הדת השלישית

almog4

New member
סתם משהו קטן

סתם משהו קטן על חיטוט באף בשבת, שמסתבר שאסור... כשם שאסור לשכב עם בתולה בשבת. מפתיע ולא ברור?
פירוט בקובץ "שאלת רב" המצורף.
שיהיה שבוע טוב לכולם אלמוג

גוזל

New member
../images/Emo3.gifלמה אסור לשכב

עם בתולה בשבת??? חיב משום צובע??? או אולי מכה בפטיש??? גמר מלאכה כי בועליך עושיך הפטרה ----- של פרשת נח או שיש רעיון יותר מוצלח?????לפחות לגבי שבת חזל צודקים עונג שבת אמיתי אבל למה שבועיים אסור???????

אתה יודע שראיתי את פס ברנינה?

קודם כל, אם אתה רוצה דרך שלישית כבר יש לך כזאת. דהיינו, מה זה משנה לך אם יש מישהו שהולך בדרך הזאת או לא. גם אם אין אף אחד בעולם שהולך בדרך שלך, אתה רשאי לסלול את הדרך הזאת. תקרא לזה דרך שלישית, רביעית או תינוקית, זה לא משנה. מצד שני - פעם שמעתי באיזה קורס באוניברסיטה במדעי הדתות על חוקר דתות בשם שטראוס שטען שדת אינה אלא מוסכמה חברתית, ולכן לא יתכן דת ללא שלושה אנשים. למה שלושה? איני זוכר כרגע אבל העיקרון היה שאחד לא מהווה חברה, שנים לא מספיק כי ההתייחסות אינה אלא בין אחד לשני ואילו שלושה אנשים יכולים כבר ליצור קואליציה של שנים נגד אחד. אין לי כרגע את ההסבר המלא אבל משהו בסגנון הזה הוא טען. לפי תיאוריה זאת אתה בבעיה. אבל אתה יכול ללכת בדרכך, תקרא לזה דת או כת או גת העיקר שתהיה מרוצה. כאמור, זווית הראיה שלי היא של משומד שאינו מעוניין לפסוק את ההלכה בנידון שלך אלא לראות את זווית הראיה ההומניסיטית בסיפור שלך. זיי געבענטשט

giulietta

New member
בא בן אדם (חניבעל)

ומחפש דרך... ואומר מפורשות שאיננו רוצה לשפוך את התינוק עם המים... ו(רוב) התשובות שהוא מקבל שוללות ממנו את התקווה שיש דרך כזאת. (בלי להיכנס לרעיון ש"תמצא את דרכך בעצמך", לא תמיד צריך להמציא את הגלגל מחדש). ואני, איני דיירת קבועה כאן אבל מציצה לפעמים מתוך ענין והתרשמותי הכללית (ויש ודאי יוצאים מן הכלל) היא שרבים מכם מתאווים לברוח מהמקום בו חייתם אך אתם לוקחים עימכם לעולם החדש את אותו דפוס מרכזי שמאפיינת את החברה החרדית, דהיינו, הפנאטיות. מה זאת אומרת "אין עוד דרך"?! האינכם מכירים את החברה הישראלית? האם אי אפשר להיות אדם שחי בדרכי התורה ועדיין פתוח לעולם כולו, לתושביו ולתרבויות שלו? האם אין אנשים "שומרי מצוות" שנוטלים מן העולם החילוני ואף הגויי, רחמנא ליצלן, את החכמה והטוב שיש להם להציע (באופן ביקורתי כמובן)?! מאיפה הגישה הזאת של "או הכל או כלום"?! וכל הדתיים הללו (מצידי תקראו להם לאומיים/קונסרבטיביים/רפורמים, דתיים מזויפים, מה שתרצו), האם הם "מחופשים"? מציגים כלפי חוץ אמונות שלא תואמות את מה שבליבם? רבותי, האם יתכן שהעולם החרדי מחמיץ בגדול את הכוונה הקדמונית של כותב התורה? לדעתי כן. יש לה מעלות רבות לחברה החרדית אך ברור לי שמנהיגיה (דהיום וכן אבותיה מאות שנים אחורה) מעוותים את הגרעין ההיולי של הדת העברית. האם מחבר התורה התכוון שבני האדם יעסקו רק בהגות ויתפרנסו על חשבון מישהו אחר - לא. האם הוא התכוון שרק חלק מהעם יחרף נפשו להגנת חלקים אחרים בעם? ודאי שלא. האם הוא התכוון שהאדם יעריץ בן אנוש אחר ברמה שתשחרר אותו ממחשבה חופשית? לא ולא. האם הוא התכוון שחכמי העם הבאים אחריו יתחרו ביניהם איזו קהילה תהיה קדושה יותר על ידי גזירת תקנות על גבי תקנות שביניהם ובין זרימת החיים הטבעיים אין מאומה? אני סבורה שלא. ידידי, יש חיים אחרים, פה, קרוב. חיים שיש בהם תורה ומידות טובות ויש בהם תרבות עברית ותרבות העולם, ויש בהם הנאה ממה שיש לחיים להציע ולא רק סגפנות, ויש בהם חיי קהילה וחיי אינדיבידום. יש. אז אל תגידו לחניבעל ש"אין" ואל תטיפו לו שרק החילוניות היא הפתרון (ובכלל, מיהו "חילוני"? האם אדם שאינו שומר שבת אך מכבד את הוריו, לא גונב , לא רוצח , לא חומד ולא נואף, הוא דתי או חילוני?)... כי אני חושבת שיש. ואם תשאלו אותי, זוהי דרך שהרבה יותר קרובה לכוונת המחוקק מאותה דרך שממנה אתם נסים עכשיו בכזו שאט נפש. שבוע טוב ג´ול

