הורים בלונדון עומדים לפני תביעה

Hubert Hubert

New member
הומואים הם לא "תופעה",

הם בני אדם. מה יש לך לבקר פה בכלל? למה שזה יפריע לך? למה שמשהו שלא רלוונטי בכלל ולא מתייחס אליך או נוגע בך, יעורר בך איזשהי התנגדות או ביקורת?

sirpad

New member
סליחה טעות שלי

חשבתי שאתה ניק לרגע. שיטוט קצר במילון הסביר, שזה לא פסול לומר על משכב זכר כתופעה. כמו שאמרתי כבר, גם בני אדם הם תופעה, זו לא בושה או השפלה להיות מוגדר כתופעה.

ronnl

New member
לך תראה את הדיון על נישואים חד מיניים בין

טוני פרקינס לבין דן סבג' הענק ואולי תבין ! בגיל שבע לא חושבים על מיניות אבל יש סימנים להומוסקסואליות בגילאים האלה, ואני זוכר את הסימנים האלה בגילאים האלה באופן ברור! להיות הומו זה לא פסול וזו לא תופעה כמו שלהיות סטרייט זו לא תופעה וחוץ מזה לא מחליטים בגיל מסויים " אני הומו" לא בוחרים בזה כמו שלא בחרת להיות סטרייט אתה כזה וזהו אי אפשר לבקר מישהו או מישהי בגלל מה שהם אפילו אם הם נמשכים לאוכולסיה מבוגרת זה לא צריך לעניין אותך בכלל למי אנשים נמשכים או לא

CillDara

New member
ראשית הבעיה שלי היא עם המילה "לימוד"

סיפור הוא סיפור, לא בהכרח צריך להסתכל עליו כחומר לימודי אקדמי, וגם אם כן, הרי שרמת ה"ניתוח" והבנה תשתנה בהתאם לגיל. אני מקריאה לילדון (כן, שרית, הוא ילדון
, ומסר בדרך) את איה פלוטו - מה בדיוק הוא לומד מכך שפלוטו פוגש צפרדע, אומר לה שלום והיא עונה "קוה קוה" וקופצת לבריכה? שצפרדעים לא מנומסות ולא אומרות "שלום"? שהצפרדע לא אוהבת אותו והיא רואה אותו היא מיד בורחת? שהצפרדע היא בת והיא לסבית וכן לא מתקשרת עם כלבים זכרים כי היא לא מזדהה איתם? אולי הוא לומד שצפרדעים קופצות? אולי שצפרדעים עושות "קוה קוה" בעוד כלבים אומרים "שלום"? עכשיו, הילדון שלי כולו בן 10 חודשים - כרגע מן הסתם הוא מבין לא הרבה אבל אוהב את עצם הישיבה עם אמא,לשמוע את קולה, להסתכל בתמונות... כשיגדל יבין יותר בהתאם לגילו, רמתו והדברים אליו נחשף עד כה - וזו הנקודה! בגיל 8 אמנם לילד יש זהות מגדרית, אבל זהות מינית? לא חושבת, ולכן למרות שאין לי כל התנגדות לחשיפה לסיפור לסבי או הומוסקסואלי, לא מאמינה שההבנה של הילד מגיע ל"הזדהות" כפי שאת מחפשת אותה. בכמה ז' בוודאי, אבל שוב זה כבר גיל secondary school. גיל 8 כפי שזכור לי וע"פ ילדי השכונה הוא דווקא הגיל בו בנים שונאים בנות ("בנות מטומטמות") והבנות שונאות בנים (אותו כנ"ל). סיפורי אהבה ועוד ישוקים בין בנים ובנות בהחלט מעוררים סלידה (ע"ע הילד ב"הנסיכה הקסומה") המחשבה שבן או בת יכולים לאהוב את המין השני משונה מאוד בעינייהם (ולהיות או לא גיי לא קשור כאן). חברות וידידות זה נושא הרבה יותר רלוונטי בגיל הזה - הבמות פה בשכונה כל פעם מעדכנות אותי מי "החברה הכי טובה" של מי וזה משתנה אחת לכמה חודשים. יצא לי ארוך. מקווה שהבהת את כוונתי.

mayush63

New member
אבל זה אולי עניין אישי?

