החופש הגדול...

AeroSlash

New member
גם אצלינו...

ולכן היא אמרה מיוחדים... כי עושים שילובים, נעדרים משיעורים מסויימים, חיים תחת לחץ לא נורמלי.. ובסוף פורשים מאחד המקצועות.. ככה אחת מהכיתה שלנו עשתה, היא למדה פיזיקה וביולוגיה בי' עד שנמאס לה והיא פרשה מפיזיקה בי"א.

eMiFrEaK

New member
יש לנו גם מיוחדת כזאת..=))

רק שהיא... תגיע רחוק הילדה..:) היא לומד במסמ"ת... מה שאומר 3 מוגברים...פיסיקה מחשבים ואלקטרוניקה נראה לי... והם לומדים בקצב מטורף... והיא סיימה כבר את שלושת המוגברים שלה בסוף יא'... אז עכשיו היא לקחה על עצמה עוד 2 מוגברים... כימיה, היא הצטרפה לכיתה שלי... וביולוגיה.... זה טירוווווווווווף... אבל היא מוכשרת...

the freaky girl

New member
אצלנו גם אחת כזו.. :O

חכמה פשוט משהו..
קוראים לה ניקה, והיא גאונה!! ממוצע שלה מצטיין, כל הציונים שלה מעל 95.. היא פשוט משקיעה מאוד בלימודים.. גם היא במואצים (מתמטיקה אנגלית מחשבים) ועוד רוצה לקחת ספרות (מורחב) בנוסף לפיזיקה, מ.מחשב וכימיה... אלוהים, הילדה הזו.. תבנה פצצה.. D:

AeroSlash

New member
ולהגביר מתמטיקה בי"ב...

אחרי שהיא תסיים את הבגרות של 5 יח"ל בי"א.. עזבו...

M a r U s k A

New member
../images/Emo6.gif

זה הכל
לי יש תלמידים שכבר בכיתה י"א לומדים לתואר ראשון... ולא מגיעים לבית הספר.. ככה קופצים מפעם לפעם... לעשות מבחנים של ידעו עליהם מראש כדי להותיא בהם עוד 100

Dynamo1929

New member
פיצול החופש זה רעיון טוב, אבל

זאת התעסקות בתפל ולא בעיקר... מה הייתי משנה?-הכל.

eMiFrEaK

New member
חחח אני מתה על התשובה הזאת..

הכל הכל... אבל בתכלס לא עושים כלום... רק מתנגדים לכל מה שמישהו אחר מחליט...

Dynamo1929

New member
עדיף כבר לפרט מה *לא* הייתי משנה :)

וזה את החלוקה לביה"ס יסודי, חטיבה ותיכון-עקרנית זה נכון, אבל לאו דווקא בסדר הכיתות והגילאים שזה מתבצע.

eMiFrEaK

New member
חחחחחחחחח בוא נגיד ככה...

אם מפריע לי משהו... וזה מוצדק... אני הולכת להלחם על זה עד הסוף... ברוך השם יש לי יכולת התנסחות די טובה... וכשצריך, אני גם יודעת להיות ישראלית למופת.... אז ככה שלעשות הפגנות קטנות או דיבור צפוף זה לא כזאת בעיה... מועצבת תלמידים יכולה להיות מאוד חזקה אם היא רוצה...ומועצת נוער ארצית בכלל אין על מה לדבר... רק צריך לדעת איפה להיות ועם מי לדבר..

SpyKid

New member
../images/Emo2.gifפסיכים!

חס וחלילה לפצל את החופש!!!!! מה שכן, לדעתי חופשת חורף של כשבועיים מאוד חסרה... (בינואר ככה) בקשר לשינויים - יש הרבההההההה דברים שהייתי משנה... 1. להתחיל את יום הלימודים מוקדם יותר ולסיים מוקדם יותר. 2. להוריד כמה שעות שבועיות בהסטוריה, לשון, וכו'. להוריד לגמרי את לימודי התנ"ך. 3. לתת לתלמידים אפשרות בחירת מקצועות לפני י"א
(הבוונה לא מקצוע אומנות או כדורסל,כי את זה כבר יש, אלא כימיה, מחשבים, אלקטרוניקה, וכו') 4. להוסיף כמה שעות של העשרה\מקצועות עיוניים שבדרך-כלל לא לומדים בבית-ספר כמו: אסטרונומיה, אסטרופיזיקה, רפואה, וכדומה... 5. בשיעורי ספרות "להרחיב אופקים" ולא ללמוד רק ספרים על יהודים ו\או שנכתבו ע"י עגנון... כנ"ל לגבי הסטוריה... 6. לעשות קפיטריה מסודרת עם ארוחה חמה (בעיקר עבור תלמידים שלומדים לפעמים 11 שעות ביום...) 7. בציוני המגן של הבגרות - אם המגן נמוך מהציון של הבגרות - לא להחשיב אותו!!! 8. לא להוריד ציון על הכנת שיעורי בית והשתתפות בכיתה, כך שהציונים ישקפו רק את הידע של התלמיד (אפשר לעשות בחני-פתע במקום) 9. כבר מהכיתות הצעירות להביא לביה"ס מרצים בנושאים חינוכיים כמו: עישון, סמים, אלימות. ובנושאים לימודיים מקיפים (כמו במקצועות שציינתי בסעיף 4) 10. כמו שכתבתי בהתחלה - להוסיף חופשת-חורף של שבועיים בתחילת ינואר :)

SpyKid

New member
וואי כיף לך...

אצלנו נתנו בסוף ט' לבחור מקצוע אחד בין ספורט עיוני, תקשורת, תיאטרון, מחשבים וציור
ובחרתי ספורט
אבל כימיה ופיזיקה 5 יח"ל נתנו לי לבחור רק מי"א!

AeroSlash

New member
תהיהי בטוחה שלך יותר כיף...

למה? כי בגדול לא עשו איתנו כלום בחטיבה. לא נתנו לנו "לטעום" אפילו שליש ממה שנלמד בתיכון והפיזיקה שלמדנו בחטיבה הייתה לגמרי שונה ממה שאנחנו לומדים עכשיו. אז בכללי כשבחרנו רובנו לא ידענו לקראת מה אנחנו הולכים. זו גם הסיבה שמתוך 20+ תלמידים שלמדו אצלינו פיזיקה בתחילת שנה שעברה פרשו לפחות איזה 5.... (ואני בטוחה שפרשו יותר אני רק לא רוצה להגיד סתם לגבי משהו שאני לא בטוחה)... זה גם למה הייתי צריכה באמצע כיתה י' להתחיל להשלים חומר של חצי שנה בכימיה. למה? כי בחטיבה בכלל לא נתנו לנו אפילו גרוש מהכימיה שלמדנו בתיכון מה שגרם לי לבחור בזה מהתחלה ורק אח"כ להבין שזה בעצם מה שאני רוצה ללמוד (מה שגרר איתו השלמות של שעות של חומר של חצי שנה)... כשאתה כבר יודע בערך על מדובר לגבי כל מקצוע הרבה יותר קל לעשות את הבחירה ואתה לא שקוע בתוך לבטים אינסופיים...

Dynamo1929

New member
תאמיני לי זה לא משנה

אם להתחיל ללמוד פיזיקה בי"א או בי'... בכל מקרה לומדים עוד הפעם את כל החומר של כיתה י' בי"ב...

למעלה