החרדים: נצא למלחמה

צביעות

אם המצב היה הפוך, וזה היה חרדי שגרם למותו של חילוני, היית שר שיר אחר לגמרי.

אנדרי ז

New member
איזה מצב הפוך?

אתה מתכוון אולי להמון חילוני מוסת שתוקף חרדים ושורף דוכנים של חב"ד? לשמחתי דווקא לא שמעתי על מקרים כאלה. מה לעשות שהתנהגות כזאת היא נחלתם הבלעדית של החרדים. אם המצב היה הפוך לא היינו נזקקים לספקולציות שלך.

אולי בגלל

שחב"ד לא עושים שום דבר רע, כאשר הם מעמידים דוכנים של לא-משנה-מה? הרי כמה פה אמרו בעצמם שאין כל רע בלהציג חומר שונה אחד בפני השני! ותקנו אותי אם אני טועה, חוץ מלהציע הצעות כמו: נרות שבת או תפילין, או חומר קריאה, הם לא עושים שום דבר. ההבדל בין חב"ד לאותו מקרה של פוטו אלן הוא, ששם הוצגו דברים שנתפסים כאסורים בעיני אותו ציבור המדובר. מלבד זאת, שמעתי כל כך הרבה סיפורים ממקורות ראשונים, על אנשים ששמחו והתרגשו (כן, תתפלאו) שנקרה בדרכם דוכן להניח בו תפילין (אחרי שלא הניחו 30 שנה, או משהו..), או לקבל בו מושג על זמני הדלקת נר שבת+נרות, ועוד.. שיש מקום לחשוב גם מכיוונים אחרים על כך.. אני מרשה לעצמי לחטוא שוב ביהירות, שהרי, בכל מקרה, כבר אין לי מה להפסיד, ואומר, שבטח שוב לא תבינו אותי. אולי אפילו תחשבו שאין כל פסול בלהציג בפני אנשי מאה שערים "חומר שונה"..? הרי אתם יודעים טוב מאוד, שכלפי הדתי, יש מושג של חטא, בשונה מהחילוני, שאצלו חזרה בתשובה לא נתפסת כחטא, אלא מקסימום כשיגעון וטרוף. לא? לא יודעת כמה תסכימו איתי, אם בכלל, אבל הרבה חבר´ה צעירים, (גם דתיים) לאחר השחרור הצבאי, "מסתובבים" קלות.. טסים לאיזה קצה עולם להשתגע שם, לקחת סמים, לטייל עם עצמם או עם כמה חברים, להסתכן בסוף העולם, כמעט למות. ואז, לאחר ההתפרקות, לחזור לחיים הנורמליים, להתייצב, ולהמשיך הלאה, כמו כולם. אז קשה לי להאמין שהורים יכולים לומר שהם מעדיפים שגעון אחד על פני שגעון אחר.. (או לנסות להגן על ילדיהם מפני כל מה שקשור ליהדות, בטענה שזה אסור או מסוכן, או טרוף גדול מידי..). אז מה, הם יכולים לעשות משהו על מנת למנוע מילדיהם לעשות ככל העולה על רוחם, בגיל כזה? ברוב המקרים- לא. ובהתאם לכך גם ה"שגעון" שבלחזור בתשובה. וכל מה שנותר לי להגיד זה, שתראו מה משווים פה למה- דוכנים של תפילין לחנות, שמכרה מה שמכרה, אם טענת החרדים האלו נכונה. (וברור לי שהם לא טעו, אחרת היו שומעים על כך).

אתם יודעים מה, "כך נולד קדוש חרדי"!

