טוב שביטלו אותו...
קודם כל, אני לא יודע אם היית במצעד הירושלמי. אני הייתי בכולם. זאת ההזדמנות לספר, שהאופי של המצעד הירושלמי שונה לחלוטין מזה התל-אביבי. אין בחורים ערומים, אין משאיות עם מוזיקה רועשת, אין חסויות מסחריות לשום דבר. המצעד הירושלמי הרבה יותר דומה להפגנה פוליטית מאשר לחגיגה. אז מה יש במצעד הירושלמי? יש קבוצות מקבוצות שונות, שצועדות בשקט יחסי ובכבוד, במטרה לקרוא לשיוויון זכויות של הקהילה בירושלים, ולא פחות חשוב, כדי להפגין נוכחות ולהראות את פרצופה של הקהילה. השנה שעברה היתה השנה הראשונה שבה צעדה קבוצה ביסקסואלית בישראל - לא סתם זה קרה דווקא בירושלים. לא סתם צועדת קבוצת להט"בים פלסטיניים בכל שנה דווקא בירושלים. לא סתם מצטרפים אל המצעד הירושלמי בכל שנה סטרייטים שחושבים שיש להפוך את העיר הזו לפלורליסטית יותר. למצעד בירושלים, בנוסף להיותו מצעד שמגביר את הנראות של הקהילה, יש מסר - הגברת הסובלנות והפלורליזם, ודווקא בעיר הבעייתית והמורכבת הזו. אל אותו המסר יצטרפו השנה מספר ארגונים מחו"ל, תחת הסלוגן "Tolerance is Holy". ארגונים אלה, כמו גם האגודה, הבינו כי קידום הסובלנות והפלורליזם הוא מסר שחשוב לחזק אותו דווקא עכשיו. המצעד בכל עיר הוא דבר חשוב - חשוב חוגג את היציאה שלנו "מעבדות לחרות" - מהסתרה לגאווה, בכל עיר לפי האופי שלה, אבל לפעמים יש דברים יותר חשובים מכך. אני ממש לא מאמין שביטלו את המצעד בת"א בגלל עצלנות - ביטלו אותו כי הם מכירים בחשיבות של המסר שיש למצעד בינ"ל בירושלים.