החופש הגדול...

eMiFrEaK

New member
החופש הגדול...../images/Emo42.gif

ועדת דברת, כך מתברר, ממליצה בדו"ח המסכם לפצל את החופש גדול. על פי ההמלצה, שנת הלימודים בת עשרת החודשים תחולק לשניים, כשבין הסמסטרים תהיה חופשה, ובקיץ ייצאו התלמידים לנופש בן חודש בלבד. סך כל ימי החופשה לא ישתנו. 57 אחוז מההורים הודיעו כי הם תומכים בכך. התלמידים, כצפוי, פחות מתלהבים. מה אתם חושבים? לפצל או לא? ובכלל... כולם מתלוננים, המורים התלמידים וההורים, על מערכת החינוך.. מה הייתם משנים?

the freaky girl

New member
וואי..

לדעתי זה יכול להיות מצויין
פשוט מעולה.. הם השיגו תומכת נלהבת כאן.. :] ומה הייתי משנה במערכת החינוך? אממ.. אני לא יושדת.. ממה שההורים מתלוננים, על מע' החינוך בישראל, אני מבינה, הם למשו אחרת.. אבל אני מבחינתי הייתי משנה בקטנה, שיהיה לנו נוח עם הבגרויות, להתחיל מחטיבת הביניים.. (כמובן שזו רק דעתי..), ועוד דבר סתום.. ה-g בפיזיקס צריך להישאר 9.81 כי ככה הוא, ולא כי לימור ליבנת רוצה שהוא יהיה 10..
בכלל, למורים יש תמיד תלנות.. צריך לשאול אותם.. במיוחד המורה שלנו לפיזיקה - ולדימיר...

AeroSlash

New member
אבל זה לא שנגיד

את מחשבת את הכל עם לוח כזה משנות הביניים ויש עליו את האבנים האלה שאת מזיזה כל הזמן... את יודע הטכנולוגיה התפתחה ובתכל'ס ל-casio ממש לא אכפת מה לחשב, 10 או 9.81..

Dynamo1929

New member
מה בדיוק הבעיה עם 10 במקום 9.8?

זה נועד רק כדי להקל בחישובים ותו לא. שום דבר מהותי שרת החינוך המהוללת שלנו לא שינתה. אני לא חושב שאם תקלידי 10 במקום 9.81 במחשבון זה ישנה משהו/יגרע מהבנת החומר או ממהות החומר הנלמד. כשתהיי מדענית בנאס"א תציבי 9.81, ועד אז, הודות לגברת ליבנת, תצטרכי להסתפק ב10 עגול ויפה.. :)

AeroSlash

New member
זה לא העניין...

העניין הוא, איך מישהי שאפילו לא סיימה את הבגרויות שלה באה לשנות חוקי פיזיקה הידועים כבר המון שנים?!!?!?!?!?

eMiFrEaK

New member
אני מבטיחה לך...

שללימור לבנת אין מושג מה זה פיזיקה בכלל... בדיוק בגלל זה יש מאחוריה צבא שלם של אנשים שאמורים להבין בזה קצת יותר ממנה.. למישהו היה משעמם בין לשבת בבית ולא לעשות כלום לבין לשבת במשרד ולא לעשות כלום...והוא החליט שצריך לשנות את זה.. זה שלימור הסכימה.. זה לא אומר שיש לה מושג מה היא עושה..

AeroSlash

New member
לא היה לי ספק בכלל

שיש לה איזה מושג של מה שהיא עושה... אם היא והצבא שלה משנים את תוכנית הלמודים כל שני וחמישי. מה שעוד מרגיז אותי זה שינויי תוכניות האלה. כי הרי היא (והצבא שלה :]) קובעת איזה תוכנית מסויימת שמצריכה ספרים מסויימים אז התלמידים הולכים וקונים. ובאמת שהספרים בתיכון לא זולים. יומיים אח"כ, אחרי שרוב התלמידים רכשו את הנדרש, היא מתעוררת עם אוזן מקומטת וזה עושה לה מצב רוח רע אז היא מחליטה לשנות את התוכנית שוב והספרים שהתלמדים קנו שווה בערך לכלום אחד וגדול וצריך לקנות חדשים.. וככה מוציאים הון עד שהגברת מחליטה מה יאה לה...

AeroSlash

New member
נייט ../images/Emo70.gif

אני אמנם מאוד תומכת בחופשה בין הסמסטרים אבל לא על חשבון החופש הגדול!!! מספיק אנחנו תקועים בבית ספר עד תחילת יולי כמעט עד שאנחנו מסיימים עם הבגרויות של מועד קיץ אז הם עוד יקצרו לנו את זה?! אני לא תומכת בזה כלל... בקשר למה שהייתי משנה במערכת החינוך.. קודם כל והדבר המרכזי זה הייתי שולחת לעזאזל את מערכת בחירת המקצוע. התלמידים היו לומדים הכל, כמו ברוסיה, בלי בחירות. אני אישית לא מבינה איך ייתכן שאם התלמיד לא ירצה בכך הוא לא ירבל שום ידע, והשכלה ואפילו מושג הכי קטן במקצועות בסיסיים וחשובים כמו כימיה ו/או ביולוגיה/פיזיקה... ככה גם המערכת תהיה הרבה יותר פשוטה להרכבה כי כולם ילמדו את אותו הדבר כמעט ויהיה הרבה יותר פשוט להרכיב מערכת אחת לכל כיתה מאשר מערכת פרטית לכל תלמיד.

eMiFrEaK

New member
תראי...