לי היה חבר כבר בגיל 8, אני לא אכנס לפרטים כי זה לא חומר ראוי לקריאה, אבל אני זוכרת ששיחקנו מלך ומלכה והוא כרע ברך לפני. התנהגות כזו- לא נראה לי שבאה לו מהתת מודע הקולקקטיבי, אלא, הרבה יותר סביר ש- מהאחים גרים (שוללטטטטטים :) כך שמפנימים סיפורי ילדות ועוד איך. (ניראה לי מובן מאליו אבל מה אני מבינה בהתפתחות ילדים בקושי חתולים גידלתי עד עתה) באופן אישי מעולם לא שנאתי בנים ועד גיל 12 בערך בברור העדפתי את חברתם על פני חברת בנות. כל האמור לעיל אישי לחלוטין כמובן, אבל בואי נגיד שבכיתה ד' כבר רקדנו סלואו במסיבות כיתה, זה ניראה לי די בגדר התפתחות מינית. נכון שבחיפה הכל מתירנות ושיקוצים אבלמצד שני החיפאים ידועים בפיגור רגשי עמוק. קיצור- כשאני משחזרת את ילדותי- גיל 9 ניראה לי מתאים מאד להתחיל לדבר על אהבה. (דיסקליימר-אין לי ילדים ואני לא מבינה שמץ של דבר בחינוך evidently)

בדיוק. ודווקא בגלל שזה עניין אישי, עדיף

להשאיר את ההחלטה על איך ומה ולמה ומתי להורים.

CillDara

New member
או אז לפי זה נשים הן השולטות והגברים כורעים

ברך לפניהן
מישהו אמר אפליה נגד נשים בימינו?!? (לא היה יום האשה ככה לפני איזה יום יומיים?)

CillDara

New member
ואכן שונה הגיל מתי לדבר על אהבה בין ילדים

אבל אם וכאשר מגיע הזמן הרי שמראה לי שזה יהיה נכון יותר לציין *אז* לסביות, הומוסקסולאליות ושות' ולא ככה סתם באמצע השנה להקדיש רק להם שבוע (!) בכתה ג'ד'. ורק להבהיר, אני לא הייתי מוציאה את ילדי מבה"ס בשבוע הזה, אבל זה עדיין נראה לי לא הגיל המתאים - מה גם שברמה אישית הילדון שלי יכיר יחסים הומו-לסביים כחלק ממרקם חייו השלם (יש לנו זוגות חבריים כאלה שהוא מן הסתם יחשף להם...).

mayush63

New member
אותי לא תתפסי מתלוננת על אפליה :)

אני חושבת שלפעמים דורשים מאתנו יותר מדי, אבל זה עניין אישי/משפחתי. והאמת שנשים שצועקות אפליה מרגיזות אותי.
( בקשר לשתלטנות- אין תגובה :)) בנוגע לשאר- קשה לי להביע דעה כי אני לא הורה ואין לי שום תובנות למודות נסיון בנושא. ההגיון שלי מקשה שכמה שילד נחשף ליותר אפשרויות הוא יהיה יותר סובלני כלפי עצמו. אבל מה אני יודעת באמת, סביר להניח שטמפרמנט, אופי ההורים ודינמיקה משפחתית, שלא לומר כל הגשפט התת-מודע וכו' (שלא ישמעו אותי בפקולטה) משפיעים הרבה יותר על סובלנות.

mayush63

New member
אוי הפסקה השניה- תחי הפשטנות ../images/Emo9.gif

מילא, לא נראה לי שמישהוא יצלוב אותי פה על זה :)

sirpad

New member
אפרופו איה פלוטו

ממש חרא של ספר! חרוזים לא חרוזים, חמשירים לא חמשירים, ממש חרטא, לא חושבת?

John the Savage

New member
אל תהרוס לי עכשיו

את אחד מספרי הילדות שלי. אני בזמנו (בגיל 4 כמדומני) די קיבלתי את הרושם שמדובר ביצירת מופת.

sirpad

New member
גם אני

ולכן קניתי את זה לבת שלי, אבל אז קראתי את זה, וזה פשוט מגוחך! סליחה אם הרסתי לך, תשנן שאני סתם מדבר שטויות 20 פעם, ויהיה בסדר.

joojoo

New member
כמה נכון

וזה לא רק הומולסבי... כל ה GBLTQ קומיוניטי עם הבעיה הזאת. אנחנו גם חיים באורח חיים אלטרנטיבי. למזלנו, אנחנו חיים באיזור בעולם שבו אנחנו לא נחשבים כאלה משונים. אבל אנחנו רואים את זה כל הזמן. לפחות אנחנו משתדלים לזרוק הערות כאלה ואחרות במקומות רלוונטיים, כמו למשל "כשתגדל ותתאהב במישהי או מישהו או מישהם ותרצו להתחתן..." וכאלה. יש לנו הרבה חברים מהקהילה, וללא יוצא מן הכלל כולם מציינים עד כמה כשהם היו ילדים הם הרגישו מנוכרים, בדיוק בצורה שאת מתארת. שמעתי את זה מכ"כ הרבה אנשים שזה מאוד פתח לי את צורת החשיבה. את יודעת מה הורג אותי? יש חלקים ב GBLT שממש לא אוהבים אותנו בדיוק מאותן סיבות שהרבה הטרו מפלים לרעה GBLT. לכי תביני.

