקף גם לגבי הנערים הפלסטינים שמרוססים בידי צה"ל.

אנדרי ז

New member
איזה כדור נפלט?

אולי לא שמעתי על כך, נא לעדכן אותי. אני דיברתי על החרדי הזקן שנחבט במדרכה ונהרג. זאת התאונה. אתה מביא תמונה כל כך יפה של נטורי כרטא שכמעט שבא לי לצאת מהעבודה באמצע היום וללכת לחבק אותם. לשיטתך "הם מתפללים יום יום לכך שישראל לא תפול בכוח הזרוע של הגויים כדי שלא תפול שערה מראשם של הציונים או האומות, הם מייחלים רק לנפילת המדינה, וגם זה בעזרת האלוהים בלבד" אם כך למה יש להם שר בממשלה הפלסטינית? אולי הם בכל זאת מנסים לעזור קצת לאלוהים? דרך אגב, אותם פלסטינים שמפילים הרבה שערות מראשם של הציונים.

taro

New member
הוא לא נפל סתם כך

אתה יודע, הוא נפל כי הוא נדחף, וזה קרה בחסות משטרת ישראל. הגם אתה היית דוחף אדם בן 70? למה יש להם שר בממשלה הפלסטינית? קודם כל,הוא שר לענייני יהודים, ותפקידו לדאוג ליהודי הרשות. דבר שני, היות והם בטוחים שמדינת ישראל היא מעשה השטן ותפול יום אחד, הם מנסים למצוא חן בעיני מי שהם בטוחים שיהיה השליט הבא. הם הצהירו אינספור פעמים על כך שהם לא תומכים בפעולות נגד מדינת ישראל.

אנדרי ז

New member
לא תומכים בפעולות נגד מדינת ישראל?

אז איך הם תומכים בישות שתומכת בפעולות נגד מדינת ישראל? ואילו יהודשים בדיוק יש בשטחי הרשות הפלסטינית, שרווחתם כל כך מדאיגה את אותן נשמות טובות מנטורי כרטא? אם הייתי מותקף ע"י המון מוסת, ודאי שהייתי דוחף את המתקיפים על מנת להתגונן. אז מה אם הוא היה בן 70? אם הוא כזה זקן וחלש שיישב בבית ולא יתנפל על בעלי חנויות שאינן לרוחו.

taro

New member
כבר הסברתי לך למה הם שם

הם שם כדי שכשתפול מדינת ישראל (ולתפיסתם היא תפול כיוון שהיא מעשה שטן), השלטון שיקום לא יפעל נגדם, וכל מטרתם היא להכשיר את הקרקע. חוץ מזה, הם לא תומכים בפעולות הטרור שלו, הם תומכים בזכותו על הארץ, כשם שהשמאל הישראלי תומך בזכותו למדינה אבל לא בהכרח תומך בטרור. אינני יודע אם יש יהודים בשטחי הרשות או אין, כמו שאינני יודע מה שמם של יהודי תאילנד אם בכלל. אין זה משנה את העובדה שהוא השר לענייני יהודים. אוי באמת. המון מוסת מתנפל על איש חסר ישע, אך באורח פלא, אותו המון מוסת (של בני 70 רועדים) לא מצליח לגרום לו ולו לשריטה אחת, והיחיד שנהרג הוא ראש ההמון... סיפור מעניין.

אנדרי ז

New member
אני יודע איזה תמונות ראיתי

יש לך תמונות אחרות? בבקשה, תראה לי. גם לכם יש סיפורים אפילו יותר מעניינים. "בראשית ברא אלוהים..."

taro

New member
אחרות ממה?

מהתמונות בהן הם נושאים כרזות "הציונות היא גזענות"? "הציונות אינה יהדות"? "דם פלסטינים אינו מים"? אפילו בעיתונות החילונית לא נתקלתי בתמונה בהם נטורי קרתא מבקשים לשפוך דם ציוני.

אנדרי ז

New member
הנה אתה שוב חוזר לנטורי כרטא

תגיד, יש לך אובססיה בקשר לחבורה הזאת? אנחנו בכלל דיברנו על ההשתוללות החרדית מול חנות הצילום. אלה התמונות שעליהן דיברתי.

taro

New member
בדוק שוב

אנחנו דברנו על השאלה, מדוע נטורי קרתא יושבים ב"ממשלה" פלסטינית. אבל אם אתה מדבר על התמונות, אילו תמונות ראית? שהם מבקשים שישמרו עליהם מהמשטרה הישראלית, שעמדה בצד שעה שהישיש נדחף והופל? שיקימו ועדת חקירה? ואם אתה מדבר על שריפת החנויות, אזי אני יכול להזכיר לך שלפני כשבועיים נשרף בית כנסת בידי אחד שהוגדר כמטורף, וטען שעשה זאת בהשפעת ניטשה. אתה רוצה להשליך ממנו על כל החברה וההנהגה הציונית?