הקטע הוא שגם ככה אין מוטיבציה לתלמידים.... והקטע של בחירת מקצוע זה שהם יתחברו אליו,יאהבו את המקצוע וילמדו אותו (אני לא אומרת שזה מה שיוצא בפועל...)... נגיד עד כיתה ט'... למדתי כמעט את כל המקצועות האפשריים... זה בשביל שאני אוכל לבחור בסוף ט' לאיזה מגמה אני רוצה ללכת.. וחוץ מזה... יש אנשים שמתחברים לריאלי ויש להומני...וזה בעיה להכריח ללמוד מישהו משהו שהוא לא אוהב...

AeroSlash

New member
זה מה שאנחנו הורגלנו אליו...

אבל אלה שאין להם ברירה והם כן רוצים ללמוד פשוט ילמדו בשקט וזהו. אני למשל מאוד לא אוהבת את העובדה שכשאני אסיים תיכון תלמידת כיתה ט' תוכל ללמד אותי מושגים בביולוגיה כי בחרתי פיזיקה בכיתה י' ולכן לא למדתי יותר ביולוגיה בחיים שלי. וכנ"ל לגבי עוד מקצועות רבים. כמו כן, אפשר לשלב בין מקצועות האומנות והמדעים. קחי לדוגמא את ההורים לשונ, הם למדו את כל המקצועות בלי שום בחירה וכפי שאני יודעת הם לא בדיוק מתלוננים היום שחיי התיכון שלהם היו מזוועים עד כדי כך ושזה היה כל כך קשה ללמוד מקצועות שהם לא התחברו אליהם.

eMiFrEaK

New member
אלה, את לא יכולה להשוות ...

זה 2 עולמות שונים ל-ח-ל-ו-ט-י-ן... וכן, את צודקת.... תאמת.. אני בנאדם שאוהב ללמוד ולדעת.. כי אחרי הכל ידע זה כוח.. וצריך להתחיל ללמוד דברים כמה שיותר בגיל צעיר, ובדיוק בגלל זה אני משתדלת לבחור נושאים מגוונים... אבל בכל מיקרה.. אי אפשר ללמוד הכל... אחרת היית נשארת בבצפר מ8 עד8... וזה לא כזה נחמד...אני עכשיו עד 4 בדר"כ וזה חתיכת מאמץ... בגלל זה הולכים על הדברים שהכי מושכים אותך...

AeroSlash

New member
תראי...

אנשים לפנינו הסתדרו, ואני גם יודעת על תיכונים לא ממש ידועים בארץ ששם עשו בדיוק את מה שדיברתי עליו עד איזשהו שלב ורק אז נתנו לבחור והסתדרו פשוט מעולה. בת דודה של חברה שלי למדה באיזה תיכון כזה שלמדו שם הכל תביכון עד איזשהו שלב והיא לא חיה בבית ספר.. גמני תקועה בבית ספר לא מעט, ממש לא מעט. אבל אני חושבת שבמקום לתקוע לנו שעת חינוך תעבורתי די מיותרת אפשר ללמוד משהו יותר מועיל.. כי בתכל'ס לא שהחבר'ה כל כךךךךךךך מקשיבים בשיעור הזה. ומי שצריך לדעת את תיאוריית הנהיגה ילמד את זה בקורס התיאוריה שלו.

eMiFrEaK

New member
חחח זאת באמת שעה מיותרת...

אבל היא מיותרת בגלל שככה מתייחסים אליה... זה נושא חשוב... ובמקום שיבואו כל הזמן מרצים כמו שכולם תמיד אומרים.. אז עושים לנו את זה פעם בשבוע.. הבעיה היא שזה לא מאורגן כמו שצריך ובגלל זה אין לזה גם את האפקט הרצוי...

AeroSlash

New member
ומזל שנזכרו לעשות את זה...

בי"א... חלק מהכיתה שלי לא נכנסים לזה או כי כבר יש להם רשיון או כי הם באמצע לימודים או כי בדיוק סיימו תאוריה והם יודעים הכל בע"פ.. מצד שני אני חושבת שלעשות את זה בי' קצת מוקדם מדי.. מה שמביא אותנו שוב לטענה שלי שזה מיותר.. אנשים מזלזלים בזה.. אני בעצמי מזלזלת בזה ונכנסת רק כשיש לי מצב רוח כי חצי מהשיעור מתבזבז על להרגיע את כל הפקאצות והאידיוטים בכיתה שלנו ואפקטיביות שלו שואפת ל-0...

SpyKid

New member
אני מסכימה בקשר לביולוגיה ופיזיקה

- זה ממש מטומטם שאי אפשר ללמוד את שניהם! הרי יש מקצועות שמצריכים ידע בשניהם, וזה חוץ מהעובדה שידע כזה לא יזיק לאף אחד...

למעלה