הועידה!

העם הפלסטיני אינו מורכב מחיות אדם

רצחניות, אבל לאור אירועי השנים האחרונות, לאור הזעם על הכיבוש וכל הקשור בו, ולאור נסיון העבר (הלינץ' ליד רמאללה, למשל), בהחלט ניתן לומר שיש שם מספיק רדיקלים לאומנים ומסוכנים, ושהשארת אזרחים בשטח הזה היא הפקרה של ממש. אני בהחלט חושב שאם הורי הילד מסכנים, במודע, את חייו - המדינה צריכה להתערב. הטענה ש"הורי הילד יודעים יותר טוב" היא מגוחכת - האם תקבל בברכה גם הורים שיזרקו את בניהם למים עמוקים על מנת שילמדו לשחות, כי מי אתה שתקבע מהי טובת הילד?

ערב רב

New member
תתפלא, אבל יש אנשים שחושבים

שדו-קיום בין יהודים וערבים אפשרי, קרה ויקרה. אם זה מתקיים בישראל ובכל ארצות ערב, זה אפשרי גם ביש"ע. הטענה שלך שיש"ע צריכה להיות יודנריין מסיבות ביטחוניות מגוחכת. הסורים והמצרים שונאים את ישראל הרבה יותר מערביי יש"ע ובכל זאת הם אינם עורכים לינצ'ים כל שני וחמישי ביהודיהם. ובנימה קצת יותר גלובלית - כבר לפחות 60 שנה הטענה שאפשר לגרש אוכלוסיה אזרחית על-מנת להגן עליה כחלק מסכסוך איננה קבילה בעולם. אתה צריך להגן עליה, לא לגרש אותה ולא לפגוע בה בכל דרך אחרת.

בהבדל אחד

במצרים וסוריה יש יהודים, על פי דתם בלבד. בשטחים הכבושים יהיו ישראלים, על פי השתייכות לאומית של שנים ארוכות. השנאה אינה בהכרח כלפי יהודים, אלא בעיקר כלפי ישראלים. בשאר העולם האוכלוסיות יושבות בשטחי המדינה שלהם, למיטב זכרוני.

ערב רב

New member
תתפלא לדעת

מובן מאליו שאם הם ישארו בתחום הרש"פ הם יוותרו על אזרחותם הישראלים והמנתחלים הם האחרונים שישתייכו ל-"לאום הישראלי" ולא לעם היהודי, בדיוק כמו שמשייכים עצמם יהודי ארצות ערב שברובם הגדול הם ציונים, כמובן. ואני מקווה שאיני צריך להזכיר לך שעוד במאה ה-20 חיו יהודים בעזה, ג'נין וחברון.

ערב רב

New member
מעבר לכך, אותן הגדרות חלות על

ערביי ישראל הרואים עצמם "פלסטינים" ויהודי ישראל. שלא לדבר על הדו-קיום הקיים כבר היום בין יהודים וערבים, ישראלים ו-"פלסטינים", הן ביש"ע והן במדינת ישראל.

ושוב, ושוב, ושוב

אתה מדבר על יהודים, אני מדבר על ישראלים. זה שלא תהיה להם עוד אזרחות ישראלית באופן רשמי לא ימנע מהם להיחשב כישראלים, ולא סתם כישראלים, אלא כחיל החזית של הכיבוש השנוא. תפסיק להיתמם.

ערב רב

New member
שוב, אתה מיתמם

מן הסתם אלה שיהיו מוכנים לוותר על אזרחותם הם אלה הקשורים פחות למדינת ישראל, ובכל מקרה לאזרחות אין שום חשיבות, ראה למשל כל אותם ערבים ישראלים המתגוררים ביש"ע. עובדה היא שגם בתוך ישראל מתקיים דו-קיום בין ערבים "פלסטינים" לבין "יהודים-ישראלים". אין שום סיבה שהוא לא יתקיים גם ביש"ע, כפי שהוא מתקיים בכל העולם.

ערב רב

New member
ומה על זוגות חשוכי ילדים?

