החיים בזבל !!!

החיים בזבל !!!

אין כסף ואין אושר ! אז מי צריך את החיים האלו ?!! אני רוצה להתאבד !!!

חיים 1990

New member
חשבתי על זה פעם

אבל אני מפחד לנסות, כי אולי זה לא כיף. אז תעשה טובה אחרי שתתאבד תגיד לי איך היה. ד.א. אם יהיה כסף, יהיה אושר? אם כן לך לעבוד קשה, ותנסה להשיג כסף.

זאת הבעיה

אני עובד קשה מדיי ואין לי אושר. ות`אמת? אני לא יודע אם כסף מביא אושר או להפך. מבין?

חיים 1990

New member
נצל"ש: מייל שקיבלתי

עוד 5 שנים החילונים יהיו מיעוט שלום לכולם, שעון החול הדמוגרפי מתקדם בקצב מהיר ומאיים. בעוד 5 שנים מערכת החינוך הממלכתי תכלול פחות ממחצית מכלל תלמידי ישראל. צריך לזכור שכשמנתחים את גני הילדים בלבד, כבר היום הגנים החילוניים הם במיעוט. הנה דיווח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שהוגש למשרד החינוך. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/879427.html ומה עושה שרת החינוך? והשאלה החשובה מה אנחנו, אלה המבינים את חומרת הבעייה, עושים. כל מי שיש לו רעיון מעשי, ראלי וממשי אשמח לשמוע ולנסות ביחד לקדם את הרעיון. מתוך דאגה עמוקה המובילה לחשיבה ועשייה.

whitewidow

New member
איזה "רעיון מעשי, ראלי וממשי" אתה מחפש?

להכריח אותם לקבל חינוך אחר? להוציא אנשים בשאלה בכוח? לחילופין, להכריח בחורות חילוניות להתחרות בקצב הולדת הילדים במגזר החרדי? הזוי לגמרי. אולי לא הבנתי כאן משהו.

חיים 1990

New member
אני לא מחפש שום רעיון

זה מייל שקיבלתי. לי אין רעיון, ואני מבין שגם לך אין.

rigoletto111

New member
לנתניהו דווקא היה רעיון או שניים

כשקיצץ בקצבאות וכנראה גרם ליותר חרדים וערבים להוליד קצת פחות ולעבוד יותר. כך שהחרדים של הדור הבא יהיו קהילה עובדת ברובה, כי אין להם ברירה אחרת. וגם יולידו פחות.

חרדלש1

New member
אני בעד למי שיכול להצטרף ל"דעת אמת"

וסתם כך יוצא לדבר עם חרדים חוזרים בתשובה ןלהוכיח להם

barr1969

New member
שטויות מהזן הכי אווילי שיש

חרדים לא מולידים לפי כמות הכסף שיש להם בבנק. הם אלו שהמציאו את המשפט: ילד נולד ופיתו בפיו. לא שמעתי על אף משפחה שעשתה הערכה מחדש והחליטה למתן את תעשיית הילודה. אולי אפילו להפך- הם משווים את נתניהו לפרעה- וכאשר יענה אותו- כן ירבה וכם יפרוץ.

rigoletto111

New member
איכשהו בשנות החמישים חרדים לא ידעו

את כל מה שאמרת, וכמות הילדים אצלם היתה נמוכה בהרבה. אה, אז גם לא היו קיימות קצבאות הילדים הענקיות של שנות השמונים והתשעים. זה במקרה?

barr1969

New member
אולי כי רבים היו ניצולי שואה?

כבר שתי דורות שאנשים מגיעים למספר ילדים בן שני ספרות. ביבי לא ביבי, ילדים חרדים נולדים באותו קצב. יכול להיות שהאמהות עובדות יותר קשה מאז, והאבות לוקחים עוד כולל ערב, או שיעורים פרטיים, אבל מי שמשלם את המחיר הם לא הביציות שלא מופרות, אלא ההורים שמחליטים לתת לטבע לעשות את שלו מתי שבא לו.

rigoletto111

New member
זה דווקא היה אמור לגרום להם להוליד יותר

ילדים, להשלים את מה שאבד בשואה. זה לא "הטבע עושה את שלו מתי שבא לו" - אם מישהי מתחתנת בת 19 ונותנת לטבע "לעשות את שלו" היא יכולה ללדת עד גיל תום הפריון איזה 18 ילדים. וכבר הכנסתי בחשבון כמה שנים הכרחיות ללא לידות וכו' כמה חרדיות מולידות 18 ילדים? כמה חרדיות מולידות 16? ו14? מעטות. מעטות מאד. מסקנה: יש אצלם שימוש באמצעי מניעה, כאלו ואחרים. עובדה, ככה זה. אם הרעבעצין פעם אמרה לך אחרת, אז מישהי עבדה עליך.

barr1969

New member
אתה לא מתפשר על שמונה?

אוקיי. יש אצלם אמצעי מניעה, לא בא לי לריב על זה, אבל לא בגלל ביבי. עדיין יש להם פי ארבעה מלחילוני בן גילם.

rigoletto111

New member
אני כן, אמא טבע לא../images/Emo3.gif

וכיון שהם משתמשים באמצעים כדי להגיע מ16 ילדים תיאורטיים ל10, הם יכולים להשתמש מטעמים כלכליים באותם האמצעים לרדת גם ל8 ול6 ילדים. תעמולה בגרוש של "כן ירבה וכן יפרוץ" אני לא קונה

barr1969

New member
הם יכולים

לא אומר שהם בהכרח משתמשים ביכולת הזו. החשבון שלך יפה תיאורטית, למעשה כבר שתי דורות שמספר הילדים הממוצע נע בין שמונה לעשר.

zeheva

New member
זה לא כל כך נכון

בגיל 19 עד 30 בערך אפשר ללדת הרבה ילדים מגיל 30 בערך הפריון יורד וכך גם האפשרות ללדת ילדים לא נכנסים להריון כל כך מהר כמו בצעירות ויש גם הפלות טבעיות רבות בגילאים המבוגרים יותר. לכן אין לכל משפחה 18 ילדים אבל משפחות עם 10-13 ילדים נפוצות יותר ממשפחות עם 6-10 ילדים עם כל הכבוד השימוש באמצעי מניעה הוא נדיר מאד אבל קיים

rigoletto111

New member
גניקולוגיה זה לא התחום החזק שלי

אני חייב להודות. אז זה טעות מה שכתבתי? לרוב החרדים יש את מקסימום הילדים שמרשה הביולוגיה?

וודאי שיש שימוש באמצעי מניעה.

כמובן לאחר שרב נותן לך היתר, ולא בלתי אפשרי לקבל ממנו היתר כזה. אבל, מן הסתם, יש רבים שלא משתמשים. לא יודעת איך הגעת לחשבון של 18 ילדים; לא כולן מתחתנות בגיל 19, לא כולן פוריות ונכנסות להריון בן רגע, פספסת הפלות וכמה שנים רווח בין הילדים. יש די משפחות חרדיות בעלות 10-16 ילדים, אולי לא רבות כל כך, אבל נדמה לי שגם לא מעטות כל כך.

mnm6

New member
הרבה נשים שעברו בשואה ,יצאו משם עקרות ועם

בעיות פוריות כנ,ל לגבי הגברים

למעלה