הזעה...

maverick88

New member
הזעה...

תהליך אידוי הזיעה הוא המרכיב החשוב ביותר בקירור הגוף או לא?

עריסטו

Active member
אני לא יודע האם הוא החשוב ביותר,

בכל מקרה הוא חיוני. יש אנשים שנולדו ללא בלוטות זיעה וזה גורם להם לבעיות קשות.

maverick88

New member
זה מקרה חריג ולא תקין

אנחנו מדברים על תפקיד של זעה, על התאדות ובלוטת הזעה... אתה מדבר על מקרה חריג ובלתי תקין אז כמו שאני לא מדבר איתך על מקום שאין בו אויר או שההתאדות במקום הזה פשוט לא יכולה להתרחש או שאני לא מדבר על בן אדם שלא מצריך מים....דבר איתי על בני אדם נורמאליים הרי שזה היה תפקידה של האבולוציה...ליצור נורמה (ונכות בלידה כמו ראיה פגומה וכל דבר אחר שתרצה זה לא נורמה..גם כשאין את הבלוטה הזאת זה לא נורמאלי) עבור בן אדם נורמאלי התהליך הזה לא חיוני

THC MaN

New member
אם תהליך זה לא חיוני

אז הוא אומר לך שאנשים בלעדיו לא מסתדרים הלא כך?

maverick88

New member
אכן לא כך

תקרא את משכתבתי... האצלך אנשים "נורמאליים" התהליך לא חיוני לחלוטין

maverick88

New member
לא, רציני....

אמרתי לך שמדברים על תהליך האידוי אצל בני אדם שלמים ונורמאליים.... אצל מישהו הבלוטה לא חסרה התהליך לא חיוני לפי דעתי

עריסטו

Active member
אני לא מבין

לפי אותו הגיון אתה יכול גם לומר שהלב לא חיוני לחיים.

maverick88

New member
לא נראה לי

בלי הלב אתה יכול לחיות? ברור לכולנו שלא אני מניח כי הוא ממלא תפקיד מפתח ששום איבר אחר לא יכול למלא בלי האידוי של הזעה אתה יכול להסתדר? פה הויכוח כי אני אומר שכן כי הנקודה היא שהאידוי משמש להסרת הזעה מפני הגוף ובגלל שיש אמצעים אחרים בעזרתם ניתן למלא את התפקיד, האידוי לא חיוני. זה ההגיון

THC MaN

New member
מצטרף לשאלה

תהליך אידוי המים מהעור הוא התהליך החשוב בקירור הגוף? ידידי הסאחי טוען שהתהליך החשוב מכל הוא בעצם החורים שיש לך על העור הוא איננו מבין שזהו רק אמצעי במטרה להביא לכך שיהיו המים על העור וכך תהיה ההתאדות

maverick88

New member
מה שאני אומר זה

קודם כל החורים הם אמצעים ולא תהליך
עוד דבר שאני אומר זה שיש דרכים אחרות להוריד את המים מהגוף ולא חייבים לאדות. THC MAN אומר שהאידוי של המים חיוני והתהליך החשוב ביותר בקירור אני טוען שהתהליך לא הכרחי כמו שאמרתי, ובטח שלא החשוב ביותר. אלא התהליכים האבולוציוניים כמו יצירת החורים בגוף שיאפשרו את הפרשת הזעה שבלעדיהם בתהליך קירור כלל לא אפשרי לעומת האידוי שאפשר להחליף בתהליך אחר

THC MaN

New member
אידוי של מים לוקח חום גוף

אם סתם מורידים את המים מהגוף ללא אידוי זה לא גורם לקירור הגוף אלא סתם להרגשה נינוחה

maverick88

New member
זה זניח ...

החלק החשוב הוא שהזעה לוקחת את החום של הגוף ומופרשת החוצה (לאויר, לא משנה איך) בעודה חמה כלומר מין "מעבירה את החום החוצה" ואז הגוף יכול להתקרר

sopermen1

New member
אני חושב שאתה מפספס את העניין...

החלק החשוב בקירור הוא לא ההוצאה של הזיעה אל העור אלא דווקא תהליך ההתאדות. הזעה "שואבת" אנרגיה מהעור כדי להתאדות ובכך מקררת אותו. תנסה להרטיב את האצבע ולנשוף עליה, מתקרר?

maverick88

New member
איך אבל המים על פני האצבע מתאדים

זה לא האידוי שאנחנו מכירים כאידוי של H2O ב100 מעלות אלא מין "המסה" של הזעה באויר וככה עולה הלחות? אני לא מתאר איך עוד זה יכול להתאדות".

its moi

New member
אתה מבלבל אידוי

עם רתיחה. תהליך אידוי הוא אנדותרמי = שואב חום. (לכן כשאתה מורח אלכוהול או נוגע באציטון- זה קר)

its moi

New member
גם רתיחה אנדותרמי

אבל רתיחה מתרחשת ב-100 מעלות, ואידוי מתרחש בכל טמפ' כמעט.

למעלה