החיים בזבל !!!

חרדלש1

New member
נושא הילודה

יש חוזרים שהם גרועים מחרדים יש שאוסרים עליהם להביא הרבה ילדים

חרדלש1

New member
זה אינו כדבריך כלל

כיון שבסה"כ הם לא יכולים להתקים מוקמים מכללות לחרדים כמו באונו אני מכיר רב שאומר לא להביא עם .....

whitewidow

New member
מעבר לקיצוץ בקצבאות אין לי שום רעיון

ובקיצוץ אני תומכת בכל מיקרה, לא משנה לי מאיזה מגזר נולדים יותר ילדים. באופן כללי ממש לא מטריד אותי להיות במיעוט- כל עוד יישמרו זכויותי (אם לא יישמרו- זו בהחלט בעיה, אלחם עליהם, ואם לא אצליח בזאת, אני מניחה שאשקול ברצינות ירידה מהארץ). מעולם לא היה בי הצורך להיות חלק מאיזה רוב, ותמיד סלדתי ממיסיונריות- לא משנה לאיזה כיוון. במיוחד אני סולדת מדחיפת אפים וגיוס רחמים (רחם ברבים) למטרות לאומיות שונות.

אני מסופק האם במקרה שתהיה כאן מדינת הלכה

יאפשרו ליהודים יציאה חופשית מהארץ. ייתכן שיתירו זאת רק במקרים שבהן מתירה ההלכה לצאת מארץ ישראל ורק לאחר שאלת רב. ייתכן אף שינהגו בזה לחומרה ובעיקר עם חילוניים שיש מקום לחשד שמטרת יציאתם אינה כשרה. או שזו סתם פראנויה.

איכפת להם מההלכה

תראה כמה גבירים חרדים יוצאים לנפוש באירופה בבתי מלון מפוארים .שברור שלפי ההלכה זה אסור בתכלית.אז את מי מעניינת ההלכה.מה בראש שלהם הם עושים העיקר שהתחת השמן יהנה.

חלילה לנו מלחשוד בכשרים

אלא שכתוב, "עתידה ארץ-ישראל שתתפשט בכל הארצות" והללו בגדולתם כבר מחשבים עכשיו כלעתיד לבוא.

חרדלש1

New member
זה לא פשוט שזה אסור

אולי נןפש זה בכלל רפואה .כף החיים לקברי צדיקים פוסק שמותר לצאת

סתם פראנויה.

כמה דתיים אתה מכיר שאינם יוצאים מהארץ מפני שאסור? אני מכירה מעט. ממש מעט. גם אם תהיה פה מדינת הלכה, ולא תהיה לדעתי, התחזיות שחורות מידי. מספר החרדים הרוצים מדינה כמו באיראן הוא מועט, להערכתי.

לגבי איסור יציאה מהארץ

כתבתי ספק ברצינות ספק בבדיחות הדעת. אני עצמי עוד לא החלטתי (-: לגבי אופיה של מדינת הלכה, קשה לצפות זאת מההווה לעתיד. יש לקחת בחשבון גורמים אפשריים שאולי על חלקם איננו חושבים היום. לדוגמה: - ביטול הדמוקרטיה, כך שדברים יקבעו על ידי מיעוט דומיננטי ולאו דווקא על פי רצון הרוב (גם לא רוב הדתיים). וללא שמירה על זכויות של קבוצות שאינן שולטות. - ביטול זכויות האדם. - העברת מוקד החשיבות מטובת האדם לדרישות הדת. - מעמדות של בעלי סמכות ומקבלי החלטות שיהיו רבנים לסוגיהם (תוך שלילת סמכות מהציבור הרחב). - כאשר יד ישראל תקיפה נוהגים כללים שונים. עולם אחר.

אויש. סומטיימס איי ג'אסט דונט גט איט.

באט יוז'אלי, אני עסוקה בלרדת על אנשים שלא מבינים בעצמם
. ביטול הדמוקרטיה ייעשה רק בצורה דמוקרטית (כמו בגרמניה). כלומר, כאשר יהיה רוב למדיניות כזו, ואני שואלת: אם יהיה לזה רוב, זה הרי מוצדק, לא? האזרחים הם אלו שיצרו מציאות כזו. אבל, מאידך, זה לא מוצדק לדור הבא, כי הם יוולדו למציאות כזו, אך הם, בניגוד להוריהם, לא קיבלו את הזכות לבחור. הממ.

בוקר טוב (-:

עקרון הכרעת הרוב הינו רק אחד מתוך אוסף של עקרונות שמהווים את הדמוקרטיה שלנו. עקרונות נוספים לדוגמה: שמירה על זכויות המיעוט, הפרדת רשויות, זכויות אדם (חופש ביטוי, חופש דת וחופש מדת ועוד). אין לגיטימציה להפר חלק מהעקרונות תוך שמירה על עקרון אחד בלבד. בנוסף, עקרון הכרעת הרוב כולל בתוכו את האפשרות של רוב עתידי להחליף רוב נוכחי. ביטול אפשרות זו עוקרת למפרע עקרון זה ממקומו. כך שגם עקרון זה אינו נשמר במקרה של ביטול הדמוקרטיה.

naf86

New member
זה לא כיף להתאבד

נכון, גם לי עולה מידי פעם המחשבה להתאבד, אבל אז אני מפחד מהתחושה של הפיספוס. אולי אני אמות, אעלה לשמים ואז יראו לי מה היה קורה אם הייתי נשאר בחיים. אולי בעוד 20 שנה אני אהיה מולטימיליונר-זוכה פרס נובל-מאושר שחי בוילה מדהימה בחוף הים שותה ויסקי משובח בן 18 שנה? אולי בעוד 20 שנה אני אהיה באותו מקום כמו שאני עכשיו? אני גם חושב על כל הדברים שאני אפספס. הבן הקטן שלי רק השבוע התחיל לשבת(בן 7 חודשים), אני אפספס את השלבים הבאים של העמידה וההליכה? מה יהיה המילה הראשונה שלו? נכון, החיים קשים. אני גם עובד קשה, ולא מצליח לגמור את החודש. אני צריך לעשות דיאטה, ואין לי כח לכושר. הבן שלי צריך לעבור ניתוח עוד חודש ויהיה שבוע בבית חולים. אבל אני מנסה להתגבר. להתאבד יהיה הרבה יותר מטומטם מאשר להישאר בחיים.

מה קרה לבן שלך?

האם אני או אחד מהפורום יכול לעזור לך במשהו? אגב המילה הראשונה שלו תיהיה אבא ! (בלי שום כוונה אליך) אם כמובן אתה מדבר איתו בעברית.

naf86

New member
זה סיפור ארוך

יש לו בעיה בכליות. אלא אם כן מישהו פה מנתח, לא נראה לי שיש מה לעשות, אך תודה על העזרה. האמת היא, אני מדבר איתם אנגלית. אבל אנחנו עדיין משתמשים ב"אבא" ו"אמא".

איך אתה רוצה להצליח בחייך?

אם התורה כותבת עליך ``הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה`` הכרת לעולם הזה תכרת לעולם הבא?

חיים 1990

New member
לא כל שטות שמישהו כותב אתה חייב להבין

לא על כל שטות שמישהו כותב אתה חייב להגיב. הוא לא כתב לך.

למעלה