החיים בזבל !!!

barr1969

New member
או שנישאו בגיל 30

שאז את כל החשבון האקדמאי של ריגו, צריך להתחיל מחדש. גם אלו בני 20, שראו את הילדים שלהם מתים מרעב, גם אלו שהנקמה בהיטלר היא שהניעה אותם, היו חלשים מידי מכדי לגדל יותר משלושה לדים. לא סתם הדור השני של השואה הוא מושג מוכר. הילדים האלו חיו בצל הורים חסרי שמחת חיים, הורים עם טראומות, כאלו שמנסים להסתדר בארץ אחרת, שמחלקת ביצים במשורה. האידיאל שלהם היה להשאיר אחריהם זש"ק. הדמוגרפיה לא עניינה אותם. שלא לדבר על אלו שאלו היו נישואין שניים שלהם..

rigoletto111

New member
אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה

אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה אני לא אתווכח עם בחורות בנושאי גניקולוגיה

בן הרב

New member
מה אתה מקשקש

לאבא שלי אין 15 אחים? והוא בהחלט לא נולד בשנות השמונים ותשעים לך תחפש בית ירושלמי בשנות החמישים שלא היו שם מינימום 8 עד 10 ילדים דריי נישט די קאפ

בן הרב

New member
אם זה היה רק לאבא שלי אתה צודק

אבל רוב הירושלמים הם משפחות ברוכות ילדים, ואני מדבר על שנות ה50 וה60 . מה שנכון שאצל הפולנים, ושאר ניצולי שואה, היו פחות ילדים, אבל רק בדור ראשון, בא לא נשכח את המצב שלהם כשהגיעו לכאן, חלקם היו מבוגרים, חלקם חולים, ןעוג כל מיני מרעין בישין. אבל קח את הדור השני ליוצאי שואה, ואני מדבר על השחורים דווקא, ותראה מה קורה שם. ד"א גם באמריקה, אם תלך לאזורים חרדים ותראה מה קןרה שם, הרבה משפחות ברוכות ילדים, אתה לא רוצה לומר לי שגם זה בזכות הקצבאות.

uri80

New member
זה לא מדויק. ניתן לראות שיש קורלציה בין גובה

קצבאות הילודה לבין מס' הילדים. אפשר לראות זאת אפילו בשנים האחרונות. המסקנה היא שככל הנראה בכל זאת יש קשר לתקציב המשפחתי.

barr1969

New member
אני לא רואה את זה

במעגל המשפחתי שלי. מוכנה לקבל את מה שאתה אומר, אם אתה יכול להראות את יחסי הגומלין הללו במספרים של השנים האחרונות.

uri80

New member
לכי לעשרות השנים האחרונות.

עדיף. תראי שעם השתפרות המצב הכלכלי מס' הילדים במשפחות החרדיות והערביות בפרט, גדל בצורה יוצאת דופן. המשפחה האישית שלך אכן לא מייצגת כמו המשפחה שלי למשל. כלל המשפחות הן אלה שיש להסתכל עליהן.

barr1969

New member
אתה משער או שאתה יודע?

כי אם יש לך מקור מידע- אשמח לראות אותו בעצמי. אל תשלח אותי לחפש- הבא בעצמך תימוכין לעמדה שהצגת.

uri80

New member
מתברר שאני משער. הסתכלתי על כמה

נתונים משנים עברו. אמנם יש עליה ברורה משנות התשעים עם השנים, אבל לא מצאתי משהו חד משמעי שיוכיח את טענתי בצורה מובהקת וישייך זאת לחלוטין לעליה בקצבאות. אלא אם כן אמצא משהו כזה נראה שאני משער.

barr1969

New member
בתוך עמי אנוכי יושבת

המוטיבציה היום היא ללמד אותם לקח. אנחנו נסתדר בלי הקצבאות שלכם. חשבונות כלכליים הם לא פרמטר שמשחק במשוואה הזו. ילד עולה כסף, אבל לא שווה כסף, וגם אם לאחים שלו בבית אין כסף לקנות יותר מאשר לחם אחיד וממרח שוקולד, הוא יוולד גם אם יצטרך סימילאק שעולה 30 שקלים לשבוע, כי הוא לא מעכל חלב. בעקיפין כל הורדת הקיצבאות הללו הגדילו את השוק השחור במאות אלפי דולרים, אני לא מגזימה. אברך שחשב לסמוך על קצבת הילדים השמנה והמשכורת של אשתו, מתחיל היום לכתוב מזוזות, או להגיה. הכסף הזה מתגלגל בין הקריות החרדיות כמו כדור הארץ סביב השמש. אין דרך לעצור את זה. ואתה יודע מי הכי אשם? דווקא אותו חבר כנסת מטעם חסידות ויז'ניץ בשם הלפרט. במשך שנים אף אחד לא נגע בקצבאות הילדים. ואז הוא הגיע עם ההברקה, להתאים את גובה הקצבה של תלמיד ישיבה, לזה של יוצא צבא. למה? צחוק הגורל. עברו כמה, שנתיים? התמנה ביבי, בדק את העניין, שאל את עצמו איף הגיעו ליישר קו בין משרתים למשתמטים, ואם כבר רפורמה, אז יאללה בלגן.

