ההשקעות בסוסים

ההשקעות בסוסים

כמה כל חודש בממוצע אתם משקיעים בסוסים? שיעורים, הסעות, תחריות הכל! ולאלה שיש להם סוסים פרטיים החזקה, פירזול.. תקחו בחשבון הכל!!

אוקיי....

שיעור עם רנה אמור להיות 30 דקות אבל בדרך כלל זה יוצא בערך 40 דקות ואפילו יותר לפעמים.... המחיר לשיעור בודד הוא 120 שח. לחווה אני נוסעת פעמיים בשבוע לרכב ואם בא לי אז סתם ביום שיש עם שירית. אני עובדת בחווה ביום חמישי וביום ראשון רק באה לרכב. לחודש שזה יוצא 8 שיעורים בחודש שבדרך כלל מתוכם רק 6 באמת מתקימיים....זה יוצא: 960 שח. העבודה בחווה אמורה לכסות חלק מזה אבל מסתבר שלא עם רנה אז בנתיים אני סתם עובדת ולא באמת יוצא לי מזה משהו אולי אם אני לוקחת שיעורים עם מדריך אחר מיד פעם...מה שלא ממש קורה... וזה.... הסעות זה ההורים...ביום חמישי מחזירים ולוקחים וביום ראשון או שאני נוסעת על ליאור או שאם אבא שלי.... תחרויות לא ממש מסתדר לי לצאת קבוע..אבל שכן אני יוצאת זה תלוי במרחק של המקום שבו מתחרים בנצר זה-180 שח הובלה + 60 שח מקצה בערך... ליגור לדוגמא זה בסביבות ה-300 שח הובלה אני חושבת....(?) ולכן אני גם לא יכולה לצאת לכל תחרות...

אני ../images/Emo1.gif

יש לי שני שיעורים בשבוע אחד פרטי ואחד קבוצתי.. על כל שיעור קבוצתי אני משלמת 75 שח ועל כל שיעור פרטי אני משלמת 95 שח אז 380+300= 680 אז זה 680 על שיעורים וכל פעם הסעה לשם ומשם זה 20 ביחד.. אז זה 20X8= 160 אז זה עוד 160 על הסעות, ותחרות אני לא יוצאת אלא רק בחווה שגם זה בקושי עכשיו אז הובלה אני לא צריכה אז זה בערך 80 לתחרות בחודש וזה יוצא הכל ביחד 920 שח!

השקעתי הכספית בסוסים:

ההשקעה הכספית שלי היא יחסית נמוכה, אני רוכבת פעם בשבוע בחוות אמיר למשך שעה (שיעור קבוצתי), 120 ש"ח. אם פה ושם אני צריכה עוד משו (נדיר), אני קונה אבל זה באמת לא ממש רלוונטי, נגיד אני קונה שוט קפיצות חדש (השוטים אצלי הולכים מהר.. כולם נשברו בתקופה שהייתי על קווין
) אני קונה אבל זה באמת פעם ב... וזה נגיד 50 ש"ח... לא ביג דיל.

מעל 3500 ש"ח...

1750 שקל לפנסיון.... 400 למפרזל ביטוח עוד כמה מאות.. 800+ 500 ממוצע לתחריות בחודש.. כל מיני דברים(שמן,סבון אוכפים יוד פורמלין,........................) דלק.. או לחילופין אוטובוס למי שאין רכב.. ציוד בלאי כמו מיכנסים שאת קוני ם מידי פעם או מגנים שמיכות ... יש עוד רשימה ארוכה אז זה נע בין 3500-4000

אליעד מתי אתה בא לרכב היום???

ופרזול זה כאילו 200 ש"ח כי אתה פעם בחודשיים מפרזל... ואל תגזים... זה לא ככה.. כי שמן אוכפים ובסבון אתה קונה פעם ב.. זה לא נגמר כל כך מהר...

narretrulz

New member
תגזים

לא כל חודש מפרזלים, וביטוח זה פעם בשנה לא יודע בדיוק כמה זה יוצא..תלוי בערך של הסוס /חמור

טוב אני ינסה לחשב את זה...

אמממ.. זה ממש לא יוצא זול! ממש לא!! טוב אז אני שילמתי עד עכשיו חצי פנסיון שזה 875 ש"ח אבל עכשיו אני עושה פנסיון מלא אז זה יוצא 1750 ש"ח לחודש... יש את הביטוח כמו שאליעד אמר שזה גם מאוד יקר אין לי מושג כמה זה עולה.. יש את השעורים.. שאני עושה פעמיים בשבוע.. כל שעור זה 105 ש"ח אז 210 כפול 4.. זה 840 ש"ח...
יש גם את החלק של ההסעות שבזמן האחרון הגעתי באוטו.. אבל בדר"כ זה אוטובוס הלוך וחזור זה כבר חושך אז ההורים מחזירים... אבל כרטיסיה עולה 50 ש"ח.. טוב זה כסף קטן בכל מקרה הכרטיסייה נגמרת במשהו כמו חודשיים.. ויש את הקטע של הקניית חומרים.. כמו הפולידין שזה מה שאני קונה הכי הרבה... זה 35 ש"ח.. וכמו שאליעד אמר יש גם את הציוד החילופי שצריך לקנות לפעמים.. יענו נגיד 100 ש"ח בחודש אם מחלקים תדברים... פרזול זה עוד 200 ש"ח לחודש.. ובתחרויות זה אומנם שיש קרון אבל בכל זאת המחיר שלו עלה המון.. אז אני צריכה לשלם כל תחרות בסביבות ה-130 ש"ח.. על מקצה ולשלם למאמן.. אז זה תלוי בכמות התחרויות שיש בחודש.. אההה ויש גם את הדלק של האוטו.. קיצר העסק לא זול.. לא יודעת כמה זה יוצא..... נראה לי שזה בקירוב ל-3000 ש"ח...

