החוצפה של הבג"ץ

marabo

Well-known member
חוק בכנסת עובר ועדות, טיוטות, תיקונים, ייעוץ משפטי, הערות, עוד ועדות וכו' וכו' עד שעובר.
בא שופט אחד בבג"ץ וברוב חוצפתו מחליט תוך שעות בעצמו לבטל או להקפיא את החוק.
מבחינת הבג"ץ לא צריך אפילו את כינוס מועצת האייטולות, מספיק אייטולה אחד להקפיא חוק
לא יאומן.

certified.woke

Well-known member
חוק בכנסת עובר ועדות, טיוטות, תיקונים, ייעוץ משפטי, הערות, עוד ועדות וכו' וכו' עד שעובר.
בא שופט אחד בבג"ץ וברוב חוצפתו מחליט תוך שעות בעצמו לבטל או להקפיא את החוק.
מבחינת הבג"ץ לא צריך אפילו את כינוס מועצת האייטולות, מספיק אייטולה אחד להקפיא חוק
לא יאומן.
רוב אינו חזות הכל, ונחוץ סייג למחוקק...פן נדמה לרייך השלישי...

marabo

Well-known member
המחוקק זה הרבה אנשים שהעם בחר שישבו הרבה על המבוכה עם יעוץ משפטי עד שחוקקו את החוק.
האייטולה זה אדם בודד שבא עם האג'נדה הפרטית שלו.
ומי הסייג לאייטולה? מי שומר הסף שלו? מי הבלם מפני שרירות הלב שלו?

certified.woke

Well-known member
המחוקק זה הרבה אנשים שהעם בחר שישבו הרבה על המבוכה עם יעוץ משפטי עד שחוקקו את החוק.
האייטולה זה אדם בודד שבא עם האג'נדה הפרטית שלו.
ומי הסייג לאייטולה? מי שומר הסף שלו? מי הבלם מפני שרירות הלב שלו?

Harrington

Well-known member
מנהל
מצחיקול. עילת הסבירות היא חלק מהחוק.
אהה, היא דווקא לא. ממש לא :cool:. אבל בשביל להבין את זה צריך להבין את התחום והוכחת באלפי פוסטים שאתה לא שם (או שאתה מבין מצוין וסתם נוהג לשקר לקידום הנרטיב). זה אולי חלק מהדין, אבל שם בדיוק הבעיה כמובן.
בית משפט מרשיע ומזכה נאשמים על סמך הסבירות.
לא, הוא דווקא לא. שם זה כן ע"פ חוק.

1ספי11

Well-known member
אהה, היא דווקא לא. ממש לא :cool:. אבל בשביל להבין את זה צריך להבין את התחום והוכחת באלפי פוסטים שאתה לא שם (או שאתה מבין מצוין וסתם נוהג לשקר לקידום הנרטיב). זה אולי חלק מהדין, אבל שם בדיוק הבעיה כמובן.

צודק. בשביל להבין צריך משהו שלא יכול להיות חלק מהביביסטיות.
מיצינו , כמובן.

Harrington

Well-known member
מנהל
צודק. בשביל להבין צריך משהו שלא יכול להיות חלק מהביביסטיות.
מיצינו , כמובן.
כן, ידוע שאתה חייב לצווח על ביביסטיות כל אימת שאין לך התייחסות עניינית. אין כל חדש תחת השמש. כמובן שמאומה מדברי למעלה לא קשור לביביזם ולא לביבי, אבל כאמור שם, זר לא יבין זאת (או יעלה הצגה כאילו אינו מבין).

evglev1

Well-known member
מנהל

היא הנותנת הסבירות של נאשמים היא לפי ראיות, איך הקלטה מתועדת היטב ונאום בכנסת מול עדים רבים לא מהווה ראיה שסביר להניח שהח"כ אשם?

Harrington

Well-known member
מנהל
היא הנותנת הסבירות של נאשמים היא לפי ראיות, איך הקלטה מתועדת היטב ונאום בכנסת מול עדים רבים לא מהווה ראיה שסביר להניח שהח"כ אשם?
עילת הסבירות איננה חלק מההליך הפלילי בבית המשפט. שום קשר משום סוג שהוא. מי שטוען זאת פשוט מפגין בכך את בורותו בתחום, סליחה שאני אומר.

תכל'ס אני לא יודע על מה אתה מדבר בדיוק ואיזה נאום בכנסת אמורה להצביע על אשמת מי ובמה, אבל בשביל להרשיע בפלילים אתה (קרי המאשימה) צריך ראיות שישכנעו מעל לספק סביר (מקובל לתרגם זאת לכ95% ודאות). סביר או לא סביר אינו חלק מהמשוואה בכלל.