uri80

New member
לא אמרתי שאני חושב שאני טועה, אמרתי שלא

מצאתי מספיק נתונים חד משמעיים לתמוך בטענה. שינוי בקצבאת של יוצאי הצבא לקצבאות ילדים התרחש ב-94. התיקון של הלפרט בשנת 2000 לא נגע אם אינני טועה בקצבאות ליוצאי צבא שכבר אז לא היו קיימות, אלא פשוט הגדיל את הקצבאות. בינתיים בכל מקרה, לא נראה שמישהו ממהר לוותר על כספים שמגיעים לו מחלוקת העוגה המצטמצמת. הרי יש מספיק פריירים שימשיכו לעבוד ולמלא אותה. יאללה, לילה טוב.

mnm6

New member
בר לא מדוייק

כדי שהצבור החרדי יוכל לקבל קצבאות וכדי לחסום את הצבור הערבי,החוק קבע שבשביל לקבל קיצבה מספיק שיש קרוב משפחה שעשה צבא כולל אח גיס וכד,השמאל טען ובצדק שהחוק גיזעני ביטל אותו, ואז הלפרט עשה מה שעשה

barr1969

New member
תודה

קראתי קצת אחורה וראיתי שטעיתי. את החוק שלו הלפרט העביר בתקופה שלדתיים היה רב בכנסת. לדעתי רק בגלל שהקצבאות התנפחו מעבר לכל פרופורציה, הדבר הראשון שביבי החליט לשים עליו יד היו הקצבאות. מהבחינה הזו הלפרט עשה שירות רע מאד לאלו שהוא אמור לייצג אותם.

ממאדים

New member
בספרו של שחר אילן "חרדים בע"מ"

הוא מביא נתונים על כך שמספר הילדים החזוי לאשה חרדית (מספר הילדים הממוצע שחזוי שחרדית תלד במשך חייה) גדל בכמעט ילד נוסף לאחר שהגדילו את קצבאות הילדים. די ברור שלא רואים השפעה של גודל הקצבאות בטווח זמן מיידי... מקווה שאני מצטט נכון, עבר חודש מאז שקראתי את זה...

barr1969

New member
זהו ויכוח שונה

האם יתכן שרווחה כלכלית תגרום לחרדי הממוצע להתאמץ יותר? יכול להיות. אולי הוא לא יקבל אישור מהרב לנטילת כדורי מניעה לחצי שנה, אולי אשתו לא תדלג על הימים הבטוחים ותיטהר אחריהם. שיטות יש בלי סוף, הדיון הוא אחר. הטענה היא שמצב כלכלי חמור לא משפיע על הילודה בציבור החרדי. ופה לא תקף הכלל של ואידך זיל גמור. אה, אני גם זוכרת למה. כי "מעלין בקודש ולא מורידין".

zeheva

New member
החברה החרדית עברה שינוי גדול

מאד מימה שהיה לפני שישים שנה למה שיש היום. וזה מתבטא גם במס' הילדים יש להוסיף על זה שהיום הרפואה טובה הרבה יותר בתחום הגניקולוגיה מאז, וניתן ללדת לידות בגילאים מבוגרים לידות שבעבר לא היה להם סיכוי . ולהיפך נשים עם בעיות פריון יכולות ללדת היום מה שלא היה קיים בעבר. את הקורלציה בין גובה הקצבאות לבין מס' הילודים יהיה ניתן לעשות קדימה ולא אחורה -מבחן המציאות לעתיד רובינו מכירים את המשפחות הברוכות אולם אף אחד מאיתנו לא יכול לנתח את הסטטיסטיקה שטרם נעשתה ושיש לה משפיעים רבים כ"כ יש לקחת גם בחשבון שנשים חרדיות עובדות יותר מבעבר, הנשים הצעירות של היום חשופות יותר מאימהותיהן למודרניזציה ולקודים מערביים. יש לקחת הכל בחשבון

חרדלש1

New member
יש הבדל בזה

בין חרדים לבין חוזרים בתשובה וגם בזרמים השונים של החרדים

zeheva

New member
הבדל במה?

יש הבדלים בלי סוף לאיזה מהם התכוונת?

למעלה