אל תיסחף למלכודות האלו. תאמין לי שאם חז"ל כתבו שיש מספר לכוכבים, בינתיים חז"ל הוכיחו את עצמם כבעלי ידע והמדע בינתיים משנה את דעתו על כל נושא כל הזמן, כך שלא צריך להלחץ מהערכה של נאס"א. לנאס"א אין רוח הקודש. בברכה תמנה
...לקפול ודחיסה (היכן נוקטורנוס אספסיאנוס, התקווה הלבנה של החרדים? חה חה חה) לשקע מוצנע בגוף... חז"ל לא התענינו במדע אלא לצורך פתרון בעיות הלכה. לא היתה להם מסורת מחקר כמו ליוונים וגם אם אחדים מהם היו חריפים במדה שלא נפלה מחכמי אומות העולם, הרי חוסר התענינותם במחקר גרם לכך שלא היו בחזית הידע. יש בגמרא הרבה statements בעניני טבע ומספר גדול מהם הוא ללא ספק שגוי. מכל מקום - לא הראית לנו שחז"ל ידעו על חורים שחורים ואפילו לא הראית לנו שחז"ל הבינו מה קורה בשמש (אבל גם חכמי יוון לא ידעו זאת)...
פלפולי גמרא הם דבר אחד, ואריתמטיקה בסיסית היא דבר אחר. אני מתקשה להעביר את האינפורמציה שברשותי למי שאינו יודע כיצד לחשב אחוזים, אינו מבין את ההבדל בין "הפרש" ו-"יחס" ולא מכיר את שיטת הייצוג המדעי (scientific notation) של מספרים. נכון שעבור רבים מאיתנו אלה מונחים מיותרים, אבל אם מנהלים דיון העושה בהם שימוש אולי כדאי שתחזרי עליהם?
הרי על מה הדיון פה בכלל? האם אתה באמת מתיחס להערכה סתמית של נאס"א כאל הוכחה לאי אמיתות דברי חז"ל? אתה יכול להתנשא עלי כמה שאתה רוצה, אבל אגורה מתוך 100 אגורות זה גם יחס של 1:100 אם אני זוכרת נכון, כך שזה אותו המספר מיוצג בצורה אחרת ומה לעשות שאגורה זה אחוז אחד מתוך 100 אגורות. אבל אתה כל כך חכם שאי אפשר להתווכח איתך. אמונה עיוורת בנאס"א ובהערכות, רק שלא תצטרך להתיחס לדברי חז"ל. אני מניחה שבקרוב נראה קונטרס חדש של ירון בנדון? אני חוזרת שוב - איפה ההוכחה שלך שהמספר של נאס"א הוא מדוייק? ואם הוא לא מדוייק, למה אתה בכלל משתמש בו לנסות להכפיש את דברי חז"ל? זה לא חכם במיוחד לעשות זאת. בוקר טוב תמנה
נאסא ביצעה מדידות מסויימות מהן - כנראה בעזרת אקסטראפולציה - ניתן להגיע למספר שצוין. יש לזכור כי נאסא היא גוף העוסק בתצפיות באורח קבע ומיומנותה באיסוף מידע והסקת מסקנות ממנו גבוהה ביותר, מה שלא ניתן לומר על חז"ל. דבר אחד בטוח - מדעני נאסא לא סתם "תקעו" מספר. אפשר לתת קרדיט מסויים למוסד שהצליח להנחית אנשים על הירח ולהחזירם בשלום יותר מפעם אחת (עוד דבר שחז"ל לא הצליחו לבצע).
מספר הכוכבים ביקום נכון לשעה זו הוא בדיוק 1,573,089,441,047,993,672,080. אשמח להוכיח שמספר זה נכון, אולם לא לפני שנציגי חז"ל כאן יוכיחו את נכונות המספר שלהם.
אתה ממש מצחיק. השערה עבורך זה מציאות? מי אמר שהערכתם מתקרבת בכלל למציאות או לא חורגת ב- 1e2? על סמך מה אתה מאמין לזה, ולקביעת חז"ל לא? מהם נאסא עבורך? אלילים? שבוע טוב תמנה
אני כלל לא טוען שההערכה של נאסא קרובה למציאות. ככל הידוע לנו מספר הכוכבים יכול להיות גדול או קטן פי 10, 20 או כל מספר דומה. מצד שני אף אחד גם לא אמר שהמספר של חז"ל מדויק. ככל הידוע לי הם סתם שלפו מספר מהשרוול, בעוד שנאסא לפחות עשו שימוש במדידות ובתצפיות.