החור השחור וחז"ל

giingiit

New member
למה הערכה? במדוייק!

אל תיסחף למלכודות האלו. תאמין לי שאם חז"ל כתבו שיש מספר לכוכבים, בינתיים חז"ל הוכיחו את עצמם כבעלי ידע והמדע בינתיים משנה את דעתו על כל נושא כל הזמן, כך שלא צריך להלחץ מהערכה של נאס"א. לנאס"א אין רוח הקודש. בברכה תמנה

verdun

New member
טענת אמונה. אין מה לעשות אתה פרט...

...לקפול ודחיסה (היכן נוקטורנוס אספסיאנוס, התקווה הלבנה של החרדים? חה חה חה) לשקע מוצנע בגוף... חז"ל לא התענינו במדע אלא לצורך פתרון בעיות הלכה. לא היתה להם מסורת מחקר כמו ליוונים וגם אם אחדים מהם היו חריפים במדה שלא נפלה מחכמי אומות העולם, הרי חוסר התענינותם במחקר גרם לכך שלא היו בחזית הידע. יש בגמרא הרבה statements בעניני טבע ומספר גדול מהם הוא ללא ספק שגוי. מכל מקום - לא הראית לנו שחז"ל ידעו על חורים שחורים ואפילו לא הראית לנו שחז"ל הבינו מה קורה בשמש (אבל גם חכמי יוון לא ידעו זאת)...

giingiit

New member
לא! זה כמו ההבדל בין

100,000,000,000,000,000,000 שקלים לבין 10,000,000,000,000,000,000 שקלים. זה ההבדל. לא צריך להגזים.

גוססי

New member
יש אפס מיותר במספר השני

צ"ל: היחס בין 100,000,000,000,000,000,000 שקלים לבין 1,000,000,000,000,000,000 שקלים. יחס זה עדיין עומד על 1 ל-100.

גוססי

New member
לא לא

לא הבדל, כי אם יחס של אחד למאה. אלה שני דברים שונים לחלוטין, וההבדל בין שקל למאה שקלים רחוק מאד מ-0.01 אחוז...

verdun

New member
מה פתאום....

אין מה לעשות. זה הבדל של שני סדרי גודל (שתי חזקות של 10). שום טיוח לא ישנה זאת...

גוססי

New member
תראי...

פלפולי גמרא הם דבר אחד, ואריתמטיקה בסיסית היא דבר אחר. אני מתקשה להעביר את האינפורמציה שברשותי למי שאינו יודע כיצד לחשב אחוזים, אינו מבין את ההבדל בין "הפרש" ו-"יחס" ולא מכיר את שיטת הייצוג המדעי (scientific notation) של מספרים. נכון שעבור רבים מאיתנו אלה מונחים מיותרים, אבל אם מנהלים דיון העושה בהם שימוש אולי כדאי שתחזרי עליהם?

giingiit

New member
ה-ת-נ-ש-א-ו-ת!!!

הרי על מה הדיון פה בכלל? האם אתה באמת מתיחס להערכה סתמית של נאס"א כאל הוכחה לאי אמיתות דברי חז"ל? אתה יכול להתנשא עלי כמה שאתה רוצה, אבל אגורה מתוך 100 אגורות זה גם יחס של 1:100 אם אני זוכרת נכון, כך שזה אותו המספר מיוצג בצורה אחרת ומה לעשות שאגורה זה אחוז אחד מתוך 100 אגורות. אבל אתה כל כך חכם שאי אפשר להתווכח איתך. אמונה עיוורת בנאס"א ובהערכות, רק שלא תצטרך להתיחס לדברי חז"ל. אני מניחה שבקרוב נראה קונטרס חדש של ירון בנדון? אני חוזרת שוב - איפה ההוכחה שלך שהמספר של נאס"א הוא מדוייק? ואם הוא לא מדוייק, למה אתה בכלל משתמש בו לנסות להכפיש את דברי חז"ל? זה לא חכם במיוחד לעשות זאת. בוקר טוב תמנה

גוססי

New member
אין לי שום הוכחה

ואפילו נאסא לא תטען שזו הערכה מאד מדוייקת. מצד שני, היומרה לפיה המספר שאת הבאת קרוב למציאות נשארה חסרת כל כיסוי.

giingiit

New member
למה חסרת כיסוי? כי נאס"א

לא העריכו במספר זה? הרי נאס"א סתם תקעו מספר "אסטרונומי", ההערכה שלהם יכלה להיות 1e18 באותה המידה. אין בזה שום הפרכה אבל חבל על הדיון. בוקר טוב תמנה

גוססי

New member
לא בדיוק

נאסא ביצעה מדידות מסויימות מהן - כנראה בעזרת אקסטראפולציה - ניתן להגיע למספר שצוין. יש לזכור כי נאסא היא גוף העוסק בתצפיות באורח קבע ומיומנותה באיסוף מידע והסקת מסקנות ממנו גבוהה ביותר, מה שלא ניתן לומר על חז"ל. דבר אחד בטוח - מדעני נאסא לא סתם "תקעו" מספר. אפשר לתת קרדיט מסויים למוסד שהצליח להנחית אנשים על הירח ולהחזירם בשלום יותר מפעם אחת (עוד דבר שחז"ל לא הצליחו לבצע).

גוססי

New member
אוקי, במיוחד בשבילך:

מספר הכוכבים ביקום נכון לשעה זו הוא בדיוק 1,573,089,441,047,993,672,080. אשמח להוכיח שמספר זה נכון, אולם לא לפני שנציגי חז"ל כאן יוכיחו את נכונות המספר שלהם.

giingiit

New member
מי אמר שההערכה מדוייקת?

אתה ממש מצחיק. השערה עבורך זה מציאות? מי אמר שהערכתם מתקרבת בכלל למציאות או לא חורגת ב- 1e2? על סמך מה אתה מאמין לזה, ולקביעת חז"ל לא? מהם נאסא עבורך? אלילים? שבוע טוב תמנה

גוססי

New member
אף אחד לא אמר

אני כלל לא טוען שההערכה של נאסא קרובה למציאות. ככל הידוע לנו מספר הכוכבים יכול להיות גדול או קטן פי 10, 20 או כל מספר דומה. מצד שני אף אחד גם לא אמר שהמספר של חז"ל מדויק. ככל הידוע לי הם סתם שלפו מספר מהשרוול, בעוד שנאסא לפחות עשו שימוש במדידות ובתצפיות.

למעלה