הועידה!

זו דעתי

אבל לדעתי צריך להוסיף לזה פיצויים לכולם, ופיצויים מוגדלים לאלו שחוזרים לגבולות המדינה. זאת משום האחריות שיש למדינה על זה שהם גרים שם, לא מבחינת עוול לרשות, אלא עוול למתנחלים שהולכו שולל בזה שעודדו אותם לחשוב שזה יהיה חלק מן המדינה. בנוסף אני חושב שצריך לעשות קמפיין ענק הקורא למתנחלים לשוב לגבולות המדינה. אני גם מאמין שבמצב כזה מעטים באמת ישארו בשטח.

croovy

New member
אין בעיה שתישאר אצלם אזרחות ישראלית

פשוט שישראל לא תהיה שם. זאת תהיה פלסטין, ויהיו להם זכויות של פלסטינים בפלסטין. זה שהפלסטינים יעשו עליהם לינץ' זה בעיה שלהם. הם בחרו להישאר שם.

אז בעצם אתה מציע

להפקיר את המתנחלים לגורלם. זה הגיוני, גם אם אכזרי וציני, כשמדובר בפעילים שמסרבים להתפנות, זה קצת פחות הגיוני כשמדובר על ילדיהם. האם הם צריכים לשלם בחייהם על כך שהוריהם מסרבים לעזוב את בתיהם? אפשר, כמובן, להציע להעביר את הילדים למשפחה אומנת, אבל קשה לי להאמין שזה אפשרי משפטית. פרט לכך, מדינה, ברמה הבסיסית, מחויבת להגן על אזרחיה, כך שאתה מציע כאן התנערות מהחובה הבסיסית ביותר של המדינה. הרי ההתנתקות, לפחות ברמת ההצהרות, נועדה כדי להגן על אזרחי מדינת ישראל, ולכן ההצעה אבסורדית.

croovy

New member
לדעתי,

המדינה לא צריכה להגן על מי שלא רוצה שיגנו עליו. הם רוצים להישאר שם - בעיה שלהם. ואין לנו מה לעשות עם הילדים. הם באחריותם של ההורים.

אתה לא חושב

שהפקרת חפים מפשע למותם הוא מעשה פסול מבחינה מוסרית, שעל המדינה להימנע ממנו ככל האפשר? כנראה שהתפיסה שלנו לגבי היחס בין המדינה לאזרחיה שונה ממה שחשבתי, בלשון המעטה.

ערב רב

New member
ואני חושב שאוכלוסייה

שאינה יכולה לחיות עם מיעוט יהודי מבלי לבצע בו לינץ' דינה הפצצה גרעינית.

ערב רב

New member
זו הייתה המשלה

הרי לא קיימת אוכלוסיה כזו בעולם, רק לגלגתי קצת על ההפחדות נוסח הימין שהשמאל משתמש בהם בשביל "להציל" את המתנחלים. מובן מאליו שזה תקף לגבי כל קבוצה לא-רצויה כזו או אחרת, אם כי מבחינת הלגיטימציה הבינלאומית הרי שתקדים השואה מאפשר הצדקה גדולה יותר במידה ומדובר ביהודים, להבנתי.

מדינה מחויבת להגן רק על תושביה.

אם מדינה היתה צריכה להגן על אזרחיה היינו צריכים להקים בסיסים של צה"ל בארצות הברית. אף על פי כן מדינת ישראל בדרך כלל יוצאת מגדרה ומגנה על ישראלים ויהודים ברחבי העולם.

אם כך

יטענו המתנחלים לאפליה ברגע שלא נגן עליהם, בעוד שעל אזרחים הנקלעים לסכנה במקומות אחרים בעולם אנו מנסים להגן. ובצדק. האם אתה, אם כן, מציע שהמדינה תתנער מאחריות כלפי אזרחיה בעולם? (אני לא שולל על הסף את הרעיון, אגב, למרות ההתנגדות העקרונית, כך שאשמח שאם אתה, או שאר התומכים, תסבירו לי מה בדיוק מה אתם מציעים בכל הקשור ליחס בין ישראל לאזרחיה בחו"ל).

croovy

New member
שיטענו

נתנו להם פתרון, והם לא רצו אותו. לא נגן עליהם בכל מחיר.

לא בכל מחיר

אבל למה לא כמו כל אזרח ישראלי אחר? למה אלחנן טננבוים כן, וגוש קטיף לא?

ערב רב

New member
ישנה קבוצה שמוכנה לוותר על האזרחות

בראשות אבי פרחן, שזכתה להתעלמות מוחלטת מצד הממסד הישראלי והרש"פי, כך שכל טיעונך נפל.

נפל? לא הייתי אומר.

אם הם מעוניינים לוותר על האזרחות, אהלן וסהלן ואין שום בעייה. מבחינתי, אם אין להם אזרחות, לא צריך לפנות אותם, ואין לנו כל אחריות כלפיהם. אבל אתה באמת חושב שהם מייצגים את הרוב?

ערב רב

New member
מה זה משנה אם הם רוב או מיעוט

לכל אדם יש זכויות אדם, גם אם הוא אחד, וכאן לא מדובר על אחד. העובדה היא שהממשלה התעלמה מיוזמה זו ועל כן יש להתייחס אל הגירוש בהתעלם מאזרחות המגורשים.

למעלה