הודעה של סקרנות

אני תמיד נהנית לקרוא את דברייך ../images/Emo24.gif

באשר לגילה הצעיר - לפי החוק, גיל ההסכמה בישראל (ליחסי מין) עומד כיום על 16, ולמעשה כבר מגיל 14 זה מותר בחברות בין בני נוער כשפער הגילאים הוא פחות מ-3 שנים, יחסי המין נעשו בהסכמה, ללא ניצול מרות (אחרת כמובן היו כאן הרבה מאוד בני נוער עבריינים...). אני מסכימה לחלוטין שיש מקום לבוא ולחדד לבחורה שזכותה להגיד "לא", שמותר לה לא לרצות, שהיא צריכה לעשות רק מה שהיא מרגישה שטוב לה איתו וכו'. כתבתי לה בעצמי שהיא צריכה לעשות מה שעושה לה טוב ושהיא מרגישה איתו בנוח וכו'. יחד עם זאת, אני גם בעד לתת קרדיט. וכשמישהי מתנסחת בבהירות וההודעות שלה משקפות בגרות ועולה מהן מערכת יחסים בריאה, אני לא רואה טעם בשלילת הלגיטימציה שבבחירה שלה, לנסות להתווכח איתה, או להגיד לה "הבחירה שלך היא לא באמת הבחירה שלך, את רק חושבת שאת מסכימה מרצון". הדברים נאמרו פעם אחת, היא ענתה, זה מספיק. לא צריך להמשיך לנסות להוכיח שהיא בעצם ילדה קטנה שלא יודעת מה היא רוצה, כי זה פשוט מעליב. עובדה שהיא גם אמרה לליאור ואמרה לה חד משמעית שזה לא המצב, ואפילו ציינה שהיא שוחחה על כך עם החבר (מה שמלמד גם על בגרות וגם על תקשורת טובה בקשר ביניהם) אז למה להמשיך להתווכח? רק כי יש נשים שהבחירות שלהן באמת נעשות מתוך "מחוייבות" / אונס או ניצול? אני יודעת שיש, לצערי, אבל עדיין יש כאלה שלא, ולא צריך להניח אוטומטית שכל מי שבוחרת לכאורה בניגוד ל"מצופה" עושה זאת מתוך אילוצים כאלה ואחרים. יכול להיות שבעוד כמה שנים היא תגיע למסקנה שמה שהתאים לה בגיל 17 כבר לא מתאים לה, וזה לגיטימי לחלוטין שהיא תשנה את דעתה. בינתיים אני לא מוצאת פה שום בעיה. זה נכון שהחברה לא מושלמת, אבל אני חושבת שרוב הצעירות כיום יודעות שהן יכולות להגיד לא. הפתיחות המינית, עד כמה שהיא גם מוגזמת לפעמים, מביאה לכך שבני נוער בימינו חשופים למידע (לטוב ולרע). בצד החיובי זה אומר שיש הרבה מידע - באינטרנט, בעיתוני הנוער, בתקשורת, אולי אפילו בשיעורי חינוך מיני, בהנחה שיש כאלה... יש הרבה קמפיינים לנשים שמדגישים את זה שמותר להגיד "לא"; יש דיווחים בתקשורת על אונס; ויש סדרות כמו "סקס והעיר הגדולה" (והיא ממש לא היחידה) שבהן המסרים הם שנשים נהנות ממין לא פחות מגברים, שהן יכולות ליזום, לסנן, למיין, לבחור ולעשות מה שמתאים להן, והן נשים עצמאיות וחזקות שבוחרות עם מי, כמה ומתי.

inbardaf

New member
רק רציתי לחדד את העובדה

שזה שמישהיא אומרת משהו בצורה ברורה עדיין לא אומר כלום. היא בסה"כ כתבה הודעה באינטרנט. לא את ולא אני יודעות איזו אישיות באמת עומדת מאחורי אותה הודעה. תאמיני לי, שגם אני הייתי מאוד ברורה
גלדתי בצורה כזו שחינכה אותי לרצות אחרים. אם זה מרצה אחרים שאני אומרת כן, אז אני אגיד כן ובצורה הכי ברורה שיש... ולא רק בסקס.. פשוט שם זה הכי פוגע. פעם, מישהוא שהיה איתי וידע על העבר שלי, התחיל לנשק אותי ואז פתאום עצר ושאל: רגע, ואיך אני אדע שאני לא פוגע בך? לא תדע - עניתי לו. פשוט, כי אני לא אראה את זה ואגיב כלפי חוץ בדיוק ההיפך. אין לי מושג מה הספור של הילדה הזו ולכן אני מעדיפה להתיחס לנושא האופן תיאורטי. הדבר היחידי שמשך את תשומת ליבי בספור שלה, היה העובדה שהיא טענה שהחבר שלה מוכן לוותר על יחסי המין ביניהם (והיא ציינה את זה גם בפורום השני) אני במקומה, הייתי מעמידה את זה במבחן. אבל זו אני... כי הרבה פעמים מילים לחוד ומעשים לחוד ולפעמים אנחנו מתכוונים למה שאנחנו אומרים, אבל כשמגיע הרגע, זה נעשה קשה/לא מתאים ואנחנו חוזרים בנו. המבחן הזה היה מאפשר לה לדעת, בין השאר, לא רק איפה החבר שלה עומד, אלא גם איפה היא עצמה!! מה היא מרגישה כשאין בניהם יחסים כאלה (אולי היא תגלה שזה חסר לה ואולי היא תחוש הקלה. כי לפעמים משהו מעיק עלינו ואנחנו לא חשים את המועקה עד שזה לא נעלם ומרגישים פתאום שחרור) לכן, אני אישית חושבת, שבמקרים כאלה, לא נכון 'לדחוף' לכיוון מסויים ולהגיד נראה לי ככה וככה. הרבה יותר נכון, להציב כמה שיותר שאלות, ולהביא למודעות שלה דברים שלרוב מתרחשים בתת המודע (כמו חינוך וכאלה..) ולתת לה לעבד את החומר, לחשוב עליו ואולי לחזור אם שאלות נוספות. בסופו של דבר, אם פסיכולוג לא אמור לתת תשובות חד משמעיות, כי מטופל אמור להגיע לדברים לבד, על אחת כמה וכמה כשמדובר באינטרנט ואנחנו אפילו לא רואים את האדם ולא מכירים את כל היסטורית חייו, אלא רק חלק כ"כ כ"כ קטן!!

אני חושבת שהסברתי את עצמי היטב גם

אם את התעקשת לא להבין, ואני מקווה שאחרות ואחרים הבינו קצת יותר. אני לא רואה טעם להמשיך בתכתובת הזאת. רק הערה: המילים "ארטיליריה שלמה" נשמעות די בריוניות, בדיוק כמו סגנון הכתיבה שלך מההתחלה. הדבר היחיד שאצטרך כדי להתמודד עם ה"ארטילריה השלמה" שלך זה לרדת לסגנון דיבור נמוך במיוחד. אין לי רצון בזה, כמו שאין לי רצון לבזבז יותר מזמני.

למעלה