לא נכון !!!

1. הדברים היפים שאת מוצאת בקהילות האלו הם לא דברים שמקורם תורת ישראל, וכמו שאת כותבת : שחי בדרכי התורה ועדיין פתוח לעולם כולו, לתושביו ולתרבויות שלו? האם אין אנשים "שומרי מצוות" שנוטלים מן העולם החילוני ואף הגויי, רחמנא ליצלן, את החכמה והטוב שיש להם להציע (באופן ביקורתי כמובן)?! 2. אותם דברים יפים שישנם גם בתורה ובדת היהודית, ישנם גם בעולם התרבותי המערבי, ולא צריך להיות יהודי דתי בשביל זה (לא מוכרחים לגנוב אם לא דתיים). 3. אם יש משהוא יפה בדת היהודית שאינו כלל עולמי, הוא שייך למחלקת הפולקלור (נרות שבת למשל או סופגניות בחנוכה). 4. הצענו לו חזור והצע, בחר לך בחופשיות כל סממן שתראה לנכון מתוך הערימה, ובלבד שתבחר בחופשיות. 5. בקהילה הזו שאת מתארת, אמיתית או דמיונית, האם מזוזה שאת תכתבי תהיה שווה משהוא? בקהילה הזו שאת מהללת, האם מותר לחלל שבת כדי להציל גוי? (ולא מטעמי "דרכי שלום"! שפירושם בעברית פשוטה: זה משתלם ליהודים!) 6. והעיקר שכחתי, ברוכה הבאה! הנה
ועוגת גבינה, כשר, בטח כשר, אנחנו אוכלים גם כשר!

