הדת השלישית

חניבעל.

New member
הדת השלישית

כשספרתי לחברי על התלבטויותי, הוא קפץ ואמר -סוף סוף,ידעתי שתגיע למסקנה הזאת - הלא אתה אדם נאור אתה לא אמור להאמין בשטויות האלו,כך אמר. האם אני באמת לא מאמין? אני מאמין באלוהים (בנתיים לפחות). אני מאמין שישנה דת אחרת,דת שלישית,אולי יותר נכון לקרוא לה דרך שלישית. משהוא שהוא בין החילוניות לדת. משהו יפה שלוקח את הדברים הטובים מכאן ומכאן. משהו שלא מחוייב לכל מיני חוקים דרקוניים שאבד עליהם הקלח. משהו ללא רבנים,ללא אותם אנשים הרוצים רק לצבור כח על חשבון המאמינים. משהו הרמוני יותר ויפה יותר. משהו המכבד את הזולת גם אם הוא שונה ממנו ,או לא רואה דברים מסוימים באותו עין. אולי ישנה כזו דרך. ואולי לא.

תצ´מע חבר

אין דרך שלישית, או שאלהים נתן את התורה או שלא, אתה מאמין רק בחלק מהתורה? OK, אבל רוב היוצאים בשאלה או בעצם כולם חוץ ממך מגיעים למסקנא שה-כ-ל בלוף. ואחרי שמגיעים למסקנא הזאת יש שתי ברירות להשאר מחופש לחרדי, לתמיד או לזמן מה, או לעזוב את הקהילה ולהיות חילוני, אז במה אתה בוחר? אתה נשמע לי כמי שעדיין מתלבט ולא מעיז להחליט איפה אתה עומד, תן לענינים להתבשל עם עצמך, גם לי זה היה בהתחלה ואולי לכולם זה ככה. מאמין באלהים? בסדר אבל מה זה קשור לדת? אני אגב, חושב שהאפשרות שאלהים ברא את העולם זה אחד האפשרויות, אם כי עדיין מותיר אחריו שאלות.

חניבעל.

New member
לכן תיקנתי - דרך

לא דת.אני לא מאמין בכל החוקים והמשפטים והתוספות שמתווספות כל יומיים.

יש את הדרך השלישית...

והדרך הזאת היא הדרך הנכונה בשבילך! אדם חרדי, ככל שיהיה חרדי, אינו מקיים את כל המצוות ואני מאמינה שאפילו גדולי התורה חוטאים פה ושם ואינם מקיימים את כל המצוות. אדם חילוני, יהיה חילוני ככל שיהיה, עדיין יקיים פה ושם כמה מצוות. המסורתיים בוחרים לעצמם את הדברים הנוחים להם וכך הם חיים על גבול החילוניות והדת. אני חולקת על אותו חבר שאמר לך "אתה אדם נאור, אתה לא אמור להאמין בשטויות האלו". ישנם מספיק אנשים נאורים גם בקרב החרדים ויש לי אפילו דוגמא לאחד כזה ששנינו מכירים (מלאך39). זה שאתה חרדי אינו אומר שאסור לך לשאול, שאסור לך לפקפק, שאסור לך לחשוב קצת אחרת... הדת קיימת בלב לא בראש (כך לפחות אני מאמינה) ואת מה שקיים לך בלב אף אחד לא יכול לקחת זאת ממך. אתה יכול לקיים או לא לקיים מצוות, אתה יכול ללכת או לא ללכת עם כיפה, ללכת או לא ללכת לבית הכנסת... כל הדברים האלה הם שוליים, הם סתם סמלים, זה להראות כלפי חוץ שאתה מכבד את בורא עולם. החשוב הוא שתכבד אותו בלבך. לאחד שגדל כל חייו במסגרת דתית, די קשה פתאום להגיד, אין אלוהים, ולמה שתגיד זאת? גם יהודי חילוני מאמין שקיים אלוהים. בשעת צרה, אל מי אנו פונים ומתפללים? (גם אם זאת לא תפילה כתובה), כשאנו קוברים את מתינו, אל מי אנחנו מתפללים? (גם חרדים וגם חילוניים) חשוב שתמצא את הדרך שלך, את הדרך שבה אתה תצליח לחיות עם עצמך. האמן לי, זה הדבר החשוב ביותר! ואת כל זאת אומרת לך קיבוצניקית חילונית לחלוטין, ללא שום זיקה לדת ושאכפת לך ממך....

Le Fay

New member
זהו, החלטת שכולנו מתפללים?../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

אין לי מושג אלו חילונים את מכירה, מכל מקום ההכללה הזאת מופרכת לגמרי וגם מיותרת: ככה את מרגישה? דברי בשם עצמך. את לא חייבת לגרור לשם את כל החילונים. בזמנים קשים ובשעת צרה אני "מתפללת" לחברים הטובים, או אל אמי או אל אחותי; ועד היום הם לא הכזיבו (זה בלי להיות קיבוצניקית. מצד שני אני גם אפ´פם לא התפללתי לסטאלין).

נו טוב.....

