החוצפה של הבג"ץ

Harrington

Well-known member
מנהל
כלומר בסמכותם גם לחוקק חוקי אנטיוכוס כמו חוק שאוסר ללכת עם כיפה?
לא, מהטעם הפשוט שזה יסתור את החוקה הישראלית. סתירה כזאת אפשרית, אך מחייבת ניסוח מסוים של החוק (החדש). אם המחוקק יתרשל כהרגלו ויחוקק חוק כזה בלי לנסח אותו כדבעי, החוק אכן צפוי להיפסל בבג"צ וטוב שכך.

אולם שים לב לשני דברים קטנים:
א. בניגוד למה שיש מי שאוהב לצווח כאן, פסילת החוק במקרה כזה תהיה בגלל סתירתו את החוקה הקיימת בישראל אליבא דבית המשפט.
ב. אין שום קשר בין זה לסמכות שביהמ"ש נטל לעצמו לשחק עם חוקים משל הוא עצמו היה המחוקק הנבחר על-ידי הריבון. שם ביהמ"ש הרחיק לכת כמעט לכולי עלמא (ובוודאי כל ההגונים והישרים שבחבורה), הרחיב את סמכויותיו שלא ע"פ חוק יתר על המידה ומגזים פראית בדרך התנהלותו הנוכחית. זה שקיומו של בית משפט כזה חשוב לאומה כאשר הוא פועל על-פי חוק ובגדרי סמכויותיו, לא משנה מאומה מכך.

Harrington

Well-known member
מנהל
כאשר מחוקקים לא חוקי זה מה שקורה.
בגלל שאין חוקה יש סבך חוקים אחרים שכל חוק חדש חייב להשתלב באופן הרמוני
זאת מלאכת מחשבת שלא מתאימה לחומר האנושי של הכנסת/ממשלה נוכחית.
זה ידוע לכולם ולכן עוסקים בספינים (מחוקקים חוקים כדי שיבטלו אותם, ועד לביטול קוצרים רווחים)
נזכיר שאליבא דבג"צ דווקא יש בישראל חוקה (הגם שלא פורמלית). בדיוק על סמך זה הם מרשים לעצמם לבטל/להקפיא חוקים.

evglev1

Well-known member
מנהל
חוק בכנסת עובר ועדות, טיוטות, תיקונים, ייעוץ משפטי, הערות, עוד ועדות וכו' וכו' עד שעובר.
בא שופט אחד בבג"ץ וברוב חוצפתו מחליט תוך שעות בעצמו לבטל או להקפיא את החוק.
מבחינת הבג"ץ לא צריך אפילו את כינוס מועצת האייטולות, מספיק אייטולה אחד להקפיא חוק
לא יאומן.
החוצפה של הכנסת לחוקק חוקים מפלים ומוטים לטובת חברי הקואליציה והממשלה, אפילו לטובת הבוחרים שלהם, אלא רק לממשלה עצמה. ממש לפני הבחירות לחזק ערוצים שתומכים בממשלה ולהעניש ערוצים שתומכים באופוזיציה, ממש שוחד בחירות לאור יום!!!

DANIAVNI

Well-known member
חוק בכנסת עובר ועדות, טיוטות, תיקונים, ייעוץ משפטי, הערות, עוד ועדות וכו' וכו' עד שעובר.
בא שופט אחד בבג"ץ וברוב חוצפתו מחליט תוך שעות בעצמו לבטל או להקפיא את החוק.
מבחינת הבג"ץ לא צריך אפילו את כינוס מועצת האייטולות, מספיק אייטולה אחד להקפיא חוק
לא יאומן.
אוי, יש לי כזה נחת רוח, מכמה שהבג"ץ הקדוש מכעיס איש חשוך כמוך, אני מבין איזו עבודת קודש הם עושים .
שיהיה להם שכוייח גדול, להם וגם לאהובת ליבך גלי מיארה שתזכה לשנים טובות וארוכות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אוי, יש לי כזה נחת רוח, מכמה שהבג"ץ הקדוש מכעיס איש חשוך כמוך, אני מבין איזו עבודת קודש הם עושים .
שיהיה להם שכוייח גדול, להם וגם לאהובת ליבך גלי מיארה שתזכה לשנים טובות וארוכות.
בהחלט יתכנו מפלגות פוליטיות שתעשינה עבודת קודש. אין בזה כל חריג מיוחד. ה"כעס" רק נובע מהתנהגות אורגנים אלה כמפלגות פוליטיות.

DANIAVNI

Well-known member
בהחלט יתכנו מפלגות פוליטיות שתעשינה עבודת קודש. אין בזה כל חריג מיוחד. ה"כעס" רק נובע מהתנהגות אורגנים אלה כמפלגות פוליטיות.
אהרון ברק שליט"א אמר שהכל שפיט
אצלכם הכוווווללללל פוליטי
שמירה על זכויות עצירים פלסטינים - פוליטי
אפלייה לטובה של משתמטים חרדיים - פוליטי
איזונים בין רשויות - פוליטי
ועוד ועוד ....

לכן אתם טוענים לפוליטיזציה של גוף ממלכתי .

Harrington

Well-known member
מנהל
אהרון ברק שליט"א אמר שהכל שפיט
האמת שברק מעולם לא אמר זאת :), אבל אל תספר לאף אחד.
אצלכם הכוווווללללל פוליטי
לא במיוחד. רק מה שבאמת פוליטי.
שמירה על זכויות עצירים פלסטינים - פוליטי
לא רלוונטי לדברי או לדיון.
אפלייה לטובה של משתמטים חרדיים - פוליטי
חחח, הצחקת אותי. זה הצד שלך שטוען שזה פוליטי יקירי. לא אנחנו.
איזונים בין רשויות - פוליטי
לא, אבל מחיקת קווי הגבול של איזונים אלה הוא בהחלט כן.
ועוד ועוד ....
אכן ולא חסרות דוגמאות.
לכן אתם טוענים לפוליטיזציה של גוף ממלכתי .
לא יודע מה זה "לכן". כשגוף פועל באופן פוליטי (כשאינו אמור לנהוג כך), אכן נצביע על כך. יהיה מוזר לנהוג אחרת. שום סדרת סיסמאות נבובות לא תשנה זאת.

למעלה