A r i s t o

New member
טוב שלא החשבת פולידין כהוצאה

כמה המאמן שלך לוקח לחימום בתחרות?

A r i s t o

New member
ואי ממש זול זה כולל הנסיעה לתחרות?

ואם את צריכה המון פולידין זתומרת שאת לא שומרת על הסוס שלך הכי טוב (אם הוא נפצע כל הזמן) או שהאורווה/ מנז'/ וכו' שלך לא בטיחותי וגורם לו לפציעות או לחילופין את פשוט אוהבת למרוח עליו פולידין

חחחחח תבחר תאפשרות ה-3...

אתמול שבאתי לחווה אז ראיתי שהוא קיבל שפשוף שכנראה מתי שהוא רבץ בתא אז שהוא קם או משהו הוא השתפשף באחד הקירות של התא.. או שסתם ככה הוא השתפשף... לא יודעת מה... אז שמתי פולידין.. והיו לו פטריות בפט לוקים של 2 הרגליים הקדמיות.. זה כבר נעלם פחות או יותר אבל אני ממשיכה לשים כי אני רוצה שזה יעלם לגמרי... וכן הוא ממש אחלה... והוא מאמן לא מדריך... והוא לוקח 50 ש"ח... ואם זה לצפון יענו משמר העמק, ניר דוד או יגור הוא יקח 80 ש"ח...וזה לא שהוא מאמן נגיד הרבה תלמידים.. לפעמים יוצאים רק 2 או 3.. ולפעמים יכולים לצאת מהחווה השנייה...

A r i s t o

New member
באמת? אז הוא בכלל לא מרוויח

לי עולה 180 החימום לא כולל ההוצאות של הנסיעה של המאמנת... במה אתם מרפדים את התאים אם יש לסוס שפשופים מהרביצה?

OHIO

New member
מה הקטע לקחת כסף??

טל בא בלי שמשלמים לו או משו.... הוא בא כי הוא רוצה לעזור לתלמידים שלו!

A r i s t o

New member
בתכלס זה נכון

כי הניצחון של הרוכב זה גם ניצחון של המאמן אבל הי צריך לחיות ממשו... וחוץ מזה אני היתי מעדיף לשלם למאמן שלי בתחרות חוץ מזה שמגיע לו אלא גם יחסים בין רוכב למאמן צריכים להיות מקצועיים. ודרור... פנסיון בפארק עולה 1750?! זה לא קצת יקר יחסית לתנאים?

אממממ....

מרפדים את התאים עם נסורת... הוא מקבל פעם ב.... שפשוף כזה.. הוא סוס גדול אז אין לי מושג איך זה קורה לו.. וזה תמיד באותו מקום או בצד הזה או בצד השני... זה פשוט הוא משתפשף ממשהו... המאמן שלי לא מנסה להרוויח עלינו.. הוא ממש אחלה... הוא בא כי הוא רוצה לקדם אותנו ולא חשוב לו שננצח הוא רק רוצה שנעשה את זה כמו שצריך ושהסוס ילך טוב... הוא לא דוחק בנו שננצח.. להפך אם אני נגיד מקבלת מקום אז הוא כזה אומר לי לא להתלהב והנצחון זה לא חשוב והוא רק אומר כל הכבוד ולא מתחיל להתלהב או משהו... אמממ בקשר לפנסיון.. שמע.. יש דווקא לפנסיונים תנאים מעולים בחווה... אני קשורה לחווה.. אני כבר 6 וחצי שנים בה.. יש לנו מנז' מקורה שמשמש את הפרטיים גם... האוכל של הסוסים הוא טוב... תלוי מתי... מרפדים את התאים של הסוסים עם נסורת.. לא שהתאים נראו משהו לאחרונה..
אבל אני תמיד הוספתי שק נסורת לסוס שלי
ועכשיו מישהו אחר מנקה אז התאים הולכים להיראות בסט!!!! כמו בימים האחרונים.. חוץ מזה יש את הקטע שאתה יכול לרכב במגרשים.. והחווה די גדולה.. כאילו לא חסר מקום.. ולא צריך יותר מזה.. אתה גם יכול לצאת לשטח אם אתה רוצה אבל זה באחריות שלך... ושמע... ברשפון למשל זה עולה 2200 ש"ח שלדעתי זה בכללל הגזמה כי המתקנים שם.. ממה שראיתי אז לא היה משהו.. למרות שעכשיו תיקנו ואין לי מושג מה קורה שם... ובאודים לוקחים 2000 ש"ח שגם התנאים דומים והם לא משתמשים בנסורת במשהו אחר.. נראה לי שחול... בקיצור החווה גם במרכז ככה שזה מחיר סביר... ויש לי תמאמן שלי שם שאני מרוצה ממנו... איפה אתה רוכב???

