הופ

morosh1234

New member
דיון../images/Emo27.gifהאנטישמיות במייפל סטורי

טוב, זו לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בשנאה כלשהי במשחק. רציתי קצת לשמוע את דעתכם על הנושא הזה, בכל זאת.. גם אם לא נתייחס לדברים האלו ונדחיק את האבק מתחת לשטיח - זה עדיין ימשיך להתקיים.. כל האנטישמיות הזו
ובכן, אני חושבת שכל הקטע של השנאה והפגיעה בנו מגיע מהחינוך שמושתל לילדים שמשחקים שם. כאילו, תחשבו על זה, הם בסה"כ ילדים.. מילא שמבוגרים שיודעים בערך מה קרה בשואה וכו' שונאים אותנו [למרות שגם הם לא צריכים לשנוא], אבל ילדים, בגיל שלנו
זה פשוט מגעיל וכ"כ מעליב שאנחנו, הישראלים והיהודים בכלל - שבסה"כ באנו במטרה חיובית, להנות מהמשחק עצמו; נפגעים ונעלבים מהערות או ממעשים אחרים. למשל, יש גילד עם שם של HateIsrael וכו'. יש אנשים שלא מוכנים לעשות איתי טריידים בגלל זה. יש כאלו שפשוט שונאים אותנו, בלי סיבה באמת מוצדקת. והכי גרוע - יש אנשים שפשוט מחליטים לתת לעצמם כינויים שקשורים איכשהו לשואה - אני תכף יעלה לכם תמונה באנגלית שלשחקן שרושם שם קוראים Iloveadolf, ומי שאולי לא יודע - אדולף, או בשמו המלא אדולף היטלר הוא זה שהרג 6 מיליון יהודים בשואה.. ואני לא צריכה להזכיר לכם מה עוד הוא עשה לנו, נכון? בקיצור, יש כ"כ הרבה תועבה עליינו במשחק, כ"כ שנאה שאני לא יודעת למה היא.. מה אני יגיד לכם, לפעמים זה פשוט מוריד את כל ההנאה במשחק. אז.. מה אתם חושבים

somebodddy

New member
ראיתי אחד שם שקוראים לו

RacismRULES. אבל נראה לי שזה היה סתם בצחוק...

jenniecat

New member
צודק...

אבל אדולףף זה יכול להיות כל אחד בטח סתם שם של מישהו... אבל האנטישמיות זה נכון תמיד ששואלים אותי מאיפה אני אני ממציאה משהו כי יש כ"כ הרבה אנטישמיות..

roni93

New member
את ממש טועה

להפך את צריכה להגיד שאת באה מישראל! זה נכון שאנחנו ארץ כזאת קטנה וכולם שונאים אותנו אבל תראי:אנחנו עדיין אחריי כול מה שעברנו בשואה, במצרים וכו' ואנחנו כזאת ארץ קטנה ואנחנו מופיעים כול כך הרבה בחגשות בכול העולם כולם מיתענינים בנו. נו אז מה ששונאים אותנו אנחנו חיים בישראל ואין אנטישמים בישראל וזה שאת במחשק מה אכפת לך שימתו כול האנטישמים.... ואני אפילו דיי מתגאה בזה שאני מישראל הכינוי שלי malafefon היתי בגילד ששמה ישראל (לא עזבתי בגלל השם חבר שלי פתח גילד חדשה). ונחשפתי לאנטישמיות פעם 1.

roni93

New member
ולמנהלות

אני ממיץ לכן (אתן לא חיבות להקשיב) להוסיף את הדיון הזה לטאנגלייס שאנשים מידי פעם יוכלו לעיין ולהוסיף....

sapir aloud555

New member
נמ ../images/Emo121.gif

לא חושבת שצריך להתייחס אל זה יותר מדי. ז"א, שכל אחד יעשה מה שבא לו. ידוע שקיים למשל גילד בשם Nazi בברה, או מלא אנשים שמציפים במגפונים ש"Jew" זה כמו קללה, אבל לא רואים אותם כמעט בכלל. ואפילו כשרואים אותם - הם מקבלים אחלה Defameים על כל מגהפון כזה. xD

חבל, מה אני יכולה להגיד. \=;

לנו נשאר רק להוות דוגמה טובה. כל מה שאנחנו יכולים לעשות למען הדיעה החיובית עלינו במייפל זה לשחק ברצינות ולהיות נחמדים. ולצערי יש המון ישראלים במשחק שמעודדים תדמית ממש גרועה... אני בטוחה שנתקלם בהם.

ToryMaster

New member
בכנות?

היהודים לא היחידים שסובלים משנאה, והגיע הזמן שנפסיק ליחד את עצמנו ולהתייחס אל עצמנו כאל מיוחדים או משהו, כי גם אם השנאה הזו לא מוצדקת, אנחנו לגמרי מזמינים את זה לפעמים.

SHACOH

New member
היי, מה קורה? הרבה זמן לא נכנסתי...

רציתי לשאול אותך, איזה עוד עם סובל משנאה? נכון שגם הצוענים סובלים ויש עוד כמה עמים... אבל לא נתקלתי בשנאה כלפי עם מסויים ואת האמת גם לא כלפי יהודים אולי חוץ מפעם אחת... חוץ מזה אנחנו באמת עם מיוחד
מה הכוונה כשאת אומרת שאנחנו מזמינים את זה לפעמים? בכל עם יש אנשים טובים יותר ויש פחות טובים, יש רק יהודים האקרים וכל זה?!

ToryMaster

New member
?