giulietta

New member
איך ידעת

שעוגות גבינה הן החולשה שלי? תודה
הבט, דת ישראל, היא הדת היחידה מבין הדתות העתיקות ששרדה והיא בפירוש הקדימה חברות מודרניות רבות בערכי מוסר ושוויון (אם נתייחס לרגע לנושאים כמו עבדות, למשל, שהם פונקציה של התרבות הרווחת באותם הימים). לדעתי, חשוב לחברה להתקיים בעולם של ערכים ברורים ומסורתיים שעברו את מבחן הזמן. באקדמיה טוענים שבני האדם לא אוהבים "להתגלח על הזקן של אחרים" וכך הבשלן המתחיל ישרוף כמה וכמה עוגות (גבינה?
) עד שהוא יבין שכדאי לו לפתוח את ספר הבישול. יש מעט מאד מערכות בעולם שממציאות את עצמן מחדש מבלי להביא להתרסקות. חייבים להבין שכאשר עושים מהפכות בהן "מתחילים מחדש" אין שום מניעה שהדור הבא לא יבעט בתרבות שאתה יוצר וימציא את עצמו מחדש (ולא בהכרח לטובת האנושות). אין ספק שהמסורת היהודית כוללת הרבה מאד עיוותים ותופעות שלדעתי רחוקים מכוונת המחוקק (אני חוזרת על כך, למרות הציניות בדברי ה"אחר" שהגיב גם לדברי). אני רואה את תפקידי וחובתי לנפות את אותם עיוותים ולהשתדל לחיות על פי כוונת המחוקק טרם בוא השיבושים. כן, איסור להציל גוי בשבת הוא אחד מהם, אחד מני רבים. ידוע לי שגישתי הנותנת מקום רב לפרשנות יש בה סכנה אך אינני לבד. לדעתי, השינוי המיוחל והחזרת היהדות לשפיות, קרבים ובאים. והם באים מן העם שקצה נפשו בהתחרדות ובהקצנה ובהתרחקות מן הציווי הכה חיוני "וחי בהם". העם , בזרמים מסוימים, כבר איננו מחכה ל"איש האמיץ" שיבוא ויחשוף שוב את התורה הבראשיתית שכמעט טובעת תחת תילי תילים של ציוויים וסייגים, אלא הוא נוקט את היוזמה וסופו של תהליך שהמנהיגים הדתיים יאלצו להצטרף אליו. אולי זו גישה מסוכנת, אך הגישה החילונית הרבה יותר מסוכנת, כי כאמור, גישה שאין בה מחויבות, אין בה בהכרח המשכיות והוואקום תמיד יכול להתמלא בערכים הרסניים לחברה. ג´ול

Le Fay

New member
פחחח... ספרי את זה להודים ולסינים!

ש"דת ישראל היא הדת היחידה מבין הדתות העתיקות ששרדה". ולדעתך היהדות הקדימה חברות מודרניות בערכי שיוויון? ´צחקת אותי. כל שבדי חילוני (או קלוויניסטי) שם את השיוויון הזה בכיס הקטן, ועוד יישאר מקום על יד לכל היד שלו, עם כדור טניס או שניים. מוצ´ק, שטפו לך את המוח. צאי מזה.

giulietta

New member
../images/Emo6.gif

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לי שטפו את המוח???!!!! לי שטפו את המוח???!!!! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח (מצטערת, צחקתי אולי שעה..............)
אין דבר, הצחוק טוב לבריאות
לכם שטפו את המוח בילדותכם ועכשיו שוטפים לכם אותו שוב מהכיוון השני. תחשבי על זה. יום נעים. ג´ול

Le Fay

New member
מוצ´ק, יש לך מושג ירוק ממתי הסינים

יודעים קרוא וכתוב ומחזיקים בדת שלהם? לא שהיא פחות מטופשת מהיהדות, אבל כשהם עבדו את האלים שלהם בכתב, תרח עוד לא ייצר תאי זרע (חשבתי על זה, והגעתי למסקנה שפראיירים לא מתים).

giulietta

New member
מונוטאיזם

זאת המילה שחסרה בכל השירשור הזה. חייבת לרוץ. תהיו בריאים. ג´ול
(ובבקשה, אל תקראי לי "מותק", זה מה זה פאסה).

Le Fay

New member
מאייתים "מונותיאיזם", ולא מבינה למה

זה חסר לך. לי לא. זו לא המצאה כל כך מוצלחת. בכלכלה קוראים לזה מונופול, וזו עבירה על החוק הפלילי. בצדק.

giulietta

New member
נו, שוין,

ידעתי ברגע שלחצתי על ה"שלח" שלא תוותרי לי, מונוטאיזם, מונותאיזם, לא ממש משנה, יש לך את החופש לכתוב כרצונך מילים לועזיות. ולמה זה עושה את ההבדל? משום שזה לקח את האמונה בגורמים חיצוניים (פסילים, טבע וכו´) והחזיר אותה חזרה למקומה הטבעי - האמונה בך, בעצמך, באמת שבתוכך. בישות האלוהית שקיימת בתודעה שלך ולא באיזשהו מושא חיצוני. אולי פעם אפשר יהיה להרחיב בענין הזה. ג´ול

הופה הופה

"דע את עצמך" ו"האמן בעצמך" הן ברשימת המצוות שלא מופיעות ביהדות... וחבל! חוץ מטיפה סרוחה, עפר ותולעה לא ממש מבינים שם על מה צריך לדבר בהקשר הזה.

giulietta

New member
הוא שאמרתי

"אולי פעם אפשר יהיה". היום זה דפנטלי לא היום. היום את/ן בענין של לכסח. תמהני אם זה גורם לכן להיות שלמות יותר עם עצמכן. כי אם כן, מה הצורך להיות תוקפני כל כך?

