אני מאוד מקווה שאין פה ספק
שהומו או לסבית הם קודם כל בני אדם, וככאלה יש להם את הזכות לחיות את חייהם על פי רצונם, לבחור את בני זוגם, ולא לחוות יחס מיוחד בגלל נטייתם המינית. אני גם לא רואה פסול בלשלב במערכת הלימודית ספרים/יצירות/סרטים/שירים שהגיבורים שלהם הם לא הטרו. שיבואו האומנים, ויכתבו שירים וספרים, ועם הזמן הם גם ימצאו את דרכם אל חומרי הלימוד. זה לא יקרה ביום, ולא בשנה, אבל יש המון יוצרים חדשים שכותבים סיפורים הטרו ושלא מגיעים לחומר הלימודים. אני מסכים עם סלסרו שמדבר על חינוך לסובלנות נקודה, זה עדיף מאשר לחנך כדי לקבל את המיוחד,כי אולי אם נפסיק להתייחס למיוחד כמיוחד, אז הוא יפסיק להיות מיוחד, ויהפוך, למרות השוני שלו לאחד מן המניין, כי כולנו שונים! לי למשל אין חברים שהם לא הטרו, אני מכיר 2 לסביות כי אחת מהן עובדת עם אשתי, אבל אני לא מכיר הומואים בסיס אישי. לכן אני לפעמים מרגיש לא נעים אם יוצא לי להכיר מישהו שהוא הומו מוצהר, לא כי אני חושש ממנו, אלא כי אני כל כך לחוץ מאיך שאני אגיב, ופוחד שאני אתנהג לא נכון, שיוצא שאני מתנהג לא טבעי. אז נכון שאם הייתי נחשף להומואים יותר פעמים, הייתי לומד להתנהג רגיל, אבל אני לא חושב שזה שונה בהרבה מאיך שאני אתנהג עם עיוור, או עם נכה, גם שם אני אפחד להתנהג לא טבעי, ומהפחד ייצא שאני אתנהג לא טבעי. לכן אני חושב שחשוב לדעת להבחין בין הומופוב אמיתי, ואנשים שעם רצון טוב לא חוו מערכת יחסים עם להטבים, ולכן יש להם חששות בעיקר מעצמם, ולא מהאדם השני.