החסרון היחיייייד בחווה...

זה יהודה...
.. שבטח האנשים שהיו פעם בחווה שלי יודעים למה אני מתכוונת.. אם תרצה אני יכתוב לך פירוט בשמחה למה במסר.. כי יש פה אנשים שיכולים להלשין בטעות..

סידרו מלא...

יש מכונת הליכה, עוד 2 מנג'ים חדשים, משפצים את המנג' דרסאג' סוף סוף, מנקים תאים כל יום, האוכל טוב, יש מישהו ששומר לך על הסוס, מדריכים טובים, 6 מנג'ים, 4 עמדות שטיפה, עמדה לקשור סוסים בחוץ (מקום ל-3 סוסים), תאים די גדולים (באורוות של הפרטיים)....אבל עדיין זה ממש יקר בתור אחת שרוכבת שם.........
ועכשיו צריך לשלם עוד 100 שקל למכונה...

כן שמעי.. אם את אומרת אז

התנאים השתפרו בטרוווף..... חבל שלנו אין מכונת הליכה.. יהודה אמר שזה לא בתקציב שלו כרגע שביקשנו ממנו בישיבת פנסיונים.. אבל הוא אמר שזה יקרה בסופו של דבר כי הוא מנסה כל הזמן רק לפתח תחווה.. עכשיו איפה שיש במה כזאתי לבנה(לאלו שהיו בחוות הפארק) אז שאפשר להשקיף ממנו למנז' הגדול אז הוא הולך לסגור אותו.. או שלפחות חלק ממנו ממה שהבנתי עם זכוכיות... ובנו את המנז' המקורה אבל זה מתרומות!! לא מהכסף של החווה.. וגם יש מנוף כזה שמרים את הנכים על הסוס שזה גם מתרומות שנאספו... בכל מקרה הוא הולך לבנות גם עוד 7 אורוות חדשות... וכל מיני דברים... גם אצלנו יש את הקטע שיש 5 מגרשים... ואחד מהם מקורה.. יש 3 אנשים בחווה שישנים שם ושומרים על הסוסים.. יש אזעקה... יש עמדת שטיפה אחת
.. שגם היא רוב הזמן הצינור בה דפוק... ויש 5 עמדות לקשירת סוסים שיתייבשו.. שאחת מהן זה לוטרינר כזאתי.. ויש גם את הקירות שאפשר לקשור שם סוסים... ושמעי... לפני שקנינו תסוס אבא שלי בדק כמה עולה במקומות אחרים.. וזה לא שהוא לא חשב על אפשרות במקום אחר... אבל זה יצא לו הכי זול מכל הבחינות שיש משאר המקומות...

A r i s t o

New member
דבר ראשון

אם יש לו שפשופים מהבטון שימי לו ברצפה גומי (רק חשוב להקפיד לנקות ביסודיות עם הגומי כדי למנוע פטריות) הכי עדיף זה גומי מנוקב על מצע חול סופג (וככה בכלל אין לסוסים שתן בתא, הם עומדים על גומי שזה לא קשה כמו בטון וגם לא במגע עם חול) בגומי יש נקבוביות קטנות והשתן זורם דרכן (כמו באורווה של חניתה וכמו שקנינו לאורווה החדשה) זה קצת יקר (בסביבות 1000$ לתא) אבל זה ממש עוזר לאחרונה הגומי הזה נכנס לשימוש ברוב האורוות בארה"ב ובאירופה. בכל מקרה 1750 לחודש זה מוגזם לדעתי לחוות הפארק ו2000 שח לרשפון ולאודים זה אפילו יותר. לא שאני מנסה לפגוע בשמן הטוב של האורוות אבל התנאים שם לא מצדיקים מחיר כזה (בהתיחסות לשאר מחירי הפנסיון בשוק העולמי). אבל לדעתי זה קשור ישירות לאיזור שהוא יותר יקר (איזור ת"א) למשל בתלמי מנשה התאים גדולים יותר, יש גם מנז עם גג וכו' והמחיר 1600 לחודש... איפה שאני נמצא אני משלם 2200 אבל זה על סוסה וסיחה (1400 + 800) והתנאים מאוד טובים (יציאה מכל תא לגדרות נפדרות עם פתיחה חשמלית, מנז' מעולה וכו')... לא נורא השיעורים (1440 בחודש) מפצים על זה שלא נדבר בכלל על הפירזול (סוסה אחת כל 4 שבועות והשניה כל 6), ווטרינר ומה שקרוי "הוצאות נלוות" (שאחת מהן ברגע זה היא בניית אורווה) רק מגדילים את ההוצאה ומחזקות את ההורים שלי את המחשבה "למה בכלל צריך סוסים" אכן סוסים דבר מיותר...

למעלה