תקראו את זה: (למרות האורך) דבריו של אייל, שהתפרסמו כתגובה לכתבה ב- Ynet. "במקום ששורפים בו ספרים יישרפו אנשים" – כך כתב המגיב המלומד, והצהיר בהמשך טיפשותו על פתיחת "מלחמת אחים". גרמניה הנאצית, שחרתה על דגלה את הטיהור האתני, שרפה ספרי קודש ורוח, בגלל שייכותם לעם היהודי. אותם ספרים שהאדם החילוני-ישראלי בימינו משווה לפונדמנטליזם. אותם ספרים שעליהם מושתתים כל ההוויה ומערכת החוקים היהודית ישראלית. אותם ספרים שמחנכים לכיבוד אב ואם, ל"ואהבת לרעך כמוך", ל"סור מרע ועשה טוב", ל"בקש שלום ורדפהו". אותם ספרים שמגנים בכל תוקף בגידה בבעל ובאישה (אוריה החיתי), שיוצאים כנגד רוצחים, גנבים, חומדים ושקרנים ("הרצחת וגם ירשת"). אותם ספרים שמטיפים לשוויון ולעזרה לעניים ומחייבים את המבוססים לעזרה לנזקקים ("לא תכלה פאת שדך בקצרך", ו"שפטו דל ויתום - עני ורש הצדיקו"). אותם ספרים שמכירים בזכויות הנכבש והנשלט ("ואהבתם את הגר כי גרים הייתם בארץ מצריים"). את כל אותם הדברים שקצרה היריעה והידיעה מלפרטם. הנשווה את אותם הספרים לקלטות פורנוגרפיות, שכל תכליתן לאפשר לבעליו המיואש להביך את עצמו אל מול הטלוויזיה? לפרסומות שחושפות בנות בגיל בית ספר כדי לקדם מכירות של בגדי ים ומשקאות קלים? למיליון יורדים חילוניים מארץ ישראל שהלכו אחר הכסף לאמריקה? למסיבות סמים בכל רחבי הארץ ערב מבחני בגרות וסמסטר? להעדפת יחידות עורפיות בצבא מתוך שיקולים נלוזים? להשתמטות משירות במילואים? האם הדתיים הם אלה שצריכים להתבייש בקיום הדברים שהתורה מכילה, או שמא החילוניים, שהתרחקו עם השנים מבית אבותיהם וצעדו לעבר התרבות החילונית המערבית? האם החילוניים הם אלה שיטיפו מוסר לשוויון וזכויות אדם, בעוד שאבותיהם הרוחניים מאמריקה מנצלים לאורך כל השנים מהגרים בתנאי העסקה מחפירים? מדוע בשכונה שבה חיים רוב חרדי מתעקשים למכור קלטות פורנוגרפיות, בעוד שבניו יורק, בירת העולם ה"דמוקרטי" וה"נאור", מחליט ראש העיר להגביל מכירתם בשדרות מנהטן? אני אדם חילוני שלא גאה בכך. אני תוצר של חברה קפיטליסטית הרסנית שהפכה אותי למפלצת רודפת כסף תוך רמיסת כל חלקה טובה שהורישו לי אבותיי. אני אדם חילוני ששירת כקצין בצבא מעל לשבע שנים שמתנגד בכל תוקף לגיוסם של חרדים לצה"ל. אני אדם חילוני שגדל על ברכי הדת והמסורת, כמו רוב צעירי ירושלים, ומתפלל לכך שנכדי נכדיי יידעו מהו חג הפסח. אני אדם חילוני שמכיר בעובדה שהחרדים לוקחים על עצמם את מלאכת שמירת הגחלת כדי שילדיי יחגגו את חג הפורים במסכות ורעשנים. כדי שילדיי יידעו למה אוכלים מצה ולמה מדליקים נרות בחנוכה. אני אדם חילוני שיודע שאלמלא החרדים לא יהא לי אפילו לוח שנה עברי שיאמר לי מתי לחגוג את אותם חגים. אני אדם חילוני שמתגעגע לימים שבהם אדם המהלך עם כיפה או שטריימל על הראש ברחובות תל אביב לא מרגיש כמי שמתהלך כך ברחובות פולין של שנות השלושים. הרי לא זו הסיבה שקמה מדינת היהודים? אבל אני גם אדם חילוני שמייחל ליום בו כלל אזרחי המדינה יעמדו דום לזכר נופלי השואה ומלחמות ישראל. ליום שבו בכל בית בישראל ייתלה דגל כחול לבן ביום העצמאות. ליום שבו ילמדו בכל בתי הספר את מורשת "תל פאחר" לצד מנהגי ראש השנה. אני לא חי בפלנטה אחרת. אני מאמין גדול בעם ישראל שיידע לחזור למקורותיו וייגמל מהסם הקשה של תרבות מערבית הורסת. את הקלישאה "הכל מתחיל בחינוך" אפשר ליישם. לא לקום ולצעוק כששר חינוך מציע לשיר את התקווה בבתי הספר לצד לימוד שיריו של יהודה הלוי. לא לקום ולצעוק כשאדם מאמין רוצה להקים בית כנסת בשכונה בירושלים. אבל כן לצעוק כשחרדים מדברים בגנות המדינה ולא מכבדים צפירת דומייה בעמידה. ובטח שלא לשתוק כשקשיש בן שבעים שמנסה למנוע מנכדיו חשיפה לפורנוגרפיה נרצח בדם קר ע"י אדם שכל מטרתו היא ליצור פרובוקציה. אייל

