דבר ראשון
אם יש לו שפשופים מהבטון שימי לו ברצפה גומי (רק חשוב להקפיד לנקות ביסודיות עם הגומי כדי למנוע פטריות) הכי עדיף זה גומי מנוקב על מצע חול סופג (וככה בכלל אין לסוסים שתן בתא, הם עומדים על גומי שזה לא קשה כמו בטון וגם לא במגע עם חול) בגומי יש נקבוביות קטנות והשתן זורם דרכן (כמו באורווה של חניתה וכמו שקנינו לאורווה החדשה) זה קצת יקר (בסביבות 1000$ לתא) אבל זה ממש עוזר לאחרונה הגומי הזה נכנס לשימוש ברוב האורוות בארה"ב ובאירופה. בכל מקרה 1750 לחודש זה מוגזם לדעתי לחוות הפארק ו2000 שח לרשפון ולאודים זה אפילו יותר. לא שאני מנסה לפגוע בשמן הטוב של האורוות אבל התנאים שם לא מצדיקים מחיר כזה (בהתיחסות לשאר מחירי הפנסיון בשוק העולמי). אבל לדעתי זה קשור ישירות לאיזור שהוא יותר יקר (איזור ת"א) למשל בתלמי מנשה התאים גדולים יותר, יש גם מנז עם גג וכו' והמחיר 1600 לחודש... איפה שאני נמצא אני משלם 2200 אבל זה על סוסה וסיחה (1400 + 800) והתנאים מאוד טובים (יציאה מכל תא לגדרות נפדרות עם פתיחה חשמלית, מנז' מעולה וכו')... לא נורא השיעורים (1440 בחודש) מפצים על זה שלא נדבר בכלל על הפירזול (סוסה אחת כל 4 שבועות והשניה כל 6), ווטרינר ומה שקרוי "הוצאות נלוות" (שאחת מהן ברגע זה היא בניית אורווה) רק מגדילים את ההוצאה ומחזקות את ההורים שלי את המחשבה "למה בכלל צריך סוסים" אכן סוסים דבר מיותר...