כשאנו דנים בזכויות אדם יש לדון בכל מקרה לגופו. לגבי ניתוק התשתיות, אתה טועה, אמרתי שכל עוד אנחנו ממשיכים לספק לערביי יש"ע תשתיות, גם לעזה אחרי הגירוש, אין שום אפשרות חוקית (או מוסרית) למנוע אותן מהמתנחלים שישארו. תרשה לערער על הסיכון הביטחוני שיישקף למתנחלים שישארו - אם אתה מתאר את ערביי יש"ע כהמון חיות-אדם רצחניות שיטבחו במתנחלים, אתה בוודאי מבין מדוע איני מאמין לך. הרי מדובר באותם אנשים שאנו אמורים לחיות איתן אוטוטו בדו-קיום, באותם מנגנוני ביטחון של הרש"פ שכבר העברנו להם ערים והם אמורים לשמור על ביטחון ישראלים מחוץ ליש"ע, לא כל שכן על אזרחים מותקפים בתוך יש"ע. מעבר לכך, כמו שאתה בטח יודע, המתנחלים המתגוררים צפונית לצומת תפוח לא מעריכים במיוחד את כוחות הביטחון הישראליים ובטוחים שיוכלו להגן על עצמם טוב יותר לאחר נסיגתם. שוב, אין כל בסיס לדבריך ואינך מבין את הסיכונים הנשקפים לחייהם יותר טוב מהם, ואם הם כאנשים בוגרים מחליטים שהם מסוגלים להתמודד איתם אתה יכול להניח שאין להם כוונה למות (וגם אם יש, זו זכותם) וכל נסיון מצדך לגרשם מנימוקים ביטחוניים אינו אלא שקרי. לסיכום, אומר שאתה משמיץ את ערביי יש"ע. מיעוט יהודי היה קיים ביש"ע לפני קום המדינה והוא קיים עדיין בכל ארצות ערב. תן להם את הקרדיט שהם יכולים להסתדר עם מיעוט יהודי. ואם לא, יש לכך השלכות ביטחוניות רחבות היקף על כל אזרחי ישראל, שכן איש אינו מעלה בדעתו שחזון השלום והדו-קיום יתממש עם חברה שאינה מסוגלת לחיות עם מיעוט יהודי בתוכה.

מעבר לכך

כמו שיש ליישובים ערבים זכות להתקיים בשטח ישראל, ליישובים יהודים יש זכות להתקיים בפלסטין.

אה וגם

אנלוגית, אם מותר לך לפנות יהודים משטח פלסטין כדי להשאיר להם ארץ בלי יהודים, אזיי מותר לך גם לפנות יישובים ערבים משטח ישראל כדי להשאיר ארץ בלי ערבים. אבל הרי זה לא הומני.....

ערב רב

New member
זה לא הומני וזה לא הומני

וחשוב להזכיר שאפילו 'בצלם' כופר בטענה שהמתנחלים הם פושעים בינ"ל אלא מגדיר אותם כקורבנות מדיניות הממשלה.

ערב רב

New member
והזכות לכך אינה נובעת מזכות אבות

אלא מעצם קיומם עכשיו. מה גם שרוב המתנחלים נולדו אחרי 1980 ורבים מהם נולדו בהתנחלויות. אחת הסיסמאות של תומכי השלום והמו"מ היא "תשכחו מהעבר ותחשבו על העתיד". המציאות היא שרבע מיליון יהודים חיים ביש"ע וזה לא משנה כיצד הם הגיעו לשם, מבחינת זכויות האדם שלהם. אפילו 'בצלם' אינו טוען שהמתנחלים הם פושעים אלא שהם קורבנות מדיניות ממשלות ישראל. כקורבנות, ודאי שאין זה הוגן שנחלתם תהיה גירוש אוכלוסיה אזרחית.

eviv

New member
לא אתה מנסח בצורה שגויה

לתת למתנחלים מספיק זמן ואת האמצעיןם הדרושים לפינוי והפיצויים המקובלים זה דבר נכון. תן תאריך יעד ואחרי תקופה של שבועיים ממנו כל כוחות הצבא הישראלי יתפנו משם. יש גבול למה שאפשר לעשות, המדינה צריכה להגדיר את ההישארות שם כמסוכנת מאוד ולתת את כל האמצעים לצאת משם אבל אם אנשים מתעקשים להישאר שם אפילו שהיו חופשיים לגמרי לעזוב כולל כל הדברים שניתנים להם זו הפקרה שלהם את חייהם. כאשר יש התראות על מיקום ממסויים בעולם שהוא מסוכן ואז ישראלים בוחרים ללכת לשם בניגוד להזהרות אז המדינה לא יכולה לעשות יותר מידי. לא נראה לי שצריך להכות אף אדם בשביל להציל את חייו אם הוא לא מעוניין בכך, יש גבול למה שמדינה צריכה לעשות.

ערב רב

New member
אתה מכובן צודק

אבל אז צריך להזכיר שהמטרה של התוכנית, כמו גם חלומם של שמאלנים רבים (אולי לא אתה), היא לראות את המתנחלים חוטפים, מושפלים ומגורשים. המטרה המוצהרת של התוכנית, ואתה מוזמן לקרוא את החלטת הממשלה, היא ההתנחלויות, ולא הצבא. זה מנומק בשל סיכוייהן להשאר בהסדר-הקבע.. מעבר לכך, בהנחה שזה מה שייעשה ולא מה שאתה אומר, צריך להכיר בכך שגירוש האוכלוסין הוא פשע נגד האנושות. ערביי יש"ע אינם עדר של חיות-אדם שיטבחו בכל יהודי ברגע שיראו אותו והנסיון לצייר אותם ככאלה על-מנת להצדיק גירוש מתנחלים הוא בגדר הוספת חטא גזעני על פשע נגד האנושות.

