החור השחור וחז"ל

giingiit

New member
דבש ללא אנזימים?

עד כמה שאני יודעת, הדבש כדי שיהיה טהור, אסור שיהיו בו מיצי קיבה של הדבורה, שהיא טמאה ואכן, אין בו מיצי עיכול של הדבורה. לדבורה יש קיבה נפרדת לדבש ונפרדת לאוכל. אמנם יש בדבש אנזימים שמופרשים מבלוטה (נדמה לי אם אינני טועה, שהבלוטה היא בלוטה חיצונית אבל לא זוכרת אם זה אכן נכון או לא) אבל אלו לא מיצי קיבה, והם בכמות זניחה ביותר כשיש גם דיעות שאנזימים אלו הופרשו לאחר שהדבש כבר יצא מגוף הדבורה או אולי אפילו נכנסו בדבש לפני שהוא נוצר, מהאבקות אבל אני לא לחלוטין בקיאה בזה. והדיון של חז"ל אתמול לא נסוב על אם יש או אין כוכבים מאירים, תבין את זה כבר. הוא נסוב על אם כוכבים מאירים צריכים לשבח כן או לא. כל הדיון הוא על השבח שנותנים צבא מרום לבורא עולם. אבל הבעיה היא, שאינך מסוגל להבין את דברי חז"ל ולכן הרבה יותר קל להכפיש אפילו שזה מסולף, מאשר לברר מה הם באמת אומרים. עצוב בברכה תמנה

verdun

New member
דבש ללא אנזימים?

זה "מופת" הדבש לרענון זכרונך. ואם איווכח שלקית באמנזיה חריפה - אציג גם את שברו. _אין_ לדבורה בלוטה חצונית. כל אברי הגוף הם פנימיים בתוך שלד הגוף שהוא המעטפת הקשה, אפילו שרירי הרגליים (לא הכנפיים). את תמיד מוכנה לקוות כי זכרונן של הבריות התערפל. האין זאת ? "תבין את זה כבר. הוא נסוב על אם כוכבים מאירים צריכים לשבח כן או לא" זוהי התפלמסות סינטטית והיפותטית כדי ללבן סוגיות. הרי לא ידעו מה מתרחש בשמש, אז כיצד ידעו מה זה חור שחור. חור שחור זה שלב בחיי שמש מסיבית (לא שמש כשלנו שהיא מסוג G2). תראי, אני מלא הערכה לך על שנסית "לדחוף" את הרעיון. הוא בהחלט היה עשוי לשכנע תלמידי-ישיבה, או חוזרים בתשובה פוטנציאלים. לא שכמותי. לנסות, חייבים תמיד...

giingiit

New member
חיצוני לא מגוף הדבורה, אלא מהקיבה

האחראית על ייצור הדבש! חשבתי שזה ברור. הבלוטה שמפרישה את האנזים המדובר, עושה זאת בעיקר ליצירת הג´לי ללברות של למלכת הדבורים ואכן האנזים מתפרק כמעט לגמרי (נשארת כמות זניחה עד כמה שאני זוכרת) לאחר שהדבש הופרש. אצל דבורים מבוגרות הבלוטה מתפרקת ומפסיקה להפריש את האנזים. ובכל זאת, אין מיצי הקיבה של הדבורה נכנסים לתוך הדבש, שזה מה שהיה הופך את הדבש לטמא. שוב, אינני מומחית לדבש ולדבורים, אבל אני לא רואה מה הבעיה פה. בקשר לשאר - חסר טעם להגיב אפילו. אתה לא בדרגת הבנה. זה בזבוז זמן. בברכה תמנה

verdun

New member
חיצוני לא מגוף הדבורה, אלא מהקיבה

הבעיה היא הנוסח הזה: "אולם, לאחר שהאנזים אשר הופרש על ידי הדבורה עשה את פעולתו והצוף הפך לדבש, מתפרק האינזים עד שלא נותר ממנו דבר, והדבורה מקיאה אל חלת הדבש את הצוף הטהור ללא שום תערובת" אם יש לך נוסח אחר, אזי לא הייתי מודע לו עד לרגע זה. "אינני מומחית לדבש ולדבורים" מעולם לא היית כה צודקת, אולם אנו רואים שזה לא מפריע לך להעלות נסוחים פתלתולים שתכליתם אחת - למנוע הצגת דברי חז"ל כשגויים...