הוא שאמרת

"אין ספק שהמסורת היהודית כוללת הרבה מאד עיוותים ותופעות שלדעתי רחוקים מכוונת המחוקק [...]. אני רואה את תפקידי וחובתי לנפות את אותם עיוותים ולהשתדל לחיות על פי כוונת המחוקק טרם בוא השיבושים." "הגישה החילונית הרבה יותר מסוכנת, כי כאמור, גישה שאין בה מחויבות, אין בה בהכרח המשכיות והוואקום תמיד יכול להתמלא בערכים הרסניים לחברה." תמהני אם זה גורם לך להרגיש שלמה יותר עם עצמך. כי אם כן, מה הצורך להיות מתנשא כל כך?
הרעיון שאפשר לשאוב את הטוב מהיהדות אינו יחודי לך. שותפים לו רבים מחברי הפורום גם בשרשור הזה (אם טרחת לקרוא את הדברים). לעומתם, את היחידה שטוענת שמי שמחליט בעניני טוב ורע ואיננו את/דתי, בו יש את הסכנה למלא בערכים הרסניים את החברה. התנשאות "בשם המוסר", יותר משיש בה מוסר, יש בה התנשאות.

Le Fay

New member
האם אזנייך שומעות מה שפיך מדבר?

אני תוהה. החזיר את האמונה ל"אמת שבתוכך"? איך, באמצעות אלפי רבנים שמחליטים בשבילך מה מותר לך לאכול, ללבוש, לומר ולעשות, איך ועם מי? עמוק. תחסכי לך את ההרחבה. קודם תכיני שיעורי בית: אף דת פגנית לא היתה עד כדי כך פולשנית. ואף אחת מהן לא בחרה להתעלם עד כדי כך מהטבע. גם לא הבנתי מה כל כך נפלא בזה שמסובבים את הגב לטבע. ההשלכה של הטבע על הקיום שלנו הרבה יותר ברורה ומיידית מזו של יהוה(שהיה, עם כל הכבוד, רק אחד מכמה עשרות אלילים מקומיים בכנען, ואפילו לא אליל נחמד במיוחד). ב-2002 כבר ברור שמוטב היה לשתף פעולה עם הטבע ולא עם האלילים המונופוליסטיים שלנו.

giulietta

New member
די ברור

שאת לא קוראת אותי או לפחות , לא קוראת מספיק לאט. את דעתי על הרבנים והעוול שהם עשו למסורת שלנו תוכלי למצוא בדברים שכתבתי...אם תתחילי לקרוא, לאט, ולא תתמקדי באיותים. (אופס, אין פסיק לפני וו החיבור. סורי).

Le Fay

New member
אני קוראת, ומה-אומר-לך -

ההיגיון לא הצד החזק של הטקסט שלך. קחי את המילה שלי, טקסטים זה בדיוק התחום שלי. אמת, גם האיות והפיסוק לא משהו. אז נכון שבורות היא תופעה שכיחה ונסלחת, אבל זה עוד לא אומר שצריך להפוך אותה לאידיאולוגיה. עכשיו תסבירי לי בבקשה איך היהדות מקרבת אנשים ל"אמת שבתוכם"? ולמה בדיוק פסילים, או פסלים (או ציורי שמן) מפריעים לזה?

giulietta

New member
חחחח יקירתי המשכילה

למה לך לבזבז זמן על בורה שכמותי? "כשם שמצווה לומר דברים שנשמעים, כך מצווה שלא לומר דברים שאינם נשמעים". כל טוב לך, ג´ול
(חוזרת לאלתר ללימודי העברית)

Le Fay

New member
ממש תשובה עניינית לשאלה שלי.

מה קרה - צריכה להיוועץ בסמכויות רוחניות לפני שעונה?

למעלה