זו דעה קדומה לחשוב

שלגייז אין דעות קדומות...אגב, מההכרות שלי עם הקהילה, גייז כמובן נגועים באי-סובלנות בדיוק כמו סטרייטס. אבל זה לא מחקר מדעי, רק אנקדוטלי. אגב, השרשור הזה מוסיף עוד נתון לאוסף - "מבקרת פנימית" לא סובלנית כלפי הורים שמעונינים לא לחשוף את ילדיהם לתוכן הומולסבי בגיל 9. היא רוצה לכפות את האג'נדה שלה על כולם. אנקדוטה: מכיר זוג לסביות בישראל שעשו יחצנו"ת רבה גדול מזה שהם הכניסו את הילדה שלהן לגן "סטרייטי". כמובן שלהורים הסטרייטים לא היתה בכלל בעיה עם זה וזה לא ממש עניין אותם. בכל אופן, אחרי שהילדה היתה בגן, הן ניסו לכפות על כולם להפוך לצמחונים כי הילדה שלהם צמחונית. ההורים ניסו להסביר להם שזה גן ליבראלי וכאלה ושלא כופים דברים כאלה על אף אחד - אבל זה לא עזר והן הוציאו את הילדה מהגן. בקיצור, הן כמובן בעד פתיחות וסובלנות - אבל אצל אחרים. לך תבין.

Woking

New member
רגע, רגע

אבל בתי הספר בבריטניה מלמדים גם על השואה, וגם על עוד אין ספור תופעות חברתיות אחרות. מדוע שלהורים תהיה זכות וטו בנושא כזה ולא בנושא אחר. אם הכותרת היתה שהורים מוסלמים נקנסו בגלל שלא שלחו את ילדיהם לבית-הספר בגלל "שבוע השואה", יש לי הרגשה שלפחות חלק מהתגובות היו אחרות. אתה מציג את תוכנית הלימודים כאילו היתה "תוכן הומולסבי", אבל זה לא כך. כפי שכבר ציינתי, יחסי זוגיות חד-מיניים בבריטניה הם דבר נורמטיבי אפילו מבחינת החוק. ללמד על זה בבית-הספר זה כמו ללמד זהירות בדרכים.

ווקינג, אתה לא מפנים.

אין לי בעיה שיציגו כל דבר, אבל שיהיה מותאם-גיל. לכל זמן ועת לכל חפץ - כולל לימוד השואה, כמו שבודאי תסכים איתי. אין זה אפקטיבי מצד בית הספר לנסות לתכנת את ילדי כיתה ג' בתחום הרומנטי בגלל קבוצות לחץ עם אג'נדה חברתית - עדיף שישטפו להם את המוח בלימוד שברים. אתה יודע מה? בהתחשב בכשלונות של מערכת החינוך האנגלית, אפילו שינון של לוח הכפל מקובל, גם אם זה רק עד 9X9.

Woking

New member
אתה עושה הנחות לגבי התוכן

ולא אתה ולא אני יודעים בדיוק מה הוא כולל. כל מה שהוזכר בכתבה זה אדאפטציה של מחזה של שייקספיר. זאת קצת הגזמה לתאר את זה כנסיון לתכנת מישהו בתוכן כזה או אחר. מן הסתם לא היית מצדיק הורה שהוציא את ילדו מבית-הספר בגלל שמלמדים שם את רומיאו וג'ולייט לילדים בני 9. אז מדוע אדאפטציה לרומיאו וג'וליאן פתאום נהיית rated 16? כל הנקודה, שכנראה אתה מתקשה להפנים, שבבריטניה, עם מערכת החינוך הכושלת שלה, קשר זוגי בין פרטים מאותו המין הוא נורמטיבי לחלוטין וחוקי לחלוטין. המסר של רומיאו וג'וליאן הוא לא ש"זה בסדר להיות הומוסקסואל", אלא שזוג מאוהב יכול להיות גבר ואישה, או גבר וגבר או אישה ואישה. העובדה שיש מחלוקת על עצם העלאת המחזה מדגימה כמה הוא נחוץ. אף אחד לא היה מרים גבה אם רומיאו היה מתאהב בג'ולייט למרות שהיא שוקלת 150 קילו, או אם היא היתה מכונית ספורט אופנתית, אבל כשג'ולייט הופכת לג'וליאן זה פתאום חומר שילדים בני 9 לא יכולים לעכל.

למעלה