giingiit

New member
לא המאמר הוא הקו שלפיו מתישרת

היהדות, אלא לפי הגמרא ואם תקרא בגמרא, ותנסה להבין מה כתוב שם, תראה שהבעיה עם כשרות של מאכלים שיוצאים מחיות טמאות זה מתמצים כלומר, עוברים דרך מערכת העיכול כמו חלב למשל. מכניסים דשא ויוצא חלב. החבל של חיה טמאה יהיה טמא כי עבר דרך מערכת העיכול של אותה חיה והוא תוצר של משהו אחד שנכנס ועבר שינויים על ידי מיצי קיבה ויצא כמשהו אחר לגמרי. הדבש אינו מתאכל בגוף בדבורה כלל וגם לא נכנס לקיבת העיכול שלה אלא היא מפרישה אנזים לקיבה מיוחדת שהופך אותו מדו סוכרי לחד סוכרי ומלבד פעולה זו, כמו שהוא נכנס ככה הוא יצא בלי התערבות או מעבר במערכת העיכול. להלן המקור לגמרא זו: "לירקונא מאי אמר להו רב ששת תניתוה היוצא הטהור טהור והני נמי מטמא קאתי. מיתיבי מפני מה אמרו דבש דבורים מותר מפני שמכניסות אותו לגופן ואין ממצות אותו מגופן" הכוונה בלמצות זה לעכל, להעביר במערכת העיכול כשנכנס חומר אחד ויוצא חומר אחר. ולגבי שאר הודעתך - אין טעם לענות. הצורך שלך לרדת עלי ולפגוע בי פטאתי ומצביע על בעיה שיש לך, לא לי. בברכה תמנה

giingiit

New member
אני לא הדוברת של אתר הידברות

כמו שאתה לא הדובר של אתר דעת אמת או חופש. ואנזימים שהופכים את הדבש מדו סוכרי לחד סוכרי אינם מופרשים בתוך מיצי הקיבה של הדבורה, וזה לא אוכל שנלעס כביכול או עוכל על ידה. בברכה תמנה

verdun

New member
אינך הדוברת שלהם, נכון...

...אולם, הם _משקרים_ וכבר זהינו למעלה משקר אחד שם. איני דובר "חופש", איני מזדהה עם האידאולוגיה שלהם. ואילו ראיתי נקודה שגויה בפרסום שלהם וזהיתי אותה, הייתי מצביע עליה ללא הסוס. איני מחויב לאידאולוגיה זו או אחרת. אני רק בוחן "הוכחות" ו"מופתים", ודרך-כלל, אין דברים כאלה מוצגים אצלם... הדבש אינו מכיל מיצי-עכול אלא אנזימים ועקבות שעווה שמקורם ב_דבורה_. האנזימים _חייבים_ להיות, על פי תקנים, שכן הם מדד לטוהר הדבש והיותו טבעי. שעוות יכולה להיות, עד גבול מסוים (כמה חלקים ספורים למליון PPM), שכן, למרות שאינה רצויה, משמשת גם היא אינדיקציה לטבעיות...

giingiit

New member
אז מה אתה רוצה שאגיד לך פה?

שהידברות לא דייקו בהצגת הדברים? אמרתי לך כבר, אינני הדוברת שלהם. אולם מפליא אותי חוש ה"אמת" החזק שפתאום אתה חושף פה. משום מה, הוא לא נחשף כששיקרת ואמרת שהקבוצה במאמר הינה קבוצה בנאס"א. איפה היה חוש האמת שלך אז? עשית מאמצים להלבין את פני ולא בדיוק שמרת על טוהר ונקיות כי המטרה קידשה את האמצעים אצלך. אז תסלח לי שאינני מתרגשת מה"גילוי" המדהים שמצאת אי דיוקים או אפילו שקרים. מסתבר שזו תכונה של כל בני האדם וגם אתה ניחנת בתכונה זו. אני מציעה שמי שלא משקר, יגער במי שכן ומי שמשקר, שישב בשקט והמבין יבין. בברכה תמנה

verdun

New member
צפיתי לזאת אהובתי...

אדמונית אהובתי, הלא "שקר" הוא שמך האמצעי, ולכן את רואה אותו אצל כולם. הרי תיקנתי את התנסחותי כאן וגם הגבת עליה, כלומר ראית אותה (הנסוח בבדיה של "הידברות" היה "קבוצת מדענים בארה"ב שעסקה בחקר החלל"). _זו_ הטעות שאת מוצאת שם ? את השקר הגס העלוב ומעורר הרחמים, אינך רואה. הפתיעי נא אותי פעם, לשם שנוי. בעצם. הכחש, המרמה והכזב צפויים ומובנים. סתם שחקתי אותה מופתע...

giingiit

New member
שקר

יש לו נטיה לחזור על עצמו ומי עם לא אתה ורדון ידידי, שחזר רק אתמול להזכיר את "קבוצת האנשים מנאס"א" שלא לדבר על כך שהפצת גם לפה איך "סידרת" אותי למרות שכבר קראת את תגובתי לשקר שהפצת... טוב נו ורדון יקירי, אצלך גם הכל צפוי. לא מלהיב כלל. בברכה תמנה

verdun

New member
"שקר" הוא שמך האמצעי...

הסכום הוא, NASA, או קבוצה העוסקת בחקר חלל: בלעת פתיון וחשפת את סכלותך לעין כל. את יודעת? לעתים קרובות אני תמה האם את באמת ובתמים מאמינה בשטויות שאת נופחת. התחושה שלי היא שאינך טפשה כל כך והמסקנה שלי היא שטענותיך המדהימות נטענות עבור חבורת צופים דוממת, בלתי-נראית ובלתי-נשמעת הנמנים על חברתך הכל-כך מוצלחת, הזקוקים לאיזו הוכחה שהאמונות האבסורדיות שלהם איכשהו שורדות בויכוח, גם אם נותרות תלויות על בלימה, ואינן נשללות ונמחות באופן גורף...

למעלה