H o f e s h

New member
חדש בפורום ../images/Emo13.gif

מוזר.... קשה לי להבין מי דובר אמת. האם יכולה להיות שחיתות כזו אצלכם?! הומאניים כביכול?! קשה לדעת מי צודק. לפי הצביעות שאני רואה בסרבנים כמו דרור (אם מה שארתור אמר לגבי זה שהוא רוצה לצאת באפור, לשחק אותה אצל הקב"ן), שכביכול אידיאולוגים אבל בתכלס סתם מוגי-לב שרוצים להשתמט וכו'.... ע"פ זה כנראה ארתור צודק. כמו שדרור צבוע בחייו האישיים והציבוריים אז אין סיבה שהוא יודו בשחיתותו.
קאלק הומאני.... סתם שמאלן פלצן.

Red Star

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

ברכותיי ואיחוליי לתומר לרגל בחירתו החיובית עד-מאוד לתפקידו החדש !! אני מכיר את תומר כבר זמן רב ולדעתי אין מתאים ממנו לתפקיד בזמן זה. מדובר בבחור רציני, ערכי, אחראי ומוכשר שיכול לתרום הרבה מאוד מאוד. דיברתי איתו כבר ואני יודע שהוא מתכנן גדולות לתנועה וכולי תקווה שיצליח להגשים את כל תכניותיו. חזק ואמץ! לדרור - אני שמח שאתה עדיין חלק ממובילי התנועה, מצפה לראותך בקרוב. דפנה, כבר פגשתיך היום ונוכחתי לראות שאת תוספת מרעננת ומבורכת לשורותינו ואני מקווה לראותך גם כמובילה דומיננטית, תורמת ומשפיעה בתנועה וגם לראותך אישית שוב. עומרי ותמרה - שמעתי עליכם רבות ואשמח לפגוש אתכם ולדבר איתכם באופן אישי בהזדמנות כדי להיווכח בעצמי באמיתות השמועות שאתם אחלה אנשים ופעילים חשובים ומשמעותיים בעלי יכולות רבות. שיהיה לכם בהצלחה רבה! בהצלחה לכולם. שימרו עימי על קשר והמשך חג שמח !
שחר ה.

doresh shalom

New member
תודה לכולם ../images/Emo41.gif

שלום לכולם/ן, ראשית, אודה למנהלי הועידה: עופר, לי ודרור על עבודתם המושקעת והחיובית בניהול הועידה. ברוב מערכות הבחירות יש השמצות לפני היבחרותו של מועמד – אני "זכיתי" להן אחרי היבחרותי. זה היה מפתיע, שלא נאמר פוגע, לשמוע את ההאשמות השקריות שהוטחו לעברי לעבר עופר, דרור ודפנה. חבל לי שזה כך... אני מקווה שהגינויים ההדדיים לא ימשכו עוד. אני מאוד מאמין בהרכב ההנהגה הנבחרת וסומך על כל אחד ואחת מחבריה. אני מקווה שנוכל לתרום רבות לתנועה ולהובילה קדימה. אני חושב שאני מדבר בשם שאר ההנהגה כאשר אני אומר שאנחנו מרגישים מחויבים לפעול בכל הנושאים שחשובים לפעילי התנועה (כמובן שלכל חבר/ה יש את ההעדפות שלו). השמאל כרגע במשבר, אין ספק בכך, אנחנו נוכל להיות נושאי הבשורה! מטרתנו, חובתנו, להטיב עם החברה – ימים יגידו אם הצלחנו . עד אז, יש לנו הרבה לשנות, ואני לא אומר שיהיה קל, אבל לא נעמוד מנגד! אנחנו נפעל כדי לשנות מציאות! נוער יחד הוא ביתנו; אנחנו נחשוב, נפעל, נשפיע ונשנה. זכרו - נוער מוביל נוער! J. אין זה סוד, אנחנו מוכרחים לגדול, וחשוב שכולנו נעשה כל שביכולתנו כדי להגדיל את התנועה. אני מודה לכל מי שבא לועידה והשתתף בה. אני מודה למועמדים לתפקידים השונים (גם למי שהפסיד). עכשיו, עלינו לשכוח משקעים קודמים ולהתחיל לשנות! אני מאמין שנצליח, ואעשה כל שביכולתי כדי להשיג את המטרות שהצבנו לעצמנו . שלכם/ן , תומר

croovy

New member
../images/Emo45.gif ברכות להנהגה החדשה!

ברכות להנהגה החדשה וליו"ר החדש. לפי ההיכרות שלי עם חברי ההנהגה החדשים, כולכם תהיו מצויינים בתפקיד, ותובילו את הנוער קדימה! לפי ההיכרות שלי איתך, תומר, אתה הבנאדם המתאים ביותר לתפקיד. אתה אקטיביסט ואכפת לך מאוד מהנוער. בהצלחה לכולם! אני נהניתי מאוד להנחות את הוועידה, אך זהו לא מקומי הטבעי. אני צריך לשבת בצד ולהעיר הערות סרקסטיות. נהניתי, אך בינתיים אחזור למקומי הטבעי, ו...אעיר, כאמור, הערות סרקסטיות. תודה ובהצלחה וכו', עופר

למעלה