וזו אשר תיקרא...אהבה ללא תנאי ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif
אנשי פורום ונשות פורום נפלאים ונפלאות..... אם רק נרשה לעצמנו,לרגע,להתעמק במילות השיר ולנסות לקרוא בין השורות... נמצא כי אין השיר מבטא במילותיו אלא אהבה ללא תנאי... אהבת האישה מופנית כלפיי בחיר ליבה מבלי שיהיה בה רצון,ולו הקל שבקלים, לקבל ממנו דבר כלשהו בתמורה לאהבתה... כל אשר היא רוצה הוא להמשיך באהבתה,ע"פ דרכה,באין מפריע...(וזאת מבלי לפתח כלפי בחיר ליבה מערכת צפיות כלשהי...)ויהיה המחיר אשר יהיה... לדעתי לא משתמע ממילות השיר כי יש בדעת הגבר להפוך את הכותבת לסמרטוט... (והיא בוודאי שאינה רואה באופן הבעת אהבתה ביטוי של ביטול עצמיותה). כבר בבית הראשון מסתבר כי הגבר מנסה להסביר לכותבת מה עלולה להיות מנת חלקה אם תלך אחריו...(ולא שהוא מבקש אותה ללכת אחריו...זו פשוט בחירה שלה...!!!) אהבתה אליו כה טוטאלית ועצומה עד שהיא מבטלת כל מכשול,כאב וסבל אפשריים בהתייחסה אליהם כאל כאל סוכריות ופרחים...
בנוסף לכך,גם מילות הגבר המופנות כלפיה,בבתים הבאים בשיר,מתארות שוב את נסיונותיו להעמיד אותה בפני מציאות עתידית,אפשרית...בגידה...עזיבה... (להזכירכם....לא משתמע במהלך כל השיר כי הוא מבקש אותה להיות עימו... להיפך,הוא מנסה להזהיר ולהאיר את עיניה ולהמחיש עד כמה למודת סבל היא עלולה למצוא את עצמה בעקבות ההתקשרות עימו...) והיא,לא נבהלת ולא מוותרת... היא בשלה...אוהבת עד כלות...ללא תנאים וללא צפיות... אגב,השיר פנקס הקטן(שהוזכר אף הוא לעיל)הוא אותה גברת בשינוי אדרת... פנקס אוהב את הוד מעלתהבאופן טוטאלי וכל מה שהוא יודע לעשות זה לתת מעצמו מתוך אהבה אינסופית שאין בה כל ציפייה לקבל לעצמו דבר כלשהו מהוד מעלתה... אגב,פנקס ממשיך בשלו באהבתו כלפי הוד מעלתה בעוצמה מטורפת שמביאה אותו לאבד את עצמו...(ביטוי עוצמה שאיננו מוצאים בשיר:"זמר שלש התשובות"). בסה"כ,כפי שכתבתי בתחילה מדובר במצב של אהבה ללא תנאי...נתינה טוטאלית מבלי לצפות לתמורה כלשהי ומבלי לבקש אותה(את התמורה).... יחד עם זאת,אני מוצא לנכון להדגיש כי האופן שבו מוצגת אהבה זו (לפחות בשיר "פנקס הקטן") הוא קיצוני לחלוטין...וכל קיצוניות (תהא אשר תהא..) משוללת בעיניי מעיקרה... אז מהי אהבה ללא תנאי...??? אהבה ללא תנאי משמעה: נתינה (מה-
)ללא ציפייה של קבלת תמורה כלשהי... פשוט לתת כי אני רוצה לתת (כי עצם הנתינה עושה לי טוב) ולא כי אני רוצה/מצפה לקבל תמורה בעקבות הנתינה ... אהבה ללא תנאי זוהי האהבה באחד מביטוייה הגבוהים והנעלים ביותר,אם לא הגבוהה והנעלה ביותר... חשוב לציין כי (לדעתי) יכולת ביטוי אהבה ללא תנאי הוא בין השיעורים המשמעותיים ביותר,אם לא השיעור המשמעותי ביותר...(!!!)שעל כלל המין האנושי להתנסות בו (מתוך כוונה להגיע לשם בשביל להישאר...) כך או כך מדובר בשיעור לא קל כלל ועיקר...ובוודאי שלא רבים עומדים בו בהצלחה...
(אינני מעיד בכך על עצמי כעל אחד שבהכרח הוכיח את עצמו בשיעור זה בהצלחה...ולכן יש עוד את כל החיים לחיות...לנסות ולהתנסות...כדי להשתפר וכדי לצמוח טוב יותר ונכון יותר בעיקבות ההתנסויות הנ"ל...ואז אפילו השמיים לא יהוו גבול....
) טוב,טוב....אני כבר מסיים....אל תאבדו את סבלנותכם/ן...
זה הכל בגלל ניצת,המנהלת,היא פשוט קראה לי....
מקווה שדברי,כפי שנכתבו לעיל,יאירו את הנושא באור,אולי, שונה במעט מהלך החשיבה היותר שכיח בנדון...(וודאי שאשמח אם אני טועה באמירה זו...) "זה הכל" להפעם... המשך יום נעים....ותחשבו על זה... אריסטו....(הולך ללבוש שכפ"צ...אף פעם אי אפשר לדעת מה תהיה תגובת ההמון........
)