עילת הסבירות שייכת לבג"צ, אשר בתורו לא עוסק כלל בפלילים או בבחינת אשמתם של ח"כים (זולת במקרים מאוד חריגים).

evglev1

Well-known member
מנהל
מה זה מחוקקים לא חוקי?
הם הסמכות לחוקק.
כלומר בסמכותם גם לחוקק חוקי אנטיוכוס כמו חוק שאוסר ללכת עם כיפה?
עילת הסבירות איננה חלק מההליך הפלילי בבית המשפט. שום קשר משום סוג שהוא. מי שטוען זאת פשוט מפגין בכך את בורותו בתחום, סליחה שאני אומר.

תכל'ס אני לא יודע על מה אתה מדבר בדיוק ואיזה נאום בכנסת אמורה להצביע על אשמת מי ובמה, אבל בשביל להרשיע בפלילים אתה (קרי המאשימה) צריך ראיות שישכנעו מעל לספק סביר (מקובל לתרגם זאת לכ95% ודאות). סביר או לא סביר אינו חלק מהמשוואה בכלל.

עילת הסבירות שייכת לבג"צ, אשר בתורו לא עוסק כלל בפלילים או בבחינת אשמתם של ח"כים (זולת במקרים מאוד חריגים).
אני דיברתי על החוק שאוסר על מי שתומך במאבק מזוין נגד ישראל להתמודד לכנסת. כשבג"צ פוסל את הפסילות של וועדת הבחירות בעיקר אצל מפלגת בל"ד, הח"כים שלה וח"כ אחמד טיבי, הטענה של בג"צ שאין הוכחות לתמיכה במאבק מזוין היא מנוגדת לכל מבחן סבירות, זה שיפוט מאוד לא סביר, כך שאם היה בג"צ על בג"צ הוא היה פוסל את ההגנה של בג"צ על הח"כים הערבים בשם מבחן הסבירות. אז אם להקביל את זה למשפט הפלילי זה מקביל לזיכוי של רוצח שרצח איפה שהיו מצלמות אבטחה ויש קלטת שמתעתד את הרצח ובכל זאת השופטים המושחתים מזכים את הרוצח, זאת הרמה של ההחלטות של בג"צ שמאפשרות לטיבי, בל"ד וח"כים מסוימים מבל"ד להתמודד לכנסת.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני דיברתי על החוק שאוסר על מי שתומך במאבק מזוין נגד ישראל להתמודד לכנסת. כשבג"צ פוסל את הפסילות של וועדת הבחירות בעיקר אצל מפלגת בל"ד, הח"כים שלה וח"כ אחמד טיבי, הטענה של בג"צ שאין הוכחות לתמיכה במאבק מזוין היא מנוגדת לכל מבחן סבירות, זה שיפוט מאוד לא סביר, כך שאם היה בג"צ על בג"צ הוא היה פוסל את ההגנה של בג"צ על הח"כים הערבים בשם מבחן הסבירות. אז אם להקביל את זה למשפט הפלילי זה מקביל לזיכוי של רוצח שרצח איפה שהיו מצלמות אבטחה ויש קלטת שמתעתד את הרצח ובכל זאת השופטים המושחתים מזכים את הרוצח, זאת הרמה של ההחלטות של בג"צ שמאפשרות לטיבי, בל"ד וח"כים מסוימים מבל"ד להתמודד לכנסת.
אילו היה בג"צ (נורמלי) על בג"צ (הנוכחי), הוא לא היה נזקק לעילת הסבירות כדי לפסול פסיקות כאלה. די היה להשתמש בדין הקיים ולהראות שבג"צ הראשון חרג ממנו משמעותית ללא הסבר מניח את הדעת.

הרמה של ביהמ"ש שמאפשרת לאלה שאינם עומדים בדרישות החוק בכל זאת להתמודד לכנסת (כשהם ערבים בכל אופן), היא רמת-גן. בית המשפט פשוט אונס את הנתונים שמוצגים לו כדי להגיע לתוצאה אליה הוא מבקש להגיע. הבג"צ השני יכול לפסול את זה פשוט בטענת 'זאת בדיחה'.

nothing but the truth

Well-known member
לא קשור להסתברות אלא למבחן האדם הסביר.

ככל שאני זוכר ה"אדם הסביר" מנוחתו עדן , והחל מ 1994 בעקבות התיקון לחוק העונשין הוא הפך ל"אדם מן הישוב", ובנוגע להרשעות / זיכויים זה רלוונטי רק לגרימת מוות ברשלנות (או רשלנות באופן כללי) , ולא עיקרון כללי לכל העבירות במשפט הפלילי. ושוב, אין קשר לעילת הסבירות (שבכלל קשורה למשפט המנהלי ולרשות המבצעת).

1ספי11

Well-known member
ככל שאני זוכר ה"אדם הסביר" מנוחתו עדן , והחל מ 1994 בעקבות התיקון לחוק העונשין הוא הפך ל"אדם מן הישוב", ובנוגע להרשעות / זיכויים זה רלוונטי רק לגרימת מוות ברשלנות (או רשלנות באופן כללי) , ולא עיקרון כללי לכל העבירות במשפט הפלילי.
זה קשור גם לדיני ראיות .

למעלה