צוענים, הומוסקסואלים, כושים. זה רק בשליפה מאוד מאוד רחבה, יש גם ערבים [בישראל, בארה"ב], המלחמות וההשמדות ההמוניות בסרביה? בבוסניה? בסודן? זו בדיוק הדרך שבה אנחנו מזמינים את זה, "אנחנו עם מיוחד, אנחנו עם סגולה, אני יותר טובים מכולכם ננהקאבובו", פלא ששונאים אותנו?

אבל היהודים סובלים

יותר מכולם!!קל לכם לדבר אה?אתם לא חוויתם שנאה ורדיפות על בשרכם,לא הציקו לכם,קיללו ואף היכו אתכם רק כי אתם יהודים.אין לכם שמץ של מושג שואה מהי,גם אם הייתם ב``יד ושם``.לא הרגו לכם קרובי משפחה,דודים,סבים ועוד במיתות קשות.לא חייתם בזמן הפרעות האיומות שנעשו כאן לפני קום המדינה אז בטח שבשבילכם קל למזער את גודל השנאה.מה קשור זה ששונאים גם אחרים ולא רק אותנו?זה אמור לנחם?על זה נאמר :``צרת רבים,נחמת שוטים``.

ווינגז

New member
דבר ראשון - להרגע

דיון הוא דיון, ולכולם מותר להגיד את דעתם, כל עוד היא לא עוברת על חוקי המדינה/תפוז/הפורום. זכותך לחשוב שהישראלים סובלים יותר מכולם, אבל העובדה היא שגם בשואה - הרבה קבוצות (עמים, "גזעים" או קבוצות חברתיות אלו או אחרות) הושמדו - נכים, הומוסקסואליים, ה"גזעים" הסלביים, צוענים ועוד. אף אחד פה לא הצדיק את האנטישמיות או כל סוג של גזענות זו או אחרת, הדבר היחיד שאמרו הוא - שאנחנו הרבה פעמים מתייחסים אל עצמינו כאל הקבוצה היחידה שסובלת משנאה זו או אחרת. כשאנחנו מעלים את עצמינו מעל כולם ככה, הרבה פעמים זה מזמין את ההערות האלו (ששוב, אף אחד לא הצדיק). אף אחד גם לא אמר שבגלל ששונאים את כולם - זה בסדר. אז שוב, כל סוג של גזענות היא פסולה, אבל אנחנו ממש לא היחידים שסובלים ממנה.

ToryMaster

New member
שלום

קודם כל, בואו נשתדל לשמור את הדיון הזה דיוני, אין פה כוונה לפגוע באף אחד ואני מתנצלת אם זה מה שקרה. דבר שני, בימינו אי אפשר לדעת מי נרדף ומי לא, מי סבל ומי לא או את הסיבות לכך. אני מאמינה שבזה שאנחנו מקטרים ומנציחים את הגזענות כלפינו - אנחנו רק תורמים להמשכה. אני גם מאמינה שאם כבר שנאה, אז צריך לשנוא אנשים בגלל מי שהם, לא כי הם נולדו בארץ מסוימת או לעם מסוים, זה לא אומר עלינו כלום.

Almost me

New member
ומכיון שנכנסתי במקרה

וכן, אני אמא.... לשלושה ילדים מכורי מייפל וגם אני ובעלי משחקים קצת.... ישראלים מתנהגים לא יפה בכל מקום שאליו הם מגיעים, תראו כמה האקרים יש עם שמות ישראליים, כמו שכבר כתבתי יש מקומות שנקסון חסמה גישה לישראלים אליהם (נסו לקנות NX דרך בזק בינלאומי למשל ותראו מה ההודעה שאתם מקבלים) אז נכון יש חארות אנטישמיים, אז בואו לא נעזור להם בכך שנצדיק את הגישה שלהם

ווינגז

New member
ועכשיו כשיש לי יותר זמן

אני חושבת שמעבר לזה שברור לנו שאנטישמיות (וכל סוג אחר של גזענות) היא פסולה ממהותה, אנחנו צריכים להצדיק את הרצון שלנו לשם טוב ולהתייחסות ראוייה. ברור שאי אפשר לשלוט בכל הקהילה הישראלית, אז הדבר המתבקש הוא שכל אדם ישלוט על עצמו ועל ההתנהגות שלו, כמו שצריך להיות בלי קשר לאנטישמיות. אם אנחנו רוצים שיתייחסו אלינו בכבוד, אנחנו צריכים להתייחס בכבוד אל חוקי המשחק ואל השחקנים האחרים שם. רושם טוב שתשאירו על בנאדם, יכול לשנות לו במעט את התפיסה הגזענית. כבר יצא לי לדבר עם אנשים ממדינות שונות בעולם במשך כמה חודשים, ואז כשסוף סוף יצא לנו לשאול אחד את השני מאיפה אנחנו[
], הם אמרו לי שהם לא חשבו שהישראלים הם כאלו (בני אדם), והיו ממש מופתעים. מעבר לזה, צריך לזכור שלהרבה אנשים יש תפיסות לא מבוססות על החיים (לאו דווקא גזעניות) שבאות ממקום של חוסר ידע, ולא שנאה/כעס אמיתיים. בטח שלא צריך להפגע מהערה עוקצנית של שחקן במשחק הזה, יש תפיסות שלא תוכל לשנות, בטח שלא ע"י משחק מחשב. בכל מקום בעולם תהיה שנאה כלפינו (וכלפי הרבה "גזעים" אחרים), וכמו שיעל אמרה - אנחנו צריכים להפסיק להוציא את עצמינו מהכלל ולמשוך תשומת לב... כשאנחנו דורשים תשומת לב בפומבי, אנחנו מקבלים אותה בפומבי - ובגלל זה זה נראה כאילו כולם שונאים אותנו. יעל, רות סוף.

למעלה