אחרי שקראתי את המשפט שלך "אישה צריכה גבר כמו שדג צריך אופניים" אני יכול להבין את כל השאר... ואגב: ליהי מדברת בשמם של הרבה חילונים בפועל, כמוני למשל. ועוד הרבה. הרבה הרבה מאוד אנשים, יותר מימה שאת יכולה לדמיין לעצמך, מגדירים את חייהם כחילונים, כלומר שבפועל אינם מקיימים את "מצוות הרבנים" ועדיין בשעת צרה, או בכל זמן שהם מרגישים לכך צורך הם מדברים בליבם עם אלוהים. וזאת התפילה האמיתית. אגב. (נ.ב אין לך מושג עד כמה דגים צריכים אופניים !)

Le Fay

New member
חחח... מה שהכי אוהבת אצל גברים -

זה שהם תמיד יכולים להסביר בשם מי נשים מדברות. ובדיוק מה הן התכוונו לומר. וגם שהם מחזיקים בסמכות הבלעדית לקבוע מהי תפילה אמיתית ("שתיחנקי" - זו לא תפילה אמיתית?). ו"המשפט" דווקא לא שלי. הייתי שמחה לקחת עליו את הקרדיט, אבל זו אימרה צרפתית עתיקה.

Le Fay

New member
עכשיו ברור שמותר המאמין על האתאיסט

ממש גאה ביהדות, שמפיקה מרגליות כמותך. יאללה, לגייר מיד את כל העולם ואשתו, תראו מה אנחנו מפסידים.

../images/Emo24.gifמתאים לי !!!!!!!!!!!!

זאת הית ההצעה הכי טובה שיצאה לך מהזמן האחרון ! אני בעד ! לגייר את כל העולם ואשתו ! אבל בכמה תנאים: 1. גיור כהלכה. 2. גיור לחומרה 3. מי שעדיין ערל, לעשות לו ברית מילה 4. את המוהלת !!!!!!!!!!!!!!! ואני מדמיין לעצמי כבר עכשיו אותך, עוסקת בלחתוך לאיזה 700 מליון זכרים ערלים, ועם הרקורד שלך בנגרות, אני יושב פה פשוט ומשתין מרוב צחוק !! גדול !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Le Fay

New member
נ.ב. מנסיוני הדל, דיבורים שבלב

לעיתים קרובות מחליפים דיבור עם אנשים. אני באמת מעדיפה להשקיע ביחסים עם בני אדם במקום ביחסים עם יישויות מופשטות; ומאמינה שישנם עדיין בעולם גם אחרים הדומים לי בזה.
בדגים אנ´לא מבינה, אנסה לברר עם ליאור-של-חנה (הוא גבר, הוא בטח יודע).

ויש דרך רביעית. דרך ללא דרך.

לפיה "על שלושה דברים העולם עומד"
על הכיף
על הסבבה

שפתיים ישקו ליהי

סוף סוף משהיא שהוציאה לי את המילים מהפה. תפיסת העולם הקיצונית (לטעמי) של כויפר - לא מקובלת עליי בהכרח. או שהיה מעמד הר סיני או שלא ? או שיש אלוהים או שלא ? שחור או לבן ? אז אני מאמין/יודע שיש אלוהים והיה מעמד הר סיני. אז מה ? מה זה אומר ? האם זה כבר אומר שכל מה שהרבנים מקשקשים היום זה רלוונטי לגבי ? יש לזה בכלל קשר ? ממש לא. וכי יש מצווה לשים כיפה ? אין כזאת. להערכתי למעלה ממחצית מ"הציווים" הם עניין של מנהג והרגל שהשתרש בזמן זה או אחר, ורק מעט שבמעט מתוך כל השטויות שאנחנו עושים ע"פ דברי הריבעלך אלה באמת דא"ח (דברי אלוקים חיים). מעבר לכך, אמונה והתחברות לאלוהים, למהות הרוחנית שבראה ויצרה את הכל, באה קודם כל ולפני הכל מהלב, צריכה להיות מורגשת בלב. מי שהתחנך על ברכי החינוך התופס את ההתחברות הרוחנית "כמטלה הכרחית" כי אין ברירה, כעול (עול מצוות) ורק כי השכל שלו תופס שככה ציוו עליו, עתיד בשלב זה או אחר להתנער מהעולך הזה, והשכל שלו ימצא כבר את הדרכים שלו להוכיח גם את ההפך. כמו שקרה לרוב האנשים בפורום הזה. ובצדק. כי זה עול, כי זה מעיק, כי זה כובל, כי זה בא ממקום קר, מהשכל, כי אין בזה שום רגש, חום , חיות, הלב לא מרגיש כלום. ולכן הלב בסוף דוחה את זה. ולכן כמו שאמרתה ליהי - הדרך צריכה להתחיל בלב. ואמונה והתחברות לבורא עולם, היא קודם כל ואחרי הכל עניין של אדם וליבו. וכמו שאני תמיד אומר: את השכל אפשר לסובב לכאן ולשם.. את הלב אי אפשר לרמות. ולכן רק לו צריך להקשיב. הרבה פעמים הוא מתגלה כחכם הרבה יותר. זוהי חכמת הלב. ואדם צריך ללכת אחר ליבו !

למעלה