אנדרי ז

New member
הדברים שציטטת מייצגים את כותבם בלבד

אני אדם חילוני שמעוניין שילדיו לעתיד לא יעברו שטיפת מוח דתית בעברם ליד דוכני חב"ד בדרכם לבית הספר. אני אדם חילוני שלא אוהב שמתערבים לו בחיים, ושההתערבות הזאת מתבצעת ע"י קבוצת מיעוט שחושבת שדרכה טובה מדרכו ושיש לה את הזכות לאסור פעולות מסויימות בשטח שלו, משום שמבחינתו הן נחשבות כ"חטא", בעוד שלצד שלי קיימת החובה לאפשר כל פעילות שהיא. אני אדם חילוני שלא אוהב את היהירות ואת האגואיסטיות המתמדת של המיעוט הזה, הניזון ממיסי העתק שאני, החילוני הפראייר ששירת 3 שנים בקבע וימשיך לשרת גם במילואים, מחוייב לשלם למוסדות מדינה חסרי אחריות.

מענין מאוד

א. גם אני לא מעונינת שמישהו ידאג לחשוף את ילדיי לכל מיני מרעין בישין! ב. מי הכריח את בִנך להישטף מוחית ע"י אנשי חב"ד? אם אינו רוצה בכך, הוא לא חייב להקשיב להם. ממה שאני רואה, הם לא רודפים עם אזיקים אחרי אנשים ברחוב. תרשה לי לצטט אותך (ברוב יהירותי, כמובן): "על שכנוע אמיתי אף אחד פה לא מתלונן"- מי אתה שתקבע מהו שכנוע אמיתי ומהי שטיפת מוח? חב"ד לא עושים שטיפות מוח, הם רק חושפים מידע לשיפוט האדם, המעונין לשמוע על כך- כדי שיהיה לו מתוך מה לבחור. ג. "אני אדם חילוני שלא אוהב את היהירות...", איזו הכללה! אז אני יהירה, אז מה? אני לא מייצגת את הדתיים!! אני הדוברת של עצמי בלבד! ד. את אותם מיסי עתק שאתה משלם, גם אני משלמת! וגם הגברים שבמשפחתי שירתו, נו אז? ה. "מוסדות מדינה חסרי אחריות"- הא?

אנדרי ז

New member
לא שטיפת מוח?

ממתי יש לילד אפשרות להחליט בצורה שקולה מה טוב לו ומה לא? זאת הסיבה שפעולות מיסיונריות כלפי קטינים אסורות בחוק. חבל שחוק זה לא נאכף גם כלפי המיסיונרים החרדים. אני אכן מסתכל על הכלל. המקרה הפרטי הוא בדיוק זה. הוא אינו מייצג את הרוב החרדי ואת יודעת זאת מצויין. חב"ד רק חושפים מידע? מצויין. ומה עם דעת אמת? למה שהם לא יוכלו גם כן לחשוף מידע בפני החרדים בשכונותיהם?

אתה חד צדדי,

להזכיר לך מה אמרת לפני כמה ימים?? תחליט אם אתה טוען שאין כל פסול בשכנוע, או ששכנוע הוא בעצם דרך מסיונרית. לא העלתי כרגע את דעת אמת, אבל אם אתה כבר מתייחס לזה, אז למה אתה חושב שהם לא מסיונרים והחרדים כן? חב"ד מעולם לא פעלו "בדרכי מסיון" כלפי ילדים. תמיד מעורבים שם גם מבוגרים. שהרי, מי זה שמרשה לילד שלו ללכת לתהלוכות שלהם? מי זה שקונה לילדו אות בספר התורה שהם מציעים? מי זה שנמצא ליד ילדו בבית חולים? or whatever.. ויוצא לי מידי פעם להסתובב ברחובות העיר, ולראות שהילדים, על פי רוב, לא מעיפים לעברם מבט! הוריהם דאגו ל"חינוכם", והם לא מספיק "אוהבים" את החרדים, על מנת להתקרב אליהם, בשביל לשמוע מהם משהו. ובטח לא בשביל לשמוע מהם דברים עמוקים שיכולים להחשב כהטפה מסיונרית!!

preacher

New member
ומה הדעה שלך?

האם את מסכימה שחילונים יחלקו חומר על אתאיזם באזורים חרדיים? אם לא - האם את עדיין מתנגדת לחלוקת חומר חזרה בתשובה ע"י חרדים באזור חילוני?

אנדרי ז

New member
אני לא נגד שכנוע

אני נגד שכנוע באמצעים פסולים כמו שטיפת מוח, שכנוע קטינים ושכנוע א-סימטרי - כשאפשרות השכנוע ניתנת לצד אחד בלבד. תראי לי בבקשה מה כתבתי שסותר את הדברים האלה.

שכנוע א-סימטרי..

תסביר לי אתה מה ההבדל בין שכנוע נורמלי לשכנוע א-סימטרי. לכך הייתה כוונתי, כשאמרתי שאתה סותר את עצמך. אפשרות השכנוע ניתנת לצד אחד??? איפה בדיוק? שנינו יודעים שזה שטויות. ואת דעתי על כך אכתוב, בעז"ה, עוד מעט.

אנדרי ז

New member
בבקשה, תכתבי

אני סקרן לשמוע איך תתרצי את חוסר האפשרות של דעת אמת להקים דוכנים בבני ברק כמו הדוכנים של חב"ד בכל פינה בארץ. או להסתובב במאה שערים עם משהו שקול לניידות המשיח של חב"ד. שאני אמשיך?

taro

New member
אינני מצדיק חלילה את אלימותם

כזכור, אני מתנגד לכל סוג של אלימות, הגם היא הכרחית (אגב, רצח בשם האל הינו רצח שאין עליו כפרה, שכן רק האל יכול לכפור על מעשים, ואם רצחת בשמו הרי אינך יכול לכפר על כך). עם זאת, העובדה שאלימות זו פסולה, לא אומרת שאין אלימות מקרב הציבור הציוני. כזכור, לחרדים (ולערבים) אין משטרה ואין צבא. הם ניצבים מול הגופים החמושים האלו, ונאלצים לציית לחוקי המדינה הציונית. מעבר לכך, החל מרצח הרב דה-האן בידי ההנהגה הציונית בתקופת קום המדינה, הם חיים בפחד מתמיד שמטופח עם האנטישמיות שנשפכת בתקשורת. נכון שאתם לא משתלחים בדוכנים, אבל זה בגלל שאתם הצד החזק. כשהציונים היו חלשים, הם לא היססו לנקוט טרור נגד חרדים, בריטים וערבים.

Yair Segal

New member
אתה טועה ומטעה.בטח שחילונים משתלחים

בדוכנים כפי שניתן לראות בכתבה שהבאתי בהודעה בנוסף, מה שלא מראים לך ולחילונים פה זה התמונות של מה שהשוטרים עשו לחרדים בהלוויה. הכו אותם מכות רצח! אז פלא שחלקם משתמשים באבנים? אני לא זורק אבנים אבל אם יתקיפו אותי וזו תהיה דרך ההגנה היחידה שלי אז אולי לא תהיה לי ברירה. וזו לא הפעם הראשונה שחרדי נירצח בגלל מהומות של חילונים. לפני הרבה שנים בכיכר השבת באיזור חרדי היו מהומות של חילונים שהפריע להם שיש חרדים שרוצים ליחיות בשקט ונהרג חרדי גם אז. כניראה שהיסטוריה בכל זאת חוזרת על עצמה. ההורים מספרים על מהומות במאה שערים בגלל מפא"י שהקימה את מועדות הנער שלה באמצע שכונה חרדית שירקדו בן לוקח בת ובת לוקחת בן. ממש מתאים ובטח תגידו שלא פרובוקטיבי. אני מפחד להזכיר את תהלוכת ה- 1 במאי של משאית עם רקדניות בלרינה בתהלוכה שעברה באמצע שכונת מאה שערים. אז מה לעשות שב 40 שנה האחרונות הגדשתם קצת את השאה ויש כאלו שמחזירים בחזרה. לא כולם מאופקים אל מול הפרובוקציות החוזרות ונישנות.

taro

New member
ברור שהחילונים משתלחים בחרדים

שכחת למשל את סיפורו של לב לבייב, חרדי, בעלי קניון רמת אביב, שנפגע מאבנים בראשו בעת הפגנה של חילונים שרצו שיחלל שבת (הקניון נסגר בשבת לא בהחלטת העיריה, אלא בהחלטת בעליו כשומר שבת) כדי שיוכלו לקנות ולאכול. וכמובן שיש את חברי השומר הצעיר שהיו נכנסים למאה שערים עם אלות בימי קום המדינה, או הסיפור שקרה לפני שבועיים, על אחד שהושפע מניטשה ושרף בית כנסת. עם זאת, אני מדבר על פעילות שהייתה יזומה וקבלה את הרשאתה של ההנהגה החילונית, למשל, רצח הרב דה-האן לפני קום המדינה, עליו לקחה אחריות ההנהגה הציונית כולה - שמאל וימין. ובכל מקרה, טו רונגז דונט מייק אה רייט. אלימות חילונית לא מצדיקה אלימות חרדית.