אנדרי ז

New member
על כמה בתי כנסת שרופים שמעת עד היום

ועל כמה דוכני עיתונים, תחנות אוטובוס וכיד הדמייון הטובה? ראיתי המון חרדי שמתנפל על אדם אחד, שמצליח לברוח תוך כדי דחיפת אחד המתפרעים שנפל על המדרכה. וכמובן שלא ראיתי שם שום מוט, שזה עוד משהו שניסו להמציא.

taro

New member
לא יודע על מוט ולא דברתי עליו

אדם אחד מותקף ע"י המון ויוצא ללא פגע. זה לא נשמע אמין, מצטער, בעיקר כשהיחיד שנפגע היה מההמון המוסת. אתה לא שורף בתי כנסת כיוון שבתי כנסת לא פוגעים בך. הם מפריעים, מטרידים, או לא יודע מה, אבל פוגעים? לעומת זאת, האם אני צריך להזכיר לך כמה מוסגדים נותצו ונשרפו? האם אני צריך להזכיר כמה ערבים הוכו רק מעצם היותם ערבים? ועל פעילי שמאל שהיכו פעילי ימין ולהפך? אל תנסה לעשות מהציבור החילוני-ציוני פאצפיסטי.

אנדרי ז

New member
אתה יודע כמה רעש יש מבית כנסת?

לשמחתי אני לא גר סמוך למוסד כזה, אך לו זה היה מצבי תאמין לי שהוא היה מאוד מפריע לי. גם אתה וגם כל הדתיים האחרים פה: הגיע הזמן שתפסיקו להחליט בשבילנו מה מפריע לנו ומה לא. שמתי לב שלדתיים ובמיוחד לחרדים מפריע הכל ולנו לא מפריע כלום. נראה לכם?

taro

New member
אני לא החלטתי בשבילך

אני מדבר על עובדות: ערבים שהוכו מעצם היותם ערבים, מסגדים שהועלו באש, וכמובן הלינקים השונים שהביאו הכותבים השונים. זה לא מצדיק אלימות חרדית, אבל אל תנסה לצייר את הציונים כפצפיסטים שקטים.

preacher

New member
מי צייר את הציונים כפציפיסטים?

אם מישהו טטוען שהחרדים יכולים גם להיות אלימים נובע מכך שהוא טוען שכל החילונים והציונים פציפיסטים? איך הגעת למין מסקנה כזו?

taro

New member
ואפנה אותך לדבריו של אנדרי

מה היה קורה לו החילונים היו עושים זאת לחב"ד. מכאן נובע, שהם לא עושים זאת לחב"ד.

בית כנסת הוא ´מוסד´ ציבורי

גם גינת משחקים שנמצאת מתחת לחלון שלי יכולה להפריע לי (במקרה היא בכלל לא מפריעה, מסיבות שונות, אבל לא זה הענין), והגינה לא משרתת אותי בכלל- אני לא נמנית על האוכלוסיה הנצרכת לה (כי אין לי ילדים קטנים). נו אז? לא, לא נראה לי שזה לא מפריע לך, אבל נראה לי שיש דברים, שלמרות שהם מפריעים- אין מה לעשות. אם הייתי גרה ליד מגרש כדורגל- גם הוא היה מפריע לי (בעיקר) בשבת. נו אז?

אנדרי ז

New member
ניזכר בנושא השיחה

הועלתה פה הטענה שלדעת אמת לא צריכה להיות דריסת רגל בשכונות חרדיות כי לחרדים זה מפריע, בעוד שלנו כחילונים לא אמורה להפריע הפעילות של חב"ד ודומיהם. לכן עם הטיעון שלך את רק עוזרת לי. כמו שהיית מוכנה לחיות ליד מגרש כדורגל, כך את גם צריכה להיות מוכנה לנוכחות אנשי דעת אמת שמחלקים קונטרסים ברחוב.

אני לא "עוזרת" לך, או לאף אחד אחר

זו דעתי, בלי קשר לכך שהיא שווה לדעותיך או נוגדת אותם. יש הבדל גדול בין דעת אמת ברחוב של שכונה חרדית, לבין מגרש כדורגל בעיר, בה חיים דתיים וחילונים, זה לצד זה. לא ידוע לי על בית כנסת שנמצא בשכונה חילונית טהורה, בה אין אף דתי. וכבר אמרתי את דעתי בנוגע לחלוקת חומר כפרני ברחוב חרדי טהור.

אנדרי ז

New member
זה כי אין מקום חילוני טהור

אין שכונה שלא גרים בה גם דתיים. החילוניים הם חברה פתוחה. האם על זה אנחנו אמורים להיענש בהטפות מיסיונריות ברחובות שלנו, ואילו החרדים אמורים לקבל פרס על ההסתגרות שלהם וליהנות מפירותיה של מיסיונריות חד-כיוונית?

למעלה