החרדים הם זן נכחד.

vizini

New member
אני עדיין לא מבין.

נניח שהדת היא אמת, שאלוהים קיים ואכן רוצה שתתנהג לפי כללי הדת. למה זה מחייב אותך? למה אתה מחזיק בדת?

בגלל מה שכתבתי

זו האמת (= מה שצריך לעשות מבחינה מוסרית), ואני חושב שצריך לעשות מה שאדם חושב לאמת. מה הבעיה?

vizini

New member
הבעיה היא שאני לא מבין.

למה מבחינה מוסרית צריך לא לאכול בשר עם חלב,למשל?

vizini

New member
הדת בהחלט הומצאה.

הלא לא תטען כי כל הדתות הם אמת, נכון? לכן בהכרח, לפחות חלקן הם המצאה. סדר, מוסר ואמת קיימים גם בחברות חסרות דת, ואפילו בחברות של בעלי חיים.

vizini

New member
ומי קובע מה הוא הסדר הרצוי

והנכון באמת? רוב הסדרים שמקובל על הרוב שהם "רצויים ונכונים" כלל לא היו קשורים לדת, לא כל שכן לדת היהודית. דוגמאות - חוקי חמורבי, הדמוקרטיה האתונאית, החוקים הסוציאליים במדינות סקנדינביה, ועוד.

L7

New member
אז כל הדתות הומצאו מלבד היהדות?

דקארט: אתה כמו הפולניה בבדיחה הידועה: "שלנו הרבה יותר יפה."

Governor

New member
`וכיוון שאני מעדיף סדר על פני כאוס,

אני בוחר בזה` מדוע לדעתך יש למאוויי לבך השפעה על המציאות? אם המציאות היא כאוטית/אקראית/סטוכאסטית במדה מסוימת (ענין זה הוא אכן observed fact) - איך ישפיעו מאוויי לבך על המציאות לשנותה? האם מתקיים בך כלל מס. 4 מעקרונות הרמ"ג? 0284392000

Governor

New member
לא. הכנסת לתמונה נעלם נוסף, שהגדיל

את הסבוכיות, מבלי לצאת נשכר... 0284392000

רון סי

New member
בדיוק להפך

כל הסיבות שמנית יסייעו להשרדותו של הזן הזה, משום שהן מבטיחות את המשכיות הקריטריונים שמגדירים את הזן, ומגינות עליו מפני הטמעות בזנים אחרים שסביבו. מדינה שמורכבת מחרדים בלבד: אין כוונה כזו ואין צורך כזה. החרדים הם זן שמתקיים במדינות שהוקמו ע"י זנים אחרים.

virus2

New member
יש הוכחות ביולוגיות שזה יקרה.

ישנם צמחים שלא ניזונים מהאדמה אלא ניצמדים לצמח אחר וניזונים מלישדו. כאשר הצמח המארח נובל בגלל שמצצו אותו יותר מידי או בגלל שמת מזיקנה הצמח האורח מת עימו.

רון סי

New member
בודאי

אבל מה שאתה אומר פה זה שאם החברה החילונית הישראלית למשל (וזו אינה החברה היחידה שהחרדים חיים עליה) תתחסל, גם החרדית תתחסל. כלומר: החברה החילונית צריכה לנבול קודם...

למעלה