אנדרי ז

New member
כך לא מתנהגת קבוצה מפוחדת

אנשים מפוחדים משתדלים להימלט מאור הזרקורים ולשמור על פרופיל כמה שיותר נמוך. החרדים עושים בדיוק ההיפך. הם בעצמם גורמים לזה שבסוף באמת יהיה להם ממה לפחד.

taro

New member
כנראה שאתה לא מכיר את נטורי קרתא

נטורי קרתא והעדה החרדית הירושלמית הם הזרם החרדי הקיצוני האנטי-ציוני היחידי בארץ (והיחידים בעולם, ובנוסף לחסידות סאטמר האמריקאית), והם מונים כ-20 אלף איש. הפלג שאתה מדבר עליו אגב, דהיינו, הרב סמט ותלמידיו, הוקא מנטורי קרתא בגלל היותו אלים, הוחרם בכל מוסדותיהם וכו´. בכל מקרה, נטורי קרתא, בין אם מדובר בזרם עצמו ובין אם בפלג הפורש, דוגלים בהסתגרות ובלדנות. לא תראה אותם מפגינים בכיכר ישראל, לא תראה אותם מחלקים חומר הסברה. הם לא לוקחים חלק בבחירות, לא משתמשים בשירותי הרווחה, לא מקבלים הטבות כלכליות מהמדינה, ואפילו במשטרה ובשירותי הבריאות (כולל ניידות חירום!) הם אינם משתמשים. כל מטרתם היא לבודד עצמם מהכופרים החילונים ומהחרדים מלככי צלחתם, ולהסתגר בגטאות שלהם עד שיבוא המשיח. ולכן אפשר להבין למה כשחודרים אליהם פנימה וממלאים אותם בטומאה ממלאת אותם חרדה וזעם, שכן הם בפירוש הצהירו על פאסיביות מוחלטת, והתכנסות בתוך עצמם. ובאשר להשוואה לחב"ד - הדבר דומה למצב בו האמריקאים למשל יעשו דבר מה לישראל, ואתה תגיד: "מעניין מה היו אומרים הצרפתים אם היינו עושים זאת להם". אינך יכול לשים זרם חסידי לא ציוני שהכריז על רבנו כמשיח, באותו צד של זרם מתנגד קיצוני, אנטי-ציוני רדיקלי, שמאמין בהסתגרות, פאסיבות מוחלטת ושמרנות.

אנדרי ז

New member
איך הגענו בכלל לנטורי כרטא?

החרדים שהשתוללו מול חנות הצילום היו מנטורי כרטא? על מה אתה מדבר בכלל? את חב"ד כזכור לי הבאתי בתור דוגמא לפעילות חרדית חופשית בתוך שכונות חילוניות, דבר שהיפוכו רחוק מאוד מלהתאפשר. אין לי מושג איך הגעת לדוגמא שלך ולמה אתה מתכוון בה.

taro

New member
החנות נמצאת בפאתי מאה שערים

שאת רובה מאכלסים נטורי קרתא. ייתכן ואותם חרדים היו שייכים לזרם אחר, אך עדיין להגיד: "נו, חרדי אחד, חרדי אחר, מה זה משנה, כל הדתיים אותו דבר" הינו דבר מגוחך. להגיד איך פלג איקס היה מגיב אם הייתי עושה לו מה שפלג וואי עשה לי, לא רלוונטי, וזו הדוגמה שהבאתי, וזה מה שאתה שאלת על חב"ד.

אנדרי ז

New member
ולשכונות של חב"ד דעת אמת נכנסים?

וגם יוצאים בשלום? בני ברק בתור דוגמא? יפה אמרת. אותה חנות נמצאת בפאתי מאה שערים, לא בתוכה. הדוכנים של חב"ד נמצאים עמוק בתוך שכונות חילוניות. ודרך אגב, חב"ד זה רק דוגמא. רוב הפלגים החרדים הרי מתעסקים אצלנו